• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אסטרטגיית מכירת RSU

Particle accelerator

משתמש רגיל
דירוג
74
רציתי לשאול את חברי הפורום
בעיקרון ביטוח לאומי מחשב בונסים שנתיים ומכירת RSU לצורך חישוב תשלום ביטוח לאומי ל12 חודשיים אחרונית, ומתחת לרבע שכר מינימום אין פריסה אחרונית, האם יש אפשרות למכור RSU במנות קטנות של רבע שכר מינימום ב3 חודשים לפני חופשת לידה, אע"פ שיש בונסים קבועים נוספים כגון רכב וכו' מה שזה עוזר שאז לא צריך למכור מידי הרבה את הRSU (ולשלם מס מטורף שמגיע עד 62%) כדי לקבל דמי חופשת לידה מרובים?

בנוסף האם כאשר כן מוכרים RSU עד הסכום שמעלה אותך לתקרה, האם במקרה כזה שווה למכור רק אחרי 3.5 חודשים מהלידה כיון שעל הפריסה על ה3.5 חודשיים אני עובר את התקרה מבחינת ביטוח לאומי, או שזה מחושב כהכנסה בתקופת חופשת הלידה, וממילא לקיזוז תשלומי הביטוח לאומי?

והאם שווה תיאורטית לעבוד אצל המעסיק עד שנה לאחר קבלת קצבת זיקנה, ואז הביטוח לאומי מחושב על 12 חודשיים אחרונים (מכירת RSU מחושב למעסיק אחרון ככל הידוע לי) ללא תשלום לביטוח לאומי?
אני מתייג את @FIYaacov ו @ירח אפל

נ.ב השאלות לעיל הם תיאורטיות בשבילי ומובא לצרכי העמקה בלבד.

נערך לאחרונה ב:
האם יש אפשרות למכור RSU במנות קטנות של רבע שכר מינימום ב3 חודשים לפני חופשת לידה, אע"פ שיש בונסים קבועים נוספים כגון רכב וכו' מה שזה עוזר שאז לא צריך למכור מידי הרבה את הRSU (ולשלם מס מטורף שמגיע עד 62%) כדי לקבל דמי חופשת לידה מרובים?
אין בעיה חוקית. בעיה טכנית אחת שעלולה לצוץ זה אם שווי הענקה של יחידה אחת עולה מעל רבע שכר המינימום.

אבל למה לפחד מ62% מס, זה לא המס הסופי, אם החלק הפירותי יוצא עד 20% או אפילו 31%, ייתכן ועדיין ישתלם בשביל להגדיל את קצבת הלידה.

בנוסף האם כאשר כן מוכרים RSU עד הסכום שמעלה אותך לתקרה, האם במקרה כזה שווה למכור רק אחרי 3.5 חודשים מהלידה כיון שעל הפריסה על ה3.5 חודשיים אני עובר את התקרה מבחינת ביטוח לאומי, או שזה מחושב כהכנסה בתקופת חופשת הלידה, וממילא לקיזוז תשלומי הביטוח לאומי?
אין משמעות לעניין קצבת הלידה אם וכמה אתה פורש על 3.5 החודשים של חופשת הלידה, החודשים שקובעים הם 3-6 החודשים שלפני הלידה.

והאם שווה תיאורטית לעבוד אצל המעסיק עד שנה לאחר קבלת קצבת זיקנה, ואז הביטוח לאומי מחושב על 12 חודשיים אחרונים (מכירת RSU מחושב למעסיק אחרון ככל הידוע לי) ללא תשלום לביטוח לאומי?
לא ברורה הסיטואציה, אתה מתכוון לעבוד עד גיל 70?

בכל מקרה לכל עזיבת מעסיק תוכל לחשב כמה ערך פירותי צריך לפדות בשביל להגיע לתקרה, ומאותו רגע כל פדיון נוסף יהיה פטור מביטוח לאומי.

