• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות)

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איך זה עובד בדיוק? הרכישה היא אוטומטית במידה ובעל החוזה PUT בוחר לממש?
חושב שכן, קניתי ומכרתי אופציות על אחוז נמוך מהתיק, אבל אף פעם לא החזקתי עד תאריך היעד.

מתי הכסף נכנס לקרמבולה? בסה"כ ירדנו למחירים של יולי 2021, למה לא קנית אז?
אגב, הכסף שאתה שובר מקרמבולה נכנס תוך דקות?
הכסף נכנס לקרמבולה לטובת ה50 אחוז סולידי שלי במקום ה50 אחוז אגח
המטרה שלו היתה ונשארה
לקניית דירה להשקעה וידעתי מראש שהחיפוש יקח סביב השנה אז העדפתי להצמיד למדד
במהלך השנה הגענו לתובנה שמעדיפים דירה להשקעה בסכום יותר קטן ואז התפנה חלק נכבד שאפשר לייעד למניות והנה הגיע הנפילה הקטנה הזאת שנותנת לי דחיפה להזיז דברים

וכן הנזילו לי את הקרמבולה. תוכ השיחה עם הפקידה בסניף ובאותה שיחה כבר עשתה לי בהעברת זהב לבית השקעות

לא הערכתי את החשיבות של 'חוזה אישי' עד שהגיעו ירידות גדולות.
בחוזה האישי נכתב בין היתר שאקנה לפי התוכנית בלי להתייחס למה שקורה בפועל.
כן יש חוזה עקרוני. זה קצת יותר מורכב ראה למעלה בהודעה
בכל מקרה התכנון היה בכל מקרה להזרים מהקרמבולה למניות במהלך החודשים הקרובים פשוט. כן איזון זה טוב על הנייר
בפועל ירידה של 10 אחוז במניות בתיק 80-20
מגדיל לי ב10 אחוז את סך המניות
כן תכלס זה משמעותי זה בערך חצי מהסכום גם ככה שאני רוצה לקנות
בהחלט נקודת מבט חשובה
תודה!

** בהמשך לזה אז מי פה איזן השבוע את התיק וקנה עוד 10 אחוז מס המניות שהוא מחזיק ?

מנקודת מבט ארוכת-טווח של 30+ שנים, ירידה של 5, 10 או אפילו 20% הן חסרות משמעות לחלוטין
לא ממש. תחשוב על זה שזה תיק שסיימתי להפקיד לו בשותף ובוא מיועד לפרישה
תוספת של 20 אחוז בכניסה
תייצר לך תוספת של 20 אחוז בעוד 30 שנה לקצבה או לרמת ודאות של התיק או תקצר ב6 שנים את הזמן שנדרש לפרישה מוקדמת...

ומה תעשה אם זה לא יגיע למינוס 15, אלא יחזור לעלות?
ואם אתה חושב שזה יגיע למינוס 20, למה אתה קונה עכשיו? תעשה שורט, ואז תקנה כשזה יהיה במינוס 20.
כן. אם הירידה תעצור. לא אקנה כרגע.
יש אפיקי השקעה אחרים
ומרגיש נוח בטווח די גדול של אחוז סולידי בתיק (מקביל אגח)
ממה שזכור
תיק של 70-30 ,80-20, 90-10
לאורך שנים נתנו תשןאה מאןד דומה ....

יגיעו לכותרות ראשיות בעיתונים/ אתרים הכללים ולא הכלכליים. בארץ לדוגמא הכוונה לא לכלכליסט/ ביזפורטל/ דהמרקר, אלא ל ynet, ואללה, הארץ, מאקו.
לא צורך עיתונים כלכלים
נחשפתי לזה מחדשות ערוץ 12...

האלגוריתם שלי מתחיל בהגדרת אחוז אג"ח בשגרה ואחוז אג"ח מינימלי לעת משבר
אני סוכם את ההפרש יחד עם מזומן שהצטבר בינתיים עד למועד הקנייה הבא
את הסכום אני מחלק ב-10 (נקרא לתוצאה X)
ואז מבצע רכישות בכל פעם שהמדד יורד 10% נוספים מתחת לשיא

-10% רוכש מניות בשווי X
-20% בשווי 1.5X
-30% בשווי 2X
-40% בשווי 2.5X
-50% בשווי 3X
(מסתכם ל-10X)

אני מוכר אג"ח רק כאשר מגיעים לנקודה שסימנתי (לפעמים אני מכין כסף לשתי הפעימות הבאות), כדי להימנע ממצב שאני נתקע עם מזומן, ואם קרה שנתקעתי, לקנות אג"ח חזרה זה לא מאוד יקר עבורי
כאשר תהיה נפילה גדולה מ-50% אשקול מחדש כמה מן האג"ח אני מוכן לסכן עוד (כמובן שהאחוז מסך התיק השתנה מאז החישוב הקודם)
בזמן שהשוק מתאושש אשתדל לאזן מחדש את התיק באמצעות הפקדות חדשות

יש המון בעיות בגישה הזאת אבל היא מוצאת חן בעיני..
מאמין שמתישהו אעשה חישובים יותר מעמיקים כדי לבחור יותר טוב את המספרים, כל עוד אין לי פנאי לזה שילבתי אצבע ברוח בהשראת רעיונות דומים שאספתי עם הזמן
ואוו בדיוק מה שחיפשתי. עזר מאוד. כמובן אעשה את ההתאמות הנדרשות

מה שאני עשיתי בקורונה זה שהגדרתי מראש שאם יש ירידה של 30 אחוז אני נכנס עם סכום כלשהו שהיה מבחינתי הגיוני (רובו הגיע מהגדלת מארגין בib).
ממש לא ממליץ ובטח לא עם כסף שלא שלך, ומודע שהיה לי לא מעט מזל לקנות בתחתית אבל נראה לי שאם כבר לקנות בירידות אז לפחות לפי כלל כמותי כלשהו מבחינת התזמון ומבחינת הכמות, אבל מה אני מבין...

מה שאני עשיתי בקורונה זה שהגדרתי מראש שאם יש ירידה של 30 אחוז אני נכנס עם סכום כלשהו שהיה מבחינתי הגיוני (רובו הגיע מהגדלת מארגין בib).
הגדרת מראש את התרחיש של ה30 אחוז עוד לפני הקורנה?
הסכום גם היה מוגדר מראש?

למה דווקא 30 אחוז כי זה תרחיש של אחד לעשור?
ולא 20 או 10 אחוז?

תודה רבה!!

כן יש חוזה עקרוני. זה קצת יותר מורכב ראה למעלה בהודעה
במציאות הדברים תמיד מורכבים יותר מעל הנייר :)
אבל חשוב להחליט על הדברים המהותיים לפני פתיחת התיק כדי שלא תתפתה לעשות דברים מהתלהבות רגעית\לחץ וכו'.

הדבר היחידי שמטריד אותי בתוכנית שלי זה שרוב הכסף הסולידי נמצא בקרן אג"ח ממשלתי כללי, ועם ציפיות האינפלציה הנוכחיות אני מרגיש קצת לא בנוח עם זה..אני מתלבט אם להעביר את הכסף חלק לקרן אגח צמוד 2-5 וחלק לפקדון תות.
בשביל לאזן, אמשוך מהאגח 2-5. בתות אשאיר כספים שלא אצטרך בוודאות בשנה הקרובה.

זה גם תזמון שוק בתכלס, אבל בגלל שמדובר בחלק הסולידי בו אני מעוניין ביציבות ושמירה על הערך בריאלי, ולא בתשואה אני כן מעלה את הדילמה הזו...האם להעביר לאפיקים שהם בוודאות ישמור על הערך הריאלי טוב יותר מקרן מחקת אגח ממשלתי כללי או בכל זאת לדבוק לתוכנית המקורית

• אהבתי
Reactions: A42
הדבר היחידי שמטריד אותי בתוכנית שלי זה שרוב הכסף הסולידי נמצא בקרן אג"ח ממשלתי כללי, ועם ציפיות האינפלציה הנוכחיות אני מרגיש קצת לא בנוח עם זה..אני מתלבט אם להעביר את הכסף חלק לקרן אגח צמוד 2-5 וחלק לפקדון תות.
בשביל לאזן, אמשוך מהאגח 2-5. בתות אשאיר כספים שלא אצטרך בוודאות בשנה הקרובה.
אני אישית חושב שהמציאות אג"ח שלנו היום
הדרך העיקרית להרוויח מהאפיק הזה זה על ידי איזונים

ואולי מגן מאינפלציה, למרות שבדרכ נכנסים ראלים קרי מניות מגינים די טוב מאינפלציה...

אני לרוב נא בין נדלן-קרמבולה ותפוז+תות (שהחיסרון שהם לא זמינים מידית שצריך לאזן אלה רק בתחנות)

הדרך העיקרית להרוויח מהאפיק הזה זה על ידי איזונים
זהו שהמטרה שלי (ומניח שאצל הרוב) היא לא להרוויח מהאפיק הזה, אלא לשמור על ערכו הריאלי + לאזן עם מניות כשמגיעים לנק' שהגדרנו לאיזון.

לכן, לא סגור על זה שהאקסטרא סיכון של ממשלתי כללי כדאי בכלל למטרות האלו.

ואולי מגן מאינפלציה,
אתה כן תרצה שהאפיק הזה יגן מאינפלציה כי כשתאזן עם מניות, אם יש אינפלציה גובהה + נפילות במקביל במניות (מניות מגנות מאינפלציה בטווח הארוך, הן לא "צמודות מדד") אתה עלול לאבד חלק לא קטן מהכסף הסולידי שיפגום ברווח מה'סייל' המנייתי.

למה תפוז? הוא לא צמוד מדד לפי מה שיודע לי...נראה לי מסוכן מדיי, עדיף כבר אג"ח צמוד 2-5

אין וודאות שהמכשירים שציינת יעשו זאת.
למה שפקדון בנקאי שמבטיח לתת לך את המדד לא יעשה זאת? בגלל שהמדד שקרי ולא משקף את האינפלציה האמיתית? אם כן, זו סיבה להעדיף מדדי אג"ח? הרי גם שם, אם המדד שקרי, אז אני מניח שאנחנו באותה בעיה.

ולגביי האג"ח הצמוד 2-5 שציינתי, אני מניח שאתה מתכוון לכך שהוא יניב הפסד ריאלי בגובה האינפציה הצפויה פחות האינפלציה בפועל? (וגם מן הסתם יכול להיות רווח ריאלי בעקבות כך).
בכל מקרה, הוא כן מגן מהיפר-אינפלציה שזה הדבר הכי מסוכן לכסף שיושב באפיק סולידי להבנתי, אם אתה רוצה גם את התכונה הזו + נזילות, אז אין ממש ברירה לא כך?

חוץ מזה שממשלתי כללי הרי מורכב מ~50% אג"ח צמוד ו~50% אג"ח שקלי, כלומר בערך חצי ממנו לא צמוד בכלל למדד...לא מסוכן מדיי בתרחיש של היפר-אינפלציה\אינפלציה גבוהה מאוד?

אז אין ממש ברירה לא כך?
אז מה הצורך בהרחבת הדיון לאופציות נוספות? תארת בעצמך את היתרונות והחסרונות, את הסיכויים והסיכונים. כעת נדמה לי (אולי אני טועה) שאתה שאתה בדיון פסיכולוגי עם עצמך במקום לפעול - וזה דיון אחר לגמרי.

אז מה הצורך בהרחבת הדיון לאופציות נוספות?
לא ניסתי למצוא אופציות נוספות.
המטרה שלי היא להבין האם כדאי להחליף את הקרן מחקת מדד אגח ממשלתי כללי בשל הסיכון העודף שלו שנראה לי שלא מוסיף שום יתרון באפיק סולידי שמטרתו שימור ערך ריאלי של הכסף + נזילות לאיזונים, כשיש את האפשרות הזו:
קרן צמודת מדד 2-5 שנים (לאיזונים) + פקדון צמוד מדד לא נזיל (לצורך קבלת המדד בדיוק על כסף שלא יהיה בו צורך גם באיזונים בשנה הקרובה)

שאתה שאתה בדיון פסיכולוגי עם עצמך במקום לפעול - וזה דיון אחר לגמרי.
לא, אני רוצה לדעת אם אני צודק לפני שאני סתם מוכר וקונה.

תייצר לך תוספת של 20 אחוז בעוד 30 שנה לקצבה או לרמת ודאות של התיק או תקצר ב6 שנים את הזמן שנדרש לפרישה מוקדמת...
יש ציטוט מפורסם של פיטר לינץ' בנושא

quote-far-more-money-has-been-lost-by-investors-preparing-for-corrections-or-trying-to-anticipate-peter-lynch-77-30-05.jpg

כן, אם יכלת לקנות בהנחה של 20% זה היה אחלה. מה אם ירד רק 15% והוא תקוע שם תקופה ואתה מחכה ל-20% ואז השוק בבת אחת עולה מהר לעליות של 5%?

אי אפשר לתזמן. זה לא אפשרי. להסתכל אחורה בדיעבד ולהגיד: "אה! כאן הייתי צריך לקנות", זה קל.
כל עוד הכסף שלך מחוץ לשוק ו-"מחכה", אתה מסתכן יותר משאתה מסתכן מקנייה ב"יוקר" כביכול

למה תפוז? הוא לא צמוד מדד לפי מה שיודע לי...נראה לי מסוכן מדיי, עדיף כבר אג"ח צמוד 2-5
כן כנראה טעיתי בשם, צה צמוד ממד משהו

מסכים עם הכל בגדול

תודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
Arrow האם וועד בית חייב לפרסם דו"ח על מצב הכספים, ואם כן מתי וכמה? אוף טופיק 8
adamshalev עצמאיים - מתי איך וכמה אתם מפקידים לפנסיה? צרכנות פיננסית 6
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 41
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
R מתי לבחור באג"ח תל בונד? ומתי באג"ח תל גוב? שוק ההון 8
LtWorf מתי אין צורך בביטוח משכנתא נדל"ן 10
A רילוקיישן - מתי לנתק תושבות? מיסים 0
א מתי יש מס ייסף במקרה של RSU ? שוק ההון 13
א מתי סוחר יומי נחשב כעצמאי לצורכי מס? שוק ההון 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 84
Y מתי נוצר מגן מס ? שוק ההון 6
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 9
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 9
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
Williamsburg מתי פותחים את האפשרות להגיש דוח 1301 לשנת 23? פוסטים מאיכות נמוכה 16
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33

נושאים דומים

Back
למעלה