• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן?

סול

משתמש רגיל
דירוג
1,409
הגיע הזמן, כבר מזה הרבה זמן, להחליט מה תוכנית ההשקעות שלי, והאם אני פונה מכאן לרכישת דירה שניה או שם את כל הכסף שלי (מלבד קרן החיסכון) בשוק ההון במניות, בהתאם לגילי (31) ובדומה לרבים מגולשי הפורום.

אוטוביוגרפיה זריזה - לפני ארבע שנים ולאחר חסכון אגרסיבי, קניתי דירה צנועה ברמלה בחצי מליון שקלים בלי משכנתא. השוכרים טובים. אני מקבל מהדירה 2350 שח בחודש, ולמרות שהתשואה ביחס לשווי הנוכחי של הדירה, כ750K אינה גבוהה, אני לא מתעסק עם מה שעובד לי טוב, ולכן אין בכוונתי למכור את הדירה.

השוכרים לא מבקשים ממני דבר כבר ארבע שנים. עם כמה שאני מודע למזלי, אני גם תוהה כמה אני באמת לא יודע על בשרי את הקושי בהסתדרות עם שוכרים "נורמאליים" באופן שוטף. אמנם אבי משכיר דירה שקיבל בירושה, וראיתי כיצד לפעמים צריך להחליף צינורות ושוכרים משגעים אותך ולא פותחים את הדירה לשוכרים עתידיים לקראת סיום החוזה, אבל איך אומרים- עד שלא חווית את זה על עצמך- אתה לא באמת יודע על מה מדובר. כיוון שהכל עבר כל כך חלק- אין לי בעצם "נסיון".

בשוק ההון זה לא היה ככה. אבל אחרי חבלי לידה רבים אני כיום ברווח של כמה אלפי שקלים. נכנסתי לפני הקורונה בS&P ב37K שירדו ועלו ושווים נכון לסוף אפריל כ35K, ואת ה"הפסד" כיסיתי בכך שהכנסתי עוד 48K לVT ששווים היום בערך 55K (נכנסתי בתחתית) לא כולל דיוידנדים.
בבורסה אני לא מבין הרבה, אך כבר מכיר לא מעט מלכודות כי נחבלתי בהרבה מהן. מצד שני, הכי מסוכן הוא לא מה שאתה לא יודע, אלא מה שאתה לא יודע שאתה לא יודע...

יש לי עוד 150K בעובר ושב. ו10K בפפר בתוכנית חיסכון.
כעת אני מתלבט לאן להמשיך מכאן
האם לחכות שמחירי הדירות ירדו בארץ, לגרד את כל ההון הנזיל שלי יחד עם הכסף בבורסה (נעריך שיהיה שווה כמו עכשיו, 250K, בעת כשארצה לקנות את הדירה),ולחפש עוד דירה להשקעה בתקווה שהמזל עם השוכרים יאיר לי פנים פעם נוספת.
אמנם אין לי מקצוע יציב על מנת לקבל משכנתא, אבל בימינו זה לא כל כך נדיר, ואוכל להשתמש גם ממחצית מההון הכלוא שבדירה הקיימת שלי (עוד 350K נניח).
בעצם אני לא צריך לגעת בכסף בבורסה בכלל, וטוב שכך. משכנתא על הנכס ומשכנתא לכל מטרה מכסים את העניין.

יתרונות בתוכנית היא מיצוי המס על השכירות עד 5000, בעוד שכעת אני מממש רק כמעט חצי ממנו. תמיכה של ההורים. רצון וגעגוע אישיים לתחום. כמו כן שמירה על הכנסה חודשים פאסיבית במידה וארצה לגור בדירה הקיימת שלי.
חסרונות הם המיסוי לדירה שניה, מס השבח, והעובדה שאולי המזל לא יאיר לי פנים כל כך כמו בדירה הנוכחית (לא ממש מרתיע אותי, אבל אני לא מצפה לאותו מזל בסכומי הדירות שאני מחפש).
כמו כן, אני לא יודע מה לעשות עם הכסף המזומן שלי בזמן שאני יושב על הגדר ומחרי שהמחירים ירדו.

