• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיקולים במשיכת קופ"ג עם צבירה נמוכה בפטור ממס

• פותח הנושא פותח הנושא יובל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יובל

משתמש רגיל
דירוג
535
נניח שיש לי קופת גמל עם צבירה נמוכה (כמה מאות ש"ח) שאפשר למשוך בפטור ממס כפי שמתואר כאן.
אם אשאיר את הכסף בקופ"ג, הוא יחוייב בדמי ניהול של 72 ש"ח לשנה, שיעלימו אותו תוך כמה שנים.
אני מעוניין להבין אם יש סיבה טובה לא למשוך היום את הכסף.
השיקולים שחשבתי עליהם:
  • אפשרויות: 1 - למשוך את הכסף ולהשקיע בחשבון ממוסה, 2 - למשוך את הכסף ולהשקיע בקופ"ג להשקעה, 3 - להעביר את הכסף לקרן פנסיה.
  • בחשבון ממוסה הרווח יהיה חייב במס של 25%. בחישוב שלי זו האפשרות הכי פחות כדאית.
  • אם מפקידים בקופ"ג להשקעה הכסף (והרווח) יסווג כקצבה מוכרת, כלומר פטורה ממס בפרישה.
  • אם מעבירים את הכסף לקרן פנסיה הכסף יסווג כקצבה מזכה (כך הוא מסווג כיום בקופ"ג), כלומר יהיה חייב במס שולי בפרישה. לפי מדרגות המס כיום, אני משער שבפרישה אהיה במדרגה של 10% או 14% (אחרי הפטור של קצבה מזכה).
  • נניח שהתשואות בקופ"ג ובקרן הפנסיה זהות, ושיש לי 35 שנה עד הפרישה.
    אם בקופ"ג להשקעה יש דמי ניהול של 0.5% מהצבירה, ובקרן הפנסיה דמי ניהול של 1.31% מההפקדה ו-0.01% מהצבירה (כמו מיטב דש כיום), לפי החישוב שלי הקצבה בקרן הפנסיה אחרי מס תהיה גבוהה באחוזים בודדים, תלוי במדרגת המס בפרישה.
    אם בקרן הפנסיה דמי הניהול מהצבירה גבוהים יותר, למשל 0.1%, היתרון של קרן הפנסיה מצטמצם, ובמדרגה של 14% כבר יש יתרון קטן לקופ"ג.
  • תחת הנחה שאין יתרון משמעתי לקרן פנסיה מבחינת גובה הקצבה אחרי מס, אעדיף קופ"ג להשקעה כי הכסף נזיל יותר - תמיד אפשר למשוך ולשלם 25% מס על הרווח.
  • גם אם אני טועה - מדובר בסה"כ בכמה מאות שקלים. :)
מה דעתכם? יש שיקולים שפספסתי?

אם מעבירים את הכסף לקרן פנסיה הכסף יסווג כקצבה מזכה (כך הוא מסווג כיום בקופ"ג), כלומר יהיה חייב במס שולי בפרישה. לפי מדרגות המס כיום, אני משער שבפרישה אהיה במדרגה של 10% או 14% (אחרי הפטור של קצבה מזכה).
גם בקרן פנסיה זה יוגדר כקצבה מוכרת, משום שאלה כספים שכבר עברו התחשבנות מס.

מה דעתכם? יש שיקולים שפספסתי?
שעל סכום כזה עדיף לא לשבור את הראש.

אבל אם להתייחס ברצינות, צריך לעשות חישוב כולל שכולל גם דמי ניהול (והוצאות ניהול השקעה) וגם מסים (בהנחה שמסלול ההשקעה זהה).

בקרן פנסיה יש לך ביטוחים שהסכום הזה כנראה יוזיל משום שהוא יגדיל לך את הצבירה.

גם בקרן פנסיה זה יוגדר כקצבה מוכרת, משום שאלה כספים שכבר עברו התחשבנות מס.
מעניין, עד עכשיו כשדיברתי על העברה לקרן פנסיה התכוונתי לניוד ישירות מהקופ"ג הנוכחית, ואז להבנתי הסיווג לקצבה מזכה/מוכרת היה נשמר.
אבל בעצם עדיף במקרה זה למשוך את הכסף בפטור ממס ואז להפקיד אותו לקרן פנסיה כקצבה מוכרת.
אפשר להפקיד הפקדה חד-פעמית לקרן פנסיה מקיפה? (אני שכיר)

מעניין, עד עכשיו כשדיברתי על העברה לקרן פנסיה התכוונתי לניוד ישירות מהקופ"ג הנוכחית, ואז להבנתי הסיווג לקצבה מזכה/מוכרת היה נשמר.
אבל בעצם עדיף במקרה זה למשוך את הכסף בפטור ממס ואז להפקיד אותו לקרן פנסיה כקצבה מוכרת.
למיטב זכרוני המבצע שבו אפשר היה למשוך קופות גמל "קטנות" עד 3500 שח צבירה נגמר
לגבי הפקדה חד פעמית לקרן פנסיה - להבנתי זה לא אפשרי (@יוסי ? @נדב ?)

