• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים?

There is no spoon

משתמש רשום
דירוג
1
שלום!
ראשית תודה רבה לכולם ובמיוחד לסולידית. הפורום הזה והבלוג שאיתו הקנו לי ידע חשוב גם בצד הפיננסי אבל גם בצד הפילוסופי.
אמלק: עצות/ שיקולים להשקעה עבור אנשים על סף פנסיה (מס אופק השקעה וכו’)

1. בהנחה שיש מגן מס מסוים- האם יש עדיפות לסוג מסוים של קרנות מחקות? יש יתרון מס כלשהו בקרנות עם אגח/ דיבידנד/ ממשלתי?
2. למה דמי ניהול שווקים מתפתחים וניקיי בקרנות הישראליות כל כך גבוהים?
3. כדאי שמשך האגח יהיה תואם לאופק ההשקעה (אם חושבים על נקודת החלטה עוד 5 שנים אז לקנות קרן מחקה אגח 2-5?)

קצת רקע: זוג בני 60+ עם פנסיה נמוכה אבל עם חסכון של כמיליון שח. מטרה: לשמור על הערך ולהגדיל אותו. כל 5 שנים נקודת החלטה האם לעבור למוד "שימוש" בחסכון או המשך השקעה לעוד 5 שנים
אחד מבני הזוג בעל אחוזי נכות (רלוונטי בצד המס);
כרגע תזרים חודשי חיובי אבל תמיד יכולים להגיע שינויים בריאותיים ושואפים להפסיק לעבוד בשלב מסויים
מעדיפים מינימום חשיפה למט"ח בתיק (אז העדפה לקרנות ישראליות מנוטרלות, אלא אם דמי הניהול ממש גבוהים - לדוגמה שווקים מתמפקחים MSCI)

יתרון אחד בצד המס הוא שבגלל שיש מגן מס לא אכפת לי להתחיל עם קרנות עם דמי ניהול נמוכים ואם יעלו אותם להחליף (בהנחה שהרווחים שיעשו קטנים ממגן המס)
מבנה תיק
42% בערך בסולם פקדונות שמבשילים על פני 1-5 שנים
השאר מחולק 60% אגח ו-40% מניות (בפועל 35% אגח ו23% מניות) (האחוזים הם מתוך תיק השקעות של 100%):
16.5% S&P שקלי (איבי מחקה S&P ממ)
4.5% Russell 2000 (קרן MTF מח R2000 ממ)
9% Stoxx EU 600 ( הראל מחקה STOXX600 מא)
Nikkei 225 - לא מצאתי משהו זול מספיק אז לוותר?
4% בישראל (קסם KTF תא 125)
תעוררים MSCI (קרן חוץ Ishares MSCI EM) - לא מנוטרל מטח

1% בלוקצ'ין קרן חוץ Ishares
25% אגח ממשלתי צמוד 2-5 (תכלית TTF תלגוב צמוד 2-5)
25% אגח ממשלתי קבוע 2-5 (תכלית TTכ תלגוב שקלי 2-5)
10% תל בונד 20 הראל מחקה תלבונד 20

[ערכתי את הפוסט כי הטבלה לא עלתה טוב]

נערך לאחרונה ב:
למה תיק כל כך מסובך?
איך היית מפשט אותו (אבל נמנע מחשיפה למט"ח או לקרנות עם דמי ניהול גבוהים)? אני יודע שיש MSCI World או כל מני מדדים אחרים אבל (ואולי אני טועה) יש להם דמי ניהול גבוהים או שזה קרן חוץ (בלאקרוק) ואז יש חשיפה למט"ח?
בגדול החשיבה זה שזה תיק של 60%-40%, אם היתה לי קרן סל אחת למניות ואחת לאג"ח הייתי לוקח (ואולי מעט חשיפה לבלוצ'יין for fun)

הקרן האירית השקלית עוקבת מדד עולמי של אינבסקו שמספורה 1209220 (דמי ניהול: 0.15% עם מיסוי ריאלי) נסחרת בשקלים בבורסה בתל אביב.

לפלח האגח"י -
יש את הקרן 5116181 MTF מחקה אג"ח ממשלתיות של מגדל.
לקרן דמי ניהול של 0.15% והיא מחזיקה את כל האג"חים הממשלתיים.

או שזה קרן חוץ (בלאקרוק) ואז יש חשיפה למט"ח
לא רק קרנות חוץ - כל קרן שאינה מגודרת מט"ח חשופה לנכס הבסיס (למשל מדד המניות).

אני רואה שבחרת בכמה וכמה קרנות מגודרות מט"ח, ולדעתי האישית זה יותר מסוכן מאשר השקעה רגילה במדד.
ראה בין היתר בפוסט הזה: למה לא גידרתי, אני לא מגדר ולא אגדר.

ואגב, מי שחושב שבגלל שהוא חי בישראל, ההוצאות שלו הן שקליות בלבד,
שוכח להתחשב בהשפעת שער החליפין על עלות המחיה כאן.
למשל כל הייבוא שלנו (כולל חומרי הגלם) חשוף למט"ח...

בקיצור - אני אישית לא הייתי מהמר על קרנות מגודרות מט"ח.

נערך לאחרונה ב:
במקום תיק כזה מסובך אולי רק להחזיק את זה חוסך את כל הבלאגן? (לא המלצה) שווה לבדוק

קרן הנאמנות: הראל מחקה משולבת אג"ח ישראל (85%) מניות ישראל-חול (15%) חודשי מנוטרלת מט"ח
או
הראל מחקה משולבת אג"ח ישראל (80%) מניות ישראל-חול (20%) חודשי

נערך לאחרונה ב:
ראה כאן תיק שנבנה לקרובי משפחה מבוגרים.

אני בהחלט לא ממליץ ולא מייעץ. רק משתף את התיק הפשוט שנבנה לקרובי משפחה:

פלח מניות באקסלנס (עם מבצע ההצטרפות של הסולידית):
הקרן השקלית האירית של בלאקרוק, מחקה מדד עולמי, שמספורה 1159235 (דמי ניהול: 0.2%).

פלח סולידי בבנק לאומי:
פק״מ צמוד-מדד + 2% (נעול לשנה) - קל להבנה, אין הנחות (מלבד שהלמ״ס עושה עבודתו נאמנה), יש תשואה מובטחת.

מזומן שצריך באופן נזיל מדי יום הם מחנים בפיקדון צמוד-מדד של קרמבולה בבנק מזרחי טפחות או בקרן כספית ללא אג״ח קונצרני בבנק לאומי - שניהם נזילים בכל יום.

מה אחוז המניות בתיק?

אם מעוניינים לחקות את קרנות ה-Target Fund של וונגארד ובלאקרוק שמיועדות לפורשים:
וונגארד - 30% מניות (וונגארד טוענים שהפורשים בארה״ב נוטים להתחיל למשוך רק מגיל 72 והחל משנה זו ההקצאה היא 30%)
וונגארד ציינו שאחוז המניות נקבע לפי מחקר התנהגותי ולא רק לפי מה שהכי נכון מתמטית.

בלאקרוק עם הקצאה מעט יותר אגרסיבית של 40% מניות שנשמרת לאורך כל הפרישה.

בלוגים פופולריים של פרישה מוקדמת כמו ThePoorSwiss מראים שבאיזור ה-75% אמור להיות אופטימלי במשיכה של 4% (צמוד לאינפלציה) לפרישה של 30 שנה.

אם אחוז המניות נמוך מדי, יש סכנה שהכסף ייגמר לפני הפטירה.

במקרה שלהם, אחוז המניות שנבחר הוא 50-55%.

שוב, זה ממש לא המלצה או ייעוץ, חשוב לחקור לעומק ולהתייעץ עם מומחה. זה רק סיפור על תיק של קרובי משפחה.

לא רק קרנות חוץ - כל קרן שאינה מגודרת מט"ח חשופה לנכס הבסיס (למשל מדד המניות).

אני רואה שבחרת בכמה וכמה קרנות מגודרות מט"ח, ולדעתי האישית זה יותר מסוכן מאשר השקעה רגילה במדד.
ראה בין היתר בפוסט הזה: למה לא גידרתי, אני לא מגדר ולא אגדר.

ואגב, מי שחושב שבגלל שהוא חי בישראל, ההוצאות שלו הן שקליות בלבד,
שוכח להתחשב בהשפעת שער החליפין על עלות המחיה כאן.
למשל כל הייבוא שלנו (כולל חומרי הגלם) חשוף למט"ח...

בקיצור - אני אישית לא הייתי מהמר על קרנות מגודרות מט"ח.
תודה על התגובה (וההפניה, נהניתי לקרוא)
אני חושב שנקודה שאתה מפספס כאן היא כזו (ומעניין אותי מה המשקיעים שלך חושבים): אם אני רוצה חשיפה לS&P 500 (לשם הפשטות) בתוספת מט"ח אני בעצם חושף את עצמי לשני דברים: תנועות של המדד ותנועות של המט"ח. אם הייתי יודע מה יקרה אם המט"ח או רוצה לחשוף עצמי לסיכון - הייתי משקיע ישירות וקונה דולרים.
אני רוצה חשיפה "נקיה" לסנופי. אם המשקיעים שלך רוצים חשיפה לתנודות מט"ח יש קרנות שמתמחות בזה (ואפשר להתווכח אם יש להם מומחיות בנושא או לא)

אני מודה שאני לא מבין עד הסוף מה העלות של זה בהשקעה בקרן מחקה (כלומר מה ההפרש בתשואה בין קרן מחקה סנופי מגודרת ללא מגודרת) אבל הנחתי שההפרש שולי.

נכון, אנחנו מדינה קטנה ובסוף פרפר מנפנף בכנפיו בוושינגטון משפיע על עלות הפירות בצרכניה במרכז הארץ, אבל השוק הוא לא משוכלל וכו' וכו'

במקום תיק כזה מסובך אולי רק להחזיק את זה חוסך את כל הבלאגן? (לא המלצה) שווה לבדוק

קרן הנאמנות: הראל מחקה משולבת אג"ח ישראל (85%) מניות ישראל-חול (15%) חודשי מנוטרלת מט"ח

או

הראל מחקה משולבת אג"ח ישראל (80%) מניות ישראל-חול (20%) חודשי

האמת שהופתעתי מדמי הניהול - ציפיתי שבקרנות כאלו יהיו דמי ניהול גבוהים אז אפילו לא הסתכלתי.
אבל אני חושב שיש כאן תת חשיפה למניות מבחינתי (40%)

הקרן האירית השקלית עוקבת מדד עולמי של אינבסקו שמספורה 1209220 (דמי ניהול: 0.15% עם מיסוי ריאלי) נסחרת בשקלים בבורסה בתל אביב.

לפלח האגח"י -
יש את הקרן 5116181 MTF מחקה אג"ח ממשלתיות של מגדל.
לקרן דמי ניהול של 0.15% והיא מחזיקה את כל האג"חים הממשלתיים.
תודה
אני מפספס משהו או שיש כאן חשיפה למט"ח (אם הקרן של אינבסקו עולה ב10% אבל הדולר יורד ב10% אני מפסיד?
לגבי קרן האגח - חוזר לשאלה שלי לגבי מח"מ - אם אני בונה תיק ל5 שנים אני רוצה להיות חשוף לכל האגחים?
אני לא ספקולנט של שערי מט"ח או של שערי ריבית

אני מפספס משהו או שיש כאן חשיפה למט"ח (אם הקרן של אינבסקו עולה ב10% אבל הדולר יורד ב10% אני מפסיד?
בלי להכנס לדיון העבש שברכישת מניות אין משמעות למטבע שבו הן נקובות - איך הדולר קשור? הקרן נסחרת בשקלים. אם הין היפני יורד, אתה מפסיד?
לגבי קרן האגח - חוזר לשאלה שלי לגבי מח"מ - אם אני בונה תיק ל5 שנים אני רוצה להיות חשוף לכל האגחים?
אני לא ספקולנט של שערי מט"ח או של שערי ריבית
נתתי דוגמה לקרן פשוטה, שבסבירות גבוהה תשיג את מה שאתה מחפש בלי יותר מידי סיבוך מבחינת הפלח האגח"י.

