שלום,
מוכרת מניות לאחר שנתיים מרגע ההענקה, לאחר שעזבתי כבר את החברה שממנה הוענקו המניות.
מנסה לבדוק כיצד לצמצם את עלות העמלות בכל שלב, ועלות ההמרות. את הכסף מתכננת להשקיע באפיק סולידי, צריכה אותו בשנה הקרובה כנראה.
1- עלות המרה- מה נחשבת עלות המרה טובה מדולרים לשקלים?
הנאמן (ESOPׂׂ) אמר שלוקח את שער המחאות קנייה בנק הפועלים ואותו מכפיל ב 1.005 - האם זו נחשבת עלות טובה ?
עלות המרה בבנק לאומי זה 0.2% - וכרגע מנסה להוריד אותם.
2- עלות העברה- האם ניתן להתמקח עם ESOP על עלות ההעברה?
הבנק רוצה 0.225% מהסכום (גם על דולרים וגם על שקלים) כשעלות מינימלית היא 22$ והמקסימלית היא 150$. גם את זה מנסה להוריד.
יש אפשרות להוריד בכלל עמלות העברה?
3- ניתן להעביר את הכסף ישירות לבית השקעות?
4- אם אני מתכננת להשקיע באפיק סולידי, עדיף בשקלים או להשאיר בדולרים?
5- יש עוד עמלות נסתרות ש ESOP או הבנק יכולים לקחת ששווה להתמקח עליהן?
6- אם אני מתחילה להשקיע באפיק דרך הבנק ואח"כ רוצה להעביר אותו לבית השקעות, האם יש עלויות לכך? איך עושים זאת בפועל?
המון תודה ומקווה שהפוסט יעזור לעוד אנשים!
מוכרת מניות לאחר שנתיים מרגע ההענקה, לאחר שעזבתי כבר את החברה שממנה הוענקו המניות.
מנסה לבדוק כיצד לצמצם את עלות העמלות בכל שלב, ועלות ההמרות. את הכסף מתכננת להשקיע באפיק סולידי, צריכה אותו בשנה הקרובה כנראה.
1- עלות המרה- מה נחשבת עלות המרה טובה מדולרים לשקלים?
הנאמן (ESOPׂׂ) אמר שלוקח את שער המחאות קנייה בנק הפועלים ואותו מכפיל ב 1.005 - האם זו נחשבת עלות טובה ?
עלות המרה בבנק לאומי זה 0.2% - וכרגע מנסה להוריד אותם.
2- עלות העברה- האם ניתן להתמקח עם ESOP על עלות ההעברה?
הבנק רוצה 0.225% מהסכום (גם על דולרים וגם על שקלים) כשעלות מינימלית היא 22$ והמקסימלית היא 150$. גם את זה מנסה להוריד.
יש אפשרות להוריד בכלל עמלות העברה?
3- ניתן להעביר את הכסף ישירות לבית השקעות?
4- אם אני מתכננת להשקיע באפיק סולידי, עדיף בשקלים או להשאיר בדולרים?
5- יש עוד עמלות נסתרות ש ESOP או הבנק יכולים לקחת ששווה להתמקח עליהן?
6- אם אני מתחילה להשקיע באפיק דרך הבנק ואח"כ רוצה להעביר אותו לבית השקעות, האם יש עלויות לכך? איך עושים זאת בפועל?
המון תודה ומקווה שהפוסט יעזור לעוד אנשים!