אי אפשר לנייד מקופ"ג לקרן פנסיה קיימת (ולסבול את השלכות החיתום)?
אפשר לנייד (למיטב זכרוני) אבל הוא שאל על
משיכה (פטורה ממס) לחשבון ממוסה
הפקדה עצמאית של הסכום מהחשבון הממוסה לקרן הפנסיה (תוך סימון הסכום כקצבה מוכרת)

וזה לדעתי לא אפשרי (משיכה בפטור והפקדה עצמאית) וזה לא "ניוד" במובן הרגולטורי

למיטב זכרוני המבצע שבו אפשר היה למשוך קופות גמל "קטנות" עד 3500 שח צבירה נגמר
גם אני חשבתי כך, עד שקיבלתי מכתב מ-31.12.2016 מקופת הגמל שלי לפיו אפשר למשוך. אחרי נבירה ברשומות, להבנתי הסידור הזה כיום קבוע בחוק, ויש תקנות (מ-2016) שמאפשרות את זה: תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (משיכת כספים מקופת גמל) (סכומים נמוכים), תשע"ו-2016.

גם אני חשבתי כך, עד שקיבלתי מכתב מ-31.12.2016 מקופת הגמל שלי לפיו אפשר למשוך. אחרי נבירה ברשומות, להבנתי הסידור הזה כיום קבוע בחוק, ויש תקנות (מ-2016) שמאפשרות את זה: תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (משיכת כספים מקופת גמל) (סכומים נמוכים), תשע"ו-2016.
אבל הפקדה עצמאית לקןפת לקרן פנסיה של שכיר אינה אפשרית לדעתי, מצד שני הוכחת שאני טועה לפעמים :-) אז אולי זה כן אפשרי

ניתן להפקיד עצמאית (חד פעמי/הו"ק) לקרן פנסיה. טופס הצטרפות עמית עצמאי + אסמכתא/הו"ק
במידה ולא פעיל תמלא הצהרת בריאות.

ניתן גם לנייד קופ"ג לפנסיה.
משיכת קופות "קטנות" תקנה זו עדין קיימת ויכול למשוך ללא מס קופה עד 8,000 ש"ח שלא היו בה הפקדות לאחר שנת 2014
במידה ומדובר ביתרת פיצוים בקופה זה לא רלוונטי. ההתחשבנות תערך עם אישור פק"ש או 161

ניתן להפקיד עצמאית (חד פעמי/הו"ק) לקרן פנסיה. טופס הצטרפות עמית עצמאי + אסמכתא/הו"ק
במידה ולא פעיל תמלא הצהרת בריאות.

אבל השואל כתב:

אז הוא לא עמית עצמאי , ואני לא חושב שהוא תכנן לפתוח קרן נוספת כעמית עצמאי

בניגוד לקרן השתלמות, כדי להפקיד לקרן פנסיה במעמד עצמאי, אין צורך בהכנסה (מבירור למעשה עם מגדל).

אבל השואל כתב:

היי @אנון נימוס
לא נפתחת קרן נוספת כעצמאי. בתוך הפנסיה המקיפה כשכיר תהיה עוד שורה "הפקדות עצמאי" ז"א כל עמית שכיר רשאי להפקיד כמה שהוא רוצה עצמאית (כמובן,יש תקרות הפקדה) לאותה קרן שהוא מפקיד בה כשכיר. במקביל להפקדות השוטפות כשכיר. הייתה ונשארה קרן אחת במקרה זה.

כל עמית שכיר רשאי להפקיד כמה שהוא רוצה עצמאית (כמובן,יש תקרות הפקדה) לאותה קרן שהוא מפקיד בה כשכיר. במקביל להפקדות השוטפות כשכיר. הייתה ונשארה קרן אחת במקרה זה.
לדעתי טכנית אלו יהיו קרנות נפרדות נפרדות.

היי @אנון נימוס
לא נפתחת קרן נוספת כעצמאי. בתוך הפנסיה המקיפה כשכיר תהיה עוד שורה "הפקדות עצמאי" ז"א כל עמית שכיר רשאי להפקיד כמה שהוא רוצה עצמאית (כמובן,יש תקרות הפקדה) לאותה קרן שהוא מפקיד בה כשכיר. במקביל להפקדות השוטפות כשכיר. הייתה ונשארה קרן אחת במקרה זה.
נניח שזה נכון
האם אפשר לקבל הטבת מס על הפקדות עצמאיות ללא הכנסה ? אני מטיל ספק בכך
יתכן שבגלל שהפקדה חד פעמית יכולה להיות מוגדרת כקצבה מזכה (?) כי הכסף עבר ניכוי מס אז למי שאין לו כיסוי פנסיוני מספיק זה יכול להשתלם אבל
אם יש לאדם עחסוי פנסיוני מספיק כולל ביטוחי שארים ו אובדן כושר אז באופן אישי לדעתי לנסות ל"הרוויח" עוד כיסוי פנסיוני עי הפקדה עצמאית זו טעות.

עדיף להשקיע כסף שעבר מיסוי או נפטר מהמיסוי בחשבון ממוסה או במקרה הרע קןפת גמל להשקעה

הפקדה במעמד עצמאי (או שכיר שרוצה להפקיד כעצמאי) במקביל להפקדה כשכיר אפשרית, בקרן פנסיה כמו מבטחים החדשה החשבון מנוהל ברמת תז כך שבסך הכל מדובר בשורה נוספת בחשבון כמו מעסיק חדש. בקרנות שמנוהלות על בסיס של מספרי פוליסה יתכן ותיפתח "פוליסה" חדשה לעצמאי.

הפקדה במעמד עצמאי (או שכיר שרוצה להפקיד כעצמאי) במקביל להפקדה כשכיר אפשרית, בקרן פנסיה כמו מבטחים החדשה החשבון מנוהל ברמת תז כך שבסך הכל מדובר בשורה נוספת בחשבון כמו מעסיק חדש. בקרנות שמנוהלות על בסיס של מספרי פוליסה יתכן ותיפתח "פוליסה" חדשה לעצמאי.
אבל האם זה באמת משתלם ? אם אין לאדם כיסוי פנסיוני מספיק אני מבין, אבל לקחת כסף נוסף ולהכניס אותו לערבות ההדדית של קרן הפנסיה ?

אבל האם זה באמת משתלם ? אם אין לאדם כיסוי פנסיוני מספיק אני מבין, אבל לקחת כסף נוסף ולהכניס אותו לערבות ההדדית של קרן הפנסיה ?

אני לא עסקתי בכדאיות כי זה סוג של ייעוץ.
להגיד לו כן כדאי לך/לא כדאי לך פחות בשבילי, לזה יכול לגשת לבעל/ת רישיון שיראה את כל התמונה ויוכל לומר.
יש אנשים שרוצים להגדיל את הצבירה בקרן הפנסיה ומפקידים עצמאית. התייחסתי לשאלה היא האם ניתן אז חד משמעי כן. וכל הצבירה לא משנה אם ממעסיק פלוני ואם מהפקדות עצמאי תשב בקרן אחת. עם מס ת"ז אחת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R מגורים במגדל כשוכר שיקולים נדל"ן 21
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 71
H שיקולים לתת מתנה או להוריש כשיש בבעלותי 2 דירות נדל"ן 0
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
H שיקולים בבחירת משכנתא לדירה להשקעה נדל"ן 0
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ג שיקולים בחשיפה למטח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N IRA סנופי לעומת מדד עולמי - שיקולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שיקולים במעבר בין קרנות סל שוק ההון 2
A שיקולים בבחירת מסלול ביטוחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל שיקולים לתמהיל משכנתא בחלקים עבור דירה למשתכן נדל"ן 7
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
S שיקולים להחלפת קרן מחקה בתיק שוק ההון 2
Ron.B שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף נדל"ן 16
T שיקולים לבחירת קרן פנסיה/גמל/השתלמות צרכנות פיננסית 3
amidar שיקולים בבחירת דירה - מספר חלופות והמשמעויות שלהן צרכנות פיננסית 18
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
T שיקולים משניים, אני יודע, אבל בכל זאת - חצץ בנעל שוק ההון 49
KickR שיקולים ב-relocation לסין אוף טופיק 9
N לצרף בת זוג לחשבון השקעות (שיקולים) שוק ההון 11
unrealx שיקולים שצריך לעשות - בית השקעות \ IB שוק ההון 0
unrealx שיקולים שצריך לעשות כדי לבחור אם לבחור קרן ישראלית או זרה שוק ההון 19
A שיקולים בהשקעה לטווח קצר שוק ההון 1
מ שיקולים של בעל תיק קטן שוק ההון 18
F שיקולים נוספים בבחירת ETF מעבר לדמי ניהול שוק ההון 17
קורא הדוק REET / VNQ + VNQI / RWO - שיקולים בעד ונגד שוק ההון 42
ל שיקולים במכירה/החזקה של מניות RSU שוק ההון 81
liranviper שיקולים בבחירת קרן אג"ח שוק ההון 11
yanosh34 שיקולים בהפרשה לקרן השתלמות IRA מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
שחר שיקולים לבחירת ETFים להרכבת תיק (מסים, פיזור, מדדים וכד') שוק ההון 69
א קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!! שוק ההון 75
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
מ מה קורה במשיכת כספים מקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I החזר מס- הכללה של מיסים ששולמו במשיכת כספי פיצויים מיסים 1
A בעיה במשיכת כסף מinteractive brokers(פפר) שוק ההון 14
A קטע מרגיז במשיכת פיצויים. הסוכנים לא רוצים לטפל. צרכנות פיננסית 10
R שילמת סכום מסובסד לרופא פרטי דרך משלים קופ"ח. תוכל לקבל על הסכום המסובסד 80% החזר מביטוח בריאות פרטי? צרכנות פיננסית 7
א האם הפקדות לפנסיה/השתלמות/קופ"ג נכנסות אצלכם לקרן חירום? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ האם קופ"ג להשקעה היא הפתרון הנכון עבורי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ט קופ"ג להשקעה - פרספקטיבה יחודית למי שאין ולא יהיו ילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה