• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה בסיסית לגבי קרנות אג"ח קונצרני

• פותח הנושא פותח הנושא si.gal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

si.gal

משתמש סולידי
דירוג
34
שלומות למכובדיי הפורום.
אני מנסה כבר זמן רב להבין את מכשיר ההשקעה הפשוט לכאורה אך מסובך לי מאוד להבנה של אגרות חוב. ברשותי מספר ניירות אג"ח קונצרני (כזכור לחלקכם - תיק מירושה, לא אני בחרתי את הניירות והבנתי רק באופן כללי מאוד את מהותם. עכשיו אני לבדי אחראית עליו ומנסה להבין לעומק). חלק גדול מהם מכרתי בעצת יועץ פיננסי (הרבה לפני תחילת הירידות), שהסביר שהן מיצו את פוטנציאל התשואה (הוא המליץ אילו למכור ואילו להשאיר. חלק בחרתי להשאיר בכל זאת). מודה שלא הבנתי את הסבריו עד בסוף. עדיין לא הצלחתי להבין מה זה "התהפכות העקום" ואיך הריבית במשק משפיעה על תשואת האג"ח. כן הבנתי בסופו של דבר שאם קונים בהנפקה (ואז שווי יחידה הוא בד"כ 100) ומחזיקים עד הפדיון אז נומינלית (בהנחה שאין תספורת או פשיטת רגל) אני אקבל את הקרן + הריבית שהובטחה. כל השינויים מסביב הם רעש ומתייחסים לתשואה התאורטית שהייתי יכולה להרוויח ברגע נתון אם הייתי מוכרת את הנייר וקונה אותו מיד שוב.
ההבנה הזאת קצת מרגיעה אותי עכשיו כשמחירי האג"חים צונחים בחדות, כי אני מניחה שירידות מחיר הנייר נגרמות ממכירות לחץ של קרנות וקופות ולאו דווקא מחשש לחדלות פירעון של אג"ח ספציפי כזה או אחר (להוציא אולי את קבוצת דלק). כיוון שממילא אחזיק עד לפידיון לא מעניין אותי שהן יורדות.
אם הבנתי נכון הירידות באגח ממתנות את ההפסדים בתיק כי התשואה על המספר שמופיע כרגע על הצג תהיה גבוהה יותר באחוזים.
מה שאני לא מבינה זה איך עובדות קרנות האג"ח. במיוחד קרן מחקה תל בונד (שלא ברור לי איך דמי הניהול שלה אפס. ממה הם מרוויחים?). אם היא צמודה למחירי הניירות שבמדד ברגע נתון אז היא תלויה מאוד בהתנהגות המשקיעים יותר מאשר ביכולת ההחזר של החברות ואם כך, זה אמנם נקרא אגח אבל זה בעצם לא ממש סולידי יותר ממניות. האמנם כך?
והאם הפלח האג"חי בקרנות נאמנות ומכשירי השקעה נוספים (פוליסות, קופות) מנוהל באותה צורה?

בבקשה לא לקטול אותי שאני יוצאת קצת קלולס, היו לי הרבה נושאים ללמוד ולהתרגל אליהם והחלטות לקבל, בזמן יחסית קצר וסוער רגשית, ומספרים זה לא הצד החזק שלי... אבל אני משתדלת :) תודה!

אני מנסה כבר זמן רב להבין את מכשיר ההשקעה הפשוט לכאורה
ברשותי מספר ניירות אג"ח קונצרני
רק אעיר שאגרות חוב זה עולם עשיר ו*מורכב* יותר ממניות, ואגח קונצרני זה מהמורכבים שבאגחים.
לכל חברה יש בדכ סדרת מניות יחידה שכולם בעלי תנאים משפטיים זהים, לפעמים אולי שתי סדרות שנבדלות בזכויות הצבעה. אגח קונצרני? לכל חברה יכולות הרבה סדרות שהונפקו, כל אחת עם אינספור סעיפים - תנאים משפטיים, בטחונות שונים, דרגות קדימות שונים אחד ביחס לשני, תזרים שונה וכו' וכו'.

אז אפשר ללמוד איך עובד אגח בכלל (בבלוג הסולידית, או בארכיון של אתר התמונה הגדולה), אבל כאמור זה יהיה רק הבסיס, גם אם מועיל.

זה קצת גורם לי לרצות לצאת לחלוטין מאג"חים (ברגע שהקיימים יגיעו לפידיון) כי אני לא מרגישה שאצליח להבין אותם מספיק טוב. אבל מה לגבי הקרנות?

