בואו נגיד שבאמת מנסים להשוות את SWDA הצוברת ב-0.2% דמי ניהול ל- VT המחלקת האמריקאית ב0.17%. בואו נניח שSWDA סחירה בהחלט, לא כמו VT אבל סחירה בלי spread קטלני (לא יודע אם זה נכון).
יש כאן 0.03% הבדל בדמי ניהול, מול 10% פחות מיסוי דיבידנדים. שבהינתן 2% דיוידנד שנתי (הנחה סבירה ל- VT) כפול 50%~ מניות ארה"ב מתרגמים ל0.1%~ יתרון בעלויות המס עבור ישראלים, שווי מחצית דמי הניהול!. כלומר מסתמן שבהחלט שווה לבחור את SWDA, וכמובן שיש גם פשטות הניהול, החסכון בעמלות קניה מכירה וביטול סיכון מס ירושה.
ההפרש של ה-0.1% שציינת מתבטל ברגע שבמקום VT אתה משתמש בשילוב של VTI ו-VXUS בתמהיל שנוטה לכיוון VTI ומקבל דמי ניהול של פחות מ-0.1% במקום 0.17%.
כשמשווים לקרנות האיריות צריך לקחת בחשבון הרבה דברים שחלקם צוינו פה: בנוסף לדמי ניהול גבוהים יותר, עמלות גבוהות יותר, נפח מסחר קטן יותר, מסחר פחות נגיש בכלליות, ואין את המבנה היחודי של vanguard בהקשר הזה.
צריך גם לזכור ש-SWDA עוקב אחרי MSCI WORLD INDEX שלא כולל מניות בשווי שוק קטן (לעומת VT למשל)
(ואם אני לא טועה SWDA משתמש בדגימה של המדד ולא ליטרלי מחזיק את כל המניות, אבל יכול להיות שאני מבלבל את זה עם קרן אחרת)
אגב, לא היה ברור לי החלק שדובר על שימוש ב-VTI מאחר ושם ממילא משלמים מס במקור, אבל אי-שימוש ב-VXUS ושימוש באירית כלשהי במקום - VTI לא ממש מתחבר עם EIMI (כלומר, לפחות לא אם אתה רוצה כיסוי כולל)
כמו שנאמר כאן באינספור דיונים כבר, עניין הצבירה משתלם בהקשר הזה בעיקר בחשבונות פטורים ממס.
באופן אישי, אני לא הלכתי בדרך הזאת והעדפתי להשקיע בקרנות ישראליות על מדדי חו"ל. לטעמי זה נוח יותר מבחינת דמי ניהול ועלויות כרגע. היתרון ב-IRA זה שאם מחר מגיע משהו זול יותר, אין בעיות של מלכודת מס ואפשר לעבור בקלות..
אגב, אני לא בטוח מה גודל היתרון שיש לקרנות איריות על ישראלית מבחינת הטבות המס במקור על דיבידנדים כאשר מדובר למשל ב
קרן על STOXX600 של מגדל. אולי
@Yevgeny יוכל לספר על זה יותר
צודק, אז זה אומר שלמי שרוצה להנות מתזרים דיבידנד עוד 10-15 שנים, עדיף להשקיע קרנות סל אמריקאיים
אני לא לגמרי מבין למה נוח יותר לחיות על תזרים דיבידנדים מאשר למכור יחידות בקרן צוברת. יתרונות הצבירה עדיין רלוונטים גם בזמן המשיכה. אם מניחים שאתה מושך סכום לא זניח (ולכן העמלות על המכירה פחות רלוונטיות), יוצא יותר משתלם להמשיך להחזיק בקרן צוברת.
היה בזמנו את
הפוסט הזה של
@adamshalev , שלפי מה שאני מבין פשוט מציג למעשה בדיוק את המשך יתרון הקרן הצוברת על פני המחלקת - בצוברת המיסוי הוא רק על החלק שנמשך, ושאר המס נדחה לשלב מאוחר יותר..
האם העניין מבחינתך הוא באמת עמלות המכירה ותו לא?