• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

RSU - רילוקיישן

• פותח הנושא פותח הנושא Niv1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Niv1

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן,

לאחרונה עברתי לארה"ב דרך החברה שבה אני עובד,
טרם המעבר הוענקו לי מניות (RSU) עם תאריכי הבשלה עתידיים, המניות הופקדו אצל נאמן (ESOP).
לאחר המעבר, בעת הבשלת המניות, IRS בארה"ב מבקש למכור חלק מהמניות שכן הבשלת מניות בארה"ב זה אירוע מס.
עקב כך, ESOP מוכרים מניות אוטומטית ודורשים ממני תשלום מזומן אליהם כדי לחסות את מס ההכנסה בארץ (62%) ומאיימים שבמידה ולא אשלם את המס הם ימכרו מניות נוספות כדי לחסות על כך, הדבר הזה תמוהה מאוד בעיני שכן איני תושב הארץ ואיני חייב במס למדינת ישראל בשנת המס, דבר זה יוצר כפל מס.

האם יצא למישהו להתעסק במקרה דומה, ולהגיש תביעה כנגד מס הכנסה / הנאמן ?

תודה מראש

טרם המעבר הוענקו לי מניות (RSU) עם תאריכי הבשלה עתידיים, המניות הופקדו אצל נאמן (ESOP).
למיטב זכרוני אם קיבלת את ה- RSU בארץ אז אתה חייב מס למדינת ישראל, בנוסף למס של מדינת התושבות. בגלל זה מומלץ לממש RSU לפני המעבר.
אם תחפש שרשורים בפורום אני בטוח שתמצא התייחסות לנושא.

הדבר הזה תמוהה מאוד בעיני שכן איני תושב הארץ ואיני חייב במס למדינת ישראל בשנת המס
קיבלת את ההכנסה בהיותך תושב ישראל.
המדינה הסכימה לדחות לך את תשלום המס על ההכנסה למועד המימוש, אבל המס לא מתבטל אם אתה מפסיק להיות תושב ישראל.

בגלל זה מומלץ לממש RSU לפני המעבר
להבנתי הוא לא היה יכול לממש כי זה לא היה vested.
קיבלת את ההכנסה בהיותך תושב ישראל.
לא מדוייק, ההענקה קרתה בארץ אבל ה vesting בחו"ל.

לפות"ש, לא חוויתי את זה אישית אבל נחשפתי מחברים לעובדה ש vesting בחו"ל ל rsu שהוענקו בארץ זה נושא סבוך ולא טריוויאלי, ממליץ בחום לקבל ייעוץ מקצועי מרו"ח שמבין בתחום.

אז חלק יחסי של ה-Vesting קרה בארץ וגם החישוב לאיזו מדינה מדווחים איזה חלק של ההכנסה מתחשב בכך.
כפי שציינו למעלה, לא יכולתי למכור שכן ה vesting קרה רק לאחר המעבר,
קבלת ההכנסה הינה בתאריך ה vesting ולא בתאריך הענקה שכן אם הייתי עוזב את מקום העבודה לא הייתי מקבל מניות שטרם היו vested.

אינני מבין מדוע עלי לשלם מס ישראלי על vesting שקרה בחו"ל (קבלת שכר לכל דבר) כשלא הייתי תושב הארץ, נראה שמס הכנסה לא כדין, מנסה להחזיק אנשים כבני ערובה בעזרת נאמן

אינני מבין מדוע עלי לשלם מס ישראלי על vesting שקרה בחו"ל (קבלת שכר לכל דבר) כשלא הייתי תושב הארץ, נראה שמס הכנסה לא כדין, מנסה להחזיק אנשים כבני ערובה בעזרת נאמן
כי ככה עובדים חוקי המס, על החלק היחסי של ה-vesting בישראל עליך לשלם למס הכנסה בישראל.
אם היית עובד חצי חודש (נגיד מינואר 1 עד ינואר 15) ואז עובר לארה״ב ומקבל ב-5 בפברואר את המשכורת האחרונה, גם היית שואל למה מס הכנסה לוקח כסף מהכנסה שאתה ״מקבל רק כשאתה כבר לא חי בישראל״?

ותוסיף לכל זה, שכנראה טרם חלפו 3 שנים מהמועד שנטשת את הארץ, אז ככל הנראה גם לא התקבע מעמדך כתושב חוץ.
תגיש דו״ח שנתי עם הפרטים על היותך תושב חוץ, ותקבל החזר מס בהתאם ליחס התקופות בארץ ולא באץ.

כי ככה עובדים חוקי המס, על החלק היחסי של ה-vesting בישראל עליך לשלם למס הכנסה בישראל.
אם היית עובד חצי חודש (נגיד מינואר 1 עד ינואר 15) ואז עובר לארה״ב ומקבל ב-5 בפברואר את המשכורת האחרונה, גם היית שואל למה מס הכנסה לוקח כסף מהכנסה שאתה ״מקבל רק כשאתה כבר לא חי בישראל״?
האמת שבפקודת מס הכנסה, לא נראה שיש התייחסות לסיטואציות דומות, במידה ונתקלת בדבר אשמח לreference

לא ברור בלמה אתה מתכוון בחלק היחסי, האם נקודת ההתחלה היא נקודת העזיבה או שנקודת ההתחלה היא ה vesting הקודם (הרי התשלום הוא עבור העבודה שנעשה מנק' הvest הקודם עד לנק' ה vest הנוכחי). אני מסכים שעל פי ההיגיון, הגיוני שאשלם מס על החלק היחסי עבור ה vest הראשון שכן חלק מהעבודה נעשתה בארץ, אך החל מה vest הבא בתור, זה לא המצב, שכן כל העבודה נעשתה בחול (למרות שגם כאן לפי החוק היבש נראה שעדיין אינני אמור לשלם מס גם ה vest הראשון)

הסעיף מדבר בלעדית על אופי המיסוי על RSU בצורה מופשטת לתושב הארץ,
אין כאן התייחסות לחלק יחסי בין עבודה בארץ לעבודה בחו"ל לאחר ניתוק תושבות

נוסף על כך, לא ברור כיצד מס הכנסה יכול לבוא בדרישות כלשהם עבור תושבי חוץ בשנת מס מסוימת, שכן אין זה נכס ישראלי

הסעיף מדבר בלעדית על אופי המיסוי על RSU בצורה מופשטת לתושב הארץ,
אין כאן התייחסות לחלק יחסי בין עבודה בארץ לעבודה בחו"ל לאחר ניתוק תושבות

נוסף על כך, לא ברור כיצד מס הכנסה יכול לבוא בדרישות כלשהם עבור תושבי חוץ בשנת מס מסוימת, שכן אין זה נכס ישראלי
זה נכס שקיבלת ממקום עבודה בהיותך שכיר בישראל (כתמורה לעבודה) ושהפשרה שלו קרתה, בחלקה, בזמן שהיית תושב מס בישראל.

לא ברור בלמה אתה מתכוון בחלק היחסי, האם נקודת ההתחלה היא נקודת העזיבה או שנקודת ההתחלה היא ה vesting הקודם
לא ולא.
נקודת ההתחלה היא המענק, נקודת האמצע היא העזיבה ונקודת הסוף היא ה vesting. על החלק בין הענקת הRSU ועד העזיבה אתה חייב מס למדינת ישראל ברגע שאתה מוכר את המניות.

הוסטינג הקודם לא קשור ולא רלונטי.
אני מסכים שעל פי ההיגיון, הגיוני שאשלם מס על החלק היחסי עבור ה vest הראשון שכן חלק מהעבודה נעשתה בארץ, אך החל מה vest הבא בתור, זה לא המצב, שכן כל העבודה נעשתה בחול (למרות שגם כאן לפי החוק היבש נראה שעדיין אינני אמור לשלם מס גם ה vest הראשון)
לא בדיוק.
את חלק העבודה סופרים מרגע המענק, לא מרגע הווסט הקודם.
אם תקבל מענק בזמן שאתה לא תושב ישראל אז כמובן שלא תצטרך לשלם עליו מס בארץ. אבל על המענק שקיבלת בארץ תצטרך לשלם מס בארץ, גם אם הוסטינג קרה כשהיית בחו"ל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 40
S ESPP RSU ומזומן אצל ברוקר אמריקאי שוק ההון 7
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
ori_ מכירת RSU ממעסיק קודם מיסים 27
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
I מכירת RSU בסוף שנה ומיסוי רטרואקטיבי מיסים 12
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7