הרושם הכללי מהבלוג הוא שקרנות מחקות מדדים בטוחות יותר מהשקעה במניות ספציפיות. יכול להיות שבאג"ח זה עובד הפוך?

זה קצת גורם לי לרצות לצאת לחלוטין מאג"חים (ברגע שהקיימים יגיעו לפידיון) כי אני לא מרגישה שאצליח להבין אותם מספיק טוב. אבל מה לגבי הקרנות?
העצה הסטנדרטית פה היא לא להשקיע במה שאת לא מבינה, ולדעתי היא רלוונטית גם כאן. אם היה נופל לחיקי תיק עם אוסף ניירות ערך כאלו ואחרים שלא אני הרכבתי ולא ברור לי איך ולמה הם שם, הייתי:
1. מגדיר לעצמי מטרה, כלומר מתכנן לעצמי מאפס איך הייתי רוצה שהתיק שלי ייראה (בהתעלם מהמצב הקיים)
2. חושב על הדרך הכי יעילה כספית להמיר/להנזיל את התיק הקיים לתיק שמתאים לי - אולי עם אופטימיזציות פרטניות שמתחשבות בעמלות מכירה/העברה/קניה, מיסוי/מגני מס (בתקופת נפילות במיוחד) ושאר שיקולים פרקטיים.
מזכיר לך שכל הנכסים הללו נזילים - אפשר לחכות לפקיעה/פדיון שלהם אם יש לזה יתרון פיננסי כלשהו, אך אין שום הכרח לעשות זאת.

הרושם הכללי מהבלוג הוא שקרנות מחקות מדדים בטוחות יותר מהשקעה במניות ספציפיות. יכול להיות שבאג"ח זה עובד הפוך?
סל מספיק מפוזר של נכסים (של מניות, של אגחים, וכו') עוזר להקטין את הסיכון הייחודי לכל נייר ערך בודד (סיכון של חברה בודדת, סיכון של מדינה בודדת) ומשאיר אותך בעיקר עם הסיכון של קטגוריית הנכסים עצמה. הפחתת סיכון מסוימת? יש. אבל השאלה העקרונית האם זה פיזור מספיק (למשל קרן אגחים קונצרניים ישראליים - קצת פיזור מעבר לחברה בודדת, אבל עדיין מרוכז במספר קטן של אגחים של חברות במדינה זעירה פיננסית), והאם זו מראש קטגוריית נכסים שאת רוצה להחזיק בתיק שלך?

הרכב התיק שירשת לא מחייב אותך לשום דבר.
אגחים, מניות ושות' אלו לא "חיות מחמד" שצריך להיקשר אליהם ולשמור עליהם אלא נכסים פיננסיים נזילים לחלוטין, שאפשר להמירם אחד בשני ברגע. או אם לקחת דוגמא אחרת - אם יש לך שטר של 100 שח את לא תרגישי שום מעצור או קושי לפרוט אותו לשטרות של 20 שח במקרה הצורך. זה הכל פשוט כסף, עם ציורים אחרים על חתיכת הנייר. כנ"ל עם כל מכשיר השקעה - את מוותרת על כסף/צריכה בהווה תמורת תזרים הכנסות כלשהו בעתיד (בצורת אגח או מניה או כל דבר אחר) - וכל מה שכרוך בכך הוא חישוב פיננסי קר למדי, זה הכל.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שניצלוינאי שאלה בסיסית לגבי קרנות על מדדי תל בונד שוק ההון 7
י שאלה בסיסית לגבי קניית קרנות (בהעדר ETF...) שוק ההון 13
ל שאלה בסיסית לגבי קרן נאמנות פתוחה שוק ההון 2
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
S שאלה בסיסית - פקודת לימיט בקניה שוק ההון 4
ה שאלה בסיסית - קניית מניות בהפקדה חודשית שוק ההון 5
ריש-לקיש שאלה בסיסית - מגן מס מיסים 15
ח שאלה בסיסית על תיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל שאלה בסיסית על פקודות קניית ני"ע שוק ההון 10
S באיזה יחידות מחיר מוצגת מניה/מדד - שאלה בסיסית שוק ההון 5
M שאלה בסיסית על מימוש השקעה ומס יסף שוק ההון 6
A שאלה בסיסית לבניית תיק חדש שוק ההון 28
M שאלה בסיסית בהשקעות נדלן נדל"ן 0
הבאבא שאלה בסיסית וקצת מטופשת - קניה תקופתית חוזרת של ניירות ערך שוק ההון 13
L שאלה בסיסית בספארק שוק ההון 2
miy קרנות איריות - שאלה בסיסית שוק ההון 2
ה שאלה בסיסית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 90
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 8
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 19
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 30
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 47
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה