• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להמשיך מכאן?

משקיע גרוע

משתמש רגיל
דירוג
84
בהשראת @GalacticGhost, משתפים גם.
בני 38, ילדים בגילאים 5, 7.
הייטקיסט ועוסקת בהוראה.
כל מה שעשינו, עשינו לבד. לא שילמו לנו על דירה, על לימודים וכו'.
בעיקר הרבה התמדה ולא מעט מזל.

אין כוונה כרגע לתכנן פרישה מוקדמת. עם זאת, אולי עם מספיק כריות בטחון זה עלול לקרות.
לכן המטרה כרגע היא להגדיל את ההון ולנסות להינות מהדרך.

התיק מתחיל להיות גדול ויש לנו התלבטות אם להמשיך להגדיל אותו באותו האופן או לעשות משהו אחר.
הדירה עם אופק משמעותי להתחדשות ולכן כרגע נמנעים מלמכור.

תיק כולל קרנות השתלמות.
התיק מורכב ממדדים רחבים שונים, בין ACWI ל S&P500 כתלות בדמי ניהול שהיו אפשריים בתקופות השונות.
3800K לפני מס
דירה במרכז הארץ עם אופק משמעותי להתחדשות.2600K שווי מוערך כרגע
נדלן בחו"ל400K
קרן כספית200K
פנסיה במחקי מדד2200K

נערך לאחרונה ב:
התיק מתחיל להיות גדול ויש לנו התלבטות אם להמשיך להגדיל אותו באותו האופן או לעשות משהו אחר.
יש לכם משכנתא? אולי תסגרו חלק ממנה עם קרן כספית.

אפשר להסתכל על ההצלחה הכלכלית שלכם ורבים כמוכם באופן יותר רחב. נכון שלא קיבלתם סיוע ישיר מאף אחד אבל רכבתם בתזמון מעולה על גל ההצלחה של ההייטק ומדינת ישראל. ב99% המצבים האחרים בהיסטוריה ובעולם לא הייתה מתאפשרת התעשרות כזאת למישהו שסך הכל בעל כישורים ריאליים בעשירון העליון ובחר ללמוד מחשבים, והשקיע במניות את הכסף שחסך באופן סביר. זה לדעתי המזל העיקרי שלכם.

אפשר להסתכל על ההצלחה הכלכלית שלכם ורבים כמוכם באופן יותר רחב. נכון שלא קיבלתם סיוע ישיר מאף אחד אבל רכבתם בתזמון מעולה על גל ההצלחה של ההייטק ומדינת ישראל. ב99% המצבים האחרים בהיסטוריה ובעולם לא הייתה מתאפשרת התעשרות כזאת למישהו שסך הכל בעל כישורים ריאליים בעשירון העליון ובחר ללמוד מחשבים, והשקיע במניות את הכסף שחסך באופן סביר. זה לדעתי המזל העיקרי שלכם.
עניין של פרספקטיבה, תמיד תוכל לומר למישהו: לא אתה עשית את הכסף לבד אלא המזל שלך שלא היית צריך השתלת שיניים או וואטאבר משהו אחר יקר שלא תלוי בך.

איך אתה מסביר את זה שכל כך הרבה אנשים, כולל רוב האנשים שבהייטק בישראל וחיים בדיוק באותה תקופה עם ״תזמון מעולה של גל ההצלחה של ההייטק ומדינת ישראל״ אין להם 9 מיליון ש״ח לפני גיל 40?

נערך לאחרונה ב:
יש לכם משכנתא? אולי תסגרו חלק ממנה עם קרן כספית.
כן, נקודה טובה. לא מובן איך שכחתי להוסיף. לא חושב שאני יכול לעדכן את הפוסט המקורי.
זה החוב היחיד.
משכנתא בסך 470K
100K בריבית 2.1 מסתיים בעוד 2.5 שנים.
370K בריבית פריים פחות 0.6 מסתיימת בעוד 20 שנה.
המשכנתא נוחה לי ובתנאים טובים יחסית.
הקרן כספית היא קרן חירום עבורנו, לכן מחזיק בנוסף למשכנתא.