אתה לא רוצה אגח ארוך - קח קרן עם אגחים קצרים ובינוניים.

הנקודה היא שבשני ניירות אתה יכול להשיג את מה שאתה מחפש בלי הרבה סיבוך.

בלי להכנס לדיון העבש שברכישת מניות אין משמעות למטבע שבו הן נקובות
הדיון הזה עבש בשביל חברים ותיקים בפורום,
לדעתי יש תועלת גם בעזרה לחברים חדשים...

תודה על התגובה (וההפניה, נהניתי לקרוא)
בכיף.
מקורות ודיונים נוספים אפשר למצוא כאן: ריכוז כל הפוסטים בנושא גידור מט"ח וסיכון מט"ח

אני חושב שנקודה שאתה מפספס כאן היא כזו (ומעניין אותי מה המשקיעים שלך חושבים): אם אני רוצה חשיפה לS&P 500 (לשם הפשטות) בתוספת מט"ח אני בעצם חושף את עצמי לשני דברים: תנועות של המדד ותנועות של המט"ח. אם הייתי יודע מה יקרה אם המט"ח או רוצה לחשוף עצמי לסיכון - הייתי משקיע ישירות וקונה דולרים.
אני רוצה חשיפה "נקיה" לסנופי. אם המשקיעים שלך רוצים חשיפה לתנודות מט"ח יש קרנות שמתמחות בזה (ואפשר להתווכח אם יש להם מומחיות בנושא או לא)
בדיוק להיפך -
חשיפה "נקיה" למדד זו קרן מחקה רגילה.
קרן מגודרת היא חשיפה לשני דברים: השקעה במדד, והימור על שער החליפין באותו סכום.

יותר נכון לומר שאם השקל עלה ב10% וגם מדד המניות עלה ב10%,
אז התשואה השקלית של המדד היא 0.

נכון שבמקרה כזה - היית מרוויח יותר אם בנוסף להשקעה במדד המניות, היית מוסיף גם הימור על התחזקות השקל לעומת הדולר.
אבל זה הימור ולא השקעה...

מזכיר לך שהסיכונים בהימור הזה אינם שקולים -
לא מופרך שהשקל יקרוס באופן חזק (למשל היפר אינפלציה כמו בשנות ה80),
אבל הסבירות שהשקל יעלה למשל פי 1000 לעומת הדולר היא לדעתי זניחה.

אני לא ספקולנט של שערי מט"ח
כל מי שמשקיע בקרן מגודרת מט"ח הוא למעשה ספקולנט של שערי מט"ח...

נערך לאחרונה ב:
הדיון הזה עבש בשביל חברים ותיקים בפורום,
לדעתי יש תועלת גם בעזרה לחברים חדשים...
אתה צודק.
כל מי שמשקיע בקרן מגודרת מט"ח הוא למעשה ספקולנט של שערי מט"ח...
זו בדיוק השורה התחתונה. אני חושב שהשם השיווקי הנפלא "מגודרת מט"ח" פשוט צריך להשתנות ל"מהמרת מט"ח".

ותר נכון לומר שאם השקל עלה ב10% וגם מדד המניות עלה ב10%,
אז התשואה השקלית של המדד היא 0.

