• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל

• פותח הנושא פותח הנושא dor.soled
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dor.soled

משתמש סולידי
דירוג
23
היי לכולם
לפני כ5 שנים פתחתי תיק השקעות מנייתי והקפדתי להפקיד אליו כסף על בסיס חודשי
במקביל סיימתי תואר בהנדסת תעשייה וניהול (לפני חצי שנה בערך) ואני עובד כמפתח BI

העניין הוא שאני עתיד להתחתן בעוד כשנה (בת זוג סטודנטית) ואני מוצא את עצמי עם זמן פנוי אחרי הצהריים (בין 6 ל11 נניח) שלא ממש מנוצל למשהו חשוב ובעיקר מוקדש לחברים/ משפחה / נטפליקס ונראלי שמיציתי

חשבתי על להגדיל הכנסה והבעיה העיקרית שלי זה להיסגר על איך:
1. לעשות שיעורים פרטיים לדוגמא - אבל מרגיש לי עם פוטנציאל רווח נמוך מידי
2. להקים איזושהי חברה / נכס דיגיטלי כזה או אחר - מה שדורש הרבה מאוד זמן והשקעה שאני לא בטוח שאני יכול לתת
3. קורסים מקצועיים בתחום שלי שאולי יקדמו אותי בעתיד
4. אולי איזה תחביב חדש / ישן לזמן הפוני
5. כל רעיון אחר

אשמח לשמוע משאר האנשים כאן מה הדרכים שלהם להגדיל הכנסות ואיזה המלצות יש לכם

בדיוק צחקתי עם חבר על שיחה כזו שהייתה לנו לפני הילדים, כי אמרנו אותם דברים וכעת משוועים לפיסת זמן.
אני חושב שהיום עם היכולת לבנות מוצר \ שירות בקלות, אם יש לך רעיון למשהו כזה - לך על זה. אני הייתי משקיע בזה יותר מבקורס מקצועי שישפר אותך, בעיקר כדי לפזר את הסיכונים והסיכויים, אבל כל דבר שיכול לתרום ליכולת ההשתכרות העתידית שלך מעולה.

בלי קשר למה שכתבת, אישית אני ממש סולד מהרעיון הזה של לנצל כל רגע שאפשר כאילו החיים הם מרוץ בלתי נגמר להתייעל ולשפר ולעשות משהו עם עצמך וללמוד כל יום משהו חדש כאילו אנחנו בסרטון יוטיוב של קאוצ'ר אקראי שמזווג אותי עם הגירסא ה-כ-י ט-ו-ב-ה של עצמי ודוחף אותי להיות האני שעני יכול להיות.
ניחא... אני אוהב לנוח (מאוד) והזכות הזו לנוח בשבילי היא קדושה.
עבדתי קשה מאוד והתאמצתי נורא ללמד את עצמי לשבת ולבהות, לשוטט, לחלום בהקיץ ולחיות איטי.
הלאה.

אני מוצא את עצמי עם זמן פנוי אחרי הצהריים (בין 6 ל11 נניח) שלא ממש מנוצל למשהו חשוב ובעיקר מוקדש לחברים/ משפחה / נטפליקס ונראלי שמיציתי
הייתי בול במצב שלך ב- 2018... מסיים עבודה ומה עכשיו?
אין לי טלוויזיה וגם לא תהיה לי, אז תחשוב איך זה בלי.
אני סולד מסלולרי ואין לי שום אפליקציות תקשורת (אין לי וואטסאפ) ו/או רשתות חברתיות (אין פייסכלוב, אין אינסטחרא, אין טלגראס, אין כלום - מה שכחתי?), אז תחשוב איך זה בלי.
מה נשאר?
היה לי די הרבה זמן פנוי בערב אחרי העבודה (08:00-16:30), חוזר ב- 17:00~ לדירה, ומלבד עוד כסף ולמצוא מקור הכנסה נוסף (לא מעוניין, החיים המודרניים משעבדים גם ככה ויש לי די והותר כסף), חיפשתי לעצמי משהו שימלא את הזמן הזה בערב שיש לי אחרי שנמאס לי מלקרוא עוד ועוד בלוגים ועוד ועוד מאמרים...
הצורך הזה בלמלא את הזמן הנ"ל בערב (17:00 עד 22:00-23:00 שהולך לישון), יחד עם ההרגשה המעיקה שקיננה בי שאני מנוון/מתנוון, שאני לא עושה שום ספורט ושהגיל כבר מתחיל להשפיע, וזה למרות שאני שהולך המון ברגל (יורד כמה תחנות אוטובוס לפני הדירה כוונה כדי ללכת ברגל), עולה מדרגות בכל הזדמנות אפשרית ומתעקש שלא להשתמש במעלית וכו', וגם העבודה שלי היא פיזית ואני זז המון על הרגליים... ועדיין.
אז הייתי ממליץ לך להירשם לאיזה חוג או משהו שקשור לכושר/ספורט, זה ממלא את הזמן יופי ויוצר שגרה בריאה ותופעת הלוואי העיקרית היא שרירים, הרגשה מדהימה של Fitness שאפשר להתמכר אליה ולהשתכר ממנה (pun intended).
הגדרתי לעצמי מטרה - להזיע. זה הכל. להגיע ולהזיע. לא חייב לשבור את הברזלים ולחרוך את הפלדה. רק להזיע, אפילו קצת להזיע.
אבל להתמיד.
מאון לאון אני מתאמן ב- CrossFit כבר הרבה מאוד זמן, 3 פעמים בשבוע (התחלתי בפעמיים), תמיד אחרי העבודה (כי אם אחזור לנוחות של הדירה הלך עליי ולא ארצה לצאת כי בדירה כיף ואני נח!), תמיד בין השעות 17:00-18:00 (אימון של שעה), קריעת תחת אחושילינג... שיעור ספורט למבוגרים, בקבוצה, כולם קורעים את התחת וגם אני איתם וזו המוטיבציה. כי להתאמן לבד עם עצמי במכון כושר מול משקולות זה משעמם פגזים.
זה נהדר, וזה קשה, וזה מסריח, וזה שובר, וזה סבל בלתי יתואר. אבל אלו החיים ואני אוהב לסבול (ההנאה מגיעה אחר כך).
כשחוזר מהאימון לוקחת לי שעה לפחות להתאושש מהאימון עם שייק חלבון וסיגריה, מול החלון לבהות בנוף, לחלום בהקיץ ולעשות וונטילציה למוח ממקום העבודה ומהאנשים שבו.
ואז עוד שעה לפחות להקים את עצמי למקלחת ולמצוא כוחות בגוף השבור שעבר טראומה להתקלח.
וככה חלפו להן 3 שעות בלי להעליב, השעה כבר 21:00~, והגוף כל כך שבור (גם אחרי כל כך הרבה שנים שמתאמן!), שכל מה שאני רוצה זה לקרוא קצת בבלוגים שלי וללכת לישון.
תענוג של 3 פעמים כאלו בשבוע שאני לא מרגיש שמשעמם לי ושאני צריך משהו שימלא לי את הזמן, כי אין מספיק ממנו בשביל שאנוח מספיק.

בונוס: במקום העבודה כבר מכירים אותי ויודעים ש- 3 פעמים בשבוע, לקראת השעה 16:00, אני נהיה לחוץ פצצות, לא רגוע ולא שקט, וחייב להוציא את הילדים מהגן, כי אין לי מי שייקח אותם, והגננת לא מוכנה לשמוע על להישאר איתם לשמור עליהם... חיייייייייייבבבבבבב להוציא את הילדים מהגן!.
אז 3 פעמים בשבוע אין מה לדבר איתי וככה אני גם מרוויח 3 פעמים בשבוע לא בחסד אלא מתוך עקרון יציאה בזמן ממקום העבודה גם אם יתהפך העולם, ושגרה בריאה ומטפחת להתעקש עליה מול שוק העבדים המודרני ולהרוויח את החיים שלי בחזרה ולאכוף את זמן הפנאי שלי.
זו השפה שהם מבינים (ואם היית מכיר אותי אז היית יודע שזה בדיוק המשפט שאני אומר להם, מילה במילה, פעם אחר פעם, מסתכל בלבן של העיניים למנהלת ולא ממצמץ, רציני לגמרי... למה? ככה.).
אני אל-הורי ואין לי ילדים :lol:

נערך לאחרונה ב:
עבדתי קשה מאוד והתאמצתי נורא ללמד את עצמי לשבת ולבהות, לשוטט, לחלום בהקיץ ולחיות איטי.
הרעיונות הטובים ביותר, הסיבה שאני פה בפורום בכלל, התשוקות האינטלקטואליות המועטות שכן נשארו לי בחיים בגילי המתקדם, נולדו אך ורק מאותם רגעי חלומות בהקיץ ואיטיות.
תחום דומה הוא Shower thoughts.
העניין הוא לא להגזים בזה, כי התפתחות נולדת גם מתוך חשיפה. אם היינו יושבים מגיל הילדות עד המוות בחדר, מקבלים אוכל וחושבים - לא היינו הופכים לבני אדם, יצורים של גירויים.

העניין הוא לא להגזים בזה, כי התפתחות נולדת גם מתוך חשיפה. אם היינו יושבים מגיל הילדות עד המוות בחדר, מקבלים אוכל וחושבים - לא היינו הופכים לבני אדם, יצורים של גירויים.
ברור שאתה צודק, חשיפה וחוויות חיים זה קריטי, אבל חשבת על זה שההוגים הגדולים ביותר בעולם המערבי והלא מערבי, וההוגים הגדולים ביותר בכלל - היו חשופים כל כך פחות למין האנושי ולסביבה שלידם?
חלקם בכלל חיו במערה או ברחו להתבודד עם עצמם ומחשבותיהם. אנשים שחיו עשרות שנים בתוך מדינה אחת או כפר אחד או עיר אחד כי ככה היה פעם.
מתכוון גם למדענים גדולים ודגולים שמזלם שהיו מכונות הדפסה, אבל הם לא ידעו שפות אחרות ולא עזבו את מדינתם הרבה מאוד פעמים.

היי לכולם
לפני כ5 שנים פתחתי תיק השקעות מנייתי והקפדתי להפקיד אליו כסף על בסיס חודשי
במקביל סיימתי תואר בהנדסת תעשייה וניהול (לפני חצי שנה בערך) ואני עובד כמפתח BI

העניין הוא שאני עתיד להתחתן בעוד כשנה (בת זוג סטודנטית) ואני מוצא את עצמי עם זמן פנוי אחרי הצהריים (בין 6 ל11 נניח) שלא ממש מנוצל למשהו חשוב ובעיקר מוקדש לחברים/ משפחה / נטפליקס ונראלי שמיציתי

חשבתי על להגדיל הכנסה והבעיה העיקרית שלי זה להיסגר על איך:
2. להקים איזושהי חברה / נכס דיגיטלי כזה או אחר - מה שדורש הרבה מאוד זמן והשקעה שאני לא בטוח שאני יכול לתת
5. כל רעיון אחר

אשמח לשמוע משאר האנשים כאן מה הדרכים שלהם להגדיל הכנסות ואיזה המלצות יש לכם
מזדהה איתך.
באותו מצב.
רק עצה לגבי 2. אם זה משהו שיתפתח לך תשוקה אליו אתה תיתן גם מעל ומעבר.
בזמנו כשהייתי מובטל למדתי טיפה תכנות ע"י יצירת משחקים, זה לא הרגיש לי כמו עבודה והייתי מבזבז לא מעט שעות על זה.
1. צודק, אם כבר אתה רוצה משהו סקיילבילי.

מוזמן לפרטי להחליף רעיונות.

ברור שאתה צודק, חשיפה וחוויות חיים זה קריטי, אבל חשבת על זה שההוגים הגדולים ביותר בעולם המערבי והלא מערבי, וההוגים הגדולים ביותר בכלל - היו חשופים כל כך פחות למין האנושי ולסביבה שלידם?
חלקם בכלל חיו במערה או ברחו להתבודד עם עצמם ומחשבותיהם. אנשים שחיו עשרות שנים בתוך מדינה אחת או כפר אחד או עיר אחד כי ככה היה פעם.
אתה כנראה צודק, אבל אף פילוסוף לא נולד פילוסוף, אלא הפך לכזה עם השנים ועם החוויות. שסביר להניח שגם היו מואצות יותר פעם, עם תוחלת חיים נמוכה.
מתכוון גם למדענים גדולים ודגולים שמזלם שהיו מכונות הדפסה, אבל הם לא ידעו שפות אחרות ולא עזבו את מדינתם הרבה מאוד פעמים.
כן, יתכן שהחיבוריות האנושית התקדימית תוליד פילוסופיות חדש שלא חשבנו עליהן בכלל. אפשר לטעון שכך נולד המרקסיזם, ששאף להיות גלובלי, בתקופת הגלובליזם הקודמת.
מצד שני, אנשים חווים חוויות משמעותיות בגילאים יותר ויותר מאוחרים כאמור, וכמו בכל תחום מדע - קשה מאוד היום להיות איש אשכולות, יש הרבה יותר מדי ידע. אז מי יודע.

לא רשמת כמה אתה מרוויח, יש הבדל בין השלמת הכנסה כי אתה מרוויח 10 או השלמת הכנסה כשאתה מרוויח 30...

אם השלמת ההכנסה היא משעמום נטו ולא כי אתה לא מצליח לעמוד ביעדי ההכנסות שלך אצטרף למגיבים לפניי ואציע:
1. ללמוד להנות מסתם חברים משפחה ונטפליקס, אם תמשיכו להקמת משפחה משלכם זה יהיה הרבה יותר קשה, ואין רע בכמה שנים כאלו.
2. לעשות סדנאות וקורסים אחהצ להרחבת אופקים - בישול, מיינדפולנס, נגרות מה שיש לו פוטנציאל מעניין מבחינתי.
3. להתנדב פעם פעמיים בשבוע

כשהייתי בסירה שלך לפני כמה שנים זה מה שעשיתי, בצירוף אפ סקיילינג למקצוע שלי (מהנדס תוכנה) שיאפשר לי להגדיל את דרישת השכר במקום הנוכחי.

לא ממש סקיילאבילי, אבל משלמים על זה הרבה היום, אני עושה שיעורים בתחום ב240 לשעה. אם תעשה גם מרתונים לסטודנטים על קורסים של אוניברסיטה תוכל להרוויח סכומים יפים מאוד.

זאת הגדרה מאוד רחבה, זה יכול להיות סתם אתר תוכן על תחביב שלך, כמו גינון ביתי, לחם מחמצת, טיסות לקזינו או כל דבר אחר, אם תכתוב תוכן איכותי בהתמדה, בסוף תקבל טראפיק וטראפיק אפשר להמיר לכסף.
ומצד שני זה יכול להיות דברים קצת יותר מורכבים וטכנולוגיים שכבר באמת ידרשו לא מעט זמן.

אפשרי, יותר חשוב זה פרויקטים עצמאיים, בהם אתה באמת תלמד, לעומת קורסים שלפעמים לא באמת מחלחלים אם לא עושים איתם כלום.

אני אוהב לבנות דברים בעץ לאחרונה, ולתקן דברים בבית שלא באמת מחייבים תיקון, אבל יש הרבה תחביבים שאתה יכול לפתח, חלקם גם יכולים לחסוך לך כסף כמו ללמוד להכין לחם מחמצת לבד, או לפרק כרעיים מהעצם לפרגית.

זורק עוד רעיונות:
- תואר שני בדאטה סיינס או הנדסת נתונים, זה יקפיץ את השכר שלך ויאפשר לך להתעסק בדברים הרבה יותר מעניינים בעבודה.
- כתיבת בלוג מקצועי בתחום שלך, באתר פלוס בלינקדין, יכול לעזור לך לשפר שכר בקלות בעתיד, אולי להשיג גיגים בייעוץ מידי פעם.

@ביולוג ירושלמי השגרה שלך נשמעת ממש בריאה, כל הכבוד על הבריאות הפיזית והנפשית.
דבר קטן שאני מרשה לעצמי להגיד כי אני איש אנונימי באינטרנט זה שאולי את ההרגל הזה:
לוקחת לי שעה לפחות להתאושש מהאימון עם שייק חלבון וסיגריה, מול החלון לבהות בנוף, לחלום בהקיץ ולע
כדאי להפסיק. בטוח שמעת כבר מיליון פעם כמה זה מזמבר את הגוף אבל לא הרגשתי בנוח לקרוא את זה ולא להגיד.

לא יודע אם אתה רוצה או שניסית להיגמל, אבל היום יש כלים זמינים ומוכחים מחקרים שיכולים לעזור.

כדאי להפסיק. בטוח שמעת כבר מיליון פעם כמה זה מזמבר את הגוף אבל לא הרגשתי בנוח לקרוא את זה ולא להגיד.
הכל בסדר, מותר לך לרשום הכל :lol:
שמעתי אלף פעם ואשמע עוד אלף פעם, ומגיב בכל פעם אותו הדבר... חס וחלילה להפסיק. אני מאוד אוהב לעשן והחסרונות של זה לא מפריעים לי.
החטא היחיד שלי בחיים האלו, ובנאדם צריך שיהיה לו חטא.
אני משווה סיגריות לכל החרא שאחרים צורכים שאני לא צורך ולא מרגיש רע עם עצמי.
לא מתכוון להפסיק לעולם, אבל לפני כמה שנים כשרציתי הפסקתי לחצי שנה ואז חזרתי בשמחה.
אני לא מתאמן בשביל להיות בריא (הספורט פוגע בעישון), אני מתאמן כדי להיות Fit ולא להתנוון.
בריאות זה לחלשים >:D

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
R דירה במתנה עכשיו או ירושה ? נדל"ן 27
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
מ עכשיו שיש ניקוי במקור *********** ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות *********** האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
מ נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו נדל"ן 10
M מבצעי "שלם עכשיו 5% והשאר בקבלת מפתח" - האם במעמד החתימה יש להמציא אישור משכנתא? נדל"ן 38
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
י האם כדאי להמיר עכשיו דולר לשקל (60K)? צרכנות פיננסית 24
A האם לשדרג דירה עכשיו? נדל"ן 5
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3
ה השקעת סכום לסגירת מסלול משכנתא - עכשיו או לחכות נדל"ן 7
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
C איך לקנות אגח בצורה נכונה עכשיו? שוק ההון 13
בובין חוט-השני משכנתא - עכשיו או בינואר? נדל"ן 15
A קופת גמל להשקעה האם כדאי לפתוח עכשיו שהמניות בירידה שוק ההון 5
grmp פקדונות - כן או לא או לא עכשיו שוק ההון 1313
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
מ למה דוקא עכשיו יש זינוק במחירי השכירות? נדל"ן 20
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1842
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
CoinCollector חסכתי למשכנתא - מה עכשיו ? נדל"ן 21
N מערכות מידע עכשיו במכללה או באוקטובר הבא באוניברסיטה? התפתחות אישית 8
B דירה נוספת להשקעה עכשיו או להמתין נדל"ן 6
גראהם שנה של למידה - מה עכשיו? יומני מסע אישיים 27
א שוק ההון גבוה- שווה להיכנס עכשיו? שוק ההון 12
S אחרי צבא, מה עכשיו? יומני מסע אישיים 20
E אתם לא חוששים מהמצב של עכשיו? שוק ההון 55
ל ומה עכשיו? או איך מרחיבים את התיק הקיים שוק ההון 18
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24
T יש קריירה, מה עכשיו? התפתחות אישית 13
V סין - מה קורה עכשיו? שוק ההון 154
שלי סיימתי עבודה. מה קורה עכשיו עם קרן הפנסיה ודמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 63
deussex שמועות על אינפלציה גבוהה שתבוא עכשיו שוק ההון 132
D יש לי רעיון מנצח לאפליקציה, מה עכשיו? אוף טופיק 39
מ למה אג״ח לי עכשיו? שוק ההון 3
מ ********** ****** לא מנכים מס במקור-מה עושים עכשיו עם 1301? שוק ההון 3
ה שווה לקנות עכשיו דולרים? שוק ההון 49
E הגשתי דוח שנתי למס הכנסה - עכשיו מה? צרכנות פיננסית 24
ה תיק של הייטקיסט בשבתון - איך מתאזנים עכשיו שוק ההון 45
A מתלבט האם להיכנס עכשיו לשוק ההון לטווח של 2-10 שנים שוק ההון 41
Y האם עכשיו הזמן להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
Snoopy לאור קרן פנסיה S&P500, השקעה במדדים עכשיו- טרפת? צרכנות פיננסית 39
Rahash סדרת iBonds של בלאקרוק - עכשיו עם אג״ח ממשלתי שוק ההון 23
D העסקתי עוזרת בית ללא זכויות - מה עושים עכשיו? אוף טופיק 18