בעיקרון ביטוח לאומי מחשב בונסים שנתיים ומכירת RSU לצורך חישוב תשלום ביטוח לאומי ל12 חודשיים אחרונית, ומתחת לרבע שכר מינימום אין פריסה אחרונית, האם יש אפשרות למכור RSU במנות קטנות של רבע שכר מינימום ב3 חודשים לפני חופשת לידה, אע"פ שיש בונסים קבועים נוספים כגון רכב וכו' מה שזה עוזר שאז לא צריך למכור מידי הרבה את הRSU (ולשלם מס מטורף שמגיע עד 62%) כדי לקבל דמי חופשת לידה מרובים?
1. רכב זה לא בונוס, זה חלק מהשכר הקבוע.
2. שכר לא קבוע מצטבר בחודש, העולה על רבע שכר המינימום, אם יש לך תשלומים של שכר לא קבוע באותו החודש מסוגים שונים, כולם יחוברו יחד לצורך החישוב.
3. מכיוון שהפריסה היא לאחור עד 12 חודש, אז היא יכולה למכור גם אחרי הלידה, וזה ייפרס על החודשים שמזכים בדמי לידה.
4. אכן, אם עברה את התקרה לביטוח לאומי בחודש מסויים, אז הפרשה נוספת שתיפרס על אותו החודש לא תחוייב בביטוח לאומי וגם לא תזכה בהגדלת דמי הלידה.
האם שווה תיאורטית לעבוד אצל המעסיק עד שנה לאחר קבלת קצבת זיקנה, ואז הביטוח לאומי מחושב על 12 חודשיים אחרונים (מכירת RSU מחושב למעסיק אחרון ככל הידוע לי) ללא תשלום לביטוח לאומי?
5. ביטוח לאומי מחושב על פי המעסיק שנתן את הקצאת המניות, ראה סעיף 345א לחוק.
6. כן אם אתה עובד אצל המעסיק אחרי גיל פרישה, והפריסה של מכירת המניות היא על חודשים אלה, תשלם ביטוח לאומי מופחת, אבל לא נראה לי שיהיו דמי לידה.

אבל למה לפחד מ62% מס, זה לא המס הסופי, אם החלק הפירותי יוצא עד 20% או אפילו 31%, ייתכן ועדיין ישתלם בשביל להגדיל את קצבת הלידה.
אני בעיקר מתכוון למי שהשכר שלו נוגע בחלק השכר שעליו מופרש גם מס פירותי של 47% וגם 12% ביטוח לאומי, שזה יוצא יחד 59%. במקרה שיש לו עוד קצת הכנסות מדיבידנדים או שכירות , זה מגיע כבר ל62%.
אין משמעות לעניין קצבת הלידה אם וכמה אתה פורש על 3.5 החודשים של חופשת הלידה, החודשים שקובעים הם 3-6 החודשים שלפני הלידה.
אפשר הסבר למה לא הרי יש לי הכנסה בחודשיים האלו, ואם זה מחושב לצורך מענק לידה , למה שזה לא יחשב לצורך קיזוז המענק?
לא ברורה הסיטואציה, אתה מתכוון לעבוד עד גיל 70?
זה שאלה תיאורטית, אני רוצה פשוט להבין אם זה נותן פתח לפטור מדמי ב"ל.
אבל אני חושב שזה שב"ל מחושב למעסיק ממנו קבלנו את הRSU יכול להוות שיקול בעזיבת מקום עבודה, כדאי שלא נצטרך להגיע לתקרה על כל מעסיק.

עוד קצת הכנסות מדיבידנדים או שכירות , זה מגיע כבר ל62%.
על דיבידנדים ושכירות לא משלמים ביטוח לאומי. על דיבידנדים לא משלמים מדרגת 50% מס הכנסה, אלא 25% קבוע.

אפשר הסבר למה לא הרי יש לי הכנסה בחודשיים האלו, ואם זה מחושב לצורך מענק לידה , למה שזה לא יחשב לצורך קיזוז המענק?
הכנסה בחודשים של קבלת דמי הלידה לא תורמים לחישוב דמי הלידה, מלבד הכנסות חד פעמיות מעל רבע שכר המינימום. אבל אז זה לא זה שהם התקבלו בחודשים הללו, אלא זה שהם נפרסו לתקופה של 3-6 החודשים שלפני הלידה.

אבל אני חושב שזה שב"ל מחושב למעסיק ממנו קבלנו את הRSU יכול להוות שיקול בעזיבת מקום עבודה, כדאי שלא נצטרך להגיע לתקרה על כל מעסיק.
שיקול גרוע בשביל לקבל החלטה אם לעזוב/להישאר אצל מעסיק.

על דיבידנדים ושכירות לא משלמים ביטוח לאומי.
צריך לסייג את זה ולהגיד שעל שכירות דירת מגורים לא משלמים ביטוח לאומי.
על דמי שכירות שאינם דירת מגורים, משלמים ביטוח לאומי על החלק שמעל רבע השכר הממוצע במשק (מעל 3,134₪)

4. אכן, אם עברה את התקרה לביטוח לאומי בחודש מסויים, אז הפרשה נוספת שתיפרס על אותו החודש לא תחוייב בביטוח לאומי וגם לא תזכה בהגדלת דמי הלידה.
אני לא מדבר על זיכוי נוסף, אני מדבר על מכירה של הRSU לאחר 3.5 חודשים מהלידה, כיון שהדמי לידה קבלתי עד התקרה, ממילא על המכירה של המניות שנפרסות על 3.5 חודשים אני לא משלם דמי ב"ל, כי זה כבר הכנסה מעל התקרה, אבל השאלה הוא האם ניתן לקבל הכנסה נוספת על הדמי לידה לצורך אי תשלום ביטוח לאומי מעל התקרה, אבל שזה לא יחשב כהכנסה שאני מקבל בזמן שאני מקבל דמי לידה על זה שאין לי הכנסות. (הרי כשעובדים בחופשת לידה לא מקבלים ב"ל)
על דיבידנדים ושכירות לא משלמים ביטוח לאומי. על דיבידנדים לא משלמים מדרגת 50% מס הכנסה, אלא 25% קבוע.
התכונתי לכך שזה מעלה את סכום ההכנסות שלך למעל 720,000 ש"ח, וממילא לתשלום מס יסף.
שיקול גרוע בשביל לקבל החלטה אם לעזוב/להישאר אצל מעסיק.
כמובן! זה צריך רק להיות שיקול נוסף בסל השיקולים על עזיבת מקום עבודה.

אני לא מדבר על זיכוי נוסף, אני מדבר על מכירה של הRSU לאחר 3.5 חודשים מהלידה, כיון שהדמי לידה קבלתי עד התקרה, ממילא על המכירה של המניות שנפרסות על 3.5 חודשים אני לא משלם דמי ב"ל, כי זה כבר הכנסה מעל התקרה, אבל השאלה הוא האם ניתן לקבל הכנסה נוספת על הדמי לידה לצורך אי תשלום ביטוח לאומי מעל התקרה, אבל שזה לא יחשב כהכנסה שאני מקבל בזמן שאני מקבל דמי לידה על זה שאין לי הכנסות. (הרי כשעובדים בחופשת לידה לא מקבלים ב"ל)
נראה לי שסוף סוף הבנתי את השאלה.
אתה מדבר על החודשים שאחרי 15 השבועות שעליהם מקבלים דמי לידה?
אם תפדה את המניות בזמן הזה, אז דווקא כן כדאי לך שתהיה פריסה לאחור של הסכומים.
כי זה נפרס על חודשים שבהם לדבריך היא כבר מעל התקרה לתשלום דמי ביטוח לאומי.
ולכן אין סיבה להגביל לרבע השכר הממוצע.

בכל מקרה, גם אם מכרת את המניות בשמן שכן מקבלים עליו דמי לידה, איני חושב שזה נחשב לעבודה, ולדעתי לא ימנעו דמי הלידה.

נראה לי שסוף סוף הבנתי את השאלה.
אתה מדבר על החודשים שאחרי 15 השבועות שעליהם מקבלים דמי לידה?
אם תפדה את המניות בזמן הזה, אז דווקא כן כדאי לך שתהיה פריסה לאחור של הסכומים.
כי זה נפרס על חודשים שבהם לדבריך היא כבר מעל התקרה לתשלום דמי ביטוח לאומי.
בדיוק! זאת הייתה השאלה, אולי הוא לא הוסברה טוב בהתחלה.
ולכן אין סיבה להגביל לרבע השכר הממוצע.
נכון מאוד! בפתיחת השרשור נתתי 2 אופציות,
1 למקרה שהשכר הרגיל מגיע עד התקרה שעליו משלמים גם מס שולי של 47% וגם ביטוח לאומי, שאז צריך לחשוב האם שווה למכור RSU על 12 חודשיים אחורנית ולשלם עליהם 59% מס (או 62% במקרה של מס יסף) רק בשביל לקבל מענק דמי לידה שעליו גם נשלם 59% מס או שעדיף למכור במנות קטנות.
2 למקרה רגיל שאז אולי שווה לעשות פריסת מס אחרי 3.5 חודשים מהלידה.
בכל מקרה, גם אם מכרת את המניות בשמן שכן מקבלים עליו דמי לידה, איני חושב שזה נחשב לעבודה, ולדעתי לא ימנעו דמי הלידה.
אשמח שתסביר למה, הרי RSU נחשב כהכנסת עבודה?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ori_ אסטרטגיית דחיית מס - דימוי ״שכבות״ שוק ההון 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H אסטרטגיית הגלגל באופציות - Option Wheel Strategy שוק ההון 8
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5
ה אסטרטגיית השקעות לבת 21 יומני מסע אישיים 5
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
B אסטרטגיית השקעת חסכון חודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ז אסטרטגיית הפקדות שוק ההון 18
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
T טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
B חשיבה מחדש על אסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
Y אסטרטגיית מעבר מתיק מנוהל בבנק לבית השקעות שוק ההון 3
S אסטרטגיית מניות דיבידנד בביצה המקומית? שוק ההון 0
S קניית דירה - השפעה אל אסטרטגיית השקעה שוק ההון 4
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
ר אסטרטגיית מיצוי הטבות המס בנדל"ן שוק ההון 10
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
Y אסטרטגיית צבירת הון וסילוק משכנתא נדל"ן 14
liranviper אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות שוק ההון 52
I אסטרטגיית מכירה והעברת תיק שוק ההון 0
L אסטרטגיית השקעה בשוק דובי שוק ההון 3
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
A אסטרטגיית גיבוי קבצים אוף טופיק 21
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
Rahash אסטרטגיית סגירת משכנתא נדל"ן 9
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25
H אסטרטגיית השקעה - מבקש חוות דעת שוק ההון 23
A אסטרטגיית הורדת דמי ניהול - כיצד אתם פועלים? צרכנות פיננסית 7
jenglender אסטרטגיית קנייה ואיזון שוק ההון 9
F אסטרטגיית קניית ETF בIRA עם הצבירה שוק ההון 13
צפי אסטרטגיית קניה ומכירה של מניות שוק ההון 25
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
F אסטרטגיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
H אסטרטגיית מסחר לטווח הארוך שוק ההון 13
Oringa אסטרטגיית מינוף סולידי שוק ההון 56
oz1987 אסטרטגיית תשלומים באשראי צרכנות פיננסית 44

נושאים דומים

Back
למעלה