התוכנית השניה היא פשוט להוסיף עוד כסף לשוק ההון ולשכוח מהדירה השניה.
היתרונות שזה יותר קל ויותר מאוזן מבחינת סיכונים. התשואה צפויה להיות גבוהה יותר לאורך שנים. אז למה לחפש הרפתקאות בנדלן?
חסרונות- הייתי רוצה לקבל הכנסה פאיבית שוטפת גדולה יותר. אפסיד את ירידת המחירים שיכולה לקרות כאן, הנפש שלי נוטה להמשך לתחום הנדל"ן, ואני מרגיש שאני לא רע בלהבין ולאתר מציאות. אבא שלי אדריכל ועוזר לי בהמון פרטים שאין למשקיע הממוצע, ואני רוצה לנצל את היתרונות הללו.

מה דעתכם? ולאיזה אפיק הייתם מציעים לי לפנות בנקודה זו? אשמח שתאירו לי עיניים אם פספסתי משהו לטובת כל אחת מן האפשרויות.

נערך לאחרונה ב:
בכל הנוגע להשקעה בדירה - לא היה רבב. מאז שהדירה היתה בידי מעולם לא החלפתי שוכרים, לא ביקרתי בדירה מלבד חידושי החוזה, נפלתי על שוכרים שצובעים את הדירה מבלי שאבקש ואף העלו מיוזמתם את המחיר כשביקשו להשאר. כן, חלום.

עם כמה שאני מודע למזלי, אני גם תוהה כמה אני באמת לא יודע על בשרי את הקושי בהסתדרות עם שוכרים "נורמאליים" באופן שוטף.

לאורך זמן ועם כמות של מספר דירות אתה בוודאות תיתקל בבעיות עם שוכרים. זה לא שאלה של אם זה שאלה של מתי.

מה דעתכם? ולאיזה אפיק הייתם מציעים לי לפנות בנקודה זו?

לי אישית תמיד קסם השילוב של נדל״ן ושוק ההון. הפיזור הזה נותן לי שקט נפשי מסוים (גם אם הוא מדומה).

מצד שני אתה כותב:
רצון וגעגוע אישיים לתחום.

הנפש שלי נוטה להמשך לתחום הנדל"ן

אז נשמע שעבורך זה לא רק השקעה אלא גם משהו רגשי. כך שאולי לך כן מתאים להיות עם רוב הכסף בהשקעה בנדל״ן...

הגיע הזמן, כבר מזה הרבה זמן, להחליט מה תוכנית ההשקעות שלי, והאם אני פונה מכאן לרכישת דירה שניה או שם את כל הכסף שלי (מלבד קרן החיסכון) בשוק ההון במניות, בהתאם לגילי (31) ובדומה לרבים מגולשי הפורום.

אוטוביוגרפיה זריזה - לפני ארבע שנים ולאחר חסכון אגרסיבי, קניתי דירה צנועה ברמלה בחצי מליון שקלים בלי משכנתא.
בכל הנוגע להשקעה בדירה - לא היה רבב. מאז שהדירה היתה בידי מעולם לא החלפתי שוכרים, לא ביקרתי בדירה מלבד חידושי החוזה, נפלתי על שוכרים שצובעים את הדירה מבלי שאבקש ואף העלו מיוזמתם את המחיר כשביקשו להשאר. כן, חלום.
אני מקבל מהדירה 2350 שח בחודש, ולמרות שהתשואה ביחס לשווי הנוכחי של הדירה, כ750K אינה גבוהה, אני לא מתעסק עם מה שעובד לי טוב, ולכן אין בכוונתי למכור את הדירה.

עם כמה שאני מודע למזלי, אני גם תוהה כמה אני באמת לא יודע על בשרי את הקושי בהסתדרות עם שוכרים "נורמאליים" באופן שוטף. אמנם אבי משכיר דירה שקיבל בירושה, וראיתי כיצד לפעמים צריך להחליף צינורות ושוכרים משגעים אותך ולא פותחים את הדירה לשוכרים עתידיים לקראת סיום החוזה, אבל איך אומרים- עד שלא חווית את זה על עצמך- אתה לא באמת יודע על מה מדובר. כיוון שהכל עבר כל כך חלק- אין לי בעצם "נסיון".

בשוק ההון זה לא היה ככה. אבל אחרי חבלי לידה רבים אני כיום ברווח של כמה אלפי שקלים. נכנסתי לפני הקורונה בS&P ב37K שירדו ועלו ושווים נכון לסוף אפריל כ35K, ואת ה"הפסד" כיסיתי בכך שהכנסתי עוד 48K לVT ששווים היום בערך 55K (נכנסתי בתחתית) לא כולל דיוידנדים.
בבורסה אני לא מבין הרבה, אך כבר מכיר לא מעט מלכודות כי נחבלתי בהרבה מהן. מצד שני, הכי מסוכן הוא לא מה שאתה לא יודע, אלא מה שאתה לא יודע שאתה לא יודע...

יש לי עוד 150K בעובר ושב. ו10K בפפר בתוכנית חיסכון.
כעת אני מתלבט לאן להמשיך מכאן
האם לחכות שמחירי הדירות ירדו בארץ, לגרד את כל ההון הנזיל שלי יחד עם הכסף בבורסה (נעריך שיהיה שווה כמו עכשיו, 250K, בעת כשארצה לקנות את הדירה),ולחפש עוד דירה להשקעה בתקווה שהמזל עם השוכרים יאיר לי פנים פעם נוספת.
אמנם אין לי מקצוע יציב על מנת לקבל משכנתא, אבל בימינו זה לא כל כך נדיר, ואוכל להשתמש גם ממחצית מההון הכלוא שבדירה הקיימת שלי (עוד 350K נניח).
בעצם אני לא צריך לדעת בכסף בבורסה בכלל, וטוב שכך. משכנתא על הנכס ומשכנתא לכל מטרה מכסים את העניין.

יתרונות בתוכנית היא מיצוי המס על השכירות עד 5000, בעוד שכעת אני מממש רק כמעט חצי ממנו. תמיכה של ההורים. רצון וגעגוע אישיים לתחום. כמו כן שמירה על הכנסה חודשים פאסיבית במידה וארצה לגור בדירה הקיימת שלי.
חסרונות הם המיסוי לדירה שניה, מס השבח, והעובדה שאולי המזל לא יאיר לי פנים כל כך כמו בדירה הנוכחית (לא ממש מרתיע אותי, אבל אני לא מצפה לאותו מזל בסכומי הדירות שאני מחפש).
כמו כן, אני לא יודע מה לעשות עם הכסף המזומן שלי בזמן שאני יושב על הגדר ומחרי שהמחירים ירדו.

התוכנית השניה היא פשוט להוסיף עוד כסף לשוק ההון ולשכוח מהדירה השניה.
היתרונות שזה יותר קל ויותר מאוזן מבחינת סיכונים. התשואה צפויה להיות גבוהה יותר לאורך שנים. אז למה לחפש הרפתקאות בנדלן?
חסרונות- הייתי רוצה לקבל הכנסה פאיבית שוטפת גדולה יותר. אפסיד את ירידת המחירים שיכולה לקרות כאן, הנפש שלי נוטה להמשך לתחום הנדל"ן, ואני מרגיש שאני לא רע בלהבין ולאתר מציאות. אבא שלי אדריכל ועוזר לי בהמון פרטים שאין למשקיע הממוצע, ואני רוצה לנצל את היתרונות הללו.

מה דעתכם? ולאיזה אפיק הייתם מציעים לי לפנות בנקודה זו? אשמח שתאירו לי עיניים אם פספסתי משהו לטובת כל אחת מן האפשרויות.
אני הייתי מחפש עוד מציאה ברמלה

מה דעתכם? ולאיזה אפיק הייתם מציעים לי לפנות בנקודה זו?
אתה מוזיקאי, נכון? מקצוע שגם בזמנים רגילים אינו נותן משכורת חודשית קבועה וידועה, ועל אחת כמה וכמה בימי קורונה שמי יודע מה יהיה עם הופעות והצגות.
אני מעלה את הנקודה הזאת כדי להדגיש שיש לך שיקולים אחרים מאשר אדם שכיר שמשתכר היטב ויכול להשאיר רזרבות גדולות לטובת השקעה בבורסה לעתיד הרחוק. אתה זקוק לתוספת הכנסה יציבה ולכן שכ"ד הוא פתרון טוב יחסית למצבך (עם הסיכונים שלו כמובן). אפשרות אחרת היא למצוא עבודה חלקית כשכיר שתאפשר לך לקבל כל חודש עוד כמה אלפי ש"ח (שווה ערך לשכ"ד מדירה זולה נוספת שיש בה סיכונים מובנים מבחינת האוכלוסיה המתגוררת בה) ואז תוכל להשקיע בבורסה בלב שקט יותר.

