• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך זה לגור בשכירות?

• פותח הנושא פותח הנושא flower
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כן וגבוהים מאד, משכירים מחפשים בנרות שוכרים כאלה.
מדויק.
אני תמיד מציע לשוכרים אפשרות לחוזה ארוך טווח.
הרוב מבעלי הבתים שמוכנים לתת “אופציה לדייר”, הם בטח כאלה שיהיו מוכנים אך ורק אם השכ”ד בחוזה הבא יעלה !
קשה לי להאמין שיהיה בעל דירה שיסכים למשהו אחר.

אלא אם כן, אתה כבר גר אצלו 5-6-9 שנים, ואז כדי לשמור אותך , אתה בא ממש בעמדה של כח עם רצון לעוד 4 שנים נגיד באותו הסכום.

אבל במקרים בהם פעם ראשונה, בעל הבית פוגש אותך…..זה תמיד יהיה חוזה ארוך עם העלאה בכל שנה.
בפעם האחרונה הדירה הושכרה בתחילת 2024 לדייר חדש ל7 שנים בתוספת אופציה לשנה שמינית. לגבי דמי השכירות לתקופת ה7 שנים נהלנו מו״מ.

אני יודע מה שווי שוק הדירה כעת והשערות לגבי מה יהיה עם אינפלציה ודיור וידעתי איזו הכנסה אני שואף להפיק מהדירה בתקופה הזו בהתחשב בנתונים הנ״ל- אין לי עניין להעלות סתם אוטומטית כל שנה ומצידי אני מוכן לסכום קבוע כל השנים עם מנגנון הצמדה- דווקא לשוכרים יותר קל לעכל להתחיל בסכום נמוך ולעלות בהדרגה כך שהממוצע יהלום את הסכום שלדעתי סביר בהתחשב בסיכונים וסיכויים.

• אהבתי
Reactions: YPV
בפעם האחרונה הדירה הושכרה בתחילת 2024 לדייר חדש ל7 שנים בתוספת אופציה לשנה שמינית. לגבי דמי השכירות לתקופת ה7 שנים נהלנו מו״מ.
אלא אם יש לך נכס מאוד מיוחד שקשה להשכיר אותו (דירות יוקרה, דירות נידחות במצב גרוע . . .), לא מאמין שכדי לך להשכיר לתקופה כל כך הארוכה ברצף
כי זה לא שאתה מקבל שקט נפשי ל8 שנים, אתה לא מכיר את השוכר מלפני והשוכר תמיד יכול לעזוב לפני תום החוזה אבל אתה תקוע איתו.

הצמדה למדד היא לא באמת ערובה לכך שהשכירות תישאר רלוונטית למציאות (ועדיין יש בעיות בחישוב מדד השכירות )

אתה לא מכיר את השוכר
אני נוטה להסכים עם זה.
אני שוכר דירה בעצמי, ולפעמים שוכרים אחרים בבניין הם פשוט גועל נפש.
אם היתה לי דירה להשכרה, הייתי שוקל חוזה לשנה לדיירים חדשים ואם אני מתרשם לטובה, אז אולי להאריך את תקופות.

אלא אם יש לך נכס מאוד מיוחד שקשה להשכיר אותו (דירות יוקרה, דירות נידחות במצב גרוע . . .), לא מאמין שכדי לך להשכיר לתקופה כל כך הארוכה ברצף
כי זה לא שאתה מקבל שקט נפשי ל8 שנים, אתה לא מכיר את השוכר מלפני והשוכר תמיד יכול לעזוב לפני תום החוזה אבל אתה תקוע איתו.

הצמדה למדד היא לא באמת ערובה לכך שהשכירות תישאר רלוונטית למציאות (ועדיין יש בעיות בחישוב מדד השכירות )
זאת דירת דופלקס אבל לא קשה להשכרה ולכל אחד מהצדדים יש אופציית יציאה מהחוזה. לפי הנסיון האישי שלי יש מתאם לא רע בין שוכרים סבירים וכאלו שרוצים את הדירה לטווח ארוך. אני כאמור משקלל מה התחזית שלי לשוק השכירות ומדד. אין לי כדור בדולח וגם לשוכרים לא, אבל יש מפגש אינטרסים והבנה שגם אם צד אחד בדיעבד היה יכול להשיג עיסקה מעט יותר טובה אם היה מנהל מו״מ חדש אחרי שנה, זה שווה לו בשביל השקט הנפשי. במקרי קיצון יש הבנה שיעשו שימוש באופציית היציאה.

שוכר הודעה מראש של 3 חודשים משכיר 6 חודשים
אני הייתי מוכן בלי אופציה יציאה בכלל
אז נושא השכירות לטווח ארוך (מבחינת השוכר) זו פיקציה. אם תרצה להעלות את המחיר או למכור את הדירה או סתם הוא לא יבוא לך בטוב, אין לשוכר שום ביטחון למעט התראה ארוכה מהמקובל.

שוכר הודעה מראש של 3 חודשים משכיר 6 חודשים
אני הייתי מוכן בלי אופציה יציאה בכלל
זו לא ממש אופציה.
עד כמה שידוע לי, אופציה אומרת שלשוכר יש אפשרות לשכור לשנה נוספת (או יותר, תלוי בחוזה) ולמשכיר אין שיקול דעת בנושא. לפעמים מעגנים זכות של המשכיר להעלות עד אחוז מסויים לשנה השניה.
בחוזה שלי אין אופציה לשנה נוספת, אבל גם אין אפשרות להוציא אותי לפני סוף החוזה (אלא אם יש הפרה יסודית) ואם בעלת הדירה לא רוצה להמשיך, עליה להתריע 3 חודשים לפני סיום החוזה.

