אני תוהה אם שווה לי לעבור מעוסק פטור לעוסק מורשה. אני מבין את הסיפור של המע"מ.
אבל העניין עם ביטוח לאומי פתאום הכה בי.
קצת רקע: הייתי שכיר, וזה נגמר. אני לא לחוץ לעבוד. אני בחצי פרישה. מה שבא ברוך הבא.
בעבר הייתי במקביל גם עוסק פטור, ובגלל גובה ההכנסות "עצמאי שאינו עונה על ההגדרה". אז שילמתי ביטוח לאומי מאוד מינימלי (194 ש"ח לחודש).
לקראת השנה הקרובה פתאום הבנתי שההכנסות עלולות לעבור את המינימום של "עצמאי שאינו עונה על ההגדרה" - שזה להבנתי 5935 ש"ח בחודש, או 71220 ש"ח בשנה.
(שאלה 1 - האם החידוש הזה שנתי או חודשי מבחינת הביטוח הלאומי?)
ברגע שאני עובר מרוויח יותר מ 5935 ש"ח, אני מתחיל לשלם ביטוח לאומי בסכומים הרבה יותר גבוהים. וכשזה עולה מעל 7122 לחודש, התשלומים לב.ל ממש קופצים.
בנוסף, יש את המע"מ (שרק על חלקו אני אזדכה. אין לי הרבה הוצאות בעסק).
לאור כל זה, האם בכלל שווה להפוך לעוסק מורשה ולהפסיק להיות "לא עונה על ההגדרה".
עשיתי חישוב מפית קטן ויצא ככה. אם אני מרוויח 5000 ש"ח ברוטו (אחרי הוצאות) , אני מכניס אל הכיס שלי 4806 ש"ח (בערך. אחרי ביטוח לאומי לפני מס).
אם אני מרוויח 8300 ש"ח ברוטו אחרי הוצאות, אז ייכנס לי לכיס 6275 ש"ח. כי יורד 17% מע"מ, ויורד 641 ש"ח ביטוח לאומי ובריאות.
זה אומר שבשביל 3000 ש"ח נוספים שאני מרוויח, אני מקבל בערך 1500 ש"ח.
אני לא בטוח שזה שווה את הטרחה... זה גם מסבך ומייקר את הנהלת החשבונות.
גם אם אכפיל את ההכנסות שלי ואגיע ל 10,000 ש"ח, ייכנס בנטו (לפני מס הכנסה) 7361 ש"ח. שוב, בשביל 5000 ש"ח תוספת הכנסה, מגיע אלי פחות מחצי. זו תוספת די עלובה בשביל הכפלת מאמצים.
איך נראה לכם החישוב והחשיבה הזו? אני מפספס משהו?
אבל העניין עם ביטוח לאומי פתאום הכה בי.
קצת רקע: הייתי שכיר, וזה נגמר. אני לא לחוץ לעבוד. אני בחצי פרישה. מה שבא ברוך הבא.
בעבר הייתי במקביל גם עוסק פטור, ובגלל גובה ההכנסות "עצמאי שאינו עונה על ההגדרה". אז שילמתי ביטוח לאומי מאוד מינימלי (194 ש"ח לחודש).
לקראת השנה הקרובה פתאום הבנתי שההכנסות עלולות לעבור את המינימום של "עצמאי שאינו עונה על ההגדרה" - שזה להבנתי 5935 ש"ח בחודש, או 71220 ש"ח בשנה.
(שאלה 1 - האם החידוש הזה שנתי או חודשי מבחינת הביטוח הלאומי?)
ברגע שאני עובר מרוויח יותר מ 5935 ש"ח, אני מתחיל לשלם ביטוח לאומי בסכומים הרבה יותר גבוהים. וכשזה עולה מעל 7122 לחודש, התשלומים לב.ל ממש קופצים.
בנוסף, יש את המע"מ (שרק על חלקו אני אזדכה. אין לי הרבה הוצאות בעסק).
לאור כל זה, האם בכלל שווה להפוך לעוסק מורשה ולהפסיק להיות "לא עונה על ההגדרה".
עשיתי חישוב מפית קטן ויצא ככה. אם אני מרוויח 5000 ש"ח ברוטו (אחרי הוצאות) , אני מכניס אל הכיס שלי 4806 ש"ח (בערך. אחרי ביטוח לאומי לפני מס).
אם אני מרוויח 8300 ש"ח ברוטו אחרי הוצאות, אז ייכנס לי לכיס 6275 ש"ח. כי יורד 17% מע"מ, ויורד 641 ש"ח ביטוח לאומי ובריאות.
זה אומר שבשביל 3000 ש"ח נוספים שאני מרוויח, אני מקבל בערך 1500 ש"ח.
אני לא בטוח שזה שווה את הטרחה... זה גם מסבך ומייקר את הנהלת החשבונות.
גם אם אכפיל את ההכנסות שלי ואגיע ל 10,000 ש"ח, ייכנס בנטו (לפני מס הכנסה) 7361 ש"ח. שוב, בשביל 5000 ש"ח תוספת הכנסה, מגיע אלי פחות מחצי. זו תוספת די עלובה בשביל הכפלת מאמצים.
איך נראה לכם החישוב והחשיבה הזו? אני מפספס משהו?