• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים

• פותח הנושא פותח הנושא גלעד21
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

גלעד21

משתמש רשום
דירוג
2
תכף אשתחרר מצה''ל כלוחם ואמשיך עוד 4 חודשים כמילואים (או הארכת סדיר, תלוי בחוק שמקדמים בכנסת עכשיו)

התחלתי לעבוד בכיתה י''א בצורה מסודרת לצד הלימודים. עבדתי כמו חמור, לא פחות מזה.
לא חסכתי בדברים שאני אוהב ובאמת עושים לי טוב, כאמור אחרי בדיקה אמיתית שאלה הדברים הנכונים שאהיה מרוצה מהם.

הסכום שהוצאתי על הקניות הגדולות (מערכת רמקולים, טלפון חדש, אקסבוקס וכו') פחות או יותר עומדות על 30k. כאמור, אלה דברים שנורא רציתי, לא היו לי אף פעם והרגשתי שזה ביכולת שלי לממן.

בנוסף להוצאות על תחביבים, הוצאתי סכומים לא קטנים על דברים כמו המסע לפולין, הרשמה לשנת שירות (ביחד 12k), רשיון נהיגה שלקח הרבה זמן, כסף, דם יזע ודמעות להשיג (סביבות ה10k) וכו'. בעצם דברים שההורים לא יכלו לממן ובגינם התחלתי לעבוד.

אחרי כל ההוצאות האלה, כרגע ברשותי:
- 40k תיק השקעות
- 45k קופת גמל להשקעה
- 18k קרן פנסיה
- 8k "חיסכון לכל ילד" שעוד לא פדיתי
- 6k עו''ש

אני עתיד לקבל, עם השחרור בפועל מצהל, בדצמבר:
- 30k פיקדון צה''לי (זה שמוגבל ללימודים/דירה וכו')
- 20k מענק שחרור (עתיד לקבל)
- 30k-50k שאחסוך במהלך ה4 חודש מילואים מאוגוסט עד דצמבר

יש לציין שבגלל שאני לוחם (תכף) משוחרר, יש את מלגת ממדים ללימודים שמסבסדת את שכר הלימוד האוניברסיטאי. לכן, לא אשלם בכלל על כל תואר שאבחר באוניברסיטה בארץ (בנוסף לפיקדון הצהלי, לא במקום).

כרגע, חשבתי על ללכת לכיוון הנדסת מכונות אחרי השחרור, באחת מהאוניברסיטאות בארץ. לפני שאוכל בכלל לחשוב על זה, אצטרך לשפר 3 בגרויות כדי להעלות את הסיכוי להתקבל. אני מתכנן להשלים את הבגרויות (מתמטיקה, פיזיקה, היסטוריה ל5 יחל כל אחת) בצורה שתעלה הכי פחות, מתמטיקה ופיזיקה זה יחסית אפשרי, היסטוריה כנראה שאאלץ לקחת קורס שיעלה כמה אלפים. בנוסף לכל אלה, גם פסיכומטרי, שיקח כנראה כמה נסיונות בשביל הציון הרצוי.

המסקנה שלי יצאה שאוכל להתחיל בפועל ללמוד באוניברסיטה הכי מוקדם בסוף 2026, או יותר ריאלי, סמסטר ב' ב2027.
השחרור הקרב בפועל יהיה בדצמבר 2024. זה משאיר לי כשנתיים של השלמת בגרויות, פסיכומטרי, עבודות מזדמנות (אין לי כיוון בכלל כרגע למשהו שאינו משכורת מינימום ולא אבטחה).

הקנייה הגדולה הבאה היא רכב. אני בעיקר רוצה את העצמאות הזו, כנראה שזה גם יהווה צורך כשאשתחרר. בהתחלה תקצבתי לעצמי 35 אלף, כשהמטרה היא להשתמש בכל הקופת גמל כדי לממן את הרכב והביטוח. יש כרגע רכב בבית בבעלות אמא, אבל הוא לא עומד לרשותי כשצריך מן הסתם.

בסופו של דבר מדובר בכלי שגם אפשר להנות ממנו, כבן אדם שאוהב לנהוג, ההסתכלות העיקרית היא אכן על ההיבט הכלכלי - רכב עם אחזקה זולה, חסכוני בדלק, אבל גם על ההנאה.

בנוסף לקנייה הזו, כמובן שארצה גם לטייל בחול תקופה. אני מאמין שלא אעבור את ה30 אלף לטיול של כמה חודשים שיסתכם בלטייל, פחות לבזבז.

האם הרצון הזה של להשקיע סכום לא מבוטל בכלל על רכב, נשמע ריאלי?
כרגע יש לי גב כלכלי של מקום מגורים, בערך זהו. כל שאר הדברים אני דואג/אדאג לעצמי. יש לציין שאורח החיים באופן כללי הוא לא בזבזני בכלל, אבל כמו שכתבתי למעלה, אני משתדל לא לחסוך בדברים שבאמת חשובים לי.

אשמח לדעות

נערך לאחרונה ב:
אל תמשוך כסף מקופת הגמל בשום פנים ואופן, בטח שלא לצורך מימון הוצאות שוטפות!!!
קח בחשבון שגם יהיה לך על זה מיסוי גבוה בטירוף. אתה תאבד 30% מהסכום שצברת כקנס על משיכה של הפנסיה לפני גיל הפרישה.
קניות גדולות תעשה תמיד עם הכסף שבתיק ההשקעות הפרטי שלך, ובשום אופן לא מהחסכונות הפנסיוניים.
ברור, את זה לקחתי בחשבון. יצא לי לקרוא על הכדאיות של להשאיר את הכסף בקופת גמל עד הפנסיה לעומת להוציא אותו משם, להכניס לתיק השקעות ולשלם את הדמי ניהול.
המסקנה שעלתה היא שעדיין שווה להוציא מהקופה ולאחד עם התיק השקעות. בייחוד כשהרווחים לא גדולים בכלל. מתוך ה45 בקופה, רק 5 הם רווח כרגע.

מדובר בקופת גמל להשקעה יש לציין. אני דיי בטוח שאין קנס חוץ ממס רווחי הון, אלא אם אני טועה?

לא הצלחתי להבין מדבריך לאיזו מטרה אתה צריך רכב.

רכב לא נותן שום עצמאות. בטח לא במדינתנו הקטנה והפקוקה.
רכב יכול להיות השקעה כלכלית, למשל אם זה יפתח בפניך אופציות תעסוקה שלא היו נגישות לך אחרת. אבל זה רלוונטי למי שיש לו מקצוע ביד (כי למלצר או לעבוד בסופר זה אפשר גם ליד הבית) ולכן אולי כדאי שתתחיל ותסיים לימודים, ורק אחר כך אם עדיין יתחשק לך אז תפנק את עצמך ברכב כמתנה על קבלת התואר.

מדובר בקופת גמל להשקעה יש לציין. אני דיי בטוח שאין קנס חוץ ממס רווחי הון, אלא אם אני טועה?
אוקי. כדאי שתציין בפוסט שזה קופ"ג להשקעה, לפני שעוד אנשים יתבלבלו.
אכן בקופגל"ה אין קנס משיכה, רק תשלום מס רווחי הון.

ריאלי כן.
כלכלי ממש ממש לא.
תחשבן ביטוחים ודלק ותיקונים וכו'.
הכי מובן שבא לך רכב, אבל אל תעבוד על עצמך שזה לא טעות כלכלית ענקית בשלב שלך (כל עוד זה לא משמש אותך ליצירת כסף כמו עבודה וכו')

אני מתכנן להשלים את הבגרויות (מתמטיקה, פיזיקה, היסטוריה ל5 יחל כל אחת) בצורה שתעלה הכי פחות, מתמטיקה ופיזיקה זה יחסית אפשרי, היסטוריה כנראה שאאלץ לקחת קורס שיעלה כמה אלפים. בנוסף לכל אלה, גם פסיכומטרי, שיקח כנראה כמה נסיונות בשביל הציון הרצוי.
אם אתה מתכנן הנדסת מכונות, אני מבין למה לשפר מתמטיקה ופיזיקה. אבל למה היסטוריה? בייחוד כשזה נשמע שזה החלק שהכי קשה לך.
ממליץ לך להיכנס לאתרים של כמה מהמוסדות הרלוונטיים ולהסתכל על המחשבוני קבלה. זה יעזור לך לעשות אופטימיזציה לפסיכומטרי ובגרויות

מתוך ה45 בקופה, רק 5 הם רווח כרגע.
סיכוי טוב שגם את ה-1,250 מס רווח הון תקבל בחזרה אם תגיש בקשה להחזר מס.
כמובן תלוי בשאר ההכנסות שלך ואם ניצלת את נקודות הזיכוי הבסיסיות שלך עליהם.
שים לב שאתה מקבל גם 2 נ.ז. נוספות אחרי השחרור.
זה עשוי להשתלם לך דווקא קודם לעבוד ורק אז לטייל/ללמוד.
כמובן שהחיים הם לא מחשבון מיסוי, אבל נקודה למחשבה.

אם אתה מתכנן הנדסת מכונות, אני מבין למה לשפר מתמטיקה ופיזיקה. אבל למה היסטוריה? בייחוד כשזה נשמע שזה החלק שהכי קשה לך.
ממליץ לך להיכנס לאתרים של כמה מהמוסדות הרלוונטיים ולהסתכל על המחשבוני קבלה. זה יעזור לך לעשות אופטימיזציה לפסיכומטרי ובגרויות
זה כמובן אחרי שבדקתי במחשבונים. משום מה, ל5 יחל היסטוריה יש בונוס גדול בכמה אוניברסיטאות.
זה מקפיץ את הממוצע משמעותית לצד כל בגרות אחרת שבדקתי. (לדוגמא, הרחבתי מדעי המחשב בתיכון בציון דיי גרוע. אם אשפר, זה לא יקפיץ את הממוצע כמו אם ארחיב היסטוריה)
האמת, החלק הריאלי הוא דווקא זה שמאתגר אותי. כמובן שמדובר בכיוון כללי ללימודים, זה פשוט מקצוע עם שילוב טוב בין שכר לבין עניין. בכנות בתיכון לא חשבתי על כיוון ריאלי בכלל, אבל הגישה שלי השתנתה
סיכוי טוב שגם את ה-1,250 מס רווח הון תקבל בחזרה אם תגיש בקשה להחזר מס.
כמובן תלוי בשאר ההכנסות שלך ואם ניצלת את נקודות הזיכוי הבסיסיות שלך עליהם.
שים לב שאתה מקבל גם 2 נ.ז. נוספות אחרי השחרור.
זה עשוי להשתלם לך דווקא קודם לעבוד ורק אז לטייל/ללמוד.
כמובן שהחיים הם לא מחשבון מיסוי, אבל נקודה למחשבה.
אהיה כנה, לא בדקתי בכלל את עניין הנקודות מס. יש לך אולי הסבר קצר או לינק לאשכול שמסביר?
בעצם יש לי נקודות זכות על עצם היותי אזרח ונקודות נוספות כחייל משוחרר?

זה כמובן אחרי שבדקתי במחשבונים. משום מה, ל5 יחל היסטוריה יש בונוס גדול בכמה אוניברסיטאות.
זה מקפיץ את הממוצע משמעותית לצד כל בגרות אחרת שבדקתי. (לדוגמא, הרחבתי מדעי המחשב בתיכון בציון דיי גרוע. אם אשפר, זה לא יקפיץ את הממוצע כמו אם ארחיב היסטוריה)
שאלה ליודעי דבר, האם האזנה לפודקאסט "עושים היסטוריה" תעזור לקבל ציון טוב בבגרות?
כי אם כן, זה גם חינם וגם מעניין ולא יבש כמו ספר הכנה לבגרות.

אהיה כנה, לא בדקתי בכלל את עניין הנקודות מס. יש לך אולי הסבר קצר או לינק לאשכול שמסביר?
בעצם יש לי נקודות זכות על עצם היותי אזרח ונקודות נוספות כחייל משוחרר?
כל אדם מקבל 2.25 נקודות זיכוי.
בשנת 2024 כל נקודה שווה 2,904 ש"ח.
כלומר עד חבות מס של 6,534 מכל מקור הכנסה שהוא אתה לא משלם מס.
למשל אם יש לך רק הכנסות משוק ההון, תוכל למכור ברווח עד 26,136 ועדיין לא לשלם מס (בפועל ינכו לך מס במקור ותדרוש אותו בחזרה בהגשת דוח שנתי/בקשה להחזר מס).
חייל משוחרר מקבל עוד 2 נ.ז. לתקופה מסוימת שתלויה באורך השירות שלו, אבל הן תקפות רק כנגד הכנסה מעבודה (שכיר/עצמאי).

אפקטיבית אם אתה עובד אחרי השחרור, אתה יכול להרוויח כל חודש 9,350 (נכון ל-2024) ולא לשלם מס הכנסה. ביטוח לאומי עדיין יקחו לך דרך התלוש.
ככל ואתה מרוויח פחות מזה, אתה יכול לחשב במדויק כמה רווחים אתה יכול לממש על מנת לנצל את נקודות הזיכוי שאתה לא מנצל.

ככל ויש לך מספרים מדויקים אשמח לעזור לך עם זה (כדוגמה לרווחת כולם).

שאלה ליודעי דבר, האם האזנה לפודקאסט "עושים היסטוריה" תעזור לקבל ציון טוב בבגרות?
כי אם כן, זה גם חינם וגם מעניין ולא יבש כמו ספר הכנה לבגרות.

