תכלס זוגתי רוצה, אני פחות..
אבל אני מוכן לזרום איתה
המצב הנתון הוא כזה יש לנו בערך 1,100,000 שקלים במניות (נכון יכול לרדת וכו.. הכל ידוע)
מתוכם 450k רווח
ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה
מהצד שלי אולי גם יתנו משהו אבל לא בטוח אז לא לוקח בחשבון
בנוסף יש לאמא שלי 2 דירות אחת שהיא גרה בה ועוד דירה שעוברת תהליך פינוי בינוי
יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור
אמא שלי וכלל האחים (יש עוד אח אחד ) הסכמנו ש 3 הדירות שעוברות פינוי בינוי אם ימכרו/יושכרו הכסף יתחלק שווה בשווה אנחנו כולנו ביחסים טובים ואין עם זה בעייה כבר היום השכירות מתחלקת בין כולנו וגם חלק לאמא שלי כי עליה התיקונים וכו..
עכשיו אנחנו גרים ביחידת דיור של אמא שלי 3 חדרים
יש לנו ילד בן שנתיים ומתכננים עוד אחד
ואישתי רוצה כבר לקנות דירה גדולה יותר ומחפשת משהו שיהיה שלה עניין יותר רגשי כזה אני מניח..
ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות
היא מקבלת מאבא שלה עזרה ב 2000 שקלים מתוך זה היא מפקידה לעצמה פנסיה של 1500 בחודש ועובדת פה ושם בעבודות לא קבועות חלקי משרות ומרוויחה בערך 3000 שקלים
היום אנחנו חוסכים בערך 10000 שקלים באופן גס
עכשיו יש כמה שאלות
קודם כל אני רוצה להשאיר כסף בצד ולקחת מקסימום משכנתא למקסימום זמן כי מפחיד אותי להישאר בלי כלום אם מחר מפטרים אותי וכו...
בעתיד אולי נמכור חלק מהדירות וזה יכסה חלק
שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..
המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)
או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?
לא מספיק מבין בזה...
דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..
אם כי גם אם יהיו כמה חודשים קשים אני בטוח שהמשפחה תעזור לסגור את החוב כי כנראה אני היחיד שיהיה לו חוב כזה בזמן הקרוב כנראה ויש להם יכולת (ושוב רק במקרי חירום זה לא שאני רוצה לנצל אותם או משהו...)
אני שואף לדירה כלשהיא באיזור רחובות-יבנה-ראשון עד 2,600,000 שקלים דירה לפחות 4 חדרים ריאלי? למשהו יחסית חדש כמובן יד 2
שאלה נוספת, מאיפה עוד אפשר להשיג אולי הלוואות נוספות בעלות טובה שמעתי שיש משהו ממשרד השיכון
לא רוצה לכתוב יותר מידי ולהפוך את הפוסט לארוך מידי זה
בגדול רציתי לשתף ולהתייעץ
האמת מפחיד אותי לשים את כל הכסף על 4 קירות
מצד אחד, מצד שני יד עוד נכסים שבקרוב שליש מהם יהיה שלי וכנראה השליש הזה יהיה שווה יותר מהמשכנתא שאקח..
ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..
אבל אני מוכן לזרום איתה
המצב הנתון הוא כזה יש לנו בערך 1,100,000 שקלים במניות (נכון יכול לרדת וכו.. הכל ידוע)
מתוכם 450k רווח
ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה
מהצד שלי אולי גם יתנו משהו אבל לא בטוח אז לא לוקח בחשבון
בנוסף יש לאמא שלי 2 דירות אחת שהיא גרה בה ועוד דירה שעוברת תהליך פינוי בינוי
יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור
אמא שלי וכלל האחים (יש עוד אח אחד ) הסכמנו ש 3 הדירות שעוברות פינוי בינוי אם ימכרו/יושכרו הכסף יתחלק שווה בשווה אנחנו כולנו ביחסים טובים ואין עם זה בעייה כבר היום השכירות מתחלקת בין כולנו וגם חלק לאמא שלי כי עליה התיקונים וכו..
עכשיו אנחנו גרים ביחידת דיור של אמא שלי 3 חדרים
יש לנו ילד בן שנתיים ומתכננים עוד אחד
ואישתי רוצה כבר לקנות דירה גדולה יותר ומחפשת משהו שיהיה שלה עניין יותר רגשי כזה אני מניח..
ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות
היא מקבלת מאבא שלה עזרה ב 2000 שקלים מתוך זה היא מפקידה לעצמה פנסיה של 1500 בחודש ועובדת פה ושם בעבודות לא קבועות חלקי משרות ומרוויחה בערך 3000 שקלים
היום אנחנו חוסכים בערך 10000 שקלים באופן גס
עכשיו יש כמה שאלות
קודם כל אני רוצה להשאיר כסף בצד ולקחת מקסימום משכנתא למקסימום זמן כי מפחיד אותי להישאר בלי כלום אם מחר מפטרים אותי וכו...
בעתיד אולי נמכור חלק מהדירות וזה יכסה חלק
שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..
המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)
או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?
לא מספיק מבין בזה...
דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..
אם כי גם אם יהיו כמה חודשים קשים אני בטוח שהמשפחה תעזור לסגור את החוב כי כנראה אני היחיד שיהיה לו חוב כזה בזמן הקרוב כנראה ויש להם יכולת (ושוב רק במקרי חירום זה לא שאני רוצה לנצל אותם או משהו...)
אני שואף לדירה כלשהיא באיזור רחובות-יבנה-ראשון עד 2,600,000 שקלים דירה לפחות 4 חדרים ריאלי? למשהו יחסית חדש כמובן יד 2
שאלה נוספת, מאיפה עוד אפשר להשיג אולי הלוואות נוספות בעלות טובה שמעתי שיש משהו ממשרד השיכון
לא רוצה לכתוב יותר מידי ולהפוך את הפוסט לארוך מידי זה
בגדול רציתי לשתף ולהתייעץ
האמת מפחיד אותי לשים את כל הכסף על 4 קירות
מצד אחד, מצד שני יד עוד נכסים שבקרוב שליש מהם יהיה שלי וכנראה השליש הזה יהיה שווה יותר מהמשכנתא שאקח..
ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..