נניח שיש לי קופת גמל עם צבירה נמוכה (כמה מאות ש"ח) שאפשר למשוך בפטור ממס כפי שמתואר כאן.
אם אשאיר את הכסף בקופ"ג, הוא יחוייב בדמי ניהול של 72 ש"ח לשנה, שיעלימו אותו תוך כמה שנים.
אני מעוניין להבין אם יש סיבה טובה לא למשוך היום את הכסף.
השיקולים שחשבתי עליהם:
אם אשאיר את הכסף בקופ"ג, הוא יחוייב בדמי ניהול של 72 ש"ח לשנה, שיעלימו אותו תוך כמה שנים.
אני מעוניין להבין אם יש סיבה טובה לא למשוך היום את הכסף.
השיקולים שחשבתי עליהם:
- אפשרויות: 1 - למשוך את הכסף ולהשקיע בחשבון ממוסה, 2 - למשוך את הכסף ולהשקיע בקופ"ג להשקעה, 3 - להעביר את הכסף לקרן פנסיה.
- בחשבון ממוסה הרווח יהיה חייב במס של 25%. בחישוב שלי זו האפשרות הכי פחות כדאית.
- אם מפקידים בקופ"ג להשקעה הכסף (והרווח) יסווג כקצבה מוכרת, כלומר פטורה ממס בפרישה.
- אם מעבירים את הכסף לקרן פנסיה הכסף יסווג כקצבה מזכה (כך הוא מסווג כיום בקופ"ג), כלומר יהיה חייב במס שולי בפרישה. לפי מדרגות המס כיום, אני משער שבפרישה אהיה במדרגה של 10% או 14% (אחרי הפטור של קצבה מזכה).
- נניח שהתשואות בקופ"ג ובקרן הפנסיה זהות, ושיש לי 35 שנה עד הפרישה.
אם בקופ"ג להשקעה יש דמי ניהול של 0.5% מהצבירה, ובקרן הפנסיה דמי ניהול של 1.31% מההפקדה ו-0.01% מהצבירה (כמו מיטב דש כיום), לפי החישוב שלי הקצבה בקרן הפנסיה אחרי מס תהיה גבוהה באחוזים בודדים, תלוי במדרגת המס בפרישה.
אם בקרן הפנסיה דמי הניהול מהצבירה גבוהים יותר, למשל 0.1%, היתרון של קרן הפנסיה מצטמצם, ובמדרגה של 14% כבר יש יתרון קטן לקופ"ג. - תחת הנחה שאין יתרון משמעתי לקרן פנסיה מבחינת גובה הקצבה אחרי מס, אעדיף קופ"ג להשקעה כי הכסף נזיל יותר - תמיד אפשר למשוך ולשלם 25% מס על הרווח.
- גם אם אני טועה - מדובר בסה"כ בכמה מאות שקלים.