הי!
אני עומד בפני התלבטות בזמן מכירת RSU.
לצורך העניין, נניח שברשותי שני מענקים שונים. (המספרים לא מדויקים מסיבות ברורות )
מאיזה מענק הייתם מוכרים חלק מסויים מהמניות, מהמענק הראשון או השני?
מכירה מהמענק הראשון תניב לי יותר כסף כרגע בחשבון הבנק. כיום המניה שווה 200.
אשלם מס שולי עד 100 (מחיר ההענקה של המענק הראשון). ועוד מס רווח הון על ה100 הנותרים.
מכירה מהמענק השני תניב לי פחות כסף בחשבון הבנק. כל הסכום, 200, ימוסה במס שולי.
מצד שני אני משאיר לעצמי יותר מניות מהמענק הראשון, שמבחינתי הן מניות עם יותר upside.
במידה והמניה תעלה לכיוון 300, המניות מהמענק הראשון יניבו לי סכום גבוה יותר בעתיד, כי כל עליה מעל 100 (מחיר ההענקה של המענק הראשון) ממוסה רק במס רווחי הון.
אין ספק שזהו טיעון כדור בדולחי, אבל מניח שהמניה יכולה ליפול או לעלות לכיוון 300..שזה הרבה יותר ״סביר״ מאשר שתעלה לכיוון 400 (מחיר ההענקה של המענק השני)
מקווה שהייתי ברור אשמח לדעות!
תודה רבה
אני עומד בפני התלבטות בזמן מכירת RSU.
לצורך העניין, נניח שברשותי שני מענקים שונים. (המספרים לא מדויקים מסיבות ברורות )
- כל מענק עם סכום זהה של מניות שהבשילו
- תאריך ההענקה של שניהם הוא מעל שנתיים, כך שסעיף 102 מתקיים. כלומר, מס שולי עד מחיר ההענקה ומס רווח הון ממחיר ההענקה עד המחיר הנוכחי.
- מחיר ההענקה של המענק הראשון הוא 100.
- מחיר ההענקה של המענק השני הוא 400.
- נניח שמחיר המניה כרגע הוא 200. המניה עפה למעלה בקורונה, צנחה לאחר מכן ועכשיו מתאוששת לאיטה, עם אחלה דוחות כבר כמה רבעונים ברצף.
מאיזה מענק הייתם מוכרים חלק מסויים מהמניות, מהמענק הראשון או השני?
מכירה מהמענק הראשון תניב לי יותר כסף כרגע בחשבון הבנק. כיום המניה שווה 200.
אשלם מס שולי עד 100 (מחיר ההענקה של המענק הראשון). ועוד מס רווח הון על ה100 הנותרים.
מכירה מהמענק השני תניב לי פחות כסף בחשבון הבנק. כל הסכום, 200, ימוסה במס שולי.
מצד שני אני משאיר לעצמי יותר מניות מהמענק הראשון, שמבחינתי הן מניות עם יותר upside.
במידה והמניה תעלה לכיוון 300, המניות מהמענק הראשון יניבו לי סכום גבוה יותר בעתיד, כי כל עליה מעל 100 (מחיר ההענקה של המענק הראשון) ממוסה רק במס רווחי הון.
אין ספק שזהו טיעון כדור בדולחי, אבל מניח שהמניה יכולה ליפול או לעלות לכיוון 300..שזה הרבה יותר ״סביר״ מאשר שתעלה לכיוון 400 (מחיר ההענקה של המענק השני)
מקווה שהייתי ברור אשמח לדעות!
תודה רבה
נערך לאחרונה ב: