• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב

• פותח הנושא פותח הנושא TMA
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TMA

משתמש רשום
דירוג
5
היי,

אני ובת זוגתי עוברים בקרוב לגור יחד. מקווים להסתדר ולהתנהל חכם כמה שיותר, ולהצליח לחסוך ככל שניתן.
אחד הדברים המשמעותיים שכעת נצטרך לעשות ולשלם בעצמנו הוא כמובן – קניות המצרכים בסופר (ומקומות אחרים).
בשביל לעשות קניות בצורה החכמה והטובה ביותר, ולנצל מבצעים ומחירים שווים, הייתי רוצה לדעת מה נחשב מחיר "טוב-נמוך", מחיר "סביר-ממוצע" ומחיר גבוה לפריטים השונים. סתם לדוגמה – הולך בסופר ורואה מלפפונים ב־7.90 ש"ח: האם זה שווה? אולי קניתי שבוע שעבר במקום אחר ב־3.90? וכו'. כך גם לחישוב מחיר ל־100 גרם גם של מוצרים סגורים, וכדומה.
אז בשביל זה אני צריך פלטפורמה מסוימת שאני אוכל להזין לה "תיעודים" של מחירים שבהם אני נתקל – ואז ככה לקבל תמונה של מה נחשב שווה, וכשאני פתאום נתקל במבצע "שתי משחות שיניים קולגייט ב־18 ₪" – לדעת אם זה שווה או לא (ואם למשל משהו שווה מאוד ואפשרי לאחסן בצורה סבירה – לקנות כמויות יותר גדולות).

אשמח לשמוע מה אתם עשיתם כדי להבין את טווחי המחירים הסבירים לאורך הזמן (כמובן שיש דברים שזוכרים ומבינים, אבל עדיין כשמדובר על הרבה מוצרים כבר קשה לעקוב לפעמים)

תודה!

אתה יכול לבנות את אותו סל קניות באתרים שונים ולהשוות, ככל הנראה בכל רשת מוצר מסוים יהיה זול יותר מאחרת ולא תמצא רשת שבה הכל יותר זול באופן גורף.

לדעתי רדיפה אחרי כמה עשרות שקלים היא חסרת ערך ועדיף להתמקד בבניית סל שיספק אתכם בעלות מינימלית. כלומר אם אתם זוג שעלות הקניות שלו בסופר היא 3000 שקל בחודש אז זה באמת לא משנה אל תקנה משחת שיניים ב20 או 25 כי העלות שלו גם ככה מאוד גבוהה. לעומת זאת אם הסל שלכם עולה כ-1200 שקל בחודש אז אתם בסקאלה הנמוכה והחיסכון הוא הרבה יותר משמעותי.

בכל מקרה אני חושב שאחרי שתבנו סל ותקנו אותו כמה פעמים תתחילו להפנים מתי יש מבצע שווה על דברים שאתם קונים או דברים דומים ושם זאת הזדמנות לחסוך. למשל אנחנו קונים נוטרילון פעם בסופר אחד פעם בסופר אחר תלוי איפה יש מבצע, וגם מנצלים את המבצע וקונים כבר לחודש קדימה (כי תמיד יש מבצע כל פעם במקום אחר)

נב
אין לי מושג כמה עולה עגבניה או מלפפון

יש פלטפורמה (ואפליקציה) בשם pricez שלוקחת את הנתונים העדכניים פחות או יותר ממשרד הכלכלה (הסופרים חייבים לרשום). ככה מצאתי פעם מבצע ממש טוב על שוקולדים. בכל מקרה, זה לא יעזור לך בסופו של דבר כי תבזבז די הרבה זמן על מחירים משתנים במוצרים ולא תצליח להבין. גם הסופר הזול עלול להתברר כיקר אם המוצר הזול בדיוק אזל, או שהתורים שם בלתי נסבלים, או שצריך לזוז יותר בסופר וזה מבזבז זמן יקר. אני בסופו של דבר חילקתי את הקניות ל:
1. אונליין מסופר בארץ לדברים כבדים וכמויות גדולות (כי אני לא יכול לסחוב כמויות והזמן הוא פקטור משמעותי). למשל, כל המפוקחים למיניהם ישר למשלוח כי המחיר קבוע.
2. אונליין של פארם מאמאזון כשהיה משלוחים חינם (היום כבר לא רלוונטי כי המשלוחים בקושי חינם. אני כל יום עוקב ובודק בתקווה שישתנה משהו). לקולגייט שם היו מבצעים ממש טוב כשמשלוח חינם. קרם הגנה זו עוד דוגמא (הכמויות בארהב הרבה יותר גדולות מהארץ והמחיר זול יותר).
3. סופר קרוב לבית (5 דקות) ומאוד זול באופן כללי למוצרים בסיסיים שלא הזמנתי באונליין במספיק כמויות.

אני חושב שהחיסכון הכי משמעותי זה פשוט מלהוריד את חוויית האוכל כמשהו מרכזי ולבשל דברים זולים ועשירים קלורית (אורז/טחינה/ביצים). בקלות הצעתי פה בעבר איך אפשר להכין אוכל ב20 שח ביום מקסימום, וזה נעוץ בשינוי הרגלים. לי אישית היה יחסית מאוד קל לשנות הרגלים וזה גם בריא יותר לטווח הארוך אם בונים את התפריט נכון (ירקות למשל מאוד בריאים ואפשר לקנות הרבה. מרק זה מאוד זול להכין. דגנים גם יחסית זולים. כל מה שקונים מהסופר מוכן וכדומה גם עולה יקר בכיס וגם בבריאות עם כל מיני חומרים משמרים וכימיים).

סתם לדוגמה – הולך בסופר ורואה מלפפונים ב־7.90 ש"ח: האם זה שווה? אולי קניתי שבוע שעבר במקום אחר ב־3.90?
מחיר המלפפון משתנה כל יום ובכל מכולת וסופר, לכן זה חסר טעם לעקוב בצורה כזאת אחרי ההוצאות.
הייתי מציעה לתקצב הוצאות מכולת חודשיות עד 25% מההכנסות נטו שלכם ולעקוב אחרי הביצוע השבועי תוך כדי החלפת מוצרים/מכולת לפי המצב.
תעשו קניה שבועית עם רשימה מדויקת (יקח לכם זמן להבין מה נכון לכם שיהיה במטבח) ואז תקלידו אותה באחד מאתרי ההשוואה ותבחרו ממי להזמין כל שבוע.
בנושא ירקות ופירות, יש רשתות שעושות הנחות משמעותיות על חלקם פעם בשבוע. תכירו את הימים.
בנושא בשרים תקחו בחשבון שבכל המקומות הם התייקרו מאד וכמעט אין מבצעים כיום. עדיף לחפש קצבייה איכותית ולקנות יקר תוך צמצום צריכה שבועית.
יש היום מיזמים חברתיים ואתרים שמוכרים מוצרי מזווה (דגנים, קיטניות, שימורים) יחסית בזול באון ליין אז אולי שווה להזמין מהם כמות אחת לכמה שבועות/חודשים.
בהצלחה!

יש פלטפורמה (ואפליקציה) בשם pricez שלוקחת את הנתונים העדכניים פחות או יותר ממשרד הכלכלה (הסופרים חייבים לרשום). ככה מצאתי פעם מבצע ממש טוב על שוקולדים. בכל מקרה, זה לא יעזור לך בסופו של דבר כי תבזבז די הרבה זמן על מחירים משתנים במוצרים ולא תצליח להבין. גם הסופר הזול עלול להתברר כיקר אם המוצר הזול בדיוק אזל, או שהתורים שם בלתי נסבלים, או שצריך לזוז יותר בסופר וזה מבזבז זמן יקר. אני בסופו של דבר חילקתי את הקניות ל:
1. אונליין מסופר בארץ לדברים כבדים וכמויות גדולות (כי אני לא יכול לסחוב כמויות והזמן הוא פקטור משמעותי). למשל, כל המפוקחים למיניהם ישר למשלוח כי המחיר קבוע.
2. אונליין של פארם מאמאזון כשהיה משלוחים חינם (היום כבר לא רלוונטי כי המשלוחים בקושי חינם. אני כל יום עוקב ובודק בתקווה שישתנה משהו). לקולגייט שם היו מבצעים ממש טוב כשמשלוח חינם. קרם הגנה זו עוד דוגמא (הכמויות בארהב הרבה יותר גדולות מהארץ והמחיר זול יותר).
3. סופר קרוב לבית (5 דקות) ומאוד זול באופן כללי למוצרים בסיסיים שלא הזמנתי באונליין במספיק כמויות.

אני חושב שהחיסכון הכי משמעותי זה פשוט מלהוריד את חוויית האוכל כמשהו מרכזי ולבשל דברים זולים ועשירים קלורית (אורז/טחינה/ביצים). בקלות הצעתי פה בעבר איך אפשר להכין אוכל ב20 שח ביום מקסימום, וזה נעוץ בשינוי הרגלים. לי אישית היה יחסית מאוד קל לשנות הרגלים וזה גם בריא יותר לטווח הארוך אם בונים את התפריט נכון (ירקות למשל מאוד בריאים ואפשר לקנות הרבה. מרק זה מאוד זול להכין. דגנים גם יחסית זולים. כל מה שקונים מהסופר מוכן וכדומה גם עולה יקר בכיס וגם בבריאות עם כל מיני חומרים משמרים וכימיים).
זה האתר המדובר https://www.pricez.co.il/

אני אישית משתמש בזה: https://chp.co.il/

זה האתר המדובר https://www.pricez.co.il/

גם אני משתמשת באתר הזה, אבל לא באמת מקלידה רשימה.
אני מסתכלת מה המצרכים הכי יקרים ברשימת אותו שבוע ובודקת אם יש רשת שנותנת הנחה רצינית לגביהם ביום הקניה.
היות ובעיר המחוז שלי יש את כל הרשתות כמעט, אנחנו כל פעם קונים ברשת אחרת - יוחננוף, קשת טעמים, טיב טעם או שופרסל דיל.
ולא תמיד נבחר את הזול ביותר, יש עוד שיקולים לאיזו רשת ללכת.

ההבדל הגדול ביותר שתצליחו לייצר בין סל קניות זול לסל קניות יקר,
הוא לא בהבדל בין חנות א’ לב’,
אלא בין מוצרי יסוד לבין מוצרים מעובדים / אוכל מוכן.
ככל שתצליחו יותר לקנות מוצרי יסוד ופחות מעובדים - כך הסל שלכם יהיה משמעותית יותר זול.
ומכאן יש משוואה פשוטה - בקצה האחד שלה לומדים ליהנות מאוכל בסיסי, כמו שציין @מרקר ,
ובקצה השני שלה שלומדים להכין ממוצרי יסוד מאכלים עם מעניינים שהטעם שלהם (עם הזמן והניסיון) לא נופלים מטעמים של אוכל מעובד / מוכן / קנוי במסעדה.

גם אני השתמשתי בו.
עשיתי השוואה חד פעמית בין 4 רשתות גדולות באזורי , בניתי סל של מוצרים שנמצאים בכל 4 הרשתות וראיתי פערים עקביים בין הרשתות.
למעשה היה 8% קבוע בין הרשת הזולה ביותר ליקרה ביותר במוצרים זהים.
בהשוואה של מוצרים ממותגים שונים - 13%

אני ממליצה לעשות את זה , למרות שידעתי חלק מהמסקנות עדיין הופתעתי.
ובעייני מבצעים זה לא פקטור - הכנסתי אותם להשוואה , אבל מסתבר שרשתות יקרות גם אחרי המבצעים שלהן יקרות יותר .
ובהנחה ולא קונים כל חמישה מוצרים בחנות אחרת צריך לחפש את הסל הכללי הזול ביותר.

הולך לקנות איפה שהחרדים קונים.
האמת , שיש אופציה שהיא באמת הזולה ביותר בשבילי, אבל דורשת הרבה מאד אנרגיות ונקראת : מכירה שכונתית.
מביאים את המוצרים לנקודת איסוף בשעה מסוימת חד שבועית ושם אוספים אותם אחרי הזמנה אינטרנטית.
כמעט ללא עלויות במינימום מחיר.

אבל , את זה אני עוד לא עושה בגלל הבלגן שכרוך במכירה כזו וההשקעה שדרושה, מסתפקת ברשתות כרגע.

האמת , שיש אופציה שהיא באמת הזולה ביותר בשבילי, אבל דורשת הרבה מאד אנרגיות ונקראת : מכירה שכונתית.
מביאים את המוצרים לנקודת איסוף בשעה מסוימת חד שבועית ושם אוספים אותם אחרי הזמנה אינטרנטית.
כמעט ללא עלויות במינימום מחיר.

אבל , את זה אני עוד לא עושה בגלל הבלגן שכרוך במכירה כזו וההשקעה שדרושה, מסתפקת ברשתות כרגע.
האמת שהפער בין 'אושר עד' למשנת יוסף הוא די קטן, ברמה של חצי שח למוצר. גם במוצרים העונתיים ההוזלות די דומות

האמת שהפער בין 'אושר עד' למשנת יוסף הוא די קטן, ברמה של חצי שח למוצר. גם במוצרים העונתיים ההוזלות די דומות
צריך לבדוק את זה על רשימה ארוכה של מוצרים כדי להוכיח.

א. לגבי מוצרי צריכה שוטפים (עגבניות, מלפפונים,...) אתם תקנו אותם כל פעם שתגיעו לסופר, אז אפשר ללמוד ולזכור את המחירים. וככה לדעת אם כדאי הפעם לקנות יותר או לקנות פחות. או לפחות להכיר בכך כשקונים את מה שרוצים (אולי עדיין שווה לקנות מלפפון ב 8 כי אוהבים בסלט)
ב. לגבי מוצרים שיכולים לשכב במזווה - בין אם אבקת כביסה, שמן זית, וכו - אני ממליץ לרשום מה המחיר ה"טוב" שגיליתם לאורך זמן, וכשמוצאים מחיר טוב אז לקנות כמות, במקום לקנות כשחייבים בכל מחיר.

בקיצור, לקנות לאורך זמן ולזכור זה הטיפ הכי טוב. פלוס רשימה (אלקטרונית ומשותפת?).

הסל קניות שונה אצל כל אחד. במקרה שלי כטבעוני הוא מורכב מהרבה דגנים וקטניות. סוגת החברה הכי יקרה ואני כמעט לא נוגע בה. חברת מיה המחירים שלה יותר זולים ויש תמיד מבצעים על המוצרים שלה. כל שנה ביוני-יולי החברה הזאת יוצאת במבצעי מכירות גדולים ואפשר למצוא מבצעים שווים כמעט בכל סופר וזו התקופה שאני רוכש את עיקר האספקה שלי של דגנים וקטניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
ל קרנות וכולו - איך מתחילים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R איך מתחילים בנדל״ן ? נדל"ן 7
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
I מורה פרטי - כיצד מתחילים התפתחות אישית 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
Y השקעות נדל"ן בחו"ל - איך מתחילים? נדל"ן 10
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F איך מתחילים תכלס ? פוסטים מאיכות נמוכה 2
R שאלה של מתחילים על עמלות ותשלום מס על רווחים מיסים 6
L איך מתחילים להשקיע, גרסת החייל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
ש איך מתחילים תהליך תמ"א/פינוי בינוי? נדל"ן 0
I שאלת מתחילים - אידנקס ישראליות בוול סטריט שוק ההון 0
T אז.. ממה מתחילים? שוק ההון 7
9 שאלה של מתחילים לגבי עמלות בהשקעה בקרן מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 9
T נדל״ן בארה״ב - איך מתחילים? נדל"ן 27
E אפס השכלה פיננסית. איך מתחילים? אוף טופיק 4
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
E שאלה של מתחילים לגבי מכירה של ETF שוק ההון 2
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
S איפה מתחילים? אוף טופיק 8
D איפה מתחילים? שוק ההון 1
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ע כמות מזומן גדולה בקרן השתלמות מחקה סנופי ושאלה של מתחילים שוק ההון 10
N בת 18, מאיפה מתחילים? יומני מסע אישיים 66
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
ב נדלן בחול, איך מתחילים? נדל"ן 24
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
ה מתי מתחילים לחיות כמו מליונרים? (דיור בת"א) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
7 מאיפה מתחילים - השקעה לטווח בינוני שוק ההון 6
J טעויות של מתחילים שוק ההון 33
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A בירורים של מתחילים שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
T שאלת מתחילים שוק ההון 1
E שאלות של מתחילים בנושא נדל"ן נדל"ן 24
נ שאלה טכנית של מתחילים - איתור ני"ע מתאים שוק ההון 1
M קרן השתלמות IRA - איך מתחילים שוק ההון 5
ג מספר שאלות של מתחילים- על עמלות שוק ההון 7
ר איך מתחילים להשקיע בפועל? שוק ההון 23
תמר שאלה של מתחילים *אזהרה* שאלה של מתחילים *קרן השתלמות שוק ההון 81
S איך מתחילים? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15

נושאים דומים

Back
למעלה