בסוף שני הצדדים לא מתנהגים ביושר אבל הצד שכנגדך במשך הזמן מביא תוצאות וממילא הצד שלך נהפך במשך הזמן למוקצה מחמת רדידות. (אני לא שופט אני פשוט אומר את המציאות שנראית בעניים שלי)
יש כאן שתי נקודות שיש ביניהן קשר, אבל הן לא זהות.
הראשונה, היא תפישת העולם. בעיני העקרונות של פיתוח המדע - תיאוריה וניסויים תומכים, ניסוי וטעיה והודעה בטעות וכו', הם עקרונות טובים שמיושמים בשטח. וממשלות במדינות דמוקרטיות רוב הזמן ברוב הנושאים אומרות אמת וודאי לא עוסקות יום ולילה בהפצת בדותות. זה לא אומר שאין מדענים שמשפצים תוצאות או נתפשים לקונצפציות שגויות או שאין פוליטיקאים נוכלים, אבל השיטה עצמה אינה כזו ורוב תוצריה אינם כאלו. מכך נגזר בעיני שמי שטוען להונאות ענק הכוללות אלפי אנשים במשך עשרות שנים צריך להביא ראיות חזקות מאד. יותר חזקות מאשר ארגזים שהלכו לאיבוד.
ואני מבין שיש אנשים שנוח להם לחיות בתפישת עולם שכולם מרמים כל הזמן וברירת המחדל היא לא להאמין לאף אחד. האנשים האלו לא צריכים ראיות חזקות לאף טענה, הזויה ככל שתהיה, כי ממילא בעיניהם הטענה כנגדה הם יוצאים מוחזקת כשגויה / תרמית.
השניה, שאם לא מאמינים לאף אחד, אז חייבים לבדוק הכל לבד, כולל בנושאים בהם אין שום סיכוי לאדם בודד, ודאי הדיוט, לרדת לעומקם של דברים.
ומכאן הדרך קצרה לטענה המשעשעת שאדם שלא מסוגל להבין מאמר מדעי הגיע למסקנה על בסיס בדיקותיו העצמאיות שנילס בוהר ואלפי מדענים בעקבותיו טעו.
הבשורות הרעות הן שההתפתחויות הטכנולוגיות שנותנות לאנשים אשליית ידע מחד ומאפשרות דיפ פייק מאידך, רק יתנו רוח גבית לאנשים האלו.