• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה

• פותח הנושא פותח הנושא Dalya
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dalya

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,
מוכרת מניות לאחר שנתיים מרגע ההענקה, לאחר שעזבתי כבר את החברה שממנה הוענקו המניות.
מנסה לבדוק כיצד לצמצם את עלות העמלות בכל שלב, ועלות ההמרות. את הכסף מתכננת להשקיע באפיק סולידי, צריכה אותו בשנה הקרובה כנראה.

1- עלות המרה- מה נחשבת עלות המרה טובה מדולרים לשקלים?
הנאמן (ESOPׂׂ) אמר שלוקח את שער המחאות קנייה בנק הפועלים ואותו מכפיל ב 1.005 - האם זו נחשבת עלות טובה ?
עלות המרה בבנק לאומי זה 0.2% - וכרגע מנסה להוריד אותם.

2- עלות העברה- האם ניתן להתמקח עם ESOP על עלות ההעברה?
הבנק רוצה 0.225% מהסכום (גם על דולרים וגם על שקלים) כשעלות מינימלית היא 22$ והמקסימלית היא 150$. גם את זה מנסה להוריד.
יש אפשרות להוריד בכלל עמלות העברה?

3- ניתן להעביר את הכסף ישירות לבית השקעות?

4- אם אני מתכננת להשקיע באפיק סולידי, עדיף בשקלים או להשאיר בדולרים?

5- יש עוד עמלות נסתרות ש ESOP או הבנק יכולים לקחת ששווה להתמקח עליהן?

6- אם אני מתחילה להשקיע באפיק דרך הבנק ואח"כ רוצה להעביר אותו לבית השקעות, האם יש עלויות לכך? איך עושים זאת בפועל?

המון תודה ומקווה שהפוסט יעזור לעוד אנשים!

השאלות כנראה טובות, אבל זה תמיד נראה לי מצחיק שאנשים מתמקחים על 0.2% אחרי שמס הכנסה לקח להם 50%.

אמת.

מכרתי בשנה שההכנסות שלי היו נמוכות, אז מקווה גם לחסוך קצת במס הכנסה.. מנסה למקסם מה שיכולה את הרווח מהמניות.

השאלות כנראה טובות, אבל זה תמיד נראה לי מצחיק שאנשים מתמקחים על 0.2% אחרי שמס הכנסה לקח להם 50%.
א. יכול להיות שהם במדרגת 10% (+ 0-12 בט"ל)
ב. זה ששילמת 50% למס הכנסה זו עלות שקועה, השאלה היחידה שצריך לשאול זה האם הזמן שלי להוזיל את ה-0.2% שווה או לא בראייה קדימה

ב. זה ששילמת 50% למס הכנסה זו עלות שקועה, השאלה היחידה שצריך לשאול זה האם הזמן שלי להוזיל את ה-0.2% שווה או לא בראייה קדימה
ברור שרציונלית אתה צודק, אני מוצא שלפעמים כדאי להרפות מעט לטובת השלווה הנפשית.

אם את צריכה את הכסף בשנה הקרובה בשקלים, ואת משאירה אותו בדולרים, את בעצם מהמרת שהשקל יתחזק (או ישאר אותו דבר) מול הדולר ביום שכן תעשי את ההמרה.

אם את צריכה אותו בדולרים כמובן שעדיף להשאיר בדולרים מאותה סיבה.

לא יודע איזה השקעה סולידית את מחפשת, אבל את צריכה לבדוק אם יש לך גישה למשהו כזה באמצעות דולרים. (פיקדון דולרי או משהו כזה). האופציות השקליות הרבה יותר נגישות ומוכרות הייתי אומר.

לא הבנתי מה האלטרנטיבה מלמכור את המניות אצל הנאמן? את לקוחה שבויה שלהם כי המניות כבר שם. לא?

תודה רבה על העזרה והמידע!

כן נראה שאמכור רגיל דרך הנאמן (אכן לקוחה שבויה) ואתן להם להמיר את הסכום לשקלים לפני שמעבירים לבנק.

תודה רבה על העצות!

כן נראה שאמכור רגיל דרך הנאמן (אכן לקוחה שבויה) ואתן להם להמיר את הסכום לשקלים לפני שמעבירים לבנק.
זה מה שאני עושה.
לא בדקתי מה מרווח השער שלהם, אני פשוט מניח שהם פחות חזירים מהבנק.
לא כתבת מה המרווח מהשער בבנק שלך (כתבת עלות המרה אבל לא מרווח שער, ששם הכסף הגדול)

הממ שאלה טובה, לא בטוחה מה המרווח שער.
אני בבנק לאומי- אבדוק

תודה רבה על העזרה!

1- עלות המרה- מה נחשבת עלות המרה טובה מדולרים לשקלים?
הנאמן (ESOPׂׂ) אמר שלוקח את שער המחאות קנייה בנק הפועלים ואותו מכפיל ב 1.005 - האם זו נחשבת עלות טובה ?
עלות המרה בבנק לאומי זה 0.2% - וכרגע מנסה להוריד אותם.
לדעתי את מבלבלת פה בין מרווח ההמרה (ההפרש בין שער קניה לשער מכירה) לבין עמלת המרה.
ESOP מציעים שער המרה שכולל הטבה שלדעתי היא די סבירה. לא חושב שתצליחי לקבל שער המרה טוב יותר בעצמך בבנקים הישראלים. ב IB שער ההמרה עדיין יהיה משמעותית טוב יותר ממה שאיזופ מציעים. אני מניח שה 0.2% שאת מתכוונת בבנק לאומי זוהי עמלת המרה, ולא קשורה למרווח.
אם אני זוכר נכון איזופ לא לוקחים עמלה עבור ההמרה.

2- עלות העברה- האם ניתן להתמקח עם ESOP על עלות ההעברה?
הבנק רוצה 0.225% מהסכום (גם על דולרים וגם על שקלים) כשעלות מינימלית היא 22$ והמקסימלית היא 150$. גם את זה מנסה להוריד.
יש אפשרות להוריד בכלל עמלות העברה?
למיטב ידיעתי לא ניתן להתמקח עם איזופ. אנחנו לקוחות שבויים אז למה שיתקחו איתנו?
העמלות שאת מדברת עליהן הן עבור קבלת מט״ח. במידה ותבחרי לקבל שקלים לא תשלמי את העמלה הזו.

3- ניתן להעביר את הכסף ישירות לבית השקעות?
לא. לבית השקעות ניתן להעביר רק מחשבונך האישי. החשבון שממנו איזופ יעבירו את הכספים הוא לא על שמך.

תלוי לאיזה מטרה את צריכה את הכסף.
5- יש עוד עמלות נסתרות ש ESOP או הבנק יכולים לקחת ששווה להתמקח עליהן?
איזופ גובים עמלה מסך התמורה ועמלת העברה. עמלת העברה תלויה במטבע בו תבחרי לקבל את הכסף.
לא חושב שאיזופ גובים עמלות נוספות.
הבנק יגבה עמלת העברה רגילה בשקלים ועמלה גבוהה יותר לקבלת דולרים. על כל העמלות בבנק ניתן להתמקח.
6- אם אני מתחילה להשקיע באפיק דרך הבנק ואח"כ רוצה להעביר אותו לבית השקעות, האם יש עלויות לכך? איך עושים זאת בפועל?
ישנה עמלה מפוקחת על ידי בנק ישראל. על מנת להעביר תיק ני״ע מבנק לבית השקעות משלמים עמלה קבועה של 5 ש״ח לניירות ישראלים. במידה ומחזיקים ניירות זרים אני חושב שהעמלה שונה אבל לא זוכר בדיוק.

באופן כללי (לא המלצה) - לדעתי אם מקבלים את התמורה לבנק ישראלי אז עדיף לקבל בש״ח, ואם לחשבון בחו״ל, בארה״ב למשל, אז עדיף לבחור לקבל דולרים ולהמיר ב IB.

שוב תודה רבה על המענה והמידע!!

צודק, אני אכן מתבלבלת בין מרווח ההמרה לבין עמלת המרה, רק עכשיו הבנתי שיש את שני האלמנטים האלו בהמרה ושיש הבדל ביניהם.

1- ב ESOP לא דיברו איתי על עמלת המרה כששאלתי, אז מניחה שאתה צודק ושאין.
הם כן אמרו שהם עושים את ההמרה לפי שער המחאות קנייה של בנק הפועלים כפול 1.005

זו הכוונה למרווח ההמרה? אם כן, מה זה אומר בפועל?

2- בבנק בהתחלה אמרו לי עמלת המרה של 0.2% ואחרי שהתמקחתי אמרו שיבדקו על הנחה.
הם כן אמרו שיש הטבה בשער 0.5% ==> אם הבנתי נכון הכוונה שהם נותנים את התוספת הזו כהטבה על שער ההמרה? (למשל השער הדולר 3.7 שקלים אז על כל המרה של דולר יתנו לי תוספת של 0.5% שזה ייצא עוד כמה אגורות?)

מקווה שהסברתי ברור..
הבנתי נכון את ההבדלים?

אני יודעת שמדובר בסכומים שאולי ייצאו לא גדולים בסוף, אבל ממש הייתי רוצה להבין איך הדברים עובדים- כדי להגדיל את היידע הפיננסי שלי וכן בנוסף לחסוך מה שניתן.

שוב תודה רבה!

2- בבנק בהתחלה אמרו לי עמלת המרה של 0.2% ואחרי שהתמקחתי אמרו שיבדקו על הנחה.
הם כן אמרו שיש הטבה בשער 0.5% ==> אם הבנתי נכון הכוונה שהם נותנים את התוספת הזו כהטבה על שער ההמרה? (למשל השער הדולר 3.7 שקלים אז על כל המרה של דולר יתנו לי תוספת של 0.5% שזה ייצא עוד כמה אגורות?)
ניקח מספרים קלים - אם השער שאת רואה בגוגל זה 4 שקלים לדולר, מרווח המרה של 0.5% אומר שתי אגורות לכל דולר. כלומר, על 100 דולר תקבלי 400 שקלים פחות 200 אגורות, או 398 שקלים. הסיבה היא שהבנק מבצע את ההמרה בשער שונה מהשער שאת רואה בגוגל, והוא רוצה גם להרוויח אבל בעיקר לא להפסיד. זאת "עמלה" מבלי שקוראים לה כך, והיא גבוהה בהרבה מעמלות אחרות בבנק.

אם תמירי 50k דולר, במקום לקבל 200k שקלים תקבלי 199k, כלומר פוטנציאלית יכולת לשמור עוד אלף שקלים בכיס.

בבנק קוראים לזה "הטבת שער" כי בלי ההטבה המרווח גבוה יותר.

הבנתי- תודה רבה!

- אז בעצם ככל שמרווח ההמרה קטן יותר ככה אשלם פחות עמלה, וככל שמרווח ההמרה גדול אשלם יותר? זאת אומרת, אם מרווח ההמרה הוא למשל 0.8% אז על כל דולר שאמיר אקבל 3.2 אגורות פחות?

- איזה מרווח המרה שנחשב טוב יחסית לדעתך? (שיהיה לי קנה מידה)

- ואם ESOP אמרו שההמרה נעשית אצלם כך: (שער המחאות קנייה בנק הפועלים) * 1.005
זה אומר שמרווח ההמרה שלהם זה 0.005 ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
P אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 9
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
ori_ מכירת RSU ממעסיק קודם מיסים 27
I מכירת RSU בסוף שנה ומיסוי רטרואקטיבי מיסים 12
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
ocean מכירת RSU והעברה לIB שוק ההון 6
T מכירת RSU/ESPP והשפעה על מדרגת המס מיסים 6
K מכירת RSU - מאיזה מענק? שוק ההון 6
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
M מכירת RSU שנמצא בEtrade עם נאמן IBI שוק ההון 4
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
ס מכירת rsu וespp מיסים 15
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
T מכירת RSU כאשר המס השולי נמוך שוק ההון 12
H פיצול מכירת RSU לשני חשבונות מיסים 1
A החזרי מס אחרי מכירת RSU מיסים 1
B ביטוח לאומי מקסימלי על מכירת RSU מיסים 7
N מכירת RSU בהפסד מיסים 42
D המלצה לרו"ח עבור מכירת RSU מיסים 2
T מכירת RSU וESPP מETRADE שוק ההון 1
Y סיכום ושאלות - דחיית מכירת RSU לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ס בעד ונגד מגן מס כנגד מכירת rsu שוק ההון 7
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
L מכירת RSU בזמן שוק דובי שוק ההון 11
K מכירת RSU בדצמבר מיסים 10
K מכירת RSU - האם יש משמעות ל-Capital Gains Status? מיסים 5
V מכירת RSU - איזו שכבה למכור כדי לשלם מינימום מיסים? מיסים 6
א מכירת ESPP ו-RSU ללא עלייה למדרגת המס הבאה שוק ההון 15
P מכירת מניות RSU וישוב מזכה מיסים 10
X מכירת RSU לטובת משכנתא צרכנות פיננסית 18
M תיאום מס לצורך מכירת rsu בשנה ללא הכנסה שוק ההון 31
קפיצת הדרך דחיית מכירת RSU לזמן פרישה - כתכנון מס שוק ההון 84
I מכירת rsu לאחר עזיבת חברה, מגיע כתלוש שכר? שוק ההון 2
B מכירת RSU לאחר עזיבת עבודה שוק ההון 11
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
C מכירת מנייה בהפסד על מנת לקזז רווחים מיסים 7
L מכירת נכס בארה"ב נדל"ן 0
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 13
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה