שאלה למומחי המיסוי:
פרשתי מעבודה ב-2022.
בשנת 2023 ההכנסות שלי היו רק מדמי אבטלה וממכירת RSU בסכומים של מאות אלפי ש"ח.
השאלה שלי נוגעת לשנת 2024 בה לא עבדתי כלל. עד אוקטובר שילמתי דמי ביטוח לאומי כמי שלא עובד, והחל מאוקטובר התחלתי לקבל קצבה מקרן פנסיה וביטוח מנהלים.
כמו כן ביצעתי מכירה של RSU בסכומים גבוהים בחודשים מאי-יוני 2024. בטופס 106 מופיע שווי הטבה לפי סעיף 102-מסלול הכנסת עבודה בסכום של כ-870,000 ש"ח.
שכר חייב בביטוח לאומי 7461 ש"ח.
דמי ביטוח לאומי 522 ש"ח.
דמי ביטוח בריאות 373 ש"ח.
האם הסכומים סבירים? ייתכן שהמעסיק לא ניקה לי מספיק ביטוח לאומי ומס בריאות?
אני שואל כי קיבלתי הודעת מביטוח לאומי על חוב עקב הכנסות שלא מעבודה בסכומים של עשרות אלפי שקלים בתוספת הצמדה, ריבית וקנסות שמגיעים לכמעט 80 אלף ש"ח.
בהנחה שאכן לא ניכו לי מספיק ביטוח לאומי, האם חישוב התקרה לביטוח לאומי הוא חודשי או שנתי? המכירה בוצעה במשך חודשיים, מאי-יוני בלבד.
והאם יש חשיבות לסכומים ששילמתי לביטוח לאומי בזמן ההקצאה או ההפשרה של ה RSU?
פרשתי מעבודה ב-2022.
בשנת 2023 ההכנסות שלי היו רק מדמי אבטלה וממכירת RSU בסכומים של מאות אלפי ש"ח.
השאלה שלי נוגעת לשנת 2024 בה לא עבדתי כלל. עד אוקטובר שילמתי דמי ביטוח לאומי כמי שלא עובד, והחל מאוקטובר התחלתי לקבל קצבה מקרן פנסיה וביטוח מנהלים.
כמו כן ביצעתי מכירה של RSU בסכומים גבוהים בחודשים מאי-יוני 2024. בטופס 106 מופיע שווי הטבה לפי סעיף 102-מסלול הכנסת עבודה בסכום של כ-870,000 ש"ח.
שכר חייב בביטוח לאומי 7461 ש"ח.
דמי ביטוח לאומי 522 ש"ח.
דמי ביטוח בריאות 373 ש"ח.
האם הסכומים סבירים? ייתכן שהמעסיק לא ניקה לי מספיק ביטוח לאומי ומס בריאות?
אני שואל כי קיבלתי הודעת מביטוח לאומי על חוב עקב הכנסות שלא מעבודה בסכומים של עשרות אלפי שקלים בתוספת הצמדה, ריבית וקנסות שמגיעים לכמעט 80 אלף ש"ח.
בהנחה שאכן לא ניכו לי מספיק ביטוח לאומי, האם חישוב התקרה לביטוח לאומי הוא חודשי או שנתי? המכירה בוצעה במשך חודשיים, מאי-יוני בלבד.
והאם יש חשיבות לסכומים ששילמתי לביטוח לאומי בזמן ההקצאה או ההפשרה של ה RSU?