• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר?

• פותח הנושא פותח הנושא tomer111
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כמובן שאם זו הייתה השאלה היחידה אז לא הייתה שאלה. יש עוד הרבה שאלות על הנושא. מה היה קורה אם אחרי הטיסה הטרנס אטלנטית אף אחד לא היה משחזר את ההישג במשך 40 או 50 שנה? מה היית חושב?
אני לא מתמצא. אני מניח שאם מדובר בהישג יחצני בעיקר, בלי תועלת מדעית רבה, בעלות של תלג של מדינה בינונית, זו החלטה סבירה.
אני לא רוצה להיות גס רוח, אבל הנושא עצמו באמת לא מעניין בעיני.

אתה משווה בין התנהגות שקיימת כיום והושגה בזכות הטכנולוגיה שפותחה בשנות האלפיים לבין משהו שהיה לפני חמישים שנה?
לא יודע מתי איבדו את החומר הזה,אבל אם תגיד לי שלא הייתה שום דרך לגבות את החומר עד שאיבדו אותו ,אז צודק

לא יודע מתי איבדו את החומר הזה,אבל אם תגיד לי שלא הייתה שום דרך לגבות את החומר עד שאיבדו אותו ,אז צודק
גם לי אין מושג אבל זה נתון די רלוונטי אם רוצים לטעון שלא סביר שארגון כמו נאס"א איבד תיעוד כשכל אדם פרטי מגבה כיום כל תמונה.

אני לא מתמצא. אני מניח שאם מדובר בהישג יחצני בעיקר, בלי תועלת מדעית רבה, בעלות של תלג של מדינה בינונית, זו החלטה סבירה.
אני לא רוצה להיות גס רוח, אבל הנושא עצמו באמת לא מעניין בעיני.
זה לא קשור לגסות רוח,רק עניין של טעם

גם לי אין מושג אבל זה נתון די רלוונטי אם רוצים לטעון שלא סביר שארגון כמו נאס"א איבד תיעוד כשכל אדם פרטי מגבה כיום כל תמונה.
אני לא אומר שלכל שאלה בניפרד אין תשובה טובה או ערעור מקומי. השאלה איך רוקמים הכל ביחד
זה מזכיר לי איך דתיים תמיד נותנים תשובות מקומיות לכל מיני קושיות של מבקרי המקרא. כל תשובה ועירעור בפני עצמם יכולים לספק. אבל היכולת של תורת התעודות לקשור הכל ביחד היא הקסם האמיתי. או התער של אוקהם

אני חוזר וכותב שהמקרה של תורת הקוונטים הוא באמת מיוחד כי היא מסכימה עם המציאות בכל ניסוי, ועל בסיסה התפתחו בין השאר הטרנזיסטורים וכל הטכנולוגיה של למעלה מ-50 השנים האחרונות.

במצב כזה לא מדובר על דעה כי אם על עובדה.
אדם שמערער על עובדות, ומביע דעות שסותרות את העובדות, לא ראוי להתיחסות רצינית. בפרט כאשר הוא משתמש בטכנולוגיה שמבוססת על עובדות אלה על מנת להביע את דעותיו.

זו דעתי, וזכותי להביע אותה. זו לא סתימת פיות יותר מאשר לכתוב שדעתי זו אינה לגיטימית.

שים לב לברירת העובדות.
אולי החומר לא אבד, אולי אבד וגובה וחא רוצים להציג את התעוד, אולי נגנב.
אינספור תרחישים לא פחות סבירים מהטענה שהאדם לא נחת על הירח.

שים לב לברירת העובדות.
אולי החומר לא אבד, אולי אבד וגובה וחא רוצים להציג את התעוד, אולי נגנב.
אינספור תרחישים לא פחות סבירים מהטענה שהאדם לא נחת על הירח.
זו רק שאלה אחת,בנוסף לזו שההישג לא שוחזר מאז. למה הרוסים לא הגיעו לירח? הרי הם היו במירוץ מול ארהב? מה עם הטענה של נאסא שטכנולוגיות שקשורות למשימת אפולו גם אבדו? ויש עוד הרבה דברים מוזרים סביב הנושא הזה

נערך לאחרונה ב:
בחזרה לנושא השרשור - אם הייתי רוצה להזיק לישראל לא הייתי יורה לכאן פצצת גרעין אלא מפעיל נשק מסוג פעימה אלקטרומגנטית (EMP) שיהיה הרסני למכשירי החשמל ולרשת כולה אבל לא יביא באופן ישיר לפגיעות בנפש. זה יחזיר אותנו 150 שנה אחורה ברגע ויהיו לכך השלכות הרסניות - וזה יותר מפחיד אותי מפצצת אטום (בפרט משום שלמדתי כאן שאין בכלל דבר כזה...)

התכוונתי שנשמע מדברך שיש אנשים מלמעלה שהם רוצים לדפוק את כולנו ללא הבדל דת גזע ומין
אני בטוח שיש המון אנשים זדוניים בחברה ...... הרי הבעיה העמוקה בחברה השכל אחד מנזה לאכול במסעדה על חשבון השכן עד שנגמר האוכל לכולם.
כי רוב המוחלט של המסוכמות החברתיות משנות צורה במשך ההיסטוריה.
זאת לא מוסכמה חברתית.... זה סוג של איום באלימות! האם אתה מאמין שיחסים בין בני אדם צריכים להתבסס על אלימות או איום באלימות?

מסכים . אין ודאות מוחלטת בשום דבר וכל תשובה היא ביחס לרמה מסוימת של ודאות. אבל אם מישהו מערער על הדבר הבסיסי ביותר ושואף לרמת הודאות הגבוהה ביותר (ובמיוחד אם מדובר על דיון אקדמי בלי השלכות מעשיות ברורות) לא רואה סיבה שיגנו אותו על זה. עצוב שאנשים צריכים לחשוש להציג עמדות מסוימות. אתה יכול להגיד שאדם שחושב לגבי סוגיות מסוימות דברים מסוימים הוא לא כשיר ,אבל אם תחשוב על זה תגלה שאתה לא יודע לענות על כל השאלות ששואלים מי שמערערים ואפילו על הדברים הכי בסיסיים,אז מה הגושפנקא שלך לעשות לאנשים האלה שיימינג כל עוד אתה עצמך נותר אילם מול השאלות?
מסכים!

לך לחוף הים ותסתכל על סירה ששטה מהחוף אל האופק.
זה לא מוכיח כי זה עניין של פרספקטיבה. גם אם תסתכל מגובה פני הרצפה למרחק מסוים באיזשהו שלב כבר יהיה לך קשה לראות את העצמים במרחק מסוים. כדי להיות בטוח בזה תעמיד שורה של מכשולים (האילו ממסלול המכשולים) ותראה שככל שתסתכל עליהם מגובה המכשול אתה לא תראה את המכשולים הבאים.

ממש כמו בקרקס, כולם מסתכלים על העוזרת המצודדת של הקוסם (אותו מתן גורודיש/כדור הארץ שטוח/ריסוס עננים/צ'יפים של ביל גייטס/אנשי הלטאה וכו') בעוד מכניסים את הפיל (המזימות האמיתיות) מהצד השני, אל מרכז הבמה, מבלי שאנחנו נוכל לשים אליהן לב.
תחום העניין העיקרי שלי הוא בכלל תאוריית הכסף. לדעתי זה הדבר הכי משמעותי אבל הרבה ממה שמדובר עליו בקטע של העולם השטוח נראה לי מאוד הגיוני. אני למשל לא מתאר שניתן לשמור על בני אדם בביטחון סביר כאשר הטמפרטורה משתנה ממינוס 150 לפלוס 150 תוך שעה וחצי(אני מדבר על תחנות החלל הבין לאומיות). זה פשוט נראה לי חשוד!

אם ניתן לשקר לבני אדם על ההגדרה הכסף וכל מה שמאמינים בו כאן לגבי מניות ומדדי מניות אז על מה אי אפשר לשקר לאנשים?

אני מעשי. מאחר שהסיכוי שאדם נטול השכלה מדעית יסתור פרדיגמה מדעית שואף לאפס, אני לא רואה טעם להתעמק בכתביו.
תמיד המדינה לאורך ההיסטוריה השתמשה במדע כדי לשלוט בהמונים.
מדע אמיתי אין לו כל שימוש על ידי השלטון כדי לשלוט עליך.
תראה למשל איך השתמשו במדע בקורונה כדי לשלוט בהמונים.
מה משנים הכישורים? לא יותר רלוונטי לבדוק את תוכן השאלות? קח למשל את הטענה שהחומר המקורי של משימת אפולו אבדה. כל 700 הקרטונים. אני אישית לא בדקתי את הנושא לעומק אבל אם הדברים נכונים ,זה לא מעלה תמיהה בלי קשר לכשרונותיו של השואל?
אכן כך! מאוד חשוד!
יותר סביר בהרבה מאשר הטענה שהדברים לא קרו מעולם. בהחלט ייתכן שזה לא מקרי - אולי מישהו גנב, רצה לחבל בהישג והעלים את החומר, מכר אותו לאספן ועוד אינספור תרחישים לא פחות הגיוניים מאשר התרחיש שמי שנחת על הירח ומי שפגש אותו ומי שצילם אותו וכל מי שהיה חשוף לדברים מאז, כולם שותפים לקנוניה. ועוד אחת שיש לגורמים זרים אינטרס לחשוף.
אחרי שאתה שולל אתה מה שסביר אתה נשאר עם מה שלא סביר והנכון.
יש לי הרבה ספקות, ואתה מתווכח עם טענות שלא טענתי.
אני אומר שאם לפני שנה היה לי כסף לקנות זוג גרביים והיום יש לי כסף לשני זוגות, אז הרווחתי.
אתה אומר שאם לפני שנה היה לי 1/1,000,000,000,000 מהכסף בעולם, והיום יש לי 1/2,000,000,000,000 מהכסף בעולם, אז הפסדתי.
אפשר להתווכח עד סוף העולם מי צודק.
אבל כשאתה לוקח את המושג "אינפלציה" שכולם (לפחות בפורום הזה) משתמשים בו לתיאור עליית מחירים, ומשתמש בו למשמעות שונה לחלוטין (כמות הכסף במחזור) ולא טורח להבהיר שאתה מתייחס למשמעות שונה של המילה, אתה פשוט מטעה.
אני משתמש במושג המקורי מלשון ניפוח כי עלית מחירים לא בהכרח תתרחש כתוצאה מאינפלציה.
אם היית אומר שעליית כמות הכסף תוביל בהכרח לעליית מחירים והיא מהווה סימן מקדים לאינפלציה שתבוא בלי ספק, לא הייתי מתווכח. לא אומר שזה נכון, אבל זה מעל הידע שלי במקרו-כלכלה.
אבל במקום זה אתה מערבב שני מושגים שונים ורק מבלבל.
זה לא בהכרח נכון..... אינפלציה יכולה לטוס לכיוון המניות והנדל"ן במשך הרבה זמן ושיפור היעילות דווקא יוריד את המחירים....

אני משתמש במושג המקורי מלשון ניפוח כי עלית מחירים לא בהכרח תתרחש כתוצאה מאינפלציה
ואני יכול להשתמש במילה סתיו במשמעות המקורית של חורף (ראה שירת אבן גבירול), ובמילה תינוק במשמעות המקורית של ילד (בלשון חז"ל), אבל אני לא עושה את זה כי אני רוצה שיבינו מה אני מדבר.
לטעון שהאינפלציה השנה היא 30% הגיוני כמו לטעון שינואר זה בסתיו או שבן 10 הוא תינוק.

זה לא בהכרח נכון..... אינפלציה יכולה לטוס לכיוון המניות והנדל"ן במשך הרבה זמן ושיפור היעילות דווקא יוריד את המחירים...
אם זה לא נכון אז האינפלציה שלך לא רלוונטית.
אני רוצה לשמור על כח הקניה שלי, ואם אפשר גם להגדיל אותו. זה כל מה שחשוב. אם אני יכול לשמור על רמת החיים שלי אז באמת לא מעניין אותי אם לפי החשבון שלך הפסדתי את כל ההון שלי.

אני בטוח שיש המון אנשים זדוניים בחברה ...... הרי הבעיה העמוקה בחברה השכל אחד מנזה לאכול במסעדה על חשבון השכן עד שנגמר האוכל לכולם.
לדעתי זה שורש כל הדעות שלך ואני חולק על זה אבל קשה לי להוכיח בתשובה קצרה בפורום אני רק יכתוב בקצרה שברור שיש התנהגות רעה של אנשים אבל בסוף אנשים בכללית הם לא עושים רע לשם רע ולדעתי אם תאמין בזה תוכל פחות לחשוש שכולם משקרים ומאיימים על כולנו
זאת לא מוסכמה חברתית.... זה סוג של איום באלימות! האם אתה מאמין שיחסים בין בני אדם צריכים להתבסס על אלימות או איום באלימות?
אני לא מגדיר את זה אלימות וממילא אני מאמין שזה בסדר שכך היחסים בין בני האדם.
זה לא מוכיח כי זה עניין של פרספקטיבה. גם אם תסתכל מגובה פני הרצפה למרחק מסוים באיזשהו שלב כבר יהיה לך קשה לראות את העצמים במרחק מסוים. כדי להיות בטוח בזה תעמיד שורה של מכשולים (האילו ממסלול המכשולים) ותראה שככל שתסתכל עליהם מגובה המכשול אתה לא תראה את המכשולים הבאים.
לא הבנתי מה ענית לו. הוא כתב לך שרואים ממרחק ספינה רואים רק את ראש התורן ולא את גוף הספינה. מה אתה טוען שלפעמים לא רואים עצמים מסוימים ממרחקים מסוימים... זה דבר ברור השאלה למה את ראש התורן שהוא אפילו יותר צר מהספינה בעצמה רואים ואת הספינה עצמה לא רואים.