נראה שאתה שוחה טוב בחומר ויש הרבה שיקולים לא כלכליים בבחירה שלך.
מקרה קשה לייעוץ

לי אישית תמיד קסם השילוב של נדל״ן ושוק ההון. הפיזור הזה נותן לי שקט נפשי מסוים (גם אם הוא מדומה).
אבל יש לו כבר את השילוב הזה. מה שאת מציעה לו זה לעבור לנדל"ן עם החלק הארי של חסכונותיו, כך שכבר לא יהיה לו את השילוב הזה.
אז נשמע שעבורך זה לא רק השקעה אלא גם משהו רגשי. כך שאולי לך כן מתאים להיות עם רוב הכסף בהשקעה בנדל״ן...
להפך. השקעה צריכה להיות רחוקה מקשר רגשי כרחוק מזרח ממערב. החלטות פיננסיות צריכות להיות קרות ומחושבות, מה שקשה באופן אינהרנטי וטבעי לכולנו כבני אדם. לכן לדעתי אולי באמת "מתאים" לו להיות עם רוב הכסף בנדל"ן, אבל זו בדיוק הסיבה להתרחק מכך.

אין בדברי המלצה ואני בטוח ש @סול יעשה את שיקוליו בעצמו.

אבא שלי אדריכל
אשליית המומחיות. בדיוק כמו כל עובדי אינטל/גוגל כאן בפורום שנותנים משקל יתר באחזקות שלהם לחברה בה הם עובדים או לסקטור ההיטק כי הם "מבינים בתחום".

במשטר המס הנוכחי אין כדאיות כלכלית לרכישת דירה שנייה בארץ אא"כ מדובר באיזה בוננזה.
אני אישית הייתי מוכר את הדירה הזולה וקונה אחת יקרה יותר וככה מנצל יותר את הטבות המס הגלומות או לחלופין משקיע עוד בשוק ההון.

אני הייתי מחפש עוד מציאה ברמלה

אני מחפש כבר שנים. המחירים עלו שם יפה, בינתיים אין שם מחירים קרובים למה שקניתי, בנוסף למחסור הארצי בדירות קטנות. אבל אמשיך לעקוב.

אתה זקוק לתוספת הכנסה יציבה

מסכים. אכן, בשבילי ההכנסה הקבועה היא מה שמאפשרת לי חופש לקחת סיכונים גדולים יותר במקצוע שלי (כמו השקעה בפרויקט או מספר חודשים ללא עבודה). זה יתרון גדול לנדל"ן.

אבל יש לו כבר את השילוב הזה. מה שאת מציעה לו זה לעבור לנדל"ן עם החלק הארי של חסכונותיו, כך שכבר לא יהיה לו את השילוב הזה.

אני אשתדל לשמור על התיק שלי שלם גם אם אקנה עוד דירה באותו סדר גודל, פשוט אקח משכנתא גדולה יותר לשם כך. זה הגיוני? אני גם מאמין בשילוב.

החלטות פיננסיות צריכות להיות קרות ומחושבות

זה נכון, ובגלל זה כתבתי כאן, כדי לקבל פידבק על האם ה"רצון" שלי לבחור להתעסק בנדל"ן הגיוני או ריגשי.
ועם זאת אני לא מסכים עם ההנחה שאם אתה אוהב תחום כלשהו, כמו נדל"ן, אז מפני שאתה אוהב אותו עליך להמנע מלעסוק בו. אני בהחלט צריך להיות שקול בבחירות שלי בתום תחום ההשקעות, אבל לבחור תחום השקעות שיש לך בו עניין יגרום לך להעמיק ולהיות טוב בו, לא ההפך. זאת דעתי. וזה נכון שבעתיים בתחום הנדל"ן ולא ההשקעות הפאסיביות, בו ההבנה של משקיעים עלולה להיות לרועץ, ולגרום להם להתעסק בתיק שלהם כל הזמן. בנדל"ן זה לא כך, מנסיוני.

אשליית המומחיות. בדיוק כמו כל עובדי אינטל/גוגל כאן בפורום שנותנים משקל יתר באחזקות שלהם לחברה בה הם עובדים או לסקטור ההיטק כי הם "מבינים בתחום".

אין לי מושג לגבי עובדי גוגל או אינטל, אבל בעוד שהשקעות פאסיביות היא דבר שלא מסתדר עם שימוש ב"מידע פנימי", השקעות נדל"ן בהחלט כן. אני לא נותן לעובדה שאבי אדריכל לשנות משהו, זה פשוט עוד כלי.

במשטר המס הנוכחי אין כדאיות כלכלית לרכישת דירה שנייה בארץ אא"כ מדובר באיזה בוננזה.
אני אישית הייתי מוכר את הדירה הזולה וקונה אחת יקרה יותר וככה מנצל יותר את הטבות המס הגלומות או לחלופין משקיע עוד בשוק ההון.

אני מניח שזה הדבר הכי הגיוני כלכלית לעשות. אני מכניס את זה לרשימת האפשרויות במידה ומס הרכישה לא ירד.
אציין שמסתבר קשה לי להפטר מנכס מוצלח שקניתי. לא עשיתי את זה בעבר, ואני יודע שאסור להתאהב בנכס. זאת אולי "טעות" שלי כמוכר דירה ראשונה.
ומצד שני לא היו עם הדירה שום בעיות, והיא בקו שיבנו בו את הרכבת הקלה שתוביל כנראהלעליית ערך בטווח הרחוק, וגם משמשת לי בטחון פסיכולוגי למגורים (הדירה הזאת, כיוון שגם על קו הרכבת הקיימת, ראויה למגורים אפילו בשבילי כרווק במקרה שאצטרך מקום לגור. אני לא חושב שמשקיעים רבים יכולים להגיד את זה על דירות להשקעה שברשותם).
לאורח חיי כמוסיקאי הבטחונות האלה חשובים יותר שלמשקיע המתמנף המצוי.
ועם זאת - נרשם.

נערך לאחרונה ב:

נראה לי שאו שאתה התבלבלת או שאני לא הייתי מספיק מובנת :roll:....
בגלל שהבנתי שרוב הכסף שלו מושקע בדירה ורק חלק קטן מאוד מהתיק ההוליסטי שלו מושקע במניות הרי ש*בגלל* שאני מעדיפה פיזור בין נדל״ן לשוק ההון אז המסקנה היא ש*אני* הייתי מעדיפה להכניס את הכסף לשוק ההון.

(בקריאה נוספת כנראה באמת לא הייתי מספיק מובנת - במצב בו כ- 90% מהכסף מושקע כבר בנדל״ן - אני *אישית* הייתי מעדיפה להכניס את הכסף לשוק ההון לראייה - אצלי הנדל״ן (להשקעה) תופס רק 33%)

להפך. השקעה צריכה להיות רחוקה מקשר רגשי כרחוק מזרח ממערב. החלטות פיננסיות צריכות להיות קרות ומחושבות, מה שקשה באופן אינהרנטי וטבעי לכולנו כבני אדם. לכן לדעתי אולי באמת "מתאים" לו להיות עם רוב הכסף בנדל"ן, אבל זו בדיוק הסיבה להתרחק מכך.

אשליית המומחיות

בגדול אתה צודק. ספציפית לעצם ההתעסקות בנדל״ן זה לא נכון לדעתי. כמו שאומרים כאן לאנשים (על דרך השלילה) שאם לא מתאים להם להתעסק עם הנדל״ן (קניה/שיפוצים/שוכרים/אחזקה) אז לא מומלץ להם להיכנס לתחום. השקעה בנדל״ן היא לא לגמרי פסיבית. אולי לא צריך לעבוד בה כמו בעבודה יום יומית אבל היא בהחלט דורשת התעסקות. צריך להיות מוכן לזה ואם אוהבים את זה... מה טוב.

גם לגבי אשליית המומחיות - ספציפית לנדל״ן ידע בתחום בהחלט יכול לתרום.

אני כן מסכימה איתך שצריך להיזהר מ״להתאהב״ בנכס ולעשות את הקנייה על סמך הרגש בלי לבצע את החישובים הכלכליים (או לא למכור בגלל אותה הסיבה).
מודה שאני אישית (בהשקעות הנדל״ן שלי) בהחלט חוטאת בזה מדי פעם וצריכה מאוד להיזהר מזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
MichaelScott על פרשת דרכים פיננסית יומני מסע אישיים 164
flower פרשת קטאר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
סול פרשת "מוכתר" פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 228
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
א דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר יזמות והגדלת הכנסות 17
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 26
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
T יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
T דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
R זוג צעיר בצומת דרכים נדל"נית כלכלית נדל"ן 8
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
האופטימי בן 24 - בצומת דרכים יומני מסע אישיים 7
W בצומת דרכים התפתחות אישית 7
ת למשכירי הדירות – מקרים בעייתיים עם שוכרים, איך התמודדתם? באילו דרכים? נדל"ן 44
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
N בפרשת דרכים קצת אבוד אשמח להכוונה התפתחות אישית 4
T איזה דרכים חוקיות ושפויות קיימות לקבלת הטבות מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13

נושאים דומים

Back
למעלה