היי,
אני סטודנט, שכיר.
אני מתכנן להשקיע 75% מההון שלי בקרנות איריות CSPX וCNDX ו25% במניות ספציפיות לפחות ל10 שנים הקרובות.
החלטתי לעשות רשימה של יתרונות וחסרונות, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבצע החלטה.
יתרונות:
- אפשרות למכור בשכבות בעתיד (נראה שהרבה בפורום בשלב כזה או אחר עושים את המעבר ואז זה מסתבך עם הבית השקעות ולוקחים עמלות גבוהות על המרה לקרנות הלונדונית אז למה לא לעשות זאת מלכתחילה).
- עמלות המרה לדולרים נמוכות.
- עמלות קנית מניות אמריקאיות אטרקטיביות.
2 האחרונים פותחים יותר אופציות בעיני.
- חשבון בינלאומי,
חסרונות:
- בהנחה ואני באמת יקנה מניות ספציפיות, חלקן מחלקות דיבידנד מזערי עליו אצטרך להגיש דוח שנתי - עלות של 275 שקלים חדשים לשנה (יוצא מתוך נקודת הנחה שכרגע אצטרך להשתמש בשירות של אלפי)
- אולי חסרון - העלות השנתית של השקעה בקרנות איריות הוא קצת יותר מהשקעה בקרנות השקליות בבית השקעות ישראלי.
- חסרון עיקרי הוא התעסקות עם מס הכנסה.
דאגות:
- לא יודע אם אני סתם מתלהב כרגע כי בשנה הראשונה של השקעות שלי ובכל מקרה בסוף אשקיע רק בקרנות איריות, אז אולי חבל לסבך.
- להסתבך עם מס הכנסה ואז אצטרך רואה חשבון - אולי נכנס למשהו שגדול עלי.
נקודה למחשבה:
- ראיתי שהיום IB Israel נותנים שירות שמטפל לך במס בחינם אבל מדאיג אותי זה שהם בכלל יושבים בקפריסין ומפוקחים שם (מי יודע בכלל מה הפיקוח שם).
העניין שהכסף בתוך/מחוץ למדינה וכאלה פחות מטריד אותי.
אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי
שאלות נוספות:
- כמה היתרון של מכירה בשכבות משמעותי ושווה אץ המאמץ
- במידה ואני פותח חשבון בIB ומחליט עוד שנה שזה לא מתאים לי, כמה מסובך לחזור לבית השקעות ישראלי ומה העמלות הכרוכות בכך
- כמה הייתם סומכים על IB Israel
- במידה שאני מחליט לפתוח בIB Israel/IB ומחליט לעבור לגוף השני מביניהם, כמה מסובך לעשות זאת ומה העמלות הכרוכות בכך
אני סטודנט, שכיר.
אני מתכנן להשקיע 75% מההון שלי בקרנות איריות CSPX וCNDX ו25% במניות ספציפיות לפחות ל10 שנים הקרובות.
החלטתי לעשות רשימה של יתרונות וחסרונות, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבצע החלטה.
יתרונות:
- אפשרות למכור בשכבות בעתיד (נראה שהרבה בפורום בשלב כזה או אחר עושים את המעבר ואז זה מסתבך עם הבית השקעות ולוקחים עמלות גבוהות על המרה לקרנות הלונדונית אז למה לא לעשות זאת מלכתחילה).
- עמלות המרה לדולרים נמוכות.
- עמלות קנית מניות אמריקאיות אטרקטיביות.
2 האחרונים פותחים יותר אופציות בעיני.
- חשבון בינלאומי,
חסרונות:
- בהנחה ואני באמת יקנה מניות ספציפיות, חלקן מחלקות דיבידנד מזערי עליו אצטרך להגיש דוח שנתי - עלות של 275 שקלים חדשים לשנה (יוצא מתוך נקודת הנחה שכרגע אצטרך להשתמש בשירות של אלפי)
- אולי חסרון - העלות השנתית של השקעה בקרנות איריות הוא קצת יותר מהשקעה בקרנות השקליות בבית השקעות ישראלי.
- חסרון עיקרי הוא התעסקות עם מס הכנסה.
דאגות:
- לא יודע אם אני סתם מתלהב כרגע כי בשנה הראשונה של השקעות שלי ובכל מקרה בסוף אשקיע רק בקרנות איריות, אז אולי חבל לסבך.
- להסתבך עם מס הכנסה ואז אצטרך רואה חשבון - אולי נכנס למשהו שגדול עלי.
נקודה למחשבה:
- ראיתי שהיום IB Israel נותנים שירות שמטפל לך במס בחינם אבל מדאיג אותי זה שהם בכלל יושבים בקפריסין ומפוקחים שם (מי יודע בכלל מה הפיקוח שם).
העניין שהכסף בתוך/מחוץ למדינה וכאלה פחות מטריד אותי.
אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי
שאלות נוספות:
- כמה היתרון של מכירה בשכבות משמעותי ושווה אץ המאמץ
- במידה ואני פותח חשבון בIB ומחליט עוד שנה שזה לא מתאים לי, כמה מסובך לחזור לבית השקעות ישראלי ומה העמלות הכרוכות בכך
- כמה הייתם סומכים על IB Israel
- במידה שאני מחליט לפתוח בIB Israel/IB ומחליט לעבור לגוף השני מביניהם, כמה מסובך לעשות זאת ומה העמלות הכרוכות בכך