נכון שבמקרה כזה - היית מרוויח יותר אם בנוסף להשקעה במדד המניות, היית מוסיף גם הימור על התחזקות השקל לעומת הדולר.
אבל זה הימור ולא השקעה...
לא רוצה להתחיל מחדש את אותם ויכוחים ישנים אבל חייב לציין שזאת לא הדעה היחידה בפורום ואני רואה את הדברים אחרת.
מי שחי בשקלים קונה בשקלים ומתכנן את עתידו בשקלים חושף עצמו לסיכוני מטבע בקניית מניות זרות. זאת גם הטרמינולוגיה המקובלת בעולם הפיננסי. מי שקנה סנופי לפני שבוע ומכר היום הפסיד שקלים בגלל פערי מטבע לא חשוב איך נהפוך את זה. זה לא אומר שמי שקונה קרנות מגודרות נמנע מסיכונים. ההפך הוא הנכון. אבל לצורך ההשוואה, גם מי שקנה קרן כספית חשוף לאותם סיכונים. האם תתאר גם מי שקונה קרן כספית כמי שהימר על התחזקות השקל לעומת הדולר?

קצת רקע: זוג בני 60+ עם פנסיה נמוכה אבל עם חסכון של כמיליון שח
בגלל שרוב החברים כאן הם צעירים ו/או הייטקיסטים, זה אולי נשמע מוזר למה יש פנסיה נמוכה בגיל 60.
האמת היא שהרבה מבני ה-60 ומעלה לא זכו להפרשת פנסיה ממעסיקיהם. חובת הפנסיה משכר התחילה רק בשנת 2008 וגם אז היה שלב ארוך שכל שנה הוסיפו עוד קצת אחוזים לחובת המעסיק והעובד עד שנת 2017 שהגיעו למלוא ההפרשה.
וחובת הפרשת פנסיה לעצמאים התחילה בכלל ב-2017.
אני עוד מחכה לחובת הפרשה לפנסיה ולקיצבת בט"ל למי שמוגדרים (ובעיקר מוגדרות) כמובטלים או עקרות בית. ואם לא חובה - לפחות אפשרות.
אין לתאר את כמות הפגיעה בנשים כתוצאה מהתייחסות להיותן עובדות בביתן בתקופת ההריונות-הולדה-טיפול כ"עקרת בית" - דבר שלא מתקיים לגבי אב שבחר להיות עקר בית.
אני לא מכירה את כל השינויים על בוריים, אבל אני גיליתי מאוחר מדי שתיק העוסק המורשה של בעלי (שנפתח בגלל עסק משותף של שנינו, ואני עסקתי בו לא פחות ממנו) נוהל כך שלא הופרש לי בכלל בטוח לאומי במשך כמעט עשור. הצלחתי לתקן את הנזק בשנים הבאות, אבל מניחה שהרבה נשים הפסידו כך לא מעט.
מטרה: לשמור על הערך ולהגדיל אותו.
מטרה דומה לשלנו, אבל לפי ההמשך כנראה שהדרכים יהיו שונות.
אנחנו רוצים להגדיל ערך ע"י הוספת חיסכון וע"י השקעה בקרנות מחקות מדדי מניות רחבים (אס.פי500 ומדד עולמי מפותחות).
כל 5 שנים נקודת החלטה האם לעבור למוד "שימוש" בחסכון או המשך השקעה לעוד 5 שנים
מה גרם לכם להחלטה כזאת? או להשתמש בכל החיסכון או להמשיך להשקיע?
כי אפשר גם וגם. להשקיע לטווח ארוך ואם צריך מדי פעם מזומנים - למכור רק כמה שצריך ולתת לשאר התיק לצמוח.
השאלה היא מה יהיה מצבכם בפרישתכם מהעבודה. האם ההכנסות מהפנסיה והקיצבאות יאפשרו לכם רמת חיים סבירה ביומיום? או שמלכתחילה תצטרכו השלמות מהחיסכון שלכם?
אחד מבני הזוג בעל אחוזי נכות (רלוונטי בצד המס);
כדאי לדעת שיש גם רלוונטיות לפנסיה הנמוכה.
כשמגיעים לשלב הפרישה, אפשר לשלם מס רווח הון לפי מדרגות מס ויכול להיות שזה יהיה אצלכם נמוך מ-25% מס. כדאי להיפגש עם מתכנן פרישה ולהבין איך לטייב את המצב שלכם.
מאד מסובך, בנוי על הנחות לא מבוססות (כמו גידור מט"ח), מבטיח בלגן ואולי גם יוקר דמי ניהול ועמלות מכירה/קניה.
החלוקה עצמה לא ממש ברורה לי, מעבר להבנה ש-60%-40% זה חלוקה לפי גיל.
איך הגעתם לבחירת כל נכס שם? מה משמעות הבלוקצ'יין למשל? גם מבחינת המהות וגם מבחינת האחוז?

אתה צודק.

זו בדיוק השורה התחתונה. אני חושב שהשם השיווקי הנפלא "מגודרת מט"ח" פשוט צריך להשתנות ל"מהמרת מט"ח".
אני חושב שנפל לי האסימון (ולא, לא מכל הפוסטים שיש בפורום, עיסוק היתר בנושא רק הופך אנשים כאן לחסרי סבלנות ומסבירים באופן פחות טוב)

נתונים בשביל הדוגמה
שער דולר-ש"ח בהשקעה: 3.5 ש"ח
שער דולר-ש"ח במשיכה: 2.8 (נחלש ב20%)
סנופי עלה בתקופת ההשקעה ב10%
[דוגמה של עקיבה פיזית, אני בטוח שיש דוגמה מקבילה לקרנות סינטטיות. עלויות קניה מכירה אפס]

הצורה שבה אני (והרבה לפני) חשבו על זה היא בקרן לא מגודרת:
אני משקיע 350 ש"ח בקרן ישראלית מחכה סנופי.
בית ההשקעות עושה את הפעולות הבאות:
(1) ממיר 350 ש"ח ל100 דולר.
(2) קונה מניות סנופי לפי חלקן היחסי במדד ב-100 דולר (אפל היא 7.27% מהמדד אז 7.27$ לאפל וכך הלאה).

[עובר זמן, אני מבקש למשוך את ההשקעה]

שווי ההשקעה בסנופי עלה ל-110 דולר.
בית ההשקעות מוכר את שברירי המניות ומקבל 110 דולר.
בגלל שהם צריכים להחזיר לי את הכסף בשקלים הם ממירים 110 דולר לפי שער יציג של 2.8 אז אני מקבל בחזרה 308 ש"ח.

האם אני צודק שלא כך זה עובד?
אם השקעתי 350 ש"ח והסנופי עלה ב10% אני אקבל בסוף 385 ש"ח, ולא משנה מה הדולר-ש"ח עשה?
ולכן הוספת גידור מט"ח רק מוסיפה סיבוכיות של תנודות הדולר-שקל למשוואה?

מה גרם לכם להחלטה כזאת? או להשתמש בכל החיסכון או להמשיך להשקיע?
כי אפשר גם וגם. להשקיע לטווח ארוך ואם צריך מדי פעם מזומנים - למכור רק כמה שצריך ולתת לשאר התיק לצמוח.
השאלה היא מה יהיה מצבכם בפרישתכם מהעבודה. האם ההכנסות מהפנסיה והקיצבאות יאפשרו לכם רמת חיים סבירה ביומיום? או שמלכתחילה תצטרכו השלמות מהחיסכון שלכם?
הרבה שינויים שיקרו בשנים הקרובות (יציאה לפנסיה לדוג') וחוסר וודאות לגבי גובה הקצבאות בפרשה, צרכים רפואיים וכו'. נכון להיום לא צריכים את הכסף. אם המצב ימשך כמו שהוא כנראה גם לא נצטרך. בעוד 5 שנים לדעתי נהיה חכמים יותר לגבי איך נראה הSteady state שלנו בפנסיה

