• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה

• פותח הנושא פותח הנושא Eleanta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eleanta

משתמש רשום
דירוג
3
אני מתגוררת במרכז ת"א מגיל מאד צעיר, בבית הורי.
לאחרונה אמי הלכה לעולמה.
אני ואחי שני היורשים של הדירה. אחי מתגורר בחו"ל, והוא מבקש שאמכור את הדירה ואעביר לו מחצית מהכספים.
אני מתמודדת כרגע עם כמה וכמה בעיות.

ראשית, רמת ההכנסה שלי נמוכה. אני לא במצב להמשיך להתגורר בת"א. השכירות בסביבה היא מאד גבוהה, גם על דירות שהן קטנות פי כמה מהדירה שלי. אני נאלצת לעזוב, וזה מאד קשה עבורי נפשית. אני בקושי יוצאת מת"א, ואין לי רכב או רשיון. זו תהיה כמו גלות עבורי.

שנית, הדירה שאני מתגוררת בה מלאה ברהיטים, ארטיפקטים, ספרים, תמונות ועוד המון דברים. זו דירה גדולה למדי (כ-120 מ"ר). אין לי סיבה וממילא בוודאי שאין לי תקציב לעבור לדירה בגודל שמתקרב לזה. אני כנראה אאלץ לזרוק את כל הזכרונות של כל החיים שלי ושל ההורים שלי זכרם לברכה. סתם לדוגמה - ארונות עם אוספים של מיניאטורות. אינספור תמונות גדולות ממוסגרות, שטיחים מהודרים, כל מיני ואזות יפניות ואחרות. זו דירה בת 5 חדרים שכולם מרוהטים וגדושים בכל מיני דברים. אז כואב לי לזרוק הכל.

שלישית, אין לי שום נסיון ברכישת דירה. אני לא יודעת איך להתחיל לעשות את זה. הבנתי שצריך עו"ד שילווה אותי בתהליך. בהתנסות האחרונה שלי עם עו"ד נעקצתי ממש בסכומים מאד גבוהים.

רביעית, אני לא יודעת לאן לעבור. חשבתי לבני ברק או לרחובות, משום שיש לי קצת משפחה בשתי הערים האלו. אבל הם חרדים והקשר איתם רופף. חשבתי גם על דרום ת"א, אולי קרית שלום, משום שהמחירים מן הסתם יותר נמוכים (עוד לא בדקתי מחירים מלבד בסביבה הקרובה, ואני גם לא בדיוק יודעת איך לעשות את זה) אבל ממה שהבנתי יש שם מבקשי מקלט ואוכלוסיות קשות, כך שהחיים שם עלולים להיות בעייתיים ובעיקר לא בטוחים.

חמישית, אני לא בטוחה אם כדאי לי בכלל לקנות דירה. אולי משתלם לי יותר לשכור דירה? בכל מקרה אני כנראה אצטרך בשלב ראשון לשכור דירה, כדי שיהיה לי לאן להעביר את תכולת הדירה הקיימת. אין לי אפשרות כספית לרכוש דירה לפני שאני מוכרת את זו שאני מתגוררת בה.

והערה אחרונה - ברור לי שפורום הסולידית זה לא הכתובת האידיאלית לשאלות מהסוג הזה. אשמח מאד אם תמליצו לי על אתר או פורום אחר, אבל רצוי לא רשת חברתית, ובפרט לא פייסבוק.

אשמח לכל עצה ולכל סוג של עזרה. אני די בפאניקה.
תודה מראש.

היי, קודם כל משתתף בצערך.
לא חושב שכדאי עם הכנסה נמוכה לרכוש כרגע דירה, בייחוד כשאת לא רוצה ולא מכירה איזור אחר שאת מעוניינת לגור בו שהוא לא בתל-אביב.
יש פתרונות למגורים בתל אביב במחיר יותר נמוך, כמו למשל מעבר לדירת שותפים, או לשכונות אחרות (ונעימות) כמו יד אליהו, ביצרון, נחלת יצחק, מערב רמת-גן וגבעתיים - לא שכונות זולות מאוד, אבל יותר זולות ממרכז תל אביב ובמרחק אופניים מהמרכז.
אני חושב שלאחר מכירת הדירה את ככל הנראה תקבלי סכום יפה ויהיה לך מרווח נשימה לא קטן. מה שכן, האם את מרגישה שתוכלי לעבוד ולשפר את ההכנסה שלך?

לאחרונה אמי הלכה לעולמה.
תנחומי.
האם את רוצה למכור את הדירה?
אולי אפשר להגיע להסדר עם אחיך שתגורי בדירת אימך ז"ל ותשלמי לו מחצית משכר דירה הוגן?

תנחומי.
האם את רוצה למכור את הדירה?
אולי אפשר להגיע להסדר עם אחיך שתגורי בדירת אימך ז"ל ותשלמי לו מחצית משכר דירה הוגן?

תודה.
אין לי אפשרות להגיע להסדר עם אחי.
הוא רוצה למכור את הדירה, וממילא אין לי אפשרות לשלם מחצית משכירות על הדירה הנוכחית.

היי, קודם כל משתתף בצערך.
לא חושב שכדאי עם הכנסה נמוכה לרכוש כרגע דירה, בייחוד כשאת לא רוצה ולא מכירה איזור אחר שאת מעוניינת לגור בו שהוא לא בתל-אביב.
יש פתרונות למגורים בתל אביב במחיר יותר נמוך, כמו למשל מעבר לדירת שותפים, או לשכונות אחרות (ונעימות) כמו יד אליהו, ביצרון, נחלת יצחק, מערב רמת-גן וגבעתיים - לא שכונות זולות מאוד, אבל יותר זולות ממרכז תל אביב ובמרחק אופניים מהמרכז.
אני חושב שלאחר מכירת הדירה את ככל הנראה תקבלי סכום יפה ויהיה לך מרווח נשימה לא קטן. מה שכן, האם את מרגישה שתוכלי לעבוד ולשפר את ההכנסה שלך?

תודה רבה.
לגבי שיפור בהכנסה שלי אני מאד פסימית.

כמה שווה הדירה?
בערך גם מספיק.

בכל מקרה אני כנראה אצטרך בשלב ראשון לשכור דירה, כדי שיהיה לי לאן להעביר את תכולת הדירה הקיימת.
יש חברות שמציעות אחסון חפצים (לחפש בגוגל). לפחות את יכולה להוריד את כאב הראש הזה עד שתחליטי מה לעשות.

הוא רוצה למכור את הדירה, וממילא אין לי אפשרות לשלם מחצית משכירות על הדירה הנוכחית.
יש לך זכויות בדירה בדיוק כמו לאחיך. הוא רוצה למכור - את יכולה להגיד שאת רוצה להשכיר את הדירה.

אישית אני חושב שמכירה זו האופציה הטובה למינימום סכסוכים משפחתיים, אני רק מציין שיש גם אופציות אחרות.

יש לך זכויות בדירה בדיוק כמו לאחיך. הוא רוצה למכור - את יכולה להגיד שאת רוצה להשכיר את הדירה.

אישית אני חושב שמכירה זו האופציה הטובה למינימום סכסוכים משפחתיים, אני רק מציין שיש גם אופציות אחרות.
לא, אי אפשר. ברגע שאחד השותפים רוצה למכור חייבים למכור למרבה במחיר.

ראשית, רמת ההכנסה שלי נמוכה. אני לא במצב להמשיך להתגורר בת"א. השכירות בסביבה היא מאד גבוהה, גם על דירות שהן קטנות פי כמה מהדירה שלי. אני נאלצת לעזוב, וזה מאד קשה עבורי נפשית. אני בקושי יוצאת מת"א, ואין לי רכב או רשיון. זו תהיה כמו גלות עבורי.
אולי אני טועה, נשמע שאת כבר לא ילדה, עם הכנסה נמוכה ובלי אופק להגדיל אותה בצורה שתאפשר לך להיות בעלים של דירה בעתיד לכן הייתי מאוד נזהר עם הכסף שאת צפויה לקבל. לפי התיאורים נשמע שאת עתידה לקבל סדר גודל של 2 וחצי מיליון אם לא יותר, שזה סכום שאמנם לא בהכרח ישאיר אותך בתל אביב אבל כן במרכז למשל חולון או בת ים שקרובות מאוד ונגישות מאוד לתל אביב.
שנית, הדירה שאני מתגוררת בה מלאה ברהיטים, ארטיפקטים, ספרים, תמונות ועוד המון דברים. זו דירה גדולה למדי (כ-120 מ"ר). אין לי סיבה וממילא בוודאי שאין לי תקציב לעבור לדירה בגודל שמתקרב לזה. אני כנראה אאלץ לזרוק את כל הזכרונות של כל החיים שלי ושל ההורים שלי זכרם לברכה. סתם לדוגמה - ארונות עם אוספים של מיניאטורות. אינספור תמונות גדולות ממוסגרות, שטיחים מהודרים, כל מיני ואזות יפניות ואחרות. זו דירה בת 5 חדרים שכולם מרוהטים וגדושים בכל מיני דברים. אז כואב לי לזרוק הכל.
תבחרי דוגמית מכל דבר שאת מרגישה חיבור מיוחד ואת השאר אפשר לתרום או למכור במחיר סמלי ולדעת שהם קיבלו בית חם - דווקא פה הפייסבוק יכול להיות מאוד שימושי
שלישית, אין לי שום נסיון ברכישת דירה. אני לא יודעת איך להתחיל לעשות את זה. הבנתי שצריך עו"ד שילווה אותי בתהליך. בהתנסות האחרונה שלי עם עו"ד נעקצתי ממש בסכומים מאד גבוהים.
אל תמהרי לקנות דירה חדשה. הייתי מחלק את הסכום בצורה קרה, נגיד מקצה 100k לשכירות לשנה-שנתיים הקרובות באזורים פוטנציאלים לקנייה על מנת למצוא את המקום החדש שלך, ולאחר שהחלטת איפה תרצי לגור תקני דירה במקום החדש בשאר הכסף. זה לדעתי יהיה העוגן הכי טוב שאת יכולה לתת לעצמך בהנחה שאת תמשיכי לעבוד במשכורת נמוכה לשארית חייך

