ocean
משתמש רשום
- דירוג
- 6
שלום,
אני מתכנן למכור מספר חבילות RSU ולהשתמש בכסף בכדי:
1. לפרוע חובות לבני משפחה (בדולרים)
2. להעביר את מירב הסכום לחשבון השקעה חדש שמתכנן לפתוח בIB
ההגיון אומר לבקש מהנאמן ESOP לתת את התמורה בדולרים ולהמנע מעמלות כפולות.
למרבה הצער הבנק בארץ מתעקש לגבות עמלות על כל העברה בשקלים: 0.15% עם תקרת מינ׳ של 22.5$ ומקס׳ של 150$ להעברה.
מדובר בסכומים גבוהים, וכיוון שמדובר במספר העברות זה מצטבר..
מבחינת הנאמן, ההפרש בעמלה עבור מכירה בדולרים ומכירה בשקלים היא זניחה. שער ההמרה שלהם הוא שער המחאות והעברות של בנק הפועלים (פחות אחוז קטנטן).
פתרונות אפשריים:
1. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון הבנק בארץ, להשתמש בשירות העברת כספים כלשהו (wise? איך זה יעבוד במקרה כזה?)
2. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון בנק בחו״ל (אין לי אבל מתכנן לפתוח, לא בעל אזרחות אמריקאית ומבקש שם בקרוב)
3. לבקש מהנאמן לבצע את המכירה בשקלים, לשלם את החוב בשקלים ולבקש מבני המשפחה להמיר בעצמם, ולהעביר לIB דרך סיטי בנק בארץ -> המרה לדולרים מחדש (המרה כפולה)
איך אחרים בפורום מתמודדים עם הסוגיה?
אני מתכנן למכור מספר חבילות RSU ולהשתמש בכסף בכדי:
1. לפרוע חובות לבני משפחה (בדולרים)
2. להעביר את מירב הסכום לחשבון השקעה חדש שמתכנן לפתוח בIB
ההגיון אומר לבקש מהנאמן ESOP לתת את התמורה בדולרים ולהמנע מעמלות כפולות.
למרבה הצער הבנק בארץ מתעקש לגבות עמלות על כל העברה בשקלים: 0.15% עם תקרת מינ׳ של 22.5$ ומקס׳ של 150$ להעברה.
מדובר בסכומים גבוהים, וכיוון שמדובר במספר העברות זה מצטבר..
מבחינת הנאמן, ההפרש בעמלה עבור מכירה בדולרים ומכירה בשקלים היא זניחה. שער ההמרה שלהם הוא שער המחאות והעברות של בנק הפועלים (פחות אחוז קטנטן).
פתרונות אפשריים:
1. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון הבנק בארץ, להשתמש בשירות העברת כספים כלשהו (wise? איך זה יעבוד במקרה כזה?)
2. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון בנק בחו״ל (אין לי אבל מתכנן לפתוח, לא בעל אזרחות אמריקאית ומבקש שם בקרוב)
3. לבקש מהנאמן לבצע את המכירה בשקלים, לשלם את החוב בשקלים ולבקש מבני המשפחה להמיר בעצמם, ולהעביר לIB דרך סיטי בנק בארץ -> המרה לדולרים מחדש (המרה כפולה)
איך אחרים בפורום מתמודדים עם הסוגיה?