• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"?

• פותח הנושא פותח הנושא Eleanta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eleanta

משתמש רשום
דירוג
3
ההורים עשו לי מכבי סיעודי ושילמו מחשבון הבנק שלהם.
התקשרה אלי עכשיו נציגה ממכבי שהביטוח הסיעודי שלי מבוטל כבר חצי שנה (בעקבות פטירתה של אמי זכרה לברכה) ואמרה לי שמאד כדאי לחדש את הביטוח, אחרת כל הכספים הרבים שהושקעו בו עד כה ירדו לטמיון. היא אמרה לחזור אליה לכל המאוחר ביום ראשון, אחרת לא ניתן יהיה לחדש את הביטוח, ואם אני ארצה ביטוח סיעודי בעתיד, המחיר החודשי יהיה פי כמה וכמה יותר גבוה. והמצב הבריאותי שלי די בעייתי.

לשני הההורים שלי היה מכבי סיעודי.
היה להם 300 אלף ש"ח במכבי סיעודי, ועבור שניהם הביטוח הוציא את הנשמה, והם הלכו לעולמם לפני שהצלחנו לממש אותו. מה שגורם לי להסס.

אשמח לעצתכם. אין לי מושג עם מי להתייעץ בנושאים כאלה.
תודה מראש.

נערך לאחרונה ב:
נשמע לי שאתה מתבלבל, הפוליסות של קופות החולים לא צוברות כסף והמחיר קבוע לפי התקנון, ללא קשר למתי התחלת אותו.

ביטוח סיעוד פרטי זה שונה, יש צבירת זכויות, יש שוני במחיר כתלות במתי הצטרפת וגובה הכיסוי הוא גם משתנה.

לדעתי, אם מדובר בביטוח סיעודי פרטי שעומד להתבטל מסיבות של חוסר תשלום - תשלם כדי שלא יבוטל ואז תחשוב. אם יבוטל - אין מכך חזרה.

נשמע לי שאתה מתבלבל, הפוליסות של קופות החולים לא צוברות כסף והמחיר קבוע לפי התקנון, ללא קשר למתי התחלת אותו.
לא בטוח... לדעתי המחיר אמנם קבוע אבל הפיצוי שתקבל תלוי גם בותק שצברת.

- לפי טבלת המחירים העדכנית של מכבי, מבוטח ישלם על הביטוח הסיעודי שלו, בין גיל 46 לגיל 91, סך מצטבר של 127,921 ש"ח.
- אם במקום לשלם את הכספים למכבי הוא יפקיד אותם כל חודש באפיק נושא תשואה ממוצעת של 7 אחוז לשנה, אז בגיל 91 הסכום המצטבר צפוי להיות שווה בסביבות 609,745 ש"ח (לפני מס). אבל אם הוא יזדקק לו בגיל 81 אז סך הסכום המצטבר יהיה שווה בערך 283,239 ש"ח (לפני מס).
- סך ההחזר של הביטוח הסיעודי של מכבי הוא עד 300,000 ש"ח לתקופה של עד חמש שנים.

על בסיס הנתונים הנ"ל נראה לי שאם יש לו את האפשרות אז בגדול יותר משתלם למבוטח לוותר על הביטוח ולחסוך עצמאית, ואז הכסף יהיה זמין גם אם לא יהפוך לסיעודי. אך יש כמובן מקרים שבהם עדיף היה לו לשלם את הביטוח, למשל אם הוא הפך לסיעודי בגיל צעיר יחסית אז ההחזר של הביטוח גדול ממה שהספיק להצטבר בקופת החיסכון. לא נראה לי שיש פה תשובה אחת שנכונה לכולם בכל המצבים האפשריים, אבל ככלל, עושה רושם שככל שהמבוטח צעיר יותר וככל שיש בידיו יותר הון עצמי, כך הביטוח הופך פחות משתלם לעומת אופציית החיסכון לקופת חירום - ומצד שני, ככל שהמבוטח מבוגר יותר וככל שיש לו פחות הון, כך הביטוח הופך יותר משתלם...

נערך לאחרונה ב:
לא בטוח... לדעתי המחיר אמנם קבוע אבל הפיצוי שתקבל תלוי גם בותק שצברת.
לא קשור לותק, אלא למתי הצטרפת לראשונה במדרגות של "עד גיל 49", "49-59" ו"מעל 60"

בגלל זה סביר שפות"ש מתבלבל ועדיף שימצא סוכן ביטוח מקצועי להתייעץ איתו בנושא.

אם מחר אתה חולה/נפצע, מי יטפל בך? האם תוכל לממן לעצמך טיפול סיעודי בנוסף לכל שאר ההוצאות? בקלות? לאורך שנים? אם כן, אתה לא צריך ביטוח, אבל אם לא אתה מאוד צריך ביטוח.

מעביר לפורום צרכנות.

ביטוח סיעוד פרטי זה שונה, יש צבירת זכויות, יש שוני במחיר כתלות במתי הצטרפת וגובה הכיסוי הוא גם משתנה.

לדעתי, אם מדובר בביטוח סיעודי פרטי שעומד להתבטל מסיבות של חוסר תשלום - תשלם כדי שלא יבוטל ואז תחשוב. אם יבוטל - אין מכך חזרה.

תודה. ביקשתי לחדש אותו. במכבי אמרו לי להתקשר למנורה, ובמנורה אומרים לי לפנות לשירותי משרד במכבי.
הנציגה אמרה לי שאם הוא לא יחודש, אני צריכה להתחיל לשלם מחדש, והתעריף החודשי יהיה הרבה יותר גבוה, אז אולי בכל זאת יש צבירה של כסף?

- לפי טבלת המחירים העדכנית של מכבי, מבוטח ישלם על הביטוח הסיעודי שלו, בין גיל 46 לגיל 91, סך מצטבר של 127,921 ש"ח.
- אם במקום לשלם את הכספים למכבי הוא יפקיד אותם כל חודש באפיק נושא תשואה ממוצעת של 7 אחוז לשנה, אז בגיל 91 הסכום המצטבר צפוי להיות שווה בסביבות 609,745 ש"ח (לפני מס). אבל אם הוא יזדקק לו בגיל 81 אז סך הסכום המצטבר יהיה שווה בערך 283,239 ש"ח (לפני מס).
- סך ההחזר של הביטוח הסיעודי של מכבי הוא עד 300,000 ש"ח לתקופה של עד חמש שנים.

על בסיס הנתונים הנ"ל נראה לי שאם יש לו את האפשרות אז בגדול יותר משתלם למבוטח לוותר על הביטוח ולחסוך עצמאית, ואז הכסף יהיה זמין גם אם לא יהפוך לסיעודי. אך יש כמובן מקרים שבהם עדיף היה לו לשלם את הביטוח, למשל אם הוא הפך לסיעודי בגיל צעיר יחסית אז ההחזר של הביטוח גדול ממה שהספיק להצטבר בקופת החיסכון. לא נראה לי שיש פה תשובה אחת שנכונה לכולם בכל המצבים האפשריים, אבל ככלל, עושה רושם שככל שהמבוטח צעיר יותר וככל שיש בידיו יותר הון עצמי, כך הביטוח הופך פחות משתלם לעומת אופציית החיסכון לקופת חירום - ומצד שני, ככל שהמבוטח מבוגר יותר וככל שיש לו פחות הון, כך הביטוח הופך יותר משתלם...
תודה רבה.
כנראה שיש לי הון עצמי. או לפחות יהיה לי, כשאני אמכור את הדירה שאני מתגוררת בה.
המצב הבריאותי שלי לא טוב, ונראה לי מאד לא סביר שאני אגיע לגילאים שציינת.
במכבי סיעודי, במידה ויחדשו לי, אני אמורה לשלם 106 ש"ח מדי חודש.
שני ההורים שלי זכרם לברכה לא הצליחו לממש את הביטוח הסיעודי, למרות שהיה להם שם 300 אלף ש"ח, ובט"ל הכיר באמי כנכה וכחולה סיעודית דרגה 5.
אז גם אם יחדשו לי, אני מאד מתלבטת אם כדאי.

תודה. ביקשתי לחדש אותו. במכבי אמרו לי להתקשר למנורה, ובמנורה אומרים לי לפנות לשירותי משרד במכבי.
הנציגה אמרה לי שאם הוא לא יחודש, אני צריכה להתחיל לשלם מחדש, והתעריף החודשי יהיה הרבה יותר גבוה, אז אולי בכל זאת יש צבירה של כסף?
תיכנס לאתר של מנורה לאזור האישי ולאתר של מכבי ותראה איזה ביטוחים יש לך, לא יעזרו ניחושים.

תיכנס לאתר של מנורה לאזור האישי ולאתר של מכבי ותראה איזה ביטוחים יש לך, לא יעזרו ניחושים.

תודה.
עכשיו התקשרה אלי שוב נציגה, ואמרה דברים אחרים. שהתעריף תלוי גיל, והוא גדל עם הזמן. אני אנסה למצוא מידע באתר של מכבי.

מכיוון שזה גורם לך לכזאת התלבטות, ומכיוון שהתשלום כרגע הוא נמוך יחסית, אז נראה לי שאולי עדיף אם פשוט תשלמי ואז תוכלי לישון קצת יותר טוב בלילה בידיעה שאת מבוטחת. זה ייתן לך את הזמן להעמיק וללמוד עוד על הנושא בראש שקט, ולנסות להבין מה הכי נכון לך בהתחשב במצבך הספציפי, ובהמשך תמיד תוכלי להפסיק לשלם אם תגיעי למסקנה שהביטוח לא שווה את זה...

טבלת המחירים העדכנית של מכבי סיעודי:

מכיוון שזה גורם לך לכזאת התלבטות, ומכיוון שהתשלום כרגע הוא נמוך יחסית, אז נראה לי שאולי עדיף אם פשוט תשלמי ואז תוכלי לישון קצת יותר טוב בלילה בידיעה שאת מבוטחת. זה ייתן לך את הזמן להעמיק וללמוד עוד על הנושא בראש שקט, ולנסות להבין מה הכי נכון לך בהתחשב במצבך הספציפי, ובהמשך תמיד תוכלי להפסיק לשלם אם תגיעי למסקנה שהביטוח לא שווה את זה...

תודה רבה.

כדאי לדעתך להתחיל מחדש או להמשיך רטרואקטיבית ולשלם את כל החובות שלי?

חסרים לי נתונים, ממה שסיפרת אני מניח שעלות התשלום הרטרואקטיבי תהיה סביב ה700 ש"ח (בערך חצי שנה של תשלומי ביטוח כפול 100 וקצת שקלים לחודש), השאלה מה זה נותן לך מבחינת הכיסוי הביטוחי לעומת מה תקבלי אם תתחילי מחדש?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
י האם כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה? התפתחות אישית 6
adamshalev האם כדאי להמשיך לשלם דמי ביטוח לקרן פנסיה אחרי יציאה לפנסיה? צרכנות פיננסית 10
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 9
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
פ האם תמיד כדאי להתמנף ולקחת משכנתא נדל"ן 10
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם כדאי למחזר את המשכנתא? נדל"ן 5
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
oferM איך כדאי לבנות את עזה מחדש ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 6
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
M איך כדאי למשוך RSU פירותי? בפעימה אחת או פעימות קטנות? מיסים 27
O דיבידנדים מול מדדים בהקשר של יציאה לחופש כלכלי - איך כדאי להתנהל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 140
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
ח איפה כדאי להשקיע לחרדית שוק ההון 78
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה