• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס

• פותח הנושא פותח הנושא Surfer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כמה תובנות רלוונטיות לשאלות שלך מתהליך ניתוק תושבות שסייעתי בו בשנה האחרונה (לא כי יש לי ידע מקצועי בעניין, אלא כי סייעתי בגישור פערי שפה לחבר שעזב):
  • לגבי תיק ההשקעות – ניהל בברוקר לא ישראלי (ספציפית שוואב), בפועל לא הייתה אכיפה של מס יציאה. שים לב שהשאלה הטכנית של איך לממש את המעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל, תלויה בלאיזה ברוקר אתה מעביר ולא מחייבת בהכרח מכירה של הניירות. אתה יכול לממש גם העברה של הניירות עצמם. יש על העניין הזה הרבה מידע, יש שיקולים למה לממש ככה או ככה. אבל זו לא סוגיה ייחודית למקרה שעוזבים את הארץ, אלא למעבר בין ברוקרים בכלל. אני מציעה לך להתעניין בזה בלי קשר למקרה של עזיבת הארץ.
  • לגבי משיכת פיצויים – כדי למשוך את הפיצויים ללא מס, חברת הפנסיה לא עשתה לנו שום הנחות – דרשו טופס 161, מכתב סיום העסקה ושחרור כספים מכל אחד מהמעסיקים הקודמים. בחלק מהמעסיקים הצלחנו לאתר את הטפסים ואז לא הייתה לנו בעיה למשוך. אבל בחלק מהמעסיקים לא הצלחנו לאתר כל הטפסים ואז כביכול עדיין אפשר היה למשוך את הכסף במיסוי מקסימלי של 47%. התייעצנו עם רואה חשבון, הוא הסביר לנו שניתן לבצע את המשיכה ולבצע יותר מאוחר בסיועו בקשה להחזר. הלכנו על האפשרות הזו, אבל עדיין חברת הפנסיה עשתה לנו בעיות, זה היה מאוד תלוי על איזה פקיד נפלנו כל פעם – הדיפולט שלהם הוא שאי אפשר, תגישו מסמכים -> אנחנו עונים שרוצים למשוך במס מקסימלי -> חלק מהפקידים ממשיכים להתווכח שאי אפשר, חלק מסכימים להעביר את הבקשה -> הבקשה נדחית בטענה שלא העברנו מסמכים -> שוב מתקשרים ושוב אותו סיפור -> עד שבסוף זה עובד. טרטרו אותנו בצורה קשה מאוד, זה ממש לא היה כמה קליקים באתר, אבל בסוף הצלחנו.
  • לגבי משיכת הפנסיה – שם פחות טרטרו אותנו, אבל עדיין לא הקלו. ביצענו משיכה במס של 35%, דרך האתר. לאחר הבקשה דרשו עוד מסמכים, הסברים למה אנחנו מבקשים את המשיכה, ניסו להציע פתרונות אלטרנטיביים למשיכה, ביקשו מאיתנו מכתב הצהרה שאנחנו מבינים את משמעות המשיכה. זה הלך יותר בקלות מהפיצויים, אבל עדיין טרטרו אותנו קצת.
  • לא ציינת אבל - אם יש לך מניות מהחברה שאתה עובד בה גם זה עניין שאתה צריך לבדוק. אותו חבר שעזר נאלץ לשלם כפל מס (בישראל ובמדינת היעד) שהסתכם בסכום *עצום*. זה דבר שלא יכל לעבור "מתחת לרדאר" כמו החשבון הפרטי כי הוא טופל על ידי המעסיק. בדיעבד היה משתלם לו יותר לממש את המניות שלו לפני המעבר (או לפחות את החלק שהוא יכל לממש). להבנתי, עניין המס הכפול רלוונטי גם למשיכת רכיבי הפנסיה/קה"ש וכו ולכן אם אתה שוקל ברצינות לנתק תושבות ומעוניין למשוך כדאי לטפל בזה לפני.
  • קיבלנו גם ייעוץ מטעם המעסיק וגם באופן פרטי ועדיין הרבה דברים לא הוסברו לנו כמו שצריך וגילינו תוך כדי תנועה, או שנתקלנו בקשיים על ביצוע פעולות שכביכול אמורות להיות כמעט "אוטומטיות" ולא לשיקול דעת של פקיד כזה או אחר.

