• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה

• פותח הנושא פותח הנושא וולפסון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

וולפסון

משתמש סולידי
דירוג
9
היי לפורום הנכבד :)

הכותרת קצת לא מדייקת ולמעשה יש כאן מספר התלבטויות שונות, גם עבור ההורים וגם לגבי.

רקע:
1. שני ההורים שלי לקראת גיל 60. עם פנסיה מוערכת לא גבוהה (6 אלף לכל אחד בערך).
בנוסף ברשותם דירה משלהם, 5 חדרים במרכז.

2. דירה בירושה שאבא שלי קיבל מסבא שלי שנפטר לא מזמן.
הדירה דירת שלושה חדרים בנוף הגליל (נצרת עילית). שוויה מוערך ב900 אלף - מיליון ש"ח.
אבא שלי למעשה קיבל חצי דירה, החצי השני של אחותו (דודה שלי).

3. אני בן 29, תיק השקעות נזיל בשווי 700K כמעט הכל בSP500 (אני כבר מספר שנים טובות חוסך לשלם). ועוד 60K בעו"ש נכון לרגע זה.

אשמח מאוד(!) לשמוע מחשבות לגבי הדברים הבאים:
1. האם שווה לאבא שלי לקנות את החצי של דודה שלי?
אבא שלי חושב לקנות את החצי של דודה שלי (ב500K בערך). עם קצת חסכונות ואולי הלוואה לא גדולה במיוחד.
אני לא בטוח לגבי כמה זה מהלך חכם. יכול להיות ששווה לו למכור יחד עם דודה שלי, לקחת את ה500K ולעשות איתם דברים הרבה יותר טובים לקראת הפרישה שלו עוד 8 שנים.
אולי אפשר לשים את הכסף בקרן סולידית, נניח 4% בשנה, בעוד 8 שנים יהיו שם בערך 680K.
או אולי ללכת דווקא על הכיוון ההפוך ולקנות דירה אחרת עם הון עצמי של 500K. אפשר לקנות דירה גם ב1.5 - 2 מיליון.

2. האם שווה לי לקנות את החצי של דודה שלי או את הדירה כולה?
אני לא מתכוון להוציא כסף מהתיק שלי, אולם אני חוסך בערך 10-12K נזיל כל חודש (לא כולל פנסיה והשתלמות) + אני יכול לקחת הלוואה על חשבון הקרן השתלמות + משכנתא. אני יכול לקנות חצי דירה או את הדירה כולה.
בכל מקרה אני מתלבט כיצד להמשיך להשקיע בתיק שלי, אני לא מעוניין להמשיך להכניס לsp500 בגלל המשקל הגבוה מאוד שלו בתיק (97%). מן הסתם אני חושב גם על נדל"ן ואולי הדירה הזאת היא אחלה השקעה.

תודה רבה !

מה הדודה רוצה לעשות? בערך כל דבר שתרצו לעשות עדיף שיהיה בשיתוף פעולה שלה.

לדעתי המהלך הכי נח לכולם זה ששניהם ימכרו את הדירה. אחרי זה אתה+אבא שלך תוכלו לתכנן מה לעשות עם הכסף שיסייע לו בפרישה. זה לא נשמע כמו נכס שהולך להעלות את הערך שלו בקטע מטורף ב8 שנים הקרובות שיהיה שווה את העבודה של לנסות להפוך את זה לנכס מניב ולתחזק אותו, אלא אם יש בדיוק תמא שמתוכנן ומאושר על הבניין ועוד 8 שנים ההורים שלך ירצו לפרוש ו"לחיות את החיים הטובים" בנוף הגליל(?). במקרה הזה להפתר מהנכס ולקבל כסף ביד הכי נח.

האם שווה לך לקנות את הנכס, שאלה אחרת שאשאיר לאנשים שיודעים חשבון יותר טוב ממני לענות עליה.

• אהבתי
Reactions: YPV
1. האם גם ללא כל הסיפור הזה, תיכננת לקנות דירה בנוף הגליל?

2. גם את תקנה חצי של דודה, תהיה לך בעלות רק בחצי דירה. גם לא רשמת אם יש לך אחים.

עם פנסיה מוערכת לא גבוהה (6 אלף לכל אחד בערך).
בנוסף ברשותם דירה משלהם, 5 חדרים במרכז.
פנסיה מוערכת כרגע לפי שווי נוכחי, או לפי להמשך הפקדות?
הדירה שלהם - כלומר בלי משכנתא?

כרגע מדובר על 12 + פעמיים קצבת זקנה לזוג בלי משכנתה.
לא כזה נמוך.

1. האם שווה לאבא שלי לקנות את החצי של דודה שלי?
אבא שלי חושב לקנות את החצי של דודה שלי (ב500K בערך). עם קצת חסכונות ואולי הלוואה לא גדולה במיוחד.
אני לא בטוח לגבי כמה זה מהלך חכם. יכול להיות ששווה לו למכור יחד עם דודה שלי, לקחת את ה500K ולעשות איתם דברים הרבה יותר טובים לקראת הפרישה שלו עוד 8 שנים.
אולי אפשר לשים את הכסף בקרן סולידית, נניח 4% בשנה, בעוד 8 שנים יהיו שם בערך 680K.
שכירות בנוף הגליל על דירת 3 חדרים היא בסביבות 3,000 ש"ח. יותר פשוט להשקיע את הכספים
או להשקיע בדירה שצפויה להניב רווחי הון

לכל שינוי בתחום יש עלויות עסקה גבוהות מאוד, אם ימכרו ויקנו דירה אחרת ממש לא בהכרח ישפרו את מצבם, וגם יכול להיות שייקח הרבה זמן עד שבאמת יקנו דירה אחרת.

כדי לראות אם התכנון של הרכישה הוא הגיוני צריך להבין מה המקורות הנוספים שיש להורים ואיך הם מתכוונים להשלים את הרכישה מהאחות במידה וזה מה שיחליטו, ואם יסיימו לשלם על ההלוואה לפני הפרישה שלהם.

הדירה דירת שלושה חדרים בנוף הגליל (נצרת עילית). שוויה מוערך ב900 אלף - מיליון ש"ח.
לא יודעת באיזו שכונה הדירה, אבל בחודש שעבר היתה ידיעה על אישור תכנית פינוי-בינוי בנוף הגליל. אם הדירה שתכנית, צפוי לך רווח נאה כנראה.
בכלל, כדי לבל החלטה לגבי הדירה כדאי לרחרח קצת על התכניות (גם העתידיות) של העיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N איך מגלים מה עלה בגורלה של דירה בירושה מהעבר? והאם החזקת חלק מדירה שקול להחזקת דירה? נדל"ן 6
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ע דירה בירושה ומס הכנסה מיסים 2
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
A דירה להשקעה נדל"ן 6
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 9
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
A שיעבוד דירה להלוואה פרטית נדל"ן 12
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
Y שדרוג דירה- מס שבח ורכישה נדל"ן 0
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
S דירה להשקעה נדל"ן 6
E זקוק לעצה: דירה באשקלון למול פתח תקווה ישנה נדל"ן 23
מ סדר בנושא זכאות ל"דירה בהנחה" לבעלי דירה לשעבר נדל"ן 0
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
ב קביעת החזר חודשי בהלוואה לרכישת דירה נדל"ן 2
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
ב האם למכור ולקנות דירה, או להשכיר ולשכור? נדל"ן 0
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
ס להשכיר מחסן של דירה נדל"ן 20
Y שליש דירה מבחינה כללית נדל"ן 4
3 אפשרי לעצור בעל דירה מלממש ערבות בנקאית? נדל"ן 39
A שכירות דירה בסכום 0 - האם חוקי? נדל"ן 2
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
J דירה יחידה על הנייר ומכירה אחרי 18 חודשים נדל"ן 39
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה