• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shaz

משתמש בכיר
דירוג
3,345
תכלס זוגתי רוצה, אני פחות..

אבל אני מוכן לזרום איתה

המצב הנתון הוא כזה יש לנו בערך 1,100,000 שקלים במניות (נכון יכול לרדת וכו.. הכל ידוע)

מתוכם 450k רווח

ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה

מהצד שלי אולי גם יתנו משהו אבל לא בטוח אז לא לוקח בחשבון

בנוסף יש לאמא שלי 2 דירות אחת שהיא גרה בה ועוד דירה שעוברת תהליך פינוי בינוי

יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור

אמא שלי וכלל האחים (יש עוד אח אחד ) הסכמנו ש 3 הדירות שעוברות פינוי בינוי אם ימכרו/יושכרו הכסף יתחלק שווה בשווה אנחנו כולנו ביחסים טובים ואין עם זה בעייה כבר היום השכירות מתחלקת בין כולנו וגם חלק לאמא שלי כי עליה התיקונים וכו..

עכשיו אנחנו גרים ביחידת דיור של אמא שלי 3 חדרים

יש לנו ילד בן שנתיים ומתכננים עוד אחד
ואישתי רוצה כבר לקנות דירה גדולה יותר ומחפשת משהו שיהיה שלה עניין יותר רגשי כזה אני מניח..

ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות

היא מקבלת מאבא שלה עזרה ב 2000 שקלים מתוך זה היא מפקידה לעצמה פנסיה של 1500 בחודש ועובדת פה ושם בעבודות לא קבועות חלקי משרות ומרוויחה בערך 3000 שקלים

היום אנחנו חוסכים בערך 10000 שקלים באופן גס

עכשיו יש כמה שאלות

קודם כל אני רוצה להשאיר כסף בצד ולקחת מקסימום משכנתא למקסימום זמן כי מפחיד אותי להישאר בלי כלום אם מחר מפטרים אותי וכו...

בעתיד אולי נמכור חלק מהדירות וזה יכסה חלק

שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..
המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)

או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?

לא מספיק מבין בזה...

דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..

אם כי גם אם יהיו כמה חודשים קשים אני בטוח שהמשפחה תעזור לסגור את החוב כי כנראה אני היחיד שיהיה לו חוב כזה בזמן הקרוב כנראה ויש להם יכולת (ושוב רק במקרי חירום זה לא שאני רוצה לנצל אותם או משהו...)

אני שואף לדירה כלשהיא באיזור רחובות-יבנה-ראשון עד 2,600,000 שקלים דירה לפחות 4 חדרים ריאלי? למשהו יחסית חדש כמובן יד 2

שאלה נוספת, מאיפה עוד אפשר להשיג אולי הלוואות נוספות בעלות טובה שמעתי שיש משהו ממשרד השיכון

לא רוצה לכתוב יותר מידי ולהפוך את הפוסט לארוך מידי זה
בגדול רציתי לשתף ולהתייעץ

האמת מפחיד אותי לשים את כל הכסף על 4 קירות

מצד אחד, מצד שני יד עוד נכסים שבקרוב שליש מהם יהיה שלי וכנראה השליש הזה יהיה שווה יותר מהמשכנתא שאקח..

ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..

לדעתי בחישוב גס : התשואה מתיק ההשקעות + ההכנסה משכירות על הדירה בבאר שבע = סכום נאה לשכור את הדירה עליה היא חולמת ואפילו נשאר קצת עודף לקניות לשבת.
לא עדיף מאשר קפיצת ראש למשכנתה של מעל מיליון ש"ח (הבנק לא מחלק כסף חינם) וקבירת כל הונך ב4 קירות?

לגבי כל הדירות ש"בקרוב" פינוי בינוי. חצי מדינה בסטטוס "בקרוב" ובינתיים החיים נעצרים ואנשים לא מוכרים דירות שמניבות 2-3% ברוטו וכאב ראש.
באר שבע ספציפית בולטת בדירות שנמכרות בהפסד ריאלי כך שעליית ערך היא לא אחת מהתכונות של הדירות שלכם בבאר שבע.

ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה

ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..
רק זאת סיבה מספיק טובה כדי לקנות דירה עכשיו, אם ההורים שלה יעבירו לה את הכסף בהמשך הם ככהנ לא יצמידו אותו למדד המחירים, או מדד מחירי הדירות והיא פשוט תקבל בירושה או בשלב אחר כלשהו לפני את אותו הסכום, ככה רוב האנשים מתנהלים בנושאים האלו, ואני גם לא חושב שבריא להיכנס לזה, צריך להגיד תודה ולקחת.

שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..
המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)
יש אפשרות להעברה ללא תמורה, צריך לשלם שליש מס רכישה, ואז גם אסור למכור את הדירה כמה שנים, תתיעץ עם עורך דין לגבי הפרטים המדויקים במקרה שלכם, אני נגד הרעיון, לדעתי עדיף למכור, להתחלק ושכל אחד יעשה את ההשקעות שלו. אפילו אם זה למכור את הדירה ולקנות דירה לכל אחד בבאר שבע עם מינוף.

יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור
קשה לי להאמין שזה יקרה תוך עשר שנים, זה אומר התחלת בנייה עוד 7 שנים, יש עוד ערמות של בניינים במרכז שיש בהם הרבה יותר כדאיות ממתחמי פינוי בינוי בבאר שבע, בפועל היו פרויקטים בודדים בעיר וממשיכות להשתחרר קרקעות סביב העיר לשכונות חדשות, יזמים מחתימים דיירים בהמון מקומות, מקדמים את התהליך לאט לאט בלי למהר, יוצרים עיכובים בכוונה או מטפלים כל פעם בבעיה אחת כדי לא להתקדם מהר, ואז בשלב מסוים הפרויקט נהיה מאוד כדאי ורק אז מוציאים אותו לפועל או מוכרים ליזם אחר.

ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות
לפי 16 נטו תוכלו לקבל משכנתא של מיליון שקל, אני לא מחשיב את ההכנסה משכירות כי לדעתי אתה חייב למכור את הדירה, אחרת תצטרכו גם לשלם 8% מס רכישה על כל הסכום. אם תכניסו גם את הערבות של אחד ההורים אפשר גם הרבה יותר.

או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?
יכול לקבל עד 50% משווי הדירה בריביות של כל מטרה, סביבות ה6-7%, ולא כדאי לך כי גם ככה אתה תיקח את המקסימום לפי היכולת החזר שלך.

דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..
זה אומר מס רכישה של עוד 200 אלף שקל, לדעתי עדיף לכוון לאזור ה2.2 מיליון, 600 של ההורים שלה, מיליון משכנתא, 600 הון עצמי.
כדי שזה באמת יקרה ובקרוב בהתחשב בסיטואציה ממליץ לך:
- לדבר עם המשפחה שלך ולהסביר להם למה אתה רוצה למכור את הדירה בבש וכמה מס רכישה תצטרך לשלם אם לא תמכור אותה.
- לקרוא על דירה חליפית, בקצרה מאפשר לך להצהיר שאתה ולך למכור את הדירה הנוכחית שיש לך, לא לשלם מס רכישה, לקחת מימון של עד 70%, ורק צריך למכור את הדירה שיש לך תוך 18 חודשים.
- למצוא פריסיל על דירה חדשה בחולון/בת ים/חדרה מקום אחר ברף מחירי הזה / לשלם למלווה משקיעים שיאתר לכם דירה. אם תתחיל לחפש לבד יד שנייה, כשאתה לא מבין יותר מידי, וגם בטח המשפחה של האישה תתערב קצת, זה ככהנ לא יוביל לרכישה בקרוב.

בהצלחה :)

לדעתי בחישוב גס : התשואה מתיק ההשקעות + ההכנסה משכירות על הדירה בבאר שבע = סכום נאה לשכור את הדירה עליה היא חולמת ואפילו נשאר קצת עודף לקניות לשבת.
לא עדיף מאשר קפיצת ראש למשכנתה של מעל מיליון ש"ח (הבנק לא מחלק כסף חינם) וקבירת כל הונך ב4 קירות?
יכול גם לקנות דירה ב1.6, עם המתנה של ההורים ומשכנתא, או אפילו פחות.

יכול גם לקנות דירה ב1.6, עם המתנה של ההורים ומשכנתא, או אפילו פחות.
הדירה שאשתו רוצה ועל זה כל העניין והמאמצים היא סביב 2.6 מיליון₪ + מס רכישה + תיווך והנה התקרבנו ל2.8 מיליון ₪.

אגב -
בהקשר זה מדהים כל פעם מחדש שאנשים עונים לשאלה "כמה עלתה הדירה" את המחיר הנקוב בחוזה (נשאיר לרגע את עלויות המימון).
שוכחים שהמחיר שנקבו לא הביא להם את המפצח ושילמו גם עו"ד + תיווך + מתווך. זה המחיר ששילמו כדע להיכנס לדירה. סכום נוסף שאף פעם לא יחזור אליהם.
עשרות אלפי ₪ במקרה הטוב שירדו מחשבון הבנק.

זה כמו שמישהו יאמר שקנה רכב ב50000₪ ולא יציין 55000₪ כאשר שילם 5000₪ מיד עם הקנייה על תקלהמיגועה מראש שהיתה.

תודה רבה על התשובות המפורטות

הדירה שאשתו רוצה ועל זה כל העניין והמאמצים היא סביב 2.6 מיליון₪ + מס רכישה + תיווך והנה התקרבנו ל2.8 מיליון ₪.
האמת לא בטוח שעקרוני דווקא 2.6 אפשר לחפש גם 2.2 או סביב זה

אגב -
בהקשר זה מדהים כל פעם מחדש שאנשים עונים לשאלה "כמה עלתה הדירה" את המחיר הנקוב בחוזה (נשאיר לרגע את עלויות המימון).
שוכחים שהמחיר שנקבו לא הביא להם את המפצח ושילמו גם עו"ד + תיווך + מתווך. זה המחיר ששילמו כדע להיכנס לדירה. סכום נוסף שאף פעם לא יחזור אליהם.

זה כמו שמישהו יאמר שקנה רכב ב50000₪ ולא יציין 55000₪ כאשר שילם 5000₪ מיד עם הקנייה על תקלהמיגועה מראש שהיתה.

רק זאת סיבה מספיק טובה כדי לקנות דירה עכשיו, אם ההורים שלה יעבירו לה את הכסף בהמשך הם ככהנ לא יצמידו אותו למדד המחירים, או מדד מחירי הדירות והיא פשוט תקבל בירושה או בשלב אחר כלשהו לפני את אותו הסכום, ככה רוב האנשים מתנהלים בנושאים האלו, ואני גם לא חושב שבריא להיכנס לזה, צריך להגיד תודה ולקחת.

יש אפשרות להעברה ללא תמורה, צריך לשלם שליש מס רכישה, ואז גם אסור למכור את הדירה כמה שנים, תתיעץ עם עורך דין לגבי הפרטים המדויקים במקרה שלכם, אני נגד הרעיון, לדעתי עדיף למכור, להתחלק ושכל אחד יעשה את ההשקעות שלו. אפילו אם זה למכור את הדירה ולקנות דירה לכל אחד בבאר שבע עם מינוף.
אבדוק את זה תודה רבה

לפי 16 נטו תוכלו לקבל משכנתא של מיליון שקל, אני לא מחשיב את ההכנסה משכירות כי לדעתי אתה חייב למכור את הדירה, אחרת תצטרכו גם לשלם 8% מס רכישה על כל הסכום. אם תכניסו גם את הערבות של אחד ההורים אפשר גם הרבה יותר.
השכירות זה מ 3 דירות שלא כולן בבעלותי
מה הכוונה אפשר גם הרבה יותר אם נכניס את הערבות של אחד ההורים?

יכול לקבל עד 50% משווי הדירה בריביות של כל מטרה, סביבות ה6-7%, ולא כדאי לך כי גם ככה אתה תיקח את המקסימום לפי היכולת החזר שלך.

זה אומר מס רכישה של עוד 200 אלף שקל, לדעתי עדיף לכוון לאזור ה2.2 מיליון, 600 של ההורים שלה, מיליון משכנתא, 600 הון עצמי.
כדי שזה באמת יקרה ובקרוב בהתחשב בסיטואציה ממליץ לך:
- לדבר עם המשפחה שלך ולהסביר להם למה אתה רוצה למכור את הדירה בבש וכמה מס רכישה תצטרך לשלם אם לא תמכור אותה.
- לקרוא על דירה חליפית, בקצרה מאפשר לך להצהיר שאתה ולך למכור את הדירה הנוכחית שיש לך, לא לשלם מס רכישה, לקחת מימון של עד 70%, ורק צריך למכור את הדירה שיש לך תוך 18 חודשים.
- למצוא פריסיל על דירה חדשה בחולון/בת ים/חדרה מקום אחר ברף מחירי הזה / לשלם למלווה משקיעים שיאתר לכם דירה. אם תתחיל לחפש לבד יד שנייה, כשאתה לא מבין יותר מידי, וגם בטח המשפחה של האישה תתערב קצת, זה ככהנ לא יוביל לרכישה בקרוב.

בהצלחה :)
בגדול דירה בבעלותי ולא משנה השווי שלה זה תכלס נכס רעיל אם רוצים לקנות עוד דירה למגורים

קנינו פעם כשלא ממש הבנו עוד לפני שבכלל הכרתי את שוק ההון

בדיעבד בחיים לא הייתי קונה דירה להשקעה רק למגורים..

בגדול דירה בבעלותי ולא משנה השווי שלה זה תכלס נכס רעיל אם רוצים לקנות עוד דירה למגורים
במקרה שלך זה מאוד נכון, אבל אני לא חושב שזה כזה נורא, פשוט תצהיר חליפית ותמכור אותה בתקווה שמצב ישתפר בשוק תוך שנה.

שכירות מדירות שלא בבעלותך בטוח אי אפשר לקחת בחשבון, אבל יש דירה אחת שכן בבעלותך.
הכוונה היא שההכנסה שלכם כרגע מספיקה למשכנתא של מיליון, אבל אם יחתמו לכם ערבות תוכלו לקחת יותר, אבל עם ההכנסה שיש לכם היום אני לא בטוח אם זה כדאי.

אגב -

המס רכישה פה הוא מכה קשה ולכן כתבתי שלדעתי צריך למכור את הדירה בבאר שבע.
ועדיין, המתנה מההורים הופכת את ההשקעה לכדאית, כי ההורים לא יביאו להם את הכסף כדי לקניות קרנות מחכות מדד, וככהנ לא יתחשבו בתזמון העברת הכסף כאשר יקזזו את הסכום למול שאר האחים, אז עד שיקבלו את הכסף בצורה אחרת הוא ישחק משמעותית מהאינפלציה.

במקרה שלך זה מאוד נכון, אבל אני לא חושב שזה כזה נורא, פשוט תצהיר חליפית ותמכור אותה בתקווה שמצב ישתפר בשוק תוך שנה.

שכירות מדירות שלא בבעלותך בטוח אי אפשר לקחת בחשבון, אבל יש דירה אחת שכן בבעלותך.
הכוונה היא שההכנסה שלכם כרגע מספיקה למשכנתא של מיליון, אבל אם יחתמו לכם ערבות תוכלו לקחת יותר, אבל עם ההכנסה שיש לכם היום אני לא בטוח אם זה כדאי.

המס רכישה פה הוא מכה קשה ולכן כתבתי שלדעתי צריך למכור את הדירה בבאר שבע.
ועדיין, המתנה מההורים הופכת את ההשקעה לכדאית, כי ההורים לא יביאו להם את הכסף כדי לקניות קרנות מחכות מדד, וככהנ לא יתחשבו בתזמון העברת הכסף כאשר יקזזו את הסכום למול שאר האחים, אז עד שיקבלו את הכסף בצורה אחרת הוא ישחק משמעותית מהאינפלציה.
....תמיד היה כך...כנראה אצל כולם...
לדירה ואבנים הורים יעשו כל מאמץ לגרד כסף אבל למחקה מדד רחב לשנים ארוכות ממש לא...משהן וירטואלי, מעורפל ועם "ניחוח של קזינו".
ןנחמד שתשואות העבר קרוב ל10% בממוצע לשנה...

שאלה לקורס אחר ביום אחר -
היכן ברגע זה ה600k? בעו"ש/ כספית/ בית השקעות ?

תודה רבה על התשובות המפורטות

האמת לא בטוח שעקרוני דווקא 2.6 אפשר לחפש גם 2.2 או סביב זה

אבדוק את זה תודה רבה

2.2 זה בקלות מעל 2.4 ןזה לפי הערכת חסר וללא חישוב עלויות המימון.
עו"ד,מס רכישה,מתווך, שיפוץ, החלפת ארון מטבח ורכישות רבות לבית.
דירה עולה יותר מבחינת הנדרש בה מאשר יחידת דיור זמנית.
ובשוטף עלויות שלא הכרת ביחידת דיור כמו ארנונה, מים, ועד בית ועוד. מעל 1000₪ בחודש .

דירה עולה יותר מבחינת הנדרש בה מאשר יחידת דיור זמנית.
ובשוטף עלויות שלא הכרת ביחידת דיור כמו ארנונה, מים, ועד בית ועוד. מעל 1000₪ בחודש .
יחידת דיור אצל ההורים זה הכי משתלם אין שום ספק

אני לא לגמרי יודע
אני לא נוטה להיכנס לכיס של אחרים
לשאול הורים היכן הכסף שוכב זה לא להיכנס לכיס. לדעתי.
במיוחד כאשר מייעדים סכום זה עבורך.
אולי אם יהיה במקום הנכון ישחק פחות / ישיא יותר תשואות ועוד שנה כאשא יעניקו לך ה600000 ש"ח יהיו 645000 ש"ח . למשל.

כאשר אני שאלתי את הורי זה עזר להבין שהם במקום הלא נכון. לפני הכל דמי ניהול.
חסכו מאז סכום נכבד מבלי לדבר על התשואות.

מיקוח עם בית השקעות על דמי ניהול כנראה פחות מקובל מויכוח עם חברת תקשורת על שקלים בודדים.

לשאול הורים היכן הכסף שוכב זה לא להיכנס לכיס. לדעתי.
במיוחד כאשר מייעדים סכום זה עבורך.
אולי אם יהיה במקום הנכון ישחק פחות / ישיא יותר תשואות ועוד שנה כאשא יעניקו לך ה600000 ש"ח יהיו 645000 ש"ח . למשל.

כאשר אני שאלתי את הורי זה עזר להבין שהם במקום הלא נכון. לפני הכל דמי ניהול.
חסכו מאז סכום נכבד מבלי לדבר על התשואות.

מיקוח עם בית השקעות על דמי ניהול כנראה פחות מקובל מויכוח עם חברת תקשורת על שקלים בודדים.
זה כן, אבל לפעמים יש לזה מקום לדעתי, אבל רק כאשר לך יש מספיק ביטחון וידע בתחום, וכאשר מדובר בהורים שלך ולא של אישתך. ופותש דיבר על הכסף של ההורים של אישתו.
לי לקח כמה שנים עד שהצלחתי לעשות שינויים בנושאים האלו להורים שלי וזה עשה שינוי דרמטי של עשרות אחוזים, היה להם תיק השקעות בבנק עם מגוון קרנות 20/80 למיניהן של כל גופי ההשקעות עם דמי ניהול בין 1% ל2 וקצת, ו3-4 שנים הכל על מחקי מדד.

זה כן, אבל לפעמים יש לזה מקום לדעתי, אבל רק כאשר לך יש מספיק ביטחון וידע בתחום, וכאשר מדובר בהורים שלך ולא של אישתך. ופותש דיבר על הכסף של ההורים של אישתו.
לי לקח כמה שנים עד שהצלחתי לעשות שינויים בנושאים האלו להורים שלי וזה עשה שינוי דרמטי של עשרות אחוזים, היה להם תיק השקעות בבנק עם מגוון קרנות 20/80 למיניהן של כל גופי ההשקעות עם דמי ניהול בין 1% ל2 וקצת, ו3-4 שנים הכל על מחקי מדד.
עדיף שלא תגיד להם כמה כסף שרפו שנים ארוכות על דמי ניהול בגןבה של שוד לאור היום....המון...
יפה שיזמת ופנית אליהם.

שוב, אנשים יחכו 40 דקות בטלפון לחברת אשראי לבקש הארכת פטור מדמי כרטיס ע"ס 17₪ אך לא יעשו זאת עם הכסף הגדול באמת...

לא הכל כסף בחיים...נוחות גוברת במקרים רבים.
האמת בבוא היום יש משני הצדדים נכסים לא קטנים ובחלוקה לאחים זה יוצא הרבה

ובכל מקרה זה לא נראה לי שאפרוש עד גיל 60 בגיל 60 על הדקה אני יוצא לפנסיה אם היה אפ'ר לפני כנראה ארצה לפרוש לפנסיה לפני

יש אבטלה אז אולי ירד עוד 7,8 חודשים

אז מה אכפט לי לשים את כל הכסף על דירה ולקחת משכנתא כשאני יודע שבבוא היום אקבל פי 2 ממה שאני עכשיו אשכיב על בטון

האמת בבוא היום יש משני הצדדים נכסים לא קטנים ובחלוקה לאחים זה יוצא הרבה

ובכל מקרה זה לא נראה לי שאפרוש עד גיל 60 בגיל 60 על הדקה אני יוצא לפנסיה אם היה אפ'ר לפני כנראה ארצה לפרוש לפנסיה לפני

יש אבטלה אז אולי ירד עוד 7,8 חודשים

אז מה אכפט לי לשים את כל הכסף על דירה ולקחת משכנתא כשאני יודע שבבוא היום אקבל פי 2 ממה שאני עכשיו אשכיב על בטון
כלומר אין לך בעיה אם ההשקעה לא מוצלחת מבחינה חשבונאית-עובדתית כי בעתיד מצפה לך ירושה?!
לשיטתי, חשיבה מעוותת.

ואיכות החיים ורווחה עד אז?

כעת מבין למה מדד הבנקים רותח. אנשים קונים בכל מקרה גם אם לא תמיד נכון פיננסית..;)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
R מעוניין לקנות זהב שוק ההון 1
S מעוניין להתאבד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
I מעוניין להשכיר דירה ונתקל בקשיים נדל"ן 29
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
D מעוניין בהמלצה על רדיאטור, לחדר 3*3. שיהיה איכותי חזק. בטיחותי. עם אחריות ארוכה. כמה צלעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
G מעוניין ב4% תשואה לשנה איך משיגים ? שוק ההון 35
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
M משקיע לטווח הארוך, מעוניין להוסיף גם טווח קצר שוק ההון 23
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ת עורך החוזה מעוניין לערוך חוזה על נייר בטחוני אוף טופיק 1
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
בייניש מעוניין לעשות סדר בקופות שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב היי שלום,אני בן 57,מעוניין להפקיד סכום הוני,בכדי ליצור לי קיצבה לפנסיה מגיל 60. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
G מעוניין להתחיל להשקיע ב-S&P 500 בלבד שוק ההון 9
T מעוניין בחוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 0
V השוכר מעוניין לשפץ את הדירה על חשבונו נדל"ן 20
milx תיק של פנסיונר בן 74 מהיועץ בבנק - מעוניין לשנות שוק ההון 9
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
מ חסר ניסיון בהשקעות,מעוניין להתחיל.. שוק ההון 9
ס השוכר מעוניין לשלם את כל שכר הדירה מראש נדל"ן 70
N מעוניין להתחיל להשקיע שוק ההון 2
Y מעוניין לברר לגבי תכנות מס (בעיקר תכנון מס בחו"ל)...... צרכנות פיננסית 1
C מעוניין להתחיל להשקיע בשיטת DCA שוק ההון 19
A מעוניין להשקיע בפעם הראשונה - אינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 11
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
F מעוניין לפתוח תיק השקעות-מספר שאלות לאחר קריאת הבלוג שוק ההון 2
F חסכתי, מעוניין לפתוח תיק השקעות ראשון - כמה שאלות שוק ההון 16
ה קופת גמל נזילה מעוניין להמיר אותה ל IRA שוק ההון 2
S בן 21, מעוניין להכנס לתחום שוק ההון 4
I מעוניין להתחיל להשקיע דרך IB(חשבון לגיל עד 25) שוק ההון 3
M מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים, שאלה לגבי מיסוי והמשכיות א.כ.ע מיסים 14
משה מה קורה במצב שבו רק אחד מבני הזוג מעוניין לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 51
aviadalush מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1
לא חשוב שמות מעוניין לרכוש זיכרון נייד עמיד וחזק מאוד אוף טופיק 11
N אהלן לכולם, משתמש חדש מעוניין בקצת עזרה. אוף טופיק 3
Z חייל משוחרר מעוניין להשקיע שוק ההון 31
ח החברים של נטאשה - מישהו מעוניין? אוף טופיק 0
D מעוניין לסחור בחו"ל ב- interactivebrokers אבל פתחתי שבוע שעבר חשבון ב ibi צרכנות פיננסית 42
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
omerdn1 מעוניין להתחיל לסחור בשוק ההון (הון התחלתי נמוך) שוק ההון 5
Y מעוניין להבין כדאיות השקעה בתעודת סל כדי להבין מה העלויות ואיך להשוות עמלות. שוק ההון 14
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33

נושאים דומים

Back
למעלה