מעבר לזה, זה יתן זמן להבין וללמוד איך לעשות את זה ולמצוא בעל מקצוע מתאים

רביעית, אני לא יודעת לאן לעבור. חשבתי לבני ברק או לרחובות, משום שיש לי קצת משפחה בשתי הערים האלו. אבל הם חרדים והקשר איתם רופף. חשבתי גם על דרום ת"א, אולי קרית שלום, משום שהמחירים מן הסתם יותר נמוכים (עוד לא בדקתי מחירים מלבד בסביבה הקרובה, ואני גם לא בדיוק יודעת איך לעשות את זה) אבל ממה שהבנתי יש שם מבקשי מקלט ואוכלוסיות קשות, כך שהחיים שם עלולים להיות בעייתיים ובעיקר לא בטוחים.
אבדן זאת הזדמנות לחדש קשר עם משפחה, נשמע שאת זקוקה לזה והייתי מנסה לבדוק את הקרקע אם יש עניין גם לצד השני, פערי דת זאת לא סיבה לפסול
חמישית, אני לא בטוחה אם כדאי לי בכלל לקנות דירה. אולי משתלם לי יותר לשכור דירה? בכל מקרה אני כנראה אצטרך בשלב ראשון לשכור דירה, כדי שיהיה לי לאן להעביר את תכולת הדירה הקיימת. אין לי אפשרות כספית לרכוש דירה לפני שאני מוכרת את זו שאני מתגוררת בה.
גם כשמוכרים דירה זה לא קורה ביום אחד, אפשר לסכם על פינוי כמה חודשים קדימה כדי שיהיה לך זמן להתארגן
והערה אחרונה - ברור לי שפורום הסולידית זה לא הכתובת האידיאלית לשאלות מהסוג הזה. אשמח מאד אם תמליצו לי על אתר או פורום אחר, אבל רצוי לא רשת חברתית, ובפרט לא פייסבוק.

אשמח לכל עצה ולכל סוג של עזרה. אני די בפאניקה.
תודה מראש.
קודם כל לנשום, רק הזמן לקבלת צו קיום ירושה כדי בכלל למכור את הדירה לוקח כמה חודשים, ואם אח שלך בחול ולא בקטע לעזור ובעצם רק מחכה לצ׳ק אז את מוזמנת למרוח את הזמן עד כמה שתצטרכי

כמה שווה הדירה?
בערך גם מספיק.
אני לא יודעת בדיוק. צריך להגיע שמאי.
עורך הדין שלי אחי אמר לי שאני צפויה לקבל כ-4 מיליון, אבל שמעתי מאחרים הערכות גבוהות יותר.

יש חברות שמציעות אחסון חפצים (לחפש בגוגל). לפחות את יכולה להוריד את כאב הראש הזה עד שתחליטי מה לעשות.

תודה רבה.
עורך הדין של אחי אומר שאני חייבת למכור, וממילא אני לא יכולה לעמוד בהוצאות של שכירות במיקום הזה ובדירה כזו.

אני לא יודעת בדיוק. צריך להגיע שמאי.
עורך הדין שלי אחי אמר לי שאני צפויה לקבל כ-4 מיליון, אבל שמעתי מאחרים הערכות גבוהות יותר.
הדירה שווה 4M או את צפויה לקבל 4M?

אולי אני טועה, נשמע שאת כבר לא ילדה, עם הכנסה נמוכה ובלי אופק להגדיל אותה בצורה שתאפשר לך להיות בעלים של דירה בעתיד לכן הייתי מאוד נזהר עם הכסף שאת צפויה לקבל. לפי התיאורים נשמע שאת עתידה לקבל סדר גודל של 2 וחצי מיליון אם לא יותר, שזה סכום שאמנם לא בהכרח ישאיר אותך בתל אביב אבל כן במרכז למשל חולון או בת ים שקרובות מאוד ונגישות מאוד לתל אביב.

תבחרי דוגמית מכל דבר שאת מרגישה חיבור מיוחד ואת השאר אפשר לתרום או למכור במחיר סמלי ולדעת שהם קיבלו בית חם - דווקא פה הפייסבוק יכול להיות מאוד שימושי

אל תמהרי לקנות דירה חדשה. הייתי מחלק את הסכום בצורה קרה, נגיד מקצה 100k לשכירות לשנה-שנתיים הקרובות באזורים פוטנציאלים לקנייה על מנת למצוא את המקום החדש שלך, ולאחר שהחלטת איפה תרצי לגור תקני דירה במקום החדש בשאר הכסף. זה לדעתי יהיה העוגן הכי טוב שאת יכולה לתת לעצמך בהנחה שאת תמשיכי לעבוד במשכורת נמוכה לשארית חייך

אבדן זאת הזדמנות לחדש קשר עם משפחה, נשמע שאת זקוקה לזה והייתי מנסה לבדוק את הקרקע אם יש עניין גם לצד השני, פערי דת זאת לא סיבה לפסול

גם כשמוכרים דירה זה לא קורה ביום אחד, אפשר לסכם על פינוי כמה חודשים קדימה כדי שיהיה לך זמן להתארגן

קודם כל לנשום, רק הזמן לקבלת צו קיום ירושה כדי בכלל למכור את הדירה לוקח כמה חודשים, ואם אח שלך בחול ולא בקטע לעזור ובעצם רק מחכה לצ׳ק אז את מוזמנת למרוח את הזמן עד כמה שתצטרכי

המון תודה על העזרה והסבלנות.
עורך הדין של אחי אמר ששווי החלק שלי בדירה הוא כ-4 מיליון, אבל הבנתי מאחרים שזה עשוי להיות גם יותר.

צו הירושה כבר קיים. הבנתי שאחי מצוי בחובות ולכן הוא לא מגיע לארץ ועדיין לא מימש את צו הירושה, לדברי העו"ד שלו הבנק שלו בארץ עלול "לבלוע" את הכספים שהוא יקבל (זה מעט מאד, אולי 60K ש"ח מהחשבון עו"ש של אמי זכרה לברכה), אבל אני חייבת לעזוב את הדירה ולמכור אותה בקרוב מאד.

סליחה על הבורות, באיזה בעל מקצוע מדובר? מתווך? עו"ד? איך למצוא אותו? כמה אני צריכה לשלם לו?
איך היית מציע לחפש דירה? באיזה אתרים לערוך את החיפושים? מהן המלכודות שצריך להזהר מהן?

רב תודות.

אני צפויה לקבל.
קצת אופטימי לדעתי אבל גם אם יהיה פחות מזה זה ישאיר סכום יפה מאד שיאפשר לך גם מגורים במרכז תל אביב אם רק תרצי.

תשכרי דירה, תתאפסי על עצמך, תמצאי מישהו אמין שיוכל לעזור לך לקנות דירה אחרת שתתאים לך בדיוק, במקום לעשות פעולות פזיזות בגלל שאת חייבת למכור את הדירה.

תנסי למזער טעויות עד שתסיימי עם הסאגה הזו.
תמצאי עורך דין אמין שיעזור לך לעשות הכל. עדיף לא זה של אחיך.

קודם כל תנחומיי.

לדעתי את צריכה להתרכז בשני דברים עכשיו:
1. להירגע ומהימנע מפעולות פזיזות - יש לך זמן, תהליך של מכירת דירה יכול לקחת גם חצי שנה בכיף וזה עדיין סביר, במקרי קיצון יכול לקחת גם שנה ויותר. אז יש לך מספיק זמן למיין את הדברים בדירה ולעבור עליהם.
בסופו של דבר אני חושב שאת תגלי שאת רוב הדברים את לא תרצי לשמור אלא דווקא למכור, למסור או לזרוק. יש הרבה אנשים (וחנויות) שאוהבים חפצים וינטג' ומוכנים לשלם על כך וכמובן שתתני גם לאח שלך חצי.
מה כן לעשות בהקדם? תמצאי עורך דין טוב ואמין שייצג אותך כבר עכשיו ותפעילי אותו כשיש לך קונה שאתם רוצים להתקדם איתו.

את יכולה לסכם שתאריך המסירה לא יהיה מיידי אלא עוד כך וכך חודשים מרגע התשלום הראשון עבור הדירה, כך שיהיה לך גם זמן וגם כסף למצוא דירה קטנה אחרת בשכירות אותה תשלמי מהתשלום הראשון שתקבלו עבור הדירה, בחוזה המכירה תתעקשי שהתשלומים ייכנסו ישירות לחשבונך ולחשבון אחיך חצי חצי (ולא לחשבון נאמנות או משהו כזה).

לגבי תשלום לעו"ד - מקובל לשלם 0.5% משווי המכירה (4 מיליון במקרה שלך) פלוס מע"מ, ניתן להתמקח על כך שזה יהיה 0.5% כולל מע"מ. עורך דין טוב שווה כל גרוש מהסכום הזה. תסכמי שעורך הדין יקבל את התשלום שלו בתום המכירה, זה מקובל.

2. עד כה לא היה לך כסף משמעותי ו"לא הבנת בכסף", בקרוב יהיה לך סכום כסף משמעותי, אז חשוב שתתחילי להבין בכסף, זה משהו שיכול להיבנות לאורך זמן וגם כאן אין ממש מה למהר. הבלוג והפורום כאן הם מקומות ממש טובים ללמוד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
Y שאלות בנושא קיזוז מגן מס ושאר ירקות מיסים 27
B מספר שאלות בנושא ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z כמה שאלות בנושא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O כמה שאלות בנושא *******************, וגם בנושא Inverse ETF ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
deussex שאלות בנושא IB והעברת ניירות שוק ההון 24
S שאלות בנושא קרן השתלמות IRA ואלטרנטיבות ראויות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F שאלות בנושא מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I שאלות בנושא דו"ח מס שנתי לשכיר, וסיכום רווחים/הפסדים בetrade מיסים 3
ת שאלות בנושא משכנתא נדל"ן 7
D שאלות בנושא פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
T שאלות של משקיע צעיר בנושא אג"ח שוק ההון 3
N שאלות בנושא חוזים עתידיים ואגרות חוב שוק ההון 6
ע שאלות בנושא חל"ת אוף טופיק 4
א שאלות בנושא השקעת נדל״ן בחו״ל נדל"ן 100
Z 2 שאלות בנושא NTR מיסוי דיבידנד במקור על ידי ארה"ב 25% או 30%? מיסים 3
E כמה שאלות בנושא ניוד תיק *** והוספת כסף (לא שלי) לחשבון שוק ההון 4
Odnight מקבץ שאלות בנושא קרנות נאמנות מחקות שוק ההון 32
B שאלות בנושא הלוואות ליזמי נדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
E שאלות של מתחילים בנושא נדל"ן נדל"ן 24
A מספר שאלות בנושא אג"ח וETF דרך ברוקר ישראלי שוק ההון 0
A שאלות בנושא קניית קרנות סל או קרנות מחקות. שוק ההון 5
J שאלות בנושא ברוקר זר/ישראלי שוק ההון 12
G שאלות בנושא ביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 30
S שאלות בנושא תעודות סל אג"ח שוק ההון 3
ט שאלות בנושא קופת גמל להשקעה שוק ההון 10
G שאלות בנושא אג"ח שוק ההון 21
ק מספר שאלות בנושא VTI/VQUS שוק ההון 12
E שאלות בנושא פתיחת קרן השתלמות שוק ההון 17
Cfy מקבץ שאלות בנושא קרנות השתלמות שוק ההון 13
תמר שאלות בנושא קרן השתלמות וקרנות מחקות/ תעודות סל שוק ההון 18
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
S שאלות בסיסיות על עקרונות במשכנתא נדל"ן 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
A שאלות על מיסוי *********** ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
ק כמה שאלות על ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S שתי שאלות לא קשורות.. שוק ההון 1
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה