• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אג"ח קונצרני בצל קורונה - יש תחתית?

• פותח הנושא פותח הנושא בן-אברהם
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התשואה לפדיון של האג"ח הזה הייתה שלילית עד לא מזמן.
אתה צודק, באג"חים השקליים לא רואים תזוזות כאלה.
זאת אומרת שהשוק עכשיו מאמין שהולכים למדדים שליליים בשנים הקרובות, וזו הסיבה לירידה של ה- 6%.

כי הסיכון שלו הוא נתון, התשואה שלו היא בהתאם למחיר בשוק, המחיר בשוק לא שיקף את הסיכון, עכשיו הוא כן. אולי.
אבל זה בטח משקף גם מכירת פאניקה רבתי של קרנות נאמנות שמחזיקות אג"חים ולכן מחירם יורד לא רק בגלל הערכת השוק את הסיכון לחדלות פרעון, לא כך?

אבל זה בטח משקף גם מכירת פאניקה רבתי של קרנות נאמנות שמחזיקות אג"חים ולכן מחירם יורד לא רק בגלל הערכת השוק את הסיכון לחדלות פרעון, לא כך?
איך את יודעת שזו פניקה ולא הערכה מחושבת?
וחשוב מכך, אולי העליות היו תוצאה של אופוריה ולא הערכת סיכון ודווקא עכשיו התיקון משקף את הסיכון ה"אמיתי"?
את בוחרת איזה סיפור לספר לעצמך. אמת ושקר לא תמצאי כאן.

אולי כן ואולי לא, אני יכול לומר לך שהאג"ח בארץ הם בועתיים לגמרי כבר שנים רבות, אם עכשיו היה או לא היה OVERSHOOTING קשה לי לומר לך.
זה לא רק העניין של חדלות פירעון, השוק שכח כבר מזמן שעל סיכון צריך לקחת פריימיה, עכשיו הוא נזכר בזה, פעם הייתי משקיע באג"חים, אני כבר שנים לא שם.

יורדת כמעט ב6% מתחילת החודש,
זה התירוץ שלי להרגיש טוב עם מימוש הפסד כזה).
אלא אם כן רכשת את הנייר גם כן בתחילת החודש, אני מנחש שההפסד (ואולי הרווח) שלך שונים מהמספר הזה.
בדוק את התשואה *מיום הקנייה שלך*, ולא מיום אקראי כלשהו בתחילת החודש בו ערך הנייר היה בשיאו.

איך את יודעת שזו פניקה ולא הערכה מחושבת?
וחשוב מכך, אולי העליות היו תוצאה של אופוריה ולא הערכת סיכון ודווקא עכשיו התיקון משקף את הסיכון ה"אמיתי"?
את בוחרת איזה סיפור לספר לעצמך. אמת ושקר לא תמצאי כאן.
החלק של הפניקה התבטא במכירת קרנות נאמנות שמחזיקות אג"חים והיו חייבות למכור גם אם לא העריכו שהן מסוכנות, על מנת להחזיר את הכסף למשקיעים. אין לי מושג מה אחוז ההשפעה של מכירה כזאת על ירידת המחיר של הניירות וכמה מזה זה הערכת סיכון מחושבת.

בשורה התחתונה - את לא צריכה לעשות בעצמך את ההערכה. יש הרבה אנשים חכמים שזאת העבודה שלהם במשרה מלאה, ומחיר השוק משקף את ההסכמה שהם הגיעו אליה.
או במילים אחרות - הסיכוי שלך להשיג ביצועים עודפים על ידי תזמוני שוק הוא די נמוך.
אף אחד לא יחליט בשבילי אם למכור בהפסד או להמשיך להחזיק עד לפידיון תוך לקיחת סיכון של חדלות פירעון... אז אני כן צריכה איזושהי דרך להחליט לפיה. אז אם אתה אומר שהמחיר משקף את הסיכון, אולי למשל אני יכולה להחליט באופן גורף שמה שירד מתחת ל-80 זה מסוכן מדי, ועל השאר אני אקח את הסיכון... אבל כרגע אני לא מבינה את המשמעויות של המספרים, ולכן אני מבקשת עצות והפניות

אולי כן ואולי לא, אני יכול לומר לך שהאג"ח בארץ הם בועתיים לגמרי כבר שנים רבות, אם עכשיו היה או לא היה OVERSHOOTING קשה לי לומר לך.
זה לא רק העניין של חדלות פירעון, השוק שכח כבר מזמן שעל סיכון צריך לקחת פריימיה, עכשיו הוא נזכר בזה, פעם הייתי משקיע באג"חים, אני כבר שנים לא שם.
במה מושקע כעת?

החלק של הפניקה התבטא במכירת קרנות נאמנות שמחזיקות אג"חים והיו חייבות למכור גם אם לא העריכו שהן מסוכנות, על מנת להחזיר את הכסף למשקיעים. אין לי מושג מה אחוז ההשפעה של מכירה כזאת על ירידת המחיר של הניירות וכמה מזה זה הערכת סיכון מחושבת.
והשאלה עומדת בעינה.
מהיכן את יודעת שמוכר הקרן בפניקה או מעריך שחברות יתקשו להחזיר חובות ולכן מוכר קרן של אגח קונצרני?
ואולי הפניקה היא תיקון של האופוריה שקדמה לה והן פשוט מקזזות זו זו. את זו בדרך למחיר הגיומי כלכלית?

והשאלה עומדת בעינה.
מהיכן את יודעת שמוכר הקרן בפניקה או מעריך שחברות יתקשו להחזיר חובות ולכן מוכר קרן של אגח קונצרני?
ואולי הפניקה היא תיקון של האופוריה שקדמה לה והן פשוט מקזזות זו זו. את זו בדרך למחיר הגיומי כלכלית?
יודעת אני לא יודעת, אבל אני בהחלט מעריכה שמכירות הקרנות נבעו מחשש כללי מנפילות בשוק ההון והכלכלה בכלל, מרצון של משקיעים להיפגש עם הכסף כי קשיי פרנסה לפנינו וכיו"ב, ולא מניתוח של נייר כזה או אחר. כך שגם אם זה תיקון של האופוריה, זה וודאי לא משקף סכנה אמיתית לחדלות פרעון של כל האג"חים שנמכרו כחלק ממכירת הקרנות. באופן אישי התנחמתי בזה, שהחלק האג"חי האדום בתיק לא רלוונטי כי ממילא אחזיק עד פידיון. עכשיו כשאני מבינה שהסיכון ממשי יותר, יש לי 3 אפשרויות:
א. למכור הכל במחיר הנוכחי תוך הפסד גדול (ובעקבות זאת עולה השאלה מה כן לעשות עם הכסף.. כי אני לא אחזיק הכל במזומן לטווח ארוך)
ב. להחזיק הכל ולקוות לטוב
ג. למכור חלק ולהחזיק חלק
אני מעוניינת באופציה ג (מאמינה בדרך האמצע כדרך הטובה ביותר), אבל איך אני אמורה לבחור מה למכור ומה להחזיק? בטוחה שיש שיטה מושכלת יותר מאנדנדינו... אשמח שתאירו את עיניי

אלא אם כן רכשת את הנייר גם כן בתחילת החודש, אני מנחש שההפסד (ואולי הרווח) שלך שונים מהמספר הזה.
בדוק את התשואה *מיום הקנייה שלך*, ולא מיום אקראי כלשהו בתחילת החודש בו ערך הנייר היה בשיאו.
אפילו יותר גרוע: 6.32%-, 11K ש"ח הפסד :\. אם מתחשבים במגן מס: -4.74%, 11K זה הרבה כסף מהנתח הסולידי...מבאס ממש

בטוחה שיש שיטה מושכלת יותר מאנדנדינו... אשמח שתאירו את עיניי
באג"ח בדרוג השקעה אמריקאי לדוגמה, אחוז חדלות הפרעון ההיסטורי הוא קטן מאוד (פחות מאחוז). לא בטוח מה המצב בקונצרני הישראלי, אבל אני מנחש שעם תרבות התספורות הישראלית האחוז גבוה יותר. מה שמעלה את השאלה: מה מטרת האג"ח הזה מבחינתך? אף פעם לא הבנתי למה יועצי השקעות בארץ כל כך אוהבים אותו (אולי כי בתקופות בלי משבר ותספורות הוא פחות תנודתי ממניות ?)
כתבת שלא את בחרת את האג"ח הזה - במידה ולא היית מושקעת בו והכסף היה במזומן עכשיו, האם היית קונה אותו?

אף פעם לא הבנתי למה יועצי השקעות בארץ כל כך אוהבים אותו (אולי כי בתקופות בלי משבר ותספורות הוא פחות תנודתי ממניות ?)
יועצי השקעות בבנק אוהבים מה שהלקוחות אוהבים ולקוחות בארץ אוהבים אג"ח מה זה אוהבים מתים עליו, כל כך אוהבים אותו שאין מספיק ממנו בארץ ונאלצו לייבוא עוד ממנו מארה"ב. למה אוהבים אותו? משום שזה נתפס בתור מוצר סולידי, שנית בגלל שזה כביכול תשואה מובטחת וידועה, 3 מילות הקסם להדיוט הממוצע.

כמעט בדיוק באותו הדבר שהייתי מושקע עד המשבר רק ששווה הרבה פחות כמו רובנו.
סנופי? ירידות גם עד שמונים אחוז יחזירו עצמן עם הזמן לדעתך? מן הסתם שהמשבר יגמר יהיו עליות אבל השאלה כמה זמן יקח להגיע לשיא שוב...

סנופי? ירידות גם עד שמונים אחוז יחזירו עצמן עם הזמן לדעתך? מן הסתם שהמשבר יגמר יהיו עליות אבל השאלה כמה זמן יקח להגיע לשיא שוב...
הכדור בדולח שלי לא יותר טוב משלך.

הכדור בדולח שלי לא יותר טוב משלך.
הסיפור שלא טוב לצאת במשבר כי לא ניתן להכנס מחדש שיתחיל לעלות מוזר בעיניי.אפשר לראות אינדיקטורים שהנגיף מפסיק להתפשט. אם יורד בחמישים אחוז צריך מאה אחוז עליה אבל אם יורד בשמונים אחוז צריך ארבע מאות אחוז עליה? החישוב נכון או בגלל הריבית דריבית זה שונה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עכשיו כשאני מבינה שהסיכון ממשי יותר, יש לי 3 אפשרויות:
א. למכור הכל במחיר הנוכחי תוך הפסד גדול (ובעקבות זאת עולה השאלה מה כן לעשות עם הכסף.. כי אני לא אחזיק הכל במזומן לטווח ארוך)
ב. להחזיק הכל ולקוות לטוב
ג. למכור חלק ולהחזיק חלק
קודם, תתחילי מהסוף - אם היית בונה תיק השקעות, איך היית רוצה שהוא ייראה, בחלוקה לסוגי הנכסים השונים?

אבל אני בהחלט מעריכה שמכירות הקרנות נבעו מחשש כללי מנפילות בשוק ההון והכלכלה בכלל, מרצון של משקיעים להיפגש עם הכסף כי קשיי פרנסה לפנינו וכיו"ב, ולא מניתוח של נייר כזה או אחר.
ותחת ההנחה הזאת, שהנפילות הן לא רק תוצאה של ניתוח כלכלי קר אלא גם חשש כללי - זה גורף לכלל הנכסים ובפרט המסוכנים יותר (מניות, אגח קונצרני וכו'). זה אומר שאם את מממשת נאמר אגח קונצרני וקונה עם זה מוצרים מנייתיים - זה לא באמת "נעילת הפסד גדול" כי את ממירה נכס אחד שנפל הרבה בנכס אחר שנפל הרבה, מאותן הסיבות (חלקן כלכליות, חלקן פחד/צורך בתחושת ביטחון בהווה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S אג"ח קונצרני שוק ההון 1
B הבדל בסיכון בין אג"ח קונצרני לקרן כספית שוק ההון 22
א האם יש קרן אג"ח קונצרני במח"מ קצר ודירוג גבוהה ? שוק ההון 2
G אלטרנטיבה לפיקדון ומק״מ - אג״ח קונצרני עם מח״מ קצר שוק ההון 3
א קרן מחקה אג״ח קונצרני ארה״ב שוק ההון 0
א האם יש לכם המלצה לקרנות אג"ח אמריקאי (קונצרני) שוק ההון 14
נ אג"ח קונצרני חול שוק ההון 1
ע איך לספור אג"ח קונצרני באלוקציית מניות/אג"ח שוק ההון 16
E שאלה על מיסוי אג"ח קונצרני ארה"ב לאזרח ישראלי מיסים 5
ה אג"ח קונצרני: בודדות? קרנות? קרנות מחקות? שוק ההון 10
I אג"ח קונצרני של בנק דיסקונט שוק ההון 1
B קרן נאמנות אג"ח קונצרני שוק ההון 5
S שאלה בסיסית לגבי קרנות אג"ח קונצרני שוק ההון 3
ה אג״ח קונצרני ארה״ב ומס ירושה אמריקאי שוק ההון 0
unrealx קרנות אג"ח קונצרני ארה"ב שלא הבנתי אחרי מה הן עוקבות שוק ההון 4
ע קניית אג"ח ממשלתי\קונצרני זר ללא ETF שוק ההון 14
B אג"ח קונצרני ארה"ב האם מומלץ שהדולר נמוך או שאין קשר ? שוק ההון 3
milx קרנות לחלק הסולידי של התיק - מק"מ , אג"ח קונצרני וממשלתי שוק ההון 13
שניצלוינאי ״הפלח השמרני״ [אג"ח קונצרני או ממשלתי? | ישראל או זר?] שוק ההון 33
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12
עש לילה הסבר על אג"ח קונצרני שוק ההון 41
Cfy קרן על אג"ח קונצרני בארה"ב שוק ההון 0
CarpeDiem אג״ח קונצרני בחו״ל - כן או לא? שוק ההון 13
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
M אג"ח ממשלתי שיקלי וחישוב תשואה שוק ההון 1
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
P S&P 500 + Short Futures מול אג״ח דולרית קצרה שוק ההון 3
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
L חסכון ל3 שנים - דרך אג"ח wise שוק ההון 14
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
N אג"ח coco שוק ההון 4
Sp0 האם המשקיע ה"גמיש" יכול לוותר על אג"ח לגמרי בתיק? שוק ההון 55
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 34
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3
9 אג"ח ארה"ב 3-7 שוק ההון 1
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א אג"ח ממשלתי במסלול סנופי - מיטב ד"ש קופגל"ה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3

נושאים דומים