עליה בקצב אחיד, אתה לא מדבר על עליה אחוזית?
10% כל שנה?
כזה:
cXmOgtG.png

אבל אני חושב שחטפנו מספיק את השרשור.

כמה תובנות רלוונטיות לשאלות שלך מתהליך ניתוק תושבות שסייעתי בו בשנה האחרונה (לא כי יש לי ידע מקצועי בעניין, אלא כי סייעתי בגישור פערי שפה לחבר שעזב):
  • לגבי תיק ההשקעות – ניהל בברוקר לא ישראלי (ספציפית שוואב), בפועל לא הייתה אכיפה של מס יציאה. שים לב שהשאלה הטכנית של איך לממש את המעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל, תלויה בלאיזה ברוקר אתה מעביר ולא מחייבת בהכרח מכירה של הניירות. אתה יכול לממש גם העברה של הניירות עצמם. יש על העניין הזה הרבה מידע, יש שיקולים למה לממש ככה או ככה. אבל זו לא סוגיה ייחודית למקרה שעוזבים את הארץ, אלא למעבר בין ברוקרים בכלל. אני מציעה לך להתעניין בזה בלי קשר למקרה של עזיבת הארץ.
  • לגבי משיכת פיצויים – כדי למשוך את הפיצויים ללא מס, חברת הפנסיה לא עשתה לנו שום הנחות – דרשו טופס 161, מכתב סיום העסקה ושחרור כספים מכל אחד מהמעסיקים הקודמים. בחלק מהמעסיקים הצלחנו לאתר את הטפסים ואז לא הייתה לנו בעיה למשוך. אבל בחלק מהמעסיקים לא הצלחנו לאתר כל הטפסים ואז כביכול עדיין אפשר היה למשוך את הכסף במיסוי מקסימלי של 47%. התייעצנו עם רואה חשבון, הוא הסביר לנו שניתן לבצע את המשיכה ולבצע יותר מאוחר בסיועו בקשה להחזר. הלכנו על האפשרות הזו, אבל עדיין חברת הפנסיה עשתה לנו בעיות, זה היה מאוד תלוי על איזה פקיד נפלנו כל פעם – הדיפולט שלהם הוא שאי אפשר, תגישו מסמכים -> אנחנו עונים שרוצים למשוך במס מקסימלי -> חלק מהפקידים ממשיכים להתווכח שאי אפשר, חלק מסכימים להעביר את הבקשה -> הבקשה נדחית בטענה שלא העברנו מסמכים -> שוב מתקשרים ושוב אותו סיפור -> עד שבסוף זה עובד. טרטרו אותנו בצורה קשה מאוד, זה ממש לא היה כמה קליקים באתר, אבל בסוף הצלחנו.
  • לגבי משיכת הפנסיה – שם פחות טרטרו אותנו, אבל עדיין לא הקלו. ביצענו משיכה במס של 35%, דרך האתר. לאחר הבקשה דרשו עוד מסמכים, הסברים למה אנחנו מבקשים את המשיכה, ניסו להציע פתרונות אלטרנטיביים למשיכה, ביקשו מאיתנו מכתב הצהרה שאנחנו מבינים את משמעות המשיכה. זה הלך יותר בקלות מהפיצויים, אבל עדיין טרטרו אותנו קצת.
  • לא ציינת אבל - אם יש לך מניות מהחברה שאתה עובד בה גם זה עניין שאתה צריך לבדוק. אותו חבר שעזר נאלץ לשלם כפל מס (בישראל ובמדינת היעד) שהסתכם בסכום *עצום*. זה דבר שלא יכל לעבור "מתחת לרדאר" כמו החשבון הפרטי כי הוא טופל על ידי המעסיק. בדיעבד היה משתלם לו יותר לממש את המניות שלו לפני המעבר (או לפחות את החלק שהוא יכל לממש). להבנתי, עניין המס הכפול רלוונטי גם למשיכת רכיבי הפנסיה/קה"ש וכו ולכן אם אתה שוקל ברצינות לנתק תושבות ומעוניין למשוך כדאי לטפל בזה לפני.
  • קיבלנו גם ייעוץ מטעם המעסיק וגם באופן פרטי ועדיין הרבה דברים לא הוסברו לנו כמו שצריך וגילינו תוך כדי תנועה, או שנתקלנו בקשיים על ביצוע פעולות שכביכול אמורות להיות כמעט "אוטומטיות" ולא לשיקול דעת של פקיד כזה או אחר.
וואו מלא מידע שימושי , תודה רבה יש לי הרבה מה ללמוד אני עוד רחוק מלנתק תושבות אבל זה מרגיש כאילו בכל שלב כולם מנסים לדחוף לנו את היד לכיס.
יש לי מניות מהחברה הקודמת שעבדתי בה , המניות לא שוות הרבה כי הן מתחת למחיר בשוק ונמצאות אצל נאמן זר כלומר זה על הנייר

בגדול שיהיה לי בהצלחה , מרגיש כאילו אני הולך להפסיד הרבה מאוד כסף בתהליך הזה או להשאיר את הפנסיה וכו׳ כאן בארץ עד גיל הפרישה ( אם אני מנתק תושבות הפנסיה עדין נשארת על שמי פה או שגם זה הולך לפח?)

הפנסיה שלי כרגע מושקעת במסלול כללי לגיל מתחת ל 50 , זה עושה בערך 5 אחוז במקרה הטוב
ולמה שלא פשוט תעביר את הפנסיה לS&P500? (או מסלול מדדי מניות / מסלול מניות מה שאתה מאמין בו)

ולמה שלא פשוט תעביר את הפנסיה לS&P500? (או מסלול מדדי מניות / מסלול מניות מה שאתה מאמין בו)
בגדול פנסיה זה משהו שמישהו אחר מנהל אז אני מעדיף שישאר יחסית סולידי אם ניתן לקרוא לזה כך ( מסלול מניות כללי ).
אני מהצד שני מנהל תיק מניות כסוחר עצמאי ושם אני מנהל את התיק בצורה שנראית לי עפ״י אסטרטגיה שבניתי ומשם אני מקווה לראות בעתיד כסף אמיתי.

מאותה סיבה בחרתי לפתוח תיק השקעות משלי ולא להפקיד כל חודש לקופת גמל להשקעה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
E כמה שאלות בנושא ניוד תיק לIB והוספת כסף (לא שלי) לחשבון שוק ההון 4
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
E שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה אוף טופיק 25
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
Y שאלות בנושא קיזוז מגן מס ושאר ירקות מיסים 27
B מספר שאלות בנושא ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z כמה שאלות בנושא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O כמה שאלות בנושא Interactive brokers, וגם בנושא Inverse ETF ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
deussex שאלות בנושא IB והעברת ניירות שוק ההון 24
S שאלות בנושא קרן השתלמות IRA ואלטרנטיבות ראויות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F שאלות בנושא מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I שאלות בנושא דו"ח מס שנתי לשכיר, וסיכום רווחים/הפסדים בetrade מיסים 3
ת שאלות בנושא משכנתא נדל"ן 7
D שאלות בנושא פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
T שאלות של משקיע צעיר בנושא אג"ח שוק ההון 3
N שאלות בנושא חוזים עתידיים ואגרות חוב שוק ההון 6
ע שאלות בנושא חל"ת אוף טופיק 4
א שאלות בנושא השקעת נדל״ן בחו״ל נדל"ן 100
Z 2 שאלות בנושא NTR מיסוי דיבידנד במקור על ידי ארה"ב 25% או 30%? מיסים 3