• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור)

• פותח הנושא פותח הנושא Space Monkey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה משתלם אם מתייחסים לתוכנית כמנגנון חיסכון אוטומטי עם ״ריבית״ גבוהה יחסית בהשוואה לאפשרויות אחרות בסיכון נמוך/ נמוך מאוד, כגון חיסכון או פיקדון בבנק. אולי לתקופה קצובה זה משתלם, למטרת בניית חסכונות (כי הרי אם בונים חסכונות, הכסף הזה ממילא יוצא מהתזרים, כך שעדיף שהוא ייצא למנגון חיסכון בו הכסף מקבל קצת ״בוסט״. לא יודע אם זה משתלם כמנגנון השקעה ארוך-טווח.
דווקא כאשר עושים quick sell בתום התקופה זה ממש לא השקעה לטווח ארוך.
להיפך, זו השקעה לטווח קצר (חצי שנה) אבל עם תשואה נהדרת ומובטחת (או לפחות כמעט מובטחת).
ברגע שזה נמכר יש לך חיסכון של חצי שנה של כ- 10-15% מהמשכורת ברוטו שלך + תשואה יפה, שאתה יכול להכניס ישירות להשקעה לטווח ארוך הרצויה לך.

קל לזה מאוד ״להישרף״ על צריכה או סתם להתפייד בעו״ש.
להיפך.
אתה הרי לא מקבל רק את הכמה מאות/אלפי שקלים בודדים לחשבון, ככה שהם נבלעים לך במשכורת. אלא מקבל בבת אחת חיסכון של חצי שנה *שכולל* עוד כמה מאות/אלפי שקלים... ברגע שסכום יחסית גדול נכנס לך (פעמיים בשנה) לחשבון הבנק, הרבה יותר קל להפנות אותו בבת אחת להשקעה ארוכת טווח.
ולכן זה דווקא מייצר מנגנון חיסכון פסיבי מושלם.

בגלל זה אבל פתחתי את השרשור - אני רואה כאן אנשים שמתייחסים ל-RSU כחלק מהשכר שלהם, או לפחות חלק מה-TC שלהם, שזה אומר שהם מבינים את זה על בסיס חודשי. מבחינתי זה אך ורק כסף בונוס, אבל אני רוצה להבין אם אני מפספס כאן משהו.
RSU זה חד משמעית חלק מהשכר שלך. אבל אין צורך להתייחס לזה דווקא חודשית…
אני מתייחסת לזה כחלק מהשכר שמגיע כבוחטה פעמיים בשנה (אצלנו ההבשלה היא כל חצי שנה).
וכן, הרבה הרבה יותר קל לחסוך את זה - וזה נהדר!
אבל גם אם אתה מוכר וממיר את זה לחיסכון אחר, נניח במדד מנייתי רחב, אתה עדיין ״חוסך״. פשוט הורדת דרגת סיכון מסוימת.

תראה, אין ספק שהטבת דחיית המס יכולה להיות נהדרת. אבל כמו שאומרים כאן, תיזהר לא לתת לזנב לכשכש בכלב.
נראה שאתה ברמת שבירות גבוהה יחסית… האם הסכום שנצבר שם יכול לשפר/לבסס יותר את מצבכם? אם זה לא סכום ״זניח״ עבורכם, אז זה הגיוני למכור גם אם השער לא מדהים. כפי שראית - זה אמנם יכול לעלות אבל גם יכול להמשיך ולרדת.
ואם זה עוזר לך לחשוב ככה - גם כאשר מחיר המניה יורד (מתחת למחיר המענק) אתה עדיין מקבל ״הטבת מס״. הרי מס הכנסה משתתף איתך בהפסד ולוקח ממך את המס השולי רק על המחיר הנוכחי :>

אגב, האם אתה ממשיך לקבל ״רפרשים״?
אם כן זה יכול לעזור פסיכולוגית למכור. כי אתה ממשיך לקבל עוד מענקים והפעם הם אפילו עם יותר ״פוטנציאל״. במיוחד אם אתה מאמין בחברה.

לגבי ה-espp:
אתה הרי לא מקבל רק את הכמה מאות/אלפי שקלים בודדים לחשבון, ככה שהם נבלעים לך במשכורת. אלא מקבל בבת אחת חיסכון של חצי שנה *שכולל* עוד כמה מאות/אלפי שקלים... ברגע שסכום יחסית גדול נכנס לך (פעמיים בשנה) לחשבון הבנק, הרבה יותר קל להפנות אותו בבת אחת להשקעה ארוכת טווח.
ולכן זה דווקא מייצר מנגנון חיסכון פסיבי מושלם.
כן, ככל השרשור מתקדם ואני חושב על זה, אני מבין שזה כנראה שימוש טוב עבור ה-espp. אני הפסקתי את ההשתתפות בתכנית כי רציתי לצמצם חשיפה לחברה בודדת אחת, וגם כי היינו צריכים את הסכום החודשי לתזרים, עקב הירידה בהכנסות לאורך השנה האחרונה. אם (ובתקווה ש)ההכנסות יתאוששו בחודשים הקרובים, למעשה אולי כן אפשר לחשוב על ה-espp כמכשיר חיסכון בסיכון נמוך (כי quick sell) - בעצם המיסוי הוא רק על הרווח, ותכל׳ס, על תקופה של חצי שנה - כמה שלא יהיה מיסוי, פרמיית הרווח על הקרן שהצטברה באותם 6 חודשים תהיה גבוהה יותר מאשר פקדון בנקאי.
קצת מבאס אותי המס הפירותי אבל אשקול את זה שוב כשנתייצב.

תראה, אין ספק שהטבת דחיית המס יכולה להיות נהדרת. אבל כמו שאומרים כאן, תיזהר לא לתת לזנב לכשכש בכלב.
נראה שאתה ברמת שבירות גבוהה יחסית… האם הסכום שנצבר שם יכול לשפר/לבסס יותר את מצבכם? אם זה לא סכום ״זניח״ עבורכם, אז זה הגיוני למכור גם אם השער לא מדהים. כפי שראית - זה אמנם יכול לעלות אבל גם יכול להמשיך ולרדת.
ואם זה עוזר לך לחשוב ככה - גם כאשר מחיר המניה יורד (מתחת למחיר המענק) אתה עדיין מקבל ״הטבת מס״. הרי מס הכנסה משתתף איתך בהפסד ולוקח ממך את המס השולי רק על המחיר הנוכחי :>
כן, מבין מה את אומרת (במיוחד נהנה מהמחשבה על מס הכנסה משתתף איתי בירידת הערך!). זה נכון שאנחנו כרגע שבירים יחסית, אך אין דימום של כסף. אין לנו חובות (זולת המשכנתא, בה אנחנו עומדים), המשכורת שלי והתמיכה השפחתית מכסים כרגע את ההוצאות (ועדיין ממשיכים להפריש לחסכונות והשקעות), והמגמה היא בגדול חיובית (אשתי אמורה לחזור לעבוד, ירדה איזו הוצאה חודשית קבועה, ועוד כל מיני דברים). מכירה עכשיו של ה-rsu תהיה למעשה קיבוע ״הפסד״ (במובן של upside שבסבירות גבוהה יקרה), רק בשביל ההרגשה הטובה, לא באמת בשביל תועלת פיננסית אמיתית. בגלל זה חשוב לי ״להתאבד״ על בניית קרן חירום - הרגשת הביטחון אמורה להגיע משם.

אגב, האם אתה ממשיך לקבל ״רפרשים״?
האמת שחברה שאני עובד בה אין מדיניות כזו, לפחות לא כזו מוצהרת. זו המשרה הראשונה שלי בתעשייה, אז אני אפילו לא ידוע מה נהוג בתעשייה. מה נהוג באמת?

אני יכול להגיד שלפני כמה חודשים (לאחר שנתיים וקצת ובחברה) קראו לי לאחד החדרים ונתנו לי העלאה של 14% לערך, ממש out of the blue. לא ביקשתי העלאה ולא ציפיתי לה. כאמור - אין לי מושג מה נהוג.

החברה כן התחילה נוהל של שיחות פידבק/ תיאום ציפיות שנתיות. אבל אני לא יודע אם זה מקביל לשיחת השכר המקובלת ש(כך הבנתי) יש בחברות אחרות. הפעם הבאה היא בערך בנובמבר, ואהיה בשנה הרביעית של חבילת ה-rsu. אני מתכנן לבקש ריפרשר כזה - אשמח לטיפים אם יש.

סליחה על השפה הבוטה, אבל אתה מתזמן.

למעשה, בתחילת הסאאספוקליפס התכוונתי בדיוק למכור חלק גדול בכדי ליצור קרן חירום
אני לא בטוח מה עיכב אותך מלמכור, אבל אם חיכית להיפוך המגמה זאת דוגמה לתזמון כושל.

, רק שאז התגעשה ה-saaspocalypse וזה הפך ללא-משתלם
לא מסכים. לא משתלם בהשוואה למה?
בהשוואה למכירה לפני הירידה, ודאי שזה לא משתלם. אבל האפשרות למכור לפני הירידה כבר לא קיימת.
בהשוואה למכירה עוד חודש או שנה או עשור? מי יודע מה יהיה. המחשבה שהירידות מעלות את תוחלת הרווח בתקופה הקרובה, כדי "לתקן", היא אשליה. יכול להיות שיבואו עליות, או שלא, כמו תמיד במניות.

מבחינת מיסוי דוקא כדאי למכור בהפסד.
על כל שקל רווח שיהיה לך, מעכשיו ועד מחיר ההענקה, תשלם מס פירותי ולא הוני. יכול להיות שאפילו משתלם למכור ולקנות מחדש בתיק ממוסה (לא בדקתי עד הסוף, לדעתי עדיף למכור וזהו).

וזה גם משהו - אני די מתקשה להבין מדוע ואיך זו תכנית משתלמת: אתה צודק שקשה להפסיד כסף אם עושים quick sell (בעצם נהנים כמעט בוודאות מההנחה במחיר הקניה), אבל הרי אם עושים quick sell יש מס פירותי מלא על כל הרווח (כי לא מחזיקים שנתיים), ול-6 חודשים מדובר ברווח של כמה מאות שקלים לחודש במקרה הטוב. קל לזה מאוד ״להישרף״ על צריכה או סתם להתפייד בעו״ש. האם זה באמת שווה את (1) החשיפה המוגברת לאותה החברה שמתוקף העסקתך בה, היא גם ככה גבוהה מאוד, (2) המס הגבוה, ו-(3) את הרווח הלא-מאוד-גדול לחודש?
להבנתי ב-quick sell אין חשיפה. מחיר הקניה הוא מינימום בין תחילת תקופה לסופה, מינוס 15%. מחיר המכירה הוא המחיר בסוף התקופה, כלומר לפחות 15% רווח בחצי שנה בלי קשר לביצועי המניה. הרבה יותר טוב מכל השקעה חסרת סיכון אחרת.
אז נכון שהמכירה מתבצעת באיחור קטן ולא מובטח שזה יהיה באותו מחיר, אבל זה יוצר חשיפה למניה במשך ימים בודדים.
יש כאן גם סיכון מט"ח, אבל צריך תנודות מט"ח עצומות כדי שהפגיעה תהיה משמעותית.

האמת שחברה שאני עובד בה אין מדיניות כזו, לפחות לא כזו מוצהרת. זו המשרה הראשונה שלי בתעשייה, אז אני אפילו לא ידוע מה נהוג בתעשייה. מה נהוג באמת?
נהוג לתת ריפרש אחרי כמה שנים, אבל לרוב בסכום נמוך יחסית להענקה הראשונית.
יש אפילו מושג comp cliff, שמתייחס לעובד שלאחר 4-5 שנים כבר סיים את ההענקה המקורית, והשכר שלו למעשה יורד.
גובה הריפרש תלוי מאוד בהערכת ביצועים. יש חברות שבהן יש נוסחה יחסית מובנית של גובה התגמול המנייתי ביחס לדירוג, יש חברות שזה יותר החלטה נקודתית של מנהל.

וזה גם משהו - אני די מתקשה להבין מדוע ואיך זו תכנית משתלמת: אתה צודק שקשה להפסיד כסף אם עושים quick sell (בעצם נהנים כמעט בוודאות מההנחה במחיר הקניה), אבל הרי אם עושים quick sell יש מס פירותי מלא על כל הרווח (כי לא מחזיקים שנתיים), ול-6 חודשים מדובר ברווח של כמה מאות שקלים לחודש במקרה הטוב. קל לזה מאוד ״להישרף״ על צריכה או סתם להתפייד בעו״ש. האם זה באמת שווה את (1) החשיפה המוגברת לאותה החברה שמתוקף העסקתך בה, היא גם ככה גבוהה מאוד, (2) המס הגבוה, ו-(3) את הרווח הלא-מאוד-גדול לחודש?
בחלק מהחברות המסלול מיסוי של הESPP שונה מהRSU,
ולפעמים זה מסלול כזה שלא משנה כמה זמן תחזיק תמיד תשלם מס פרותי -
שווה שתברר איך זה עובד אצלכם.

ובדומה לנאמר כבר, אני אישית גם מסתכל על זה כתוכנית חיסכון קצרה בסיכון נמוך

יש אפילו מושג comp cliff, שמתייחס לעובד שלאחר 4-5 שנים כבר סיים את ההענקה המקורית, והשכר שלו למעשה יורד.
גובה הריפרש תלוי מאוד בהערכת ביצועים. יש חברות שבהן יש נוסחה יחסית מובנית של גובה התגמול המנייתי ביחס לדירוג, יש חברות שזה יותר החלטה נקודתית של מנהל.
באמת תלוי חברה. בחלק מהתאגידים המבוססים יש מענקי RSU כל שנה ואפשר לחשוב על זה כחלק מה comp package. (זה יותר "זול" לחברה לשלם חלק מהשכר בRSU מאשר בכסף וככה לנפח את הcomp package, זה לא בהכרח 'בונוס' מטוב ליבן)

(במקרה שלי במקום העבודה הנוכחי לא קיבלתי מענק חתימה אבל כן מקבלת מענק שנתי, תלוי דרגה)

בחלק מהחברות המסלול מיסוי של הESPP שונה מהRSU,
ולפעמים זה מסלול כזה שלא משנה כמה זמן תחזיק תמיד תשלם מס פרותי -
שווה שתברר איך זה עובד אצלכם.
זה כמו ה-RSU - הקלת מס אחרי שנתיים. קופצת לי הודעה שמאשרת זו אצל הנאמן (IBI) כשאני מתחיל בתהליך המכירה.
בכל מקרה, אני מבין עכשיו שב-ESPP כן כדאי לעשות קוויסייל ולהתייחס לתכנית כאל חסכון קצר-טווח עם ״ריבית״ מצוינת, ולא כהשקעה בה אתה בונה על הייסוף בערך המניה.
זה מה שמדאיג אותי. לא לקבל העלאה זה דבר אחד; שהשכר הטוטאלי שלך יורד למרות שמרוצים ממך זה דבר אחר לגמרי. זה סוג של הרעת תנאים.
בחברה שאני עובד בה יש איזו מדיניות עמימות בנושא, לא ברור למה. אני חושב כן להעלות את זה בשיחת הפידבק השנתית, עוד כ-6-8 חודשים. זה חלק גדול מהשווי של משק הבית.
אני אגב לא מבין מדוע החברה (או חברות בכלל) לא קופצות על ההזדמנות להציע RSU עוד לפני העלאות שכר. הרי זה תמריץ חזק לעובד להישאר בחברה ולהשקיע בה (התכנית קושרת את איכות וכמות עבודתו של העובד לעתיד החברה), וזה יותר זול לחברה מאשר להוציא כסף מהכיס בצורת העלאה.
למה? זה לא אמור להיות אם כבר צורה להעלאת שכר אחרי מספר שנים? בהנחה שמרוצים מהעובד כמובן ורוצים לשמר אותו.

סליחה על השפה הבוטה, אבל אתה מתזמן.
אני לא בטוח מה עיכב אותך מלמכור, אבל אם חיכית להיפוך המגמה זאת דוגמה לתזמון כושל.
זה אכן תזמון, אין מה להתנצל. הסיבות שלא מכרתי עד כה היו: (1) לא עברו שנתיים מתאריך ההענקה, (2) לא היה לי מספיק ידע להתעסק עם זה בכלל, (3) בחלון המכירה בו השער עוד היה יחסית גבוה, היינו בדיוק לפני/ בזמן/ אחרי לידה, כך שלא הייתי פנוי לזה (מבין בדיעבד שאפשר לשים הוראת מכירה אוטומטית באתר הנאמן).
בהשוואה למכירה עוד חודש או שנה או עשור? מי יודע מה יהיה. המחשבה שהירידות מעלות את תוחלת הרווח בתקופה הקרובה, כדי "לתקן", היא אשליה. יכול להיות שיבואו עליות, או שלא, כמו תמיד במניות.
עקרונית - נכון.
ספציפית - זו מניה מאוד תנודתית, וכמו שהיא ירדה מאוד, היא גם עלתה מאוד (וזה רק בשלוש-מינוס השנים שאני נמצא שם). כיוון שהיא ירדה מאוד (נחתכה בשני-שליש, התאוששה לנחתכה-בחצי), זה לא מופרך לצפות ל-upside משמעותי, בהתחשב בכך שהביצועים הפיננסיים של החברה די טובים, כך נאמר (עיתונות וכו׳). בתכלס, מדובר בהבדלים של עשרות אלפי שקלים, וכל עוד אני מתמודד (ובינתיים משק הבית מתמודד ויש סימני אופטימיות זהירים), ההרגשה שלי היא שזה שווה את ההמתנה.

ועוד נקודה - אולי אני טועה, אבל מבחינתי RSU זה ״כסף בחינם״ (אני, כאמור, חי מהתזרים ולא סומך עליו למימון הוצאות מחיה, אלא רק למילוי חסכונות לעתיד), כך שאפילו התאיינותו המוחלטת לא אמורה להפיל אותי.

ול-6 חודשים מדובר ברווח של כמה מאות שקלים לחודש במקרה הטוב
אצלי זה כ1000 שקל בחודש,
כ8% רווח נטו עם 0 סיכון.
גם כמה מאות שקלים זה כסף שמצטבר.

בגלל זה אבל פתחתי את השרשור - אני רואה כאן אנשים שמתייחסים ל-RSU כחלק מהשכר שלהם, או לפחות חלק מה-TC שלהם, שזה אומר שהם מבינים את זה על בסיס חודשי. מבחינתי זה אך ורק כסף בונוס
אתה יכול גם לראות במשכורת החודשית שלך כסף בונוס. באחד אתה מקבל מזומן ובאחד מניות. שניהם חלק מהשכר שלך.

"מבחינתי זה רק כסף בונוס" זה לקחת צעד פסיבי לגבי הדברים שאתה יכול לשלוט עליהם.
תחליט אקטיבית אם אתה מוכר ומתי, או שלא.

זה מה שמדאיג אותי. לא לקבל העלאה זה דבר אחד; שהשכר הטוטאלי שלך יורד למרות שמרוצים ממך זה דבר אחר לגמרי. זה סוג של הרעת תנאים.
נכון.

מילמה? זה לא אמור להיות אם כבר צורה להעלאת שכר אחרי מספר שנים? בהנחה שמרוצים מהעובד כמובן ורוצים לשמר אותו.
בחברות גדולות העלאת שכר כרוכה בעליית דרגה, ואז יש גם גידול משמעותי ב-RSU (עולה עם הדרגה הרבה יותר מאשר השכר).
סה"כ זה יוצר תמריץ לשאוף לקידום ולהימנע מירידת השכר.

, (2) לא היה לי מספיק ידע להתעסק עם זה בכלל,
סיבה מצוינת.
אפשר ליפול הרבה יותר ע"י פעולה בלי הבנה מאשר ע"י הזנחה.

ועוד נקודה - אולי אני טועה, אבל מבחינתי RSU זה ״כסף בחינם״ (אני, כאמור, חי מהתזרים ולא סומך עליו למימון הוצאות מחיה, אלא רק למילוי חסכונות לעתיד), כך שאפילו התאיינותו המוחלטת לא אמורה להפיל אותי
האמת שגם אני מתייחס לזה ככה, תוך כדי שאני מבין שזה נטו פסיכולוגיה. כסף זה כסף.
אז כשהגעתי לנקודה בה המשכורת שלי בפועל ירדה בגלל סיום הענקות ה-RSU הראשוניות, לא שמתי לב, כי הנטו בבנק לא זז, ומעולם לא טרחתי לעקוב אחרי קצב גידול ה-RSU.
כל מה שאני כן טורח לעשות עם RSU זה מדי פעם (נגיד שנה) לבדוק שהוא לא אחוז גדול מדי מהנכסים, למכור כמות ולהמיר למדדים.

זה כמו ה-RSU - הקלת מס אחרי שנתיים. קופצת לי הודעה שמאשרת זו אצל הנאמן (IBI) כשאני מתחיל בתהליך המכירה.
בכל מקרה, אני מבין עכשיו שב-ESPP כן כדאי לעשות קוויסייל ולהתייחס לתכנית כאל חסכון קצר-טווח עם ״ריבית״ מצוינת, ולא כהשקעה בה אתה בונה על הייסוף בערך המניה.
במכירה מיידית הקלת המס לא רלוונטית.
הכל ממוסה פירותי כי אתה מקבל רק את ההענקה הראשונית.
אם על מכירה אחרי שנה משלמים פירותי על העליה במהלך השנה (שנה שבה היתה חשיפה אמיתית וסיכון אמיתי) זה בעיני סיבה למכירה מיידית.

תחליט אקטיבית אם אתה מוכר ומתי, או שלא.
אמת, והחלטתי כבר שאמכור כשיגיע לשער מסוים (בתקווה, לא אאלץ לפני). זה תזמון, אבל בסיכון נמוך יחסית.
בתכל׳ס פתחתי את השרשור כי לא ידעתי אם זו גישה סבירה/ מקובלת/ נפוצה אצל אחרים. עכשיו אני מבין שאין תשובה אחת סטנדרטית. הרבה ממשתתפי הפורום מעדיפים למכור חלק כל רבעון, ולהחזיק רק כאשר מדובר בחברות ״בטוחות״ או אפקטיבית-מונופולים (גאמפא וכו׳).

בחברות גדולות העלאת שכר כרוכה בעליית דרגה, ואז יש גם גידול משמעותי ב-RSU (עולה עם הדרגה הרבה יותר מאשר השכר).
בחברה שאני עובד בה אין ״דרגות״. אולי זה חריג? אין לי מושג. אבל אולי זה חלק מהעמימות האסטרטגית ש(כך נאמר לי) החברה נוקטת בכל מה שקשור לשכר. שלא תבינו לא נכון - זו ממש לא חברה קמצנית. יש מלא מלא פינוקים ויחס באמת מדהים, ועבורי לפחות, המשכורת הרבה יותר גבוהה ממה שחשבתי שאוכל להרוויח. אפילו קיבלתי העלאה יזומה (לא ביקשתי אפילו, פשוט קיבלתי) לפני כחצי שנה, לאחר שנתיים וקצת של עבודה.
אבל המינוס מבחינתי הוא שאני לא יודע איך ומתי וכמה מקובל לבקש ריפרשר או שכר נוסף. אני אוהב את המקום אבל לא בעניין של לספוג ירידה ב-TC.

סה"כ זה יוצר תמריץ לשאוף לקידום ולהימנע מירידת השכר.
תמריץ שלילי משהו.. .מוזר.

אפשר ליפול הרבה יותר ע"י פעולה בלי הבנה מאשר ע"י הזנחה.
אני קולט שהרבה פעמים (ממש לא תמיד, אבל לפעמים), זה שהייתי פסיבי - מחוסר ידע - שמר עלי מלעשות שטויות.
זה רק מדגיש עד כמה חשוב לסגל הרגלים, גם אם מסגלים אותם בטעות.
במכירה מיידית הקלת המס לא רלוונטית.
הכל ממוסה פירותי כי אתה מקבל רק את ההענקה הראשונית.
אם אתה מדבר על ה-espp, אני חושב שהכל ממוסה פירותי כי לא עברו שנתיים מהרגע שקנית (כי עשית quicksell). בכל מקרה, אם מתייחסים לתכנית כאל מכשיר חיסכון עם ״ריבית״ גבוהה בסיכון מאוד נמוך - המיסוי לא מאוד משנה. גם עם המיסוי הכבד (הפירותי), זו עדיין ״תכנית חיסכון״ מאוד משתלמת.

אצלי זה כ1000 שקל בחודש,
כ8% רווח נטו עם 0 סיכון.
גם כמה מאות שקלים זה כסף שמצטבר
תכל׳ס זה נראה לי מה שאעשה ברגע שנתייצב. אתייחס לזה כדרך ״מסובדסת״/ הטבה מהעבודה להאצת בניית חסכונות (ולא כמכשיר להשקעה).

