hendrix911
משתמש סולידי
- דירוג
- 10
מהם השיקולים שיש לקחת כשלוקחים משכנתא עבור דירה להשקעה? מה שחשוב לי הוא למקסם את הרווח מהעסקה בהתחשב בזה שיש לי עוד כספים בשוק ההון.
המצב שלי:
1. זכיתי בדירה במחיר למשתכן ואני לקראת לקיחת משכנתא (שילמתי כבר שני תשלומים לקבלן).
2. אני צפוי לקחת כ900 אלף ש"ח במשכנתא.
3. אין לי מגבלה של החזר חודשי (הכנסה יחסית גבוהה)
4. בנוסף לדירה יש לי תיק בגודל משמעותי בשוק ההון (מדדי מניות).
5. אני מתכוון למכור את הדירה ברגע שיתאפשר לי (שזה עוד כ6 שנים), עיקר העניין פה היה להרוויח את הפער בין המחיר בשוק לבין המחיר בתוכנית מחיר למשתכן.
אני פחות מחפש תשובה חד משמעית מה הכי טוב אלא מה כדאי לי לקחת בחשבון בתהליך לקיחת המשכנתא.
כמה דברים שחשבתי: נראה לי שכדאי לי ללוות כמה שיותר (שזה כל התשלומים שנותרו) כדי להתמנף בעסקה. אני גם כנראה אצטרף להתייחס לפדיון מוקדם של המשכנתא (בגלל סעיף 5). מה עוד כדאי לקחת בחשבון?
תודה לעונים!
המצב שלי:
1. זכיתי בדירה במחיר למשתכן ואני לקראת לקיחת משכנתא (שילמתי כבר שני תשלומים לקבלן).
2. אני צפוי לקחת כ900 אלף ש"ח במשכנתא.
3. אין לי מגבלה של החזר חודשי (הכנסה יחסית גבוהה)
4. בנוסף לדירה יש לי תיק בגודל משמעותי בשוק ההון (מדדי מניות).
5. אני מתכוון למכור את הדירה ברגע שיתאפשר לי (שזה עוד כ6 שנים), עיקר העניין פה היה להרוויח את הפער בין המחיר בשוק לבין המחיר בתוכנית מחיר למשתכן.
אני פחות מחפש תשובה חד משמעית מה הכי טוב אלא מה כדאי לי לקחת בחשבון בתהליך לקיחת המשכנתא.
כמה דברים שחשבתי: נראה לי שכדאי לי ללוות כמה שיותר (שזה כל התשלומים שנותרו) כדי להתמנף בעסקה. אני גם כנראה אצטרף להתייחס לפדיון מוקדם של המשכנתא (בגלל סעיף 5). מה עוד כדאי לקחת בחשבון?
תודה לעונים!