מאד מסובך, בנוי על הנחות לא מבוססות (כמו גידור מט"ח), מבטיח בלגן ואולי גם יוקר דמי ניהול ועמלות מכירה/קניה.
החלוקה עצמה לא ממש ברורה לי, מעבר להבנה ש-60%-40% זה חלוקה לפי גיל.
איך הגעתם לבחירת כל נכס שם? מה משמעות הבלוקצ'יין למשל? גם מבחינת המהות וגם מבחינת האחוז?
אם נשים רגע את נושא גידור המט"ח בצד (דיון שלם למעלה, ונשמע שהפורום הזה דן בנושא אחת לשבוע בערך)
החלוקה מנסה להגיע לפיזור גלובלי בצד של המניות. כאמור אם אני מוותר על מגבלת הגידור הייתי פשוט קונה קרן מחקה All world וזהו (ואני מתחיל לנטות לעשות את זה) ובצד האג"ח, שני דברים הניעו אותי (ואולי הם לא נכונים): אני רוצה אגח איכותי: ממשלתי וקונצרני ברמה גבוהה ובהינתן שכרגע אני אגיע לנקודת החלטה עוד 5 שנים נראה לי נכון שהמח"מ צריך להתאים לתיק ההשקעה, אבל אולי זו הנחה לא נכונה כאמור.
הצד של הפקדונות קשור יותר כאמור לחשש שנצטרך את הכסף בשנים הקרובות וכשנגיע לSS אולי נוותר עליו כליל

כשמגיעים לשלב הפרישה, אפשר לשלם מס רווח הון לפי מדרגות מס ויכול להיות שזה יהיה אצלכם נמוך מ-25% מס. כדאי להיפגש עם מתכנן פרישה ולהבין איך לטייב את המצב שלכם.
מניסיוני האנשים האלו לא מקצועיים במקרה הטוב, וממקסמים עמלות/ דמי ייעוץ או שעות יעוץ לעצמם. אולי אני טועה (ואני יודע שאסור להמליץ בפורום הזה וכו') אבל זה זה וריאנט של סוכני ביטוח מבחינתי.
אם יש לך משהו שאני יכול לקרוא בנושא - אשמח

לל שרוב החברים כאן הם צעירים ו/או הייטקיסטים, זה אולי נשמע מוזר למה יש פנסיה נמוכה בגיל 60.
לא בליבת הנושא אבל: תמיד מדהים אותי איך אנשים מבריקים (לפחות לפי מקום העבודה שלהם) יכולים גם להיות כל כך חסרי ידע (או חסרי מודעות)

האם אני צודק שלא כך זה עובד?
אם השקעתי 350 ש"ח והסנופי עלה ב10% אני אקבל בסוף 385 ש"ח, ולא משנה מה הדולר-ש"ח עשה?
ולכן הוספת גידור מט"ח רק מוסיפה סיבוכיות של תנודות הדולר-שקל למשוואה?
לא... בדיוק ההיפך. אתה תקבל בקרן לא מגודרת 308 שקלים ובקרן מגודרת 385 שקלים :)
אבל תחשוב מה הסיכון שהשקל יתמוטט אל הדולר (אין פה ממש תחתית) לעומת הסיכון שהשקל יתחזק עד אינסוף אל מול הדולר (במקרה הזה יש תחתית).

נערך לאחרונה ב:
אני משקיע 350 ש"ח בקרן ישראלית מחכה סנופי.
בית ההשקעות עושה את הפעולות הבאות:
(1) ממיר 350 ש"ח ל100 דולר.
(2) קונה מניות סנופי לפי חלקן היחסי במדד ב-100 דולר (אפל היא 7.27% מהמדד אז 7.27$ לאפל וכך הלאה).
ככל הידוע לי, הקרנות המחקות בישראל (והרבה גם בחו"ל) הן קרנות סינטטיות.
כלומר, הן לא עושות את הפעולות שאתה חושב שהן עושות... יש לא מעט שרשורים גם על צורת האחזקה של הקרנות הסינטטיות אם זה מעניין אותך.
בכל אופן, הן מתחייבות להשתדל לתשואת המדד שאחריו הן עוקבות (ובנוסף, גם ביחס למצב השקל ביחס למטבע המדד אם הן לא מנטרלות). בפועל הן מצליחות לעשות זאת ברמה של כמה עשיריות האחוז לכאן או לכאן אאל"ט. מחיר יחידה אחת של הקרן מבטא את השילוב בין המדד אותו היא מחקה להפרשי המט"ח באופן יומי או שעתי.
במכירה של יחידות מקרן ישראלית (או זרה אבל בבורסה הישראלית) אתה מקבל את ערך היחידה נכון לנקודת הזמן הזאת, בניכוי מס הרווח על התשואה.
יש שתי אפשרויות לחישוב הרווח הריאלי לצורך מס (ואני מקווה שיודעי חן יבואו לדייק יותר):
1.חישוב שער השקל-מט"ח ביום הקניה לעומת שערו ביום המכירה.
2. חישוב האינפלציה (המדד לצרכן) בישראל מיום הקניה ליום המכירה.
איני יודעת באילו קרנות רשות המיסים נוהגת כך או כך, אבל לדעתי זה לא העיקר בהחלטה באיזה סוג נכס להשקיע.
החלוקה מנסה להגיע לפיזור גלובלי בצד של המניות.
השאלה היא אם אתה רוצה את כל העולם, כולל אחמד ממצרים, צ'אן-הו מסין, ייבגני מרוסיה ואלברטו מברזיל?
אם תחליט שכולם - יש קרן עולמית כוללת מדינות לא מפותחות.
אם תחליט שרק מפותחות - יש קרן עולמית רק למפותחות.
אני רוצה אגח איכותי: ממשלתי וקונצרני ברמה גבוהה ובהינתן שכרגע אני אגיע לנקודת החלטה עוד 5 שנים נראה לי נכון שהמח"מ צריך להתאים לתיק ההשקעה, אבל אולי זו הנחה לא נכונה כאמור.
הצד של הפקדונות קשור יותר כאמור לחשש שנצטרך את הכסף בשנים הקרובות וכשנגיע לSS אולי נוותר עליו כליל
אני מבינה את הדילמה לגבי הזדקקות לכסף מיידי או תוך 5 שנים, גם אני כבר מעל 60 :)
הבחירה שלנו היתה להעז לשים הכל על מדדי מניות גלובאלים למשך שנים ארוכות, ולהמשיך להכניס לשם כסף נוסף שנצבר מהעסק.
המחשבה מאחורי זה היתה שכרגע אנחנו עוד בשלב ההתפרנסות (ומקווים שלא להפסיק עד שלא נוכל יותר), שקיצבאות הפנסיה והזיקנה מספיקות לנו למחיה לאחר מכן, ואם נצטרך מדי פעם למכור קצת בגלל אירוע כזה או אחר - רוב הכסף ימשיך לעבוד.
תנסה לחשוב אם יש התכנות לאירוע שידרוש ממכם למכור בבת אחת את כל המיליון ש"ח שחסכתם. אני לא מצליחה לדמיין משהו כזה אצלנו.

יש לכם דירת מגורים נקיה ממשכנתא?
מתי תיכננתם לצאת לפנסיה? האם הקיצבאות שלכם יספקו לכם את היומיום?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
U פלטפורמה למעקב אחרי תיק השקעות שוק ההון 0
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B מה העלות להעברת תיק השקעות? שוק ההון 9
S ניוד של תיק השקעות מברוקר זר לברוקר ישראלי שוק ההון 1
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
G תיק השקעות בגובה שלוש מיליון שח שוק ההון 56
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
ח מחפש אקסל למעקב אחרי תיק השקעות אוף טופיק 1
NightStyle העברת תיק מ-IB לבית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
O תיק השקעות משפחתי שוק ההון 11
מ שוקל העברת תיק השקעות ***, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
T ניוד תיק השקעות ודיווח שנתי מיסים 11
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
א תיק השקעות או תוכנית חיסכון בחברות הביטוח שוק ההון 1
A כלי למעקב אחר תיק השקעות שוק ההון 1
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5