ואני יכול להשתמש במילה סתיו במשמעות המקורית של חורף (ראה שירת אבן גבירול), ובמילה תינוק במשמעות המקורית של ילד (בלשון חז"ל), אבל אני לא עושה את זה כי אני רוצה שיבינו מה אני מדבר.
לטעון שהאינפלציה השנה היא 30% הגיוני כמו לטעון שינואר זה בסתיו או שבן 10 הוא תינוק.
אינפלציה זה לא מה שהלשכה ממשתית כלשהי מספרת לך..... אלן תהייה אידיוט. לאינפלציה יש הגדרה חד משמעית!
אם זה לא נכון אז האינפלציה שלך לא רלוונטית.
אני רוצה לשמור על כח הקניה שלי, ואם אפשר גם להגדיל אותו. זה כל מה שחשוב. אם אני יכול לשמור על רמת החיים שלי אז באמת לא מעניין אותי אם לפי החשבון שלך הפסדתי את כל ההון שלי.
אתה לא מכיר את אפקט קנטיון? ככה שאפשרי בהחלט שאפילו תראה ירידות מחירים בזמן אינפלציה. חבל שאתה אומר דברים בלי להכיר את התאוריה. אבל חוסר הידע בסוף יתהפך עליך... התוצאה הסופית תקרא בכל מקרה גם אם תגדר את עצמך באשליות של התעשרות בלי מאמץ.

לאינפלציה יש הגדרה חד משמעית!
נכון, וההגדרה הזו היא לא מה שכתבת.
בדיון קודם בנושא הבאתי לך 10 מקורות עדכניים שמגדירים את זה אחרת ממך, וכל מה שאתה מצאת היה צילום של מילון משנת 1971.

+100

יש כאן סיפור מעניין על הירק שהיום נקרא מלפפון (ובזמן התנ"ך נקרא קישוא),
ועל מה שהיום נקרא מלון (ובזמן המשנה נקרא מלפפון) -
סיפר פרופ' שמואל ייבין ז"ל במליאת האקדמיה ללשון העברית:
"קבענו והחלטנו להחזיר עטרה ליושנה, אך מה הועלנו?
אפילו בני ביתי, המנסים לדייק בלשונם, לועגים לי כל שעה שמעלים מלון על השולחן, 'שאנו אוכלים מלפפונים'...
אינני מתפעל מן הלעג, אבל נסו לבקש קישואים מן הירקן ותראו מה תקבלו".

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי זה שורש כל הדעות שלך ואני חולק על זה אבל קשה לי להוכיח בתשובה קצרה בפורום אני רק יכתוב בקצרה שברור שיש התנהגות רעה של אנשים אבל בסוף אנשים בכללית הם לא עושים רע לשם רע ולדעתי אם תאמין בזה תוכל פחות לחשוש שכולם משקרים ומאיימים על כולנו
לא אמרתי שכולם משקרים.... יש קבוצה קטנה שמשקרת.... למשל הרבה ממי שהאמין שיש מגפה מסוכנת הוא לא שקרן אלא רק ביצע הוראות כמו ש-X רק ביצעו הוראות.
אני לא מגדיר את זה אלימות וממילא אני מאמין שזה בסדר שכך היחסים בין בני האדם.
אתה בוחר להתעלם מהמציאות האובייקטיבית..... הכסף נכפה על ידי הממשל וזה לא נעשה בעסקה בהסכמה.

לא הבנתי מה ענית לו. הוא כתב לך שרואים ממרחק ספינה רואים רק את ראש התורן ולא את גוף הספינה. מה אתה טוען שלפעמים לא רואים עצמים מסוימים ממרחקים מסוימים... זה דבר ברור השאלה למה את ראש התורן שהוא אפילו יותר צר מהספינה בעצמה רואים ואת הספינה עצמה לא רואים.
תראה את זה: https://youtu.be/WlIzL4gP6D8
הקטע הוא שכאשר מישהו מסתכל מגובה נמוך אז הוא יראה הרבה פחות (על משטח ישר) מאשר מישהו שיסתכל מגובה רב.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר איך לשמור פטור ממס ברצף פיצויים גם אם לא שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
יבגני_ל בקשה לסקירה קטנה אם מילאתי נכון מספר סעיפים בדיווח למס הכנסה מיסים 7
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה