• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי

• פותח הנושא פותח הנושא Bearbear
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Bearbear

משתמש סולידי
דירוג
10
היי,
אני סטודנט, שכיר.
אני מתכנן להשקיע 75% מההון שלי בקרנות איריות CSPX וCNDX ו25% במניות ספציפיות לפחות ל10 שנים הקרובות.
החלטתי לעשות רשימה של יתרונות וחסרונות, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבצע החלטה.
יתרונות:
- אפשרות למכור בשכבות בעתיד (נראה שהרבה בפורום בשלב כזה או אחר עושים את המעבר ואז זה מסתבך עם הבית השקעות ולוקחים עמלות גבוהות על המרה לקרנות הלונדונית אז למה לא לעשות זאת מלכתחילה).
- עמלות המרה לדולרים נמוכות.
- עמלות קנית מניות אמריקאיות אטרקטיביות.
2 האחרונים פותחים יותר אופציות בעיני.
- חשבון בינלאומי,
חסרונות:
- בהנחה ואני באמת יקנה מניות ספציפיות, חלקן מחלקות דיבידנד מזערי עליו אצטרך להגיש דוח שנתי - עלות של 275 שקלים חדשים לשנה (יוצא מתוך נקודת הנחה שכרגע אצטרך להשתמש בשירות של אלפי)
- אולי חסרון - העלות השנתית של השקעה בקרנות איריות הוא קצת יותר מהשקעה בקרנות השקליות בבית השקעות ישראלי.
- חסרון עיקרי הוא התעסקות עם מס הכנסה.
דאגות:
- לא יודע אם אני סתם מתלהב כרגע כי בשנה הראשונה של השקעות שלי ובכל מקרה בסוף אשקיע רק בקרנות איריות, אז אולי חבל לסבך.
- להסתבך עם מס הכנסה ואז אצטרך רואה חשבון - אולי נכנס למשהו שגדול עלי.
נקודה למחשבה:
- ראיתי שהיום IB Israel נותנים שירות שמטפל לך במס בחינם אבל מדאיג אותי זה שהם בכלל יושבים בקפריסין ומפוקחים שם (מי יודע בכלל מה הפיקוח שם).

העניין שהכסף בתוך/מחוץ למדינה וכאלה פחות מטריד אותי.
אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי

שאלות נוספות:
- כמה היתרון של מכירה בשכבות משמעותי ושווה אץ המאמץ
- במידה ואני פותח חשבון בIB ומחליט עוד שנה שזה לא מתאים לי, כמה מסובך לחזור לבית השקעות ישראלי ומה העמלות הכרוכות בכך
- כמה הייתם סומכים על IB Israel
- במידה שאני מחליט לפתוח בIB Israel/IB ומחליט לעבור לגוף השני מביניהם, כמה מסובך לעשות זאת ומה העמלות הכרוכות בכך

אל תעלב, אבל אתה סובל מקבעון החלטה וחופר פה בלי סוף.

תתחיל בלהשקיע בבית השקעות ישראלי, זה קל ופשוט, אחרי שתצבור ניסיון תוכל לעבור אם תרצה.
ה"הפסד" יהיה זניח ביותר.

אל תעלב, אבל אתה סובל מקבעון החלטה וחופר פה בלי סוף.

תתחיל בלהשקיע בבית השקעות ישראלי, זה קל ופשוט, אחרי שתצבור ניסיון תוכל לעבור אם תרצה.
ה"הפסד" יהיה זניח ביותר.
מצטער על החפירה.
כבר יש לי חשבון בבית השקעות ישראלי אבל ראיתי שאני קצת מוגבל מלעשות פעולות שהם מעבר להשקעה בקרנות איריות בו ולכן התחלתי לחפור בזה.
בכל מקרה אם למישהו יש כוח להסתכל על השאלות שהצגתי והשיקולים ולומר את דעתו, אשמח.

שאלה נוספת, אם אני סוגר את חשבון ההשקעות שלי בבית השקעות ישראלי לפני סוף השנה (לצורך העניין החודש) האם הם עדיין יבצעו את דיווח המס/הדיווחים השנתיים?? הרי הם מנקים במקור את המס
יש סיבה שאולי לא חשבתי עליה שבגללה כדאי שאשמור את החשבון פתוח עד סוף שנה (גם אם ארוקן אותו ממניות/כסף)??

האם הם עדיין יבצעו את דיווח המס/הדיווחים השנתיים??
הם בכל מקרה לא מבצעים דיווחי מס, אלא רק נותנים לך טופס 867 למקרה שאתה רוצה לדווח בעצמך.
את הטופס הזה תוכל לקבל גם אם תרוקן את התיק.
ליתר בטחון הייתי משאיר את החשבון פעיל עד אפריל 2025 עבור הטופס, אבל זה כנראה לא באמת הכרחי.

נערך לאחרונה ב:
הם בכל מקרה לא מבצעים דיווחי מס, אלא רק נותנים לך טופס 867 למקרה שאתה רוצה לדווח בעצמך.
את הטופס הזה תוכל לקבל גם אם תרוקן את התיק.
ליתר בטחון הייתי משאיר את החשבון פעיל עד אפריל 2025 עבור הטופס, אבל זה כנראה לא באמת הכרחי.
הבנתי.
אז איך זה שבעצם בבית השקעות ישראלי לא צריך לבצע דיווח מס שנתי (אולי בגלל שהם מנקים מס במקור)

@Bearbear
בתי השקעות/בנקים ישראלים יקזזו עבורך הפסדי הון (מגן מס), ינכו לך מס במקור. אך רק במשך שנת המס. הפסדי ההון לא יעברו משנת מס לשנת המס הבאה.
דיווח למס הכנסה הם ממש לא עושים. המון אנשים לא מודעים להפסדי הון מועברים ומאבדים כסף רב עקב אי דיווח למס הכנסה במחשבה שאין להם צורך.
מגן מס ניתן להעביר עד המוות למעשה (לא ניתן להעביר בירושה). ניתן להעביר משנת מס לשנת המס הבאה אחריה בסדר כרונולוגי (למשל מ2020 ל2021, מ2021 ל2022 וכן הלאה).

נערך לאחרונה ב:
בתוך אותה שנת מס, לא יעבירו לך הפסדים משנה לשנת המס הבאה.
צודק, חשבתי שזה ברור מתוכן ההודעה אך כנראה עדיף להדגיש. אערוך את ההודעה.

@Bearbear
בתי השקעות/בנקים ישראלים יקזזו עבורך הפסדי הון (מגן מס), ינכו לך מס במקור. אך רק במשך שנת המס. הפסדי ההון לא יעברו משנת מס לשנת המס הבאה.
דיווח למס הכנסה הם ממש לא עושים. המון אנשים לא מודעים להפסדי הון מועברים ומאבדים כסף רב עקב אי דיווח למס הכנסה במחשבה שאין להם צורך.
מגן מס ניתן להעביר עד המוות למעשה (לא ניתן להעביר בירושה). ניתן להעביר משנת מס לשנת המס הבאה אחריה בסדר כרונולוגי (למשל מ2020 ל2021, מ2021 ל2022 וכן הלאה).
איך הם מקזזים הפסדי הון אם הם לוקחים מס במקור (ברגע המכירה)

איך הם מקזזים הפסדי הון אם הם לוקחים מס במקור (ברגע המכירה)
אם תמכור בהפסד, יצברת לך הפסדי הון (מגן מס).
אם תמכור ברווח, המגן מס ינוצל.

למשל מכרת בהפסד של 10,000 ש"ח.
מגיע לך מגן מס של 2,500 ש"ח.
מכרת לאחר מכן ברווח של 20,000 - אתה חייב 5,000 ש"ח מס.
2500 יקוזזו עם מגן המס, 2500 תאלץ לשלם.

בנוסף, אם מכרת קודם כל ברווח ובמועד מאוחר יותר בהפסד, לא ינצול מגל המס.
רק ייצבר הפסד הון (תשלום 5,000 ש"ח מס).
אם עד סוף שנת המס לא ניצלת אם מגן המס, הוא מתפוגג (אלא אם כן תגיש דוח מס שנתי).

אין לי חשבון ישראלי מאז 2014, אבל אז זה היה כך (בנק לאומי)
ואיך הבנק יודע אם הגשת דוח מס שנתי והעברת הפסדי הון לשנה הבאה? נשמע לי הזוי. ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

ואיך הבנק יודע אם הגשת דוח מס שנתי והעברת הפסדי הון לשנה הבאה? נשמע לי הזוי. ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
זה לא כזה מסובך.

מכרת ברווח -> שילמת מס
אח"כ מכרת בהפסד -> לא שילמת מס וגם יחזירו לך חלק מהמס ששילמת (בהתאם לגובה ההפסד)

בטופס 867 שתקבל בסוף השנה יהיה המאזן שלך.

היי,
אני סטודנט, שכיר.
אני מתכנן להשקיע 75% מההון שלי בקרנות איריות CSPX וCNDX ו25% במניות ספציפיות לפחות ל10 שנים הקרובות.
החלטתי לעשות רשימה של יתרונות וחסרונות, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבצע החלטה.
יתרונות:
- אפשרות למכור בשכבות בעתיד (נראה שהרבה בפורום בשלב כזה או אחר עושים את המעבר ואז זה מסתבך עם הבית השקעות ולוקחים עמלות גבוהות על המרה לקרנות הלונדונית אז למה לא לעשות זאת מלכתחילה).
- עמלות המרה לדולרים נמוכות.
- עמלות קנית מניות אמריקאיות אטרקטיביות.
2 האחרונים פותחים יותר אופציות בעיני.
- חשבון בינלאומי,
חסרונות:
- בהנחה ואני באמת יקנה מניות ספציפיות, חלקן מחלקות דיבידנד מזערי עליו אצטרך להגיש דוח שנתי - עלות של 275 שקלים חדשים לשנה (יוצא מתוך נקודת הנחה שכרגע אצטרך להשתמש בשירות של אלפי)
- אולי חסרון - העלות השנתית של השקעה בקרנות איריות הוא קצת יותר מהשקעה בקרנות השקליות בבית השקעות ישראלי.
- חסרון עיקרי הוא התעסקות עם מס הכנסה.
דאגות:
- לא יודע אם אני סתם מתלהב כרגע כי בשנה הראשונה של השקעות שלי ובכל מקרה בסוף אשקיע רק בקרנות איריות, אז אולי חבל לסבך.
- להסתבך עם מס הכנסה ואז אצטרך רואה חשבון - אולי נכנס למשהו שגדול עלי.
נקודה למחשבה:
- ראיתי שהיום IB Israel נותנים שירות שמטפל לך במס בחינם אבל מדאיג אותי זה שהם בכלל יושבים בקפריסין ומפוקחים שם (מי יודע בכלל מה הפיקוח שם).

העניין שהכסף בתוך/מחוץ למדינה וכאלה פחות מטריד אותי.
אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי

שאלות נוספות:
- כמה היתרון של מכירה בשכבות משמעותי ושווה אץ המאמץ
- במידה ואני פותח חשבון בIB ומחליט עוד שנה שזה לא מתאים לי, כמה מסובך לחזור לבית השקעות ישראלי ומה העמלות הכרוכות בכך
- כמה הייתם סומכים על IB Israel
- במידה שאני מחליט לפתוח בIB Israel/IB ומחליט לעבור לגוף השני מביניהם, כמה מסובך לעשות זאת ומה העמלות הכרוכות בכך
מצטרף לקודמיי

תשתדל לפשט את התהליך

יכול להיות שבאמת תצליח לחסוך כמה עשרות שקלים בתהליך מורכב אבל רוב הסיכוים שמשהו יפול בין הכיסאות או תשכח לעשות או יהיה מסובך מידי ותשלם כמה מאות שקלים על זה

אם אין לך חשש מלהשתמש בבית השקעות ישראלי מבחינה של סיכון לכסף / מדינה
ואתה לא אזרח אמריקאי או מקרה מיוחד אחר שאולי נותן לך יתרון

אז בית השקעות ישראלי עם קניית ניירות בשקלים זה הכי פשוט וככל הנראה יהיה עם הכי פחות טעויות ועיכובים

נ.ב.
אפשר גם למכור בשכבות בבית השקעות ישראלי עם כמה טריקים אחרים כמו שימוש בכמה ניירות מקבילים ניוד בין בתי השקעות וכו
אבל ברוב המקרים זה אנקדוטה מעניינת ולא יותר
שתגיע למצב שתמכור ניע בכמויות קטנות למימון פרישה מוקדמת יש הרבה דרכים אחרות להקטין מס הרבה לפני מכירה בשכבות
ומי יודע אולי עד אז החוק הישראלי כבר ישתנה לזה...

זו לא הסיטואציה שנידונה.

היה לי רווח שנוכה לו מס במקור, מאוחר יותר באותה שנה היה לי הפסד.
קיבלתי "החזר" על המס שנוכה במקור.

כך או כך אתה מקזז קודם השנה מול השנה לפני שאתה מקזז מועברים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
A צעיר אחרי צבא מתלבט אם להשקיע או לא שוק ההון 20
N מתלבט אם לקנות קינדל צרכנות פיננסית 1
ע מתלבט אם לסגור מסלול במשכנתא נדל"ן 1
Y מתלבט אם עדיף לרכוש דירה זולה , או להמשיך ולהשקיע בקופת גמל ולהשכיר דירה שוק ההון 20
E בצומת דרכים, מתלבט אם לפרוש חלקית בחו"ל יומני מסע אישיים 74
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
B מתלבט לגבי 2 השקעות נדלן דומות נדל"ן 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
avivaviv מתלבט בין קרן 1159169 לבין 1159235 פוסטים מאיכות נמוכה 0
X מתלבט בין VOO לבין SPY שוק ההון 5
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
N מתלבט בין 2 תארים באוניברסיטת רייכמן ומסלול לעתיד אוף טופיק 16
מ מתלבט האם ובאיזה אופן לקנות דירה למגורים נדל"ן 71
I מתלבט לגבי התיק שלי שוק ההון 1
F תיק חדש. מתלבט האם הוא מתאים שוק ההון 6
P תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג. שוק ההון 64
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
K מתלבט לגבי רכישת תנור אפייה משולב כיריים חדש פוסטים מאיכות נמוכה 5
B מתלבט באפיקי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 38
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
E מתלבט כמה לשים בחתונה ללקוח שלי שמפרגן לי. מה אומרים? אוף טופיק 23
L מתלבט לאן לנתב את עתידי התפתחות אישית 9
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
מ מתלבט בנוגע ללימודים התפתחות אישית 6
P פנסיה - מתלבט האם לעבור ממסלול מחקה מדד מניות פאסיבי למסלול מחקה - S&P500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
ב מתלבט מה לעשות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה