• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מה הפרמטרים לבחירת קרן כספית

• פותח הנושא פותח הנושא ברן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ברן

משתמש רשום
דירוג
0
שלום, מהם הפרמטרים לבחירת קרן כספית?
ראיתי המון קרנות דומות ואני לא יודע לבחור בינהן. הסתכלתי על פוסטים שצוללים לעומק בעניין תשואה תיאורטית או כל מני פרמטרים שאני בכלל לא בטוח שהם רלוונטיים. בנוסף, האם באמת קרן כספית היא חסרת סיכון כמעט לגמרי? אני זוכר שגם אמרו זאת על אגח, אבל ברגע שהריבית עלתה הערך הסחיר של האגח ירד. למיטב הבנתי קרנות כספיות משקיעות המון גם באגח.
תודה לכולם

ראיתי המון קרנות דומות ואני לא יודע לבחור בינהן
זה בגלל שהן דומות. ככה הן אמורות להיות. חברות פיננסיות שונות מציעות מוצרים דומים (במקרה זה קרנות כספיות) כשם שכל חברה מסחרית בתחום אחר מציעה מוצר שדומה למוצר של חברה אחרת. איך אתה יודע להחליט בין פפסי-קולה לקוקה-קולה, או כל השוואה אחרת שאתה עושה עשרות פעמים כצרכן בהחלטה אישית?
תבדוק מה מכילות הקרנות, ואם אתה מגיע למסקנה שהרכיבים דומים, אז לפעמים מחליטים לפי טעם אישי.

קרנות כספיות משקיעות המון גם באגח.
אם תבדוק מה מכילות הקרנות תגלה שמדובר באג"ח קצר (מאד). תנסה להבין עד כמה זה משפיע על החשש שהעלית.

מהם הפרמטרים לבחירת קרן כספית?

כתבו פה בפורום שזה לא באמת משנה. אני משקיע באיילון בגלל שדמי הניהול הכי זולים אבל אני לא משלה את עצמי ודי ברור לי שבינואר הקרוב הם יקפיצו את דמי הניהול ויישרו קו עם שאר בתי ההשקעות (שגובים 0.1-0.15%).
כמו כן יש היגיון לפזר בין בתי השקעות (אם כי יש שטוענים שזה שיקול זניח). כך לדוגמא אם בתיק שלך יש קרן אג"ח של הראל אז הגיוני לבחור קרן כספית של חברה אחרת.
האם באמת קרן כספית היא חסרת סיכון כמעט לגמרי
קרן כספית משקיעה לטווחים קצרים מאוד (בממוצע עד 90 יום). זה אומר סיכון מאוד נמוך. אם מדינת ישראל או בנק גדול יפשטו רגל מחר בבוקר זה יפגע מאוד בקרן כספית. אם יהיו תנודות חריגות בשוק או בשער הריבית זה גם יכול להשפיע. לדוגמא במרץ 2020 קרנות כספיות איבדו עד אחוז מערכן בפרק זמן מאוד קצר. בקיצור, יש סיכונים אבל מקובל להתייחס לסיכונים הללו כאל סיכונים זניחים.

לדוגמא במרץ 2020 קרנות כספיות איבדו עד אחוז מערכן בפרק זמן מאוד קצר. בקיצור, יש סיכונים אבל מקובל להתייחס לסיכונים הללו כאל סיכונים זניחים.
מה גרם לירידות ב2020? איך המצב בשוק המניות השפיע על ההשקעות שהן מקמ ואגח קצר מועד? הערך הסחיר ירד סתם כך כו שהnav ירד גם הוא?

מה גרם לירידות ב2020? איך המצב בשוק המניות השפיע על ההשקעות שהן מקמ ואגח קצר מועד? הערך הסחיר ירד סתם כך כו שהnav ירד גם הוא?
לא יודע ספצפיית על 2020 בנוגע לאגח העלאת ריבית מורידה את מחירי האגחים אם מדובר באגח שאתה כבר מחזיק בו אז מה שמוריד אותו זה שינוי בציפיות מציפייה להעלאת ריבית איקס לאיקס פלוס משהו והעלאת ריבית שהיא יותר גדולה מהציפיות. לגבי מקמים העלאה והורדת ריבית לא אמורים להשפיע על המחיר שלהם כל כך כי המח שלהם מאוד מאוד נמוך. אבל בהורדת ריבית המחיר של המקמ שאתה מחזיק בו טיפ טיפה יעלה אם ההורדה היא לא כזו שהשוק תמחר כבר, אבל המקמ הבא שתקנה תהייה לו ריבית יותר נמוכה.

כתבו פה בפורום שזה לא באמת משנה. אני משקיע באיילון בגלל שדמי הניהול הכי זולים אבל אני לא משלה את עצמי ודי ברור לי שבינואר הקרוב הם יקפיצו את דמי הניהול ויישרו קו עם שאר בתי ההשקעות (שגובים 0.1-0.15%).
כמו כן יש היגיון לפזר בין בתי השקעות (אם כי יש שטוענים שזה שיקול זניח). כך לדוגמא אם בתיק שלך יש קרן אג"ח של הראל אז הגיוני לבחור קרן כספית של חברה אחרת.

קרן כספית משקיעה לטווחים קצרים מאוד (בממוצע עד 90 יום). זה אומר סיכון מאוד נמוך. אם מדינת ישראל או בנק גדול יפשטו רגל מחר בבוקר זה יפגע מאוד בקרן כספית. אם יהיו תנודות חריגות בשוק או בשער הריבית זה גם יכול להשפיע. לדוגמא במרץ 2020 קרנות כספיות איבדו עד אחוז מערכן בפרק זמן מאוד קצר. בקיצור, יש סיכונים אבל מקובל להתייחס לסיכונים הללו כאל סיכונים זניחים.
אתה יודע להגיד למה במרץ 2020 הקרנות הכספיות ירדו באחוז? ולמה לקