לגבי ה-espp:
אתה הרי לא מקבל רק את הכמה מאות/אלפי שקלים בודדים לחשבון, ככה שהם נבלעים לך במשכורת. אלא מקבל בבת אחת חיסכון של חצי שנה *שכולל* עוד כמה מאות/אלפי שקלים... ברגע שסכום יחסית גדול נכנס לך (פעמיים בשנה) לחשבון הבנק, הרבה יותר קל להפנות אותו בבת אחת להשקעה ארוכת טווח.
ולכן זה דווקא מייצר מנגנון חיסכון פסיבי מושלם.
כן, ככל השרשור מתקדם ואני חושב על זה, אני מבין שזה כנראה שימוש טוב עבור ה-espp. אני הפסקתי את ההשתתפות בתכנית כי רציתי לצמצם חשיפה לחברה בודדת אחת, וגם כי היינו צריכים את הסכום החודשי לתזרים, עקב הירידה בהכנסות לאורך השנה האחרונה. אם (ובתקווה ש)ההכנסות יתאוששו בחודשים הקרובים, למעשה אולי כן אפשר לחשוב על ה-espp כמכשיר חיסכון בסיכון נמוך (כי quick sell) - בעצם המיסוי הוא רק על הרווח, ותכל׳ס, על תקופה של חצי שנה - כמה שלא יהיה מיסוי, פרמיית הרווח על הקרן שהצטברה באותם 6 חודשים תהיה גבוהה יותר מאשר פקדון בנקאי.
קצת מבאס אותי המס הפירותי אבל אשקול את זה שוב כשנתייצב.
תראה, אין ספק שהטבת דחיית המס יכולה להיות נהדרת. אבל כמו שאומרים כאן, תיזהר לא לתת לזנב לכשכש בכלב.
נראה שאתה ברמת שבירות גבוהה יחסית… האם הסכום שנצבר שם יכול לשפר/לבסס יותר את מצבכם? אם זה לא סכום ״זניח״ עבורכם, אז זה הגיוני למכור גם אם השער לא מדהים. כפי שראית - זה אמנם יכול לעלות אבל גם יכול להמשיך ולרדת.
ואם זה עוזר לך לחשוב ככה - גם כאשר מחיר המניה יורד (מתחת למחיר המענק) אתה עדיין מקבל ״הטבת מס״. הרי מס הכנסה משתתף איתך בהפסד ולוקח ממך את המס השולי רק על המחיר הנוכחי

…
כן, מבין מה את אומרת (במיוחד נהנה מהמחשבה על מס הכנסה משתתף איתי בירידת הערך!). זה נכון שאנחנו כרגע שבירים יחסית, אך אין דימום של כסף. אין לנו חובות (זולת המשכנתא, בה אנחנו עומדים), המשכורת שלי והתמיכה השפחתית מכסים כרגע את ההוצאות (ועדיין ממשיכים להפריש לחסכונות והשקעות), והמגמה היא בגדול חיובית (אשתי אמורה לחזור לעבוד, ירדה איזו הוצאה חודשית קבועה, ועוד כל מיני דברים). מכירה עכשיו של ה-rsu תהיה למעשה קיבוע ״הפסד״ (במובן של upside שבסבירות גבוהה יקרה), רק בשביל ההרגשה הטובה, לא באמת בשביל תועלת פיננסית אמיתית. בגלל זה חשוב לי ״להתאבד״ על בניית קרן חירום - הרגשת הביטחון אמורה להגיע משם.
אגב, האם אתה ממשיך לקבל ״רפרשים״?
האמת שחברה שאני עובד בה אין מדיניות כזו, לפחות לא כזו מוצהרת. זו המשרה הראשונה שלי בתעשייה, אז אני אפילו לא ידוע מה נהוג בתעשייה. מה נהוג באמת?
אני יכול להגיד שלפני כמה חודשים (לאחר שנתיים וקצת ובחברה) קראו לי לאחד החדרים ונתנו לי העלאה של 14% לערך, ממש out of the blue. לא ביקשתי העלאה ולא ציפיתי לה. כאמור - אין לי מושג מה נהוג.
החברה כן התחילה נוהל של שיחות פידבק/ תיאום ציפיות שנתיות. אבל אני לא יודע אם זה מקביל לשיחת השכר המקובלת ש(כך הבנתי) יש בחברות אחרות. הפעם הבאה היא בערך בנובמבר, ואהיה בשנה הרביעית של חבילת ה-rsu. אני מתכנן לבקש ריפרשר כזה - אשמח לטיפים אם יש.