כל אדם מקבל 2.25 נקודות זיכוי.
בשנת 2024 כל נקודה שווה 2,904 ש"ח.
כלומר עד חבות מס של 6,534 מכל מקור הכנסה שהוא אתה לא משלם מס.
למשל אם יש לך רק הכנסות משוק ההון, תוכל למכור ברווח עד 26,136 ועדיין לא לשלם מס (בפועל ינכו לך מס במקור ותדרוש אותו בחזרה בהגשת דוח שנתי/בקשה להחזר מס).
חייל משוחרר מקבל עוד 2 נ.ז. לתקופה מסוימת שתלויה באורך השירות שלו, אבל הן תקפות רק כנגד הכנסה מעבודה (שכיר/עצמאי).

אפקטיבית אם אתה עובד אחרי השחרור, אתה יכול להרוויח כל חודש 9,350 (נכון ל-2024) ולא לשלם מס הכנסה. ביטוח לאומי עדיין יקחו לך דרך התלוש.
ככל ואתה מרוויח פחות מזה, אתה יכול לחשב במדויק כמה רווחים אתה יכול לממש על מנת לנצל את נקודות הזיכוי שאתה לא מנצל.

ככל ויש לך מספרים מדויקים אשמח לעזור לך עם זה (כדוגמה לרווחת כולם).
לגבי הפודקאסט, אני מאמין שתוכנית הלימודים לבגרות היא ספציפית מספיק כדי שיהיה צורך בקורס הכנה, בניגוד המתמטיקה ופיזיקה לדוגמא, שאלה מכילות נושאים שנגישים יותר לתרגול. מכאן נובעת המחשבה שבשביל הבגרות הזו, יש צורך בקורס ממוקד. (לדוגמא gool מציעים סרטונים מקיפים שמלמדים הכל לקראת הבגרות במתמטיקה, אני לא מכיר דבר דומה למקצוע הומני)

אז לפי מה שנאמר, בהתחשב בזה שהמס שאשלם על משיכת הכסף מקופת הגמל להשקעה הוא מס רווחי הון, ובנוסף ההכנסה היחידה שלי היא משוק ההון (וכרגע, משכורת צהלית), אוכל לבקש החזר מס על מס רווחי הון?

ובמידה ואני שכיר, לא אוכל לבקש החזר מס על רווחי הון, או שזה עדיין תקף?

יש לציין שלא מדובר בקיזוז לצורך תשלום מס של הפסדים מול רווחים בשוק ההון, אלא נטו רווחים. כאמור, כרגע בקופת הגמל להשקעה יש כ45 אלף ש''ח, מתוכם רק 5000 בערך הם רווח וכ-40 אלף הם הפקדה ראשונית.

אוכל לבקש החזר מס על מס רווחי הון?
בהחלט

ובמידה ואני שכיר, לא אוכל לבקש החזר מס על רווחי הון, או שזה עדיין תקף?
תלוי בסכומים המדויקים שתכניס.
ככל ולא תנצל את כל נקודות הזיכוי שלך על העבודה, תוכל לנצל את היתרה על רווחי ההון (אך לא יותר מ-2.25).

כרגע יש לי גב כלכלי של מקום מגורים, בערך זהו. כל שאר הדברים אני דואג/אדאג לעצמי. יש לציין שאורח החיים באופן כללי הוא לא בזבזני בכלל, אבל כמו שכתבתי למעלה, אני משתדל לא לחסוך בדברים שבאמת חשובים לי.

אשמח לדעות
הדעה שלי היא שתעשה מה שאתה רוצה כשאתה משאיר לעצמך מספיק מרווח נשימה.

בלימודים אתה רוצה ללמוד בלי לעבוד? אם כן, צריך לחסוך בשביל זה.
אתה תרצה/תצטרך לגור במקום שהוא לא ההורים עוד כמה שנים? צריך לחסוך בשביל זה.

פשוט תגבש תוכנית קצת יותר ספציפית לשנים הקרובות וקח כמה מרווחי ביטחון בשביל כל מיני הוצאות לא צפויות של דברים שפתאום תצטרך או תרצה.

אתה בכיוון מאוד טוב

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
WRLD הגירה לארה"ב - חייל משוחרר אוף טופיק 9
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ פתיחת קרן פנסיה חייל משוחרר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
הנולד הפרשה חודשית לחיסכון של חייל משוחרר צרכנות פיננסית 11
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
אחד שתוהה הרבה חייל משוחרר- תיק השקעות אישי/ קרן פנסיה/ קופת גמל?! שוק ההון 3
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
A פידבק על תיק השקעות של חייל מושחרר שוק ההון 22
H חייל משוחרר צרכנות פיננסית 2
A חייל משוחרר לקראת עבודה ראשונה התפתחות אישית 23
י חייל לקראת תיק השקעות ראשון שוק ההון 17
Y חייל משוחרר בן 22, כיצד להתחיל? יומני מסע אישיים 5
A קרן מחקה מדד (חייל משוחרר) שוק ההון 134
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9