אז נושא השכירות לטווח ארוך (מבחינת השוכר) זו פיקציה. אם תרצה להעלות את המחיר או למכור את הדירה או סתם הוא לא יבוא לך בטוב, אין לשוכר שום ביטחון למעט התראה ארוכה מהמקובל.
זו הייתה בקשה שלו לאפשרות יציאה מצידו אז הוספתי גם מצידי- אני העדפתי בלי אפשרות יציאה בכלל לאף אחד - ושוב מהנסיון שלי ששוכר ומשכיר חותמים על חוזה לטווח ארוך בדרכ יש לזה משמעות גם אם יש אפשרות יציאה. במו״מ רואים מי רציני ובאמת רוצה להישאר בדירה אאכ יהיה תרחיש קיצוני. בניגוד לנכתב אין לי עניין להעלות כל שנה ויש אנשים שמעוניינים להתחייב לכמה שנים.

אם אני לא טועה, אז שכירות לתקופה של מעל 5 שנים, מחייב רישום בטאבו

מישהו בכלל אוכף את זה?

זו הייתה בקשה שלו לאפשרות יציאה מצידו אז הוספתי גם מצידי- אני העדפתי בלי אפשרות יציאה בכלל לאף אחד - ושוב מהנסיון שלי ששוכר ומשכיר חותמים על חוזה לטווח ארוך בדרכ יש לזה משמעות גם אם יש אפשרות יציאה. במו״מ רואים מי רציני ובאמת רוצה להישאר בדירה אאכ יהיה תרחיש קיצוני. בניגוד לנכתב אין לי עניין להעלות כל שנה ויש אנשים שמעוניינים להתחייב לכמה שנים.

שלא ישתמע שאני בא אליך בטענות, אני לא.

אני רוצה לומר שנתקלתי בתופעה של משכירים שרושמים במודעה "לטווח ארוך" או "אפשרות לטווח ארוך" ואז כששואלים אותם לגבי זה, הם נבהלים כי אצלם בראש הטווח הארוך הוא רק עבור השוכר, בעוד שהם רוצים להיות חופשיים להעלות שכ"ד כאוות נפשם. כלומר רושמים את זה סתם כהצהרה לא מחייבת (ולכן גם חסרת משמעות) שאין להם כוונה לגור בדירה או למכור אותה כרגע.

- האם אתם מרוצים מזה שאתם גרים בשכירות? לא
- עד כמה קל למצוא דירה שאופק השכרת היא לתקופה של מעבר ל 10 - 15 שנים ? והאם קל בהחלט למצוא כאלו שמוכנים להתחייב? לא קל, לא
- האם הבחירה של לגור בשכירות היא הייתה בהחלט נכונה עבורך? (בהנחה שיש לך גם תיק השקעות ונכסים שעובדים)
אחרי צבא כן, כשאתה בעל חוש עיצובי וחובב נדלן מושבע, המסקנה הייתה חדמ"ש לקנות כדי לגור, אף אחד לא יגיד לי איפה להוסיף מרפסת/לשבור קיר.
כמובן המשכנתא באותו גובה של השכירות שהייתה.

היי,
הייתי רוצה לשאול את חברי הפורום מבינהם שגרים בשכירות
- האם אתם מרוצים מזה שאתם גרים בשכירות?
- עד כמה קל למצוא דירה שאופק השכרת היא לתקופה של מעבר ל 10 - 15 שנים ? והאם קל בהחלט למצוא כאלו שמוכנים להתחייב?
- האם הבחירה של לגור בשכירות היא הייתה בהחלט נכונה עבורך? (בהנחה שיש לך גם תיק השקעות ונכסים שעובדים)
כן,מאוד
אין לי מושג
חד משמעית כלכלית מעולה עד שנזכה (אם בכלל) בלוטו של דירה בהנחה

נורא מעניין לקרוא את התשובות של האנשים, 6 שנים אחריי

היי,
א. ממש לא, רוצה כבר לקנות וזהו.
- עד כמה קל למצוא דירה שאופק השכרת היא לתקופה של מעבר ל 10 - 15 שנים ? והאם קל בהחלט למצוא כאלו שמוכנים להתחייב?
ב. לא מכיר בסביבה שלי דיבור על השכרה לכזה טווח ארוך.
ג. ברירת מחדל, מאוד רוצה להתקדם.
המלצה אישית - קנו דירות!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היי,
כשגרתי בשכירות הייתי מרוצה. בדרך כלל אני שוכר לחצי שנה.
האופי שלי זה לעבור מדינות ומקומות. אני לא מתכוון לדרוך במקום 10 שנים. מאמין שהישארות במקום עלולה לבא על חשבון התפתחות אישית.
כן. אני לא אקנה דירה בכל מדינה שאני נמצא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
Tsachi01 לגור עם ההורים - זה לא שחור ולבן אוף טופיק 83
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 55
ה האם זה דמי ניהול סבירים ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם זה מספיק ? שוק ההון 20
F הפסדים מועברים בשוק ההון - האם זה לנצח? מיסים 17
ט קיזוז sp500 ודולר - מתי זה ישבר? שוק ההון 12
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
ה כך זה מתחיל. הצרת צעדים להגירת אזרחים. פוסטים מאיכות נמוכה 64
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 15
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
C מה זה ריבית/עמלה לבנק מת.י.? צרכנות פיננסית 6
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0

נושאים דומים

Back
למעלה