אם אתה מדבר על ה-espp, אני חושב שהכל ממוסה פירותי כי לא עברו שנתיים מהרגע שקנית (כי עשית quicksell). בכל מקרה, אם מתייחסים לתכנית כאל מכשיר חיסכון עם ״ריבית״ גבוהה בסיכון מאוד נמוך - המיסוי לא מאוד משנה. גם עם המיסוי הכבד (הפירותי), זו עדיין ״תכנית חיסכון״ מאוד משתלמת.
ב-quicksell המיסוי הוא פירותי כי זה באמת פירותי - זה סכום כסף שאתה מקבל מהמעביד, בלי קשר אמיתי לביצועי המניה ובלי שלקחת שום סיכון. אין הגיון למסות את זה הוני.
אם במקום זה אתה מחזיק את המניה אתה חשוף לעליות ולירידות כמו כל משקיע, ולכן הגיוני למסות הוני. אם בשנתיים הראשונות המיסוי הוא פירותי בכל זאת, זאת סיבה טובה לא למכור בשנתיים האלה, כלומר למכור מייד או לחכות שנתיים.

כן, מבין את ההיגיון. בינתיים כמה יחידות ה-espp שיש לי מוחזקות כבר הרבה זמן (וסובלות מה-saaspocalypse) אבל ברגע שנתייצב (אינשאללה במהרה) אני אשתתף שוב ואעשה קוויסייל (כאמור, ואתייחס לכך כאל תוכנית חסכון [לא השקעה] משתלמת במיוחד).

פעם שמעתי על השיטה הפשוטה הבאה ואני מיישם אותה מאז. זה מתאים לי כי אני מעדיף להשקיע בצורה פסיבית ולחסוך התעסקות מיותרת - "שגר ושכח"

(*) ESPP עושים KEEP ומיד מוכרים, ואז מעבירים את התמורה בדולרים ל-IKBR בחו"ל וקונים ETF על ה-SP500 (או מה שמתאים לכם)
(*) RSU מוכרים מיד עם ההבשלה בצורה שיטתית (בלי לנסות לתזמן את השוק), ומעבירים לקופת גמל להשקעה במסלול SP500 (או מה שמתאים לכם), אפשר לפצל בין בני משפחה אם עוברים את התקרה השנתית

כך אני נמנע מחשיפת יתר למניית המעסיק, ואין לי דילמות מיותרות. כמובן, זו לא המלצה אלא שיתוף בדרך שאני מצאתי שמתאימה לי.

כן, לקח לי זמן ללמוד על בכלל מה זה אומר (ידעתי שעל ה-RSU יש בשנתיים הראשונות מיסוי פירותי מלא, אז פשוט "שכחתי" מזה עד שעברו השנתיים, ואז כאמור המניה התרסקה). אבל אני חושב שזה בדיוק מה שאעשה. חוץ מהתזמון כעת (המניה כל-כך נמוכה שכבר אין לי המון מה להפסיד מלחכות).

לגבי ה-ESPP, כנראה שאעשה בדיוק את זה בתוכנית הבאה (מתחילה בספטמבר).
(*) ESPP עושים KEEP ומיד מוכרים,
אתה מתכוון אולי QUICKSELL - זה בדיוק לקנות בהנחה ומיד למכור במחיר השוק (ולהכניס לכיס את שווי ההנחה פחות מיסוי פירותי).

לא, יש הבדל בין QUICKSELL וKEEP ומכירה מידית.
בראשון, זה דומה למסלול בנאמנות, אתה בעצם לא מקבל את המניות אלא רק התמורה סופית בשקלים, ממוסת במקור.
בשיטה השניה, אתה מקבל את המניות, מממש אותם ומקבל תמורה דולרית בברוקר. כאן כמובן נדרש דיווח ותשלום מס הון למס הכנסה הישראלי.

מעניין שאף אחד לא מציע לגדר את החשיפה של ה RSU על מנת לדחות את תשלום המס במימוש
לפני רגע פתחתי שרשור על זה... (פספסתי את השרשור הזה)
ראיתי שכתבו פה שייתכן שזה יהיה מנוגד למדיניות החברה. תוהה איך לבדוק

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השכרה של נכס ראשון - איך מתנהלים בבלאגן? נדל"ן 63
ג טעינו 30+ שנה, איך מתנהלים מכאן והלאה?! יומני מסע אישיים 18
Y איך מתנהלים עם הוצאות כספיות גדולות מהממוצע? צרכנות פיננסית 20
oz1987 חוסכים בלי מטרה - כך מתנהלים בני דור ה-Y עם הכסף שלהם אוף טופיק 5
מ איך אתם מתנהלים בתיק הספקולטיבי? שוק ההון 40
R גידור RSU באמצעות אופציות שוק ההון 2
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
S RSU & ESPP שוק ההון 8