אפשר להסתכל על ההצלחה הכלכלית שלכם ורבים כמוכם באופן יותר רחב. נכון שלא קיבלתם סיוע ישיר מאף אחד אבל רכבתם בתזמון מעולה על גל ההצלחה של ההייטק ומדינת ישראל.
לגמרי. לזה התכוונתי במזל. יצא במקרה שיש לי זיקה לתחום מתגמל.
לא היתה זכיה בהגרלה כלשהי או אקזיט משמעותי.
מצד שני אני יכול בקלות להצביע על פניות שהייתי קרוב מאוד לקחת ולא לקחתי והיו מטיבות את המצב בצורה ניכרת.
איך אתה מסביר את זה שכל כך הרבה אנשים, כולל רוב האנשים שבהייטק בישראל וחיים בדיוק באותה תקופה עם ״תזמון מעולה של גל ההצלחה של ההייטק ומדינת ישראל״ אין להם 9 מיליון ש״ח לפני גיל 40?
זה החלק של ההתמדה וצניעות יחסית ברמת החיים.

זה החלק של ההתמדה וצניעות יחסית ברמת החיים.
גם אני חוזר לזה עוד פעם ועוד פעם. גם עם הכנסה רחוקה מהייטק אפשר. אמנם מבוגר ממך ועם הון קצת יותר "קטן" אבל העיקרון זהה: התמדה משעממת ורמת חיים צנועה הובילו לצבירה של מליונים. ובואו, "צנועה" כאן זה חיים של אציל . כל צרכי והנאות החיים מסופקים מעל ומעבר.

בהשראת @GalacticGhost, משתפים גם.
בני 38, ילדים בגילאים 5, 7.
הייטקיסט ועוסקת בהוראה.
כל מה שעשינו, עשינו לבד. לא שילמו לנו על דירה, על לימודים וכו'.
בעיקר הרבה התמדה ולא מעט מזל.

אין כוונה כרגע לתכנן פרישה מוקדמת. עם זאת, אולי עם מספיק כריות בטחון זה עלול לקרות.
לכן המטרה כרגע היא להגדיל את ההון ולנסות להינות מהדרך.

תיק כולל קרנות השתלמות.
התיק מורכב ממדדים רחבים שונים, בין ACWI ל S&P500 כתלות בדמי ניהול שהיו אפשריים בתקופות השונות.
3800K לפני מס
דירה במרכז הארץ עם אופק משמעותי להתחדשות.2600K שווי מוערך כרגע
נדלן בחו"ל400K
קרן כספית200K
פנסיה במחקי מדד2200K
מדהים!
רק לא הבנתי את השם שבחרת... "משקיע גרוע"???

בריבית פריים פחות 0.6 מסתיימת בעוד 20 שנה.
המשכנתא נוחה לי ובתנאים טובים יחסית.
הקרן כספית היא קרן חירום עבורנו, לכן מחזיק בנוסף למשכנתא.
בתיק בגודל שלכם זה לא משמעותי אבל עדיין יותר הגיוני לדעתי להחזיר חלק מהמשכנתא בריבית פריים מינוס 0.6 עם הקרן כספית.
אם אתה רוצה למתן תנודתיות וסיכון בתיק (לא בהכרח צריך) אז אפשר לקחת חלק ממניות לאג"ח. האג"ח (כביכול) הכי טוב שאתה יכול לקנות זה להחזיר את המשכנתא צמודת פריים מינוס 0.6. זה ייתן לך תשואה שנתית של כמעט 2% מעל קרן כספית.

גם אני חוזר לזה עוד פעם ועוד פעם. גם עם הכנסה רחוקה מהייטק אפשר. אמנם מבוגר ממך ועם הון קצת יותר "קטן" אבל העיקרון זהה: התמדה משעממת ורמת חיים צנועה הובילו לצבירה של מליונים. ובואו, "צנועה" כאן זה חיים של אציל . כל צרכי והנאות החיים מסופקים מעל ומעבר.
נכון מאוד. החכמה היא להוציא כמה שצריך ולא כמה שאפשר. לחלק מהאנשים זה קל ולחלק זה קשה (גם אם הם חושבים שזה הדבר הנכון, כמו שיש בהשמנה ועישון). כמובן שגם בצד ההכנסות לחלק מהאנשים יש הכנסה גבוהה ולחלק נמוכה יותר. וגם יש את השלב שהוא יותר קל שהוא איך להשקיע באופן סביר.

רוב האנשים מתחת גיל 40 התחילו לעבוד בגיל מאוחר, ולא חסכו והשקיעו באופן אגרסיבי (כמעט רק מניות) מגיל צעיר ולא קנו דירה במרכז הארץ עם אופק להתחדשות לפני יותר מ10 שנים. ונשארו לגור בדירה הישנה גם שיכלו להרשות לעצמם לקנות חדשה עם המון ריהוט והוצאות (מן הסתם גם על רכבים וחופשות הם לא התפרעו בהוצאות). וכן כנראה גם שהוא מרוויח מעל הממוצע של ההייטק, שזה נובע גם מכישרון אבל גם מקבלת החלטות נכונה (כמו בהשקעות הסיכוי לקבל כל פעם את ההחלטה הכי טובה נמוך מאוד, נראה ממה שהוא אומר שהוא קיבל החלטות טובות ולא הכי טובות).

אפשר לעשות סימולציה היפוטתית על אדם שהתחיל לעבוד בגיל 24 בהייטק וקיבל משכורת ממוצעת להייטק 15 שנה והשקיע חצי ממנה בסנופי או תל אביב 125. בחישוב מהיר בראש שלי יהיה לו מעל 7 מיליון.

נערך לאחרונה ב:
נכון מאוד. החכמה היא להוציא כמה שצריך ולא כמה שאפשר. לחלק מהאנשים זה קל ולחלק זה קשה (גם אם הם חושבים שזה הדבר הנכון, כמו שיש בהשמנה ועישון). כמובן שגם בצד ההכנסות לחלק מהאנשים יש הכנסה גבוהה ולחלק נמוכה יותר. וגם יש את השלב שהוא יותר קל שהוא איך להשקיע באופן סביר.
כן, אבל גם מישהו שלא השקיע באופן סביר, אלא "רק" ישב בכיסא באינטל 20 שנה. מספיק היה לקנות בית בשכונה טובה ולא לגעת בפנסיה וכבר יהיה מדובר באדם אמיד לכל הפחות.

בישראל, באופן חריג מאוד, זו תופעה שנמשכת כבר 40+ שנים ומדובר בשכבה רחבה יחסית של אנשים.

כמובן שמי שמתנהל "רגיל', צובר יותר הון ופה נכנס הקטע של

זה החלק של ההתמדה וצניעות יחסית ברמת החיים

לגמרי. לזה התכוונתי במזל. יצא במקרה שיש לי זיקה לתחום מתגמל.
כשבחרת במקצוע, המשכורות הגבוהות בהייטק לא היוו שיקול עבורך?
אני גם בתחום ובמקרה שלי אכן הייתה לי זיקה למדעים מדויקים אבל גם היסטוריה וספרות עניינו אותי. גם בתוך המדעים המדויקים מתמטיקה עניינה אותי לא פחות. מתוך כל התחומים האלה שעניינו אותי בחרתי במדעי המחשב כי ידעתי שיש בזה יותר עבודה ובשכר גבוה. המנחה שלי בתזה הציע לי לעשות דוקטורט אצלו ואקדמיה מאוד משכה אותי, אבל בסוף החלטתי להמשיך בתעשייה כי רציתי להרוויח יותר כסף ולזכות בחופש והאופציונליות שכסף נותן.
אז במקרה שלי לא היה שום דבר מקרי בזה שאני עובד בתחום מתגמל, זו הייתה בחירה מודעת ומכוונת.
האם במקרה שלך אתה חושב שזה מזל טהור?

הסיבה שאני ״נתפס״ לזה היא שפחות התחברתי ללא לתת קרדיט לאנשים על בחירות, התנהלות והתמדה של שנים ולייחס את ההישג למזל. אני חושב שמגיע לך קרדיט על זה וזה אחת המטרות של היומן האישי. גם מה המסר שאנחנו שולחים למישהו בן 20 שקורא את זה? שלא יטרח לעשות משהו ספציפי ומכוון כי זה תלוי אם יתמזל מזלו והוא ימצא את התעשייה הצומחת באופן לא צפוי הבאה? אם כל השאלה זה האם במקרה ״נרכב על איזשהו גל״ שאנחנו לא מבינים - אז מה הטעם בלנסות להתנהל נכון? גם ככה מה שיכתיב את התוצאה יהיה איזשהו טרנד מאקרו כלכלי.

הסיבה שאני ״נתפס״ לזה היא שפחות התחברתי ללא לתת קרדיט לאנשים על בחירות
מסכימה איתך, אבל למזל/אקראיות יש בהחלט חלק בדרך של כולנו - אם לא שמים לב אליהם, הבחירות שלנו בדיעבד פחות מוצלחות.
כלומר, אני נותנת קרדיט לאנשים שהצליחו (ולא משנה מה נחשב מבחינתם הצלחה) גם בכך שעשו שינוי בבחירות תוך כדי תשומת לב לשינויים חיצוניים (בחוק, בכלכלה, במצב מסביב, במטרות...) ולא המשיכו בבחירה הראשונית כמות שהיא.

הסיבה שאני ״נתפס״ לזה היא שפחות התחברתי ללא לתת קרדיט לאנשים על בחירות, התנהלות והתמדה של שנים ולייחס את ההישג למזל.
אני מסכים. לא התכוונתי לכך שזה מיקרי שבן אדם הצליח בגלל שהוא בחר לעסוק במחשבים ולגור בארץ ולחסוך ולהשקיע. אלה בחירות חכמות גם מלכתחילה. כן אפשר להגיד שהרבה אנשים שבחרו בהן הן הצליחו באופן יותר גדול ממה שהם חשבו.

יש עוד נקודה חשובה שרוב הבחירות החשובות מצליחות בעיקר בגלל המאמץ וההתמדה שמושקעים לאחר הבחירה. בחירה טובה היא חשובה אבל בלי מאמץ היא לא תצליח בכלל.

מה שניסיתי להדגיש הוא שהאדם לא חי בוואקום. הרבה מההצלחה האישית נובעת ממאמץ קבוצתי של החברה המסחרית ושל התחום הטכנולוגי וגם של העם ושל העולם במשך דורות. זה לא מזל שאנחנו חיים בעולם יותר טוב בהרבה מובנים (כמובן שלא בכולם ויש הרבה מה לשפר). הההורים שלנו והדורות שלפניהם התאמצו לתת לילדים שלהם חיים יותר טובים.

בתור אנקדוטה פילוסופית, גישת הקפיטליזם של אדם סמית' האמינה שדרך זה שכל אחד יתאמץ להרוויח הכי הרבה אז לכולם יהיה יותר טוב. כלומר שההצלחה של כל אחד תלויה באחרים.

נערך לאחרונה ב:
כשבחרת במקצוע, המשכורות הגבוהות בהייטק לא היוו שיקול עבורך?
לא בדיוק. זה התחיל אצלי מגיל חטיבה / תיכון בתור תחביב וסקרנות.
בוודאי שעשיתי לא מעט דברים נכון ועבדתי קשה מאוד לאורך הדרך, זה לא הגיע מהשמיים.
רק חשוב לדעתי לציין שזה שילוב של דברים ואני מרגיש בר מזל שיש לי כישורים ויכולות מסוימות, גם אם עבדתי קשה בשביל למנף אותם.

מישהו יכול להיות נגן חצוצרה מצוין ועדיין יהיה הרבה יותר קשה להפיק מזה סכומים של עשירון עליון.

מדהים!
רק לא הבנתי את השם שבחרת... "משקיע גרוע"???
שבחרתי את הניק לא חשבתי שאני מבין משהו.
רק קונה מדדים ברוח הפורום, לא משהו מתוחכם.
משקיע טוב אני לא :> הפסדתי הרבה הזדמנויות (בדיעבד כמובן).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
סול פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? שוק ההון 9
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
שבוזי לקנות רכב זול או להמשיך בתחב"צ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
L אגח ממשלתי ישראלי - האם להמשיך להחזיק במצב הנוכחי שוק ההון 11
T להמשיך בגרייס או להתאמץ קצת? נדל"ן 0
E להמשיך לדוקטורט בפיזיקה או להסתפק בתואר שני? התפתחות אישית 5
D לעבור לגור עם הבת זוג ולהיכנס לבור כלכלי או להמשיך לגור עם ההורים? אוף טופיק 45
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
L להמשיך להחזיק באגח ממשלתי צמוד 5-10? שוק ההון 5
Okiru למכור או להמשיך להשכיר? נדל"ן 6
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
stamEhad קרן השתלמות ועבודה חדשה - האם אפשר להמשיך להפקיד לאותה קרן?! פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
R להמשיך במסלול התואר או לרדוף אחרי החלום העצמאי? התפתחות אישית 6
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
מ כסף לדירה - להמשיך בתיק מנוהל או קרן כספית? שוק ההון 4
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
י לטוס לעבוד בחו"ל או להמשיך לחפש עבודה בארץ? התפתחות אישית 7
P האם להמשיך להתמקצע בjava או לעבור למשהו אחר? התפתחות אישית 6
Y האם יש סיבה להמשיך את הביטוח חיים? צרכנות פיננסית 4
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
ה להמשיך לרכוש S&P500 בדולרים? שוק ההון 1
י האם כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה? התפתחות אישית 6
ליאונידס התלבטות: השקעה בנדל"ן או להמשיך בשוק ההון נדל"ן 33
I איך להמשיך הלאה שוק ההון 6
H למה להמשיך הפקדות לקרן פנסיה בחופשת לידה/חל"ת צרכנות פיננסית 1
J סדר בתוכנית לעתיד (קופ"ג, השתלמות, פנסיה וביטוחים להמשיך החיים ותיכנון סגירה המשכנתא מוקדם) צרכנות פיננסית 7
Y מתלבט אם עדיף לרכוש דירה זולה , או להמשיך ולהשקיע בקופת גמל ולהשכיר דירה שוק ההון 20
H חבר שואל להגיד שיש לו עבודה או להמשיך לחתום אבטלה? אוף טופיק 11
adamshalev האם כדאי להמשיך לשלם דמי ביטוח לקרן פנסיה אחרי יציאה לפנסיה? צרכנות פיננסית 10
N האם ניתן להמשיך להפקיד בקרן השתלמות לאחר שהיא נפתחת? צרכנות פיננסית 8
R זוג בתחילת הדרך האם להמשיך את הסיבוב של הגלגל? יומני מסע אישיים 3
Y פתחתי חשבון הפוך בבנק אגוד, איך להמשיך להתנהל בצורה אופטימלית צרכנות פיננסית 1
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
H שיתוף ולאן ממשיכים מכאן? יומני מסע אישיים 5
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
ש איך ממשיכים מכאן? שוק ההון 26
C מכאן לאן יומני מסע אישיים 28
Y איך מתקדמים מכאן? שוק ההון 1
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
T האם התיק שלי בעייתי ומה עושים מכאן? שוק ההון 2
מ מה עושים מכאן? יומני מסע אישיים 31
L לאן מכאן? התפתחות אישית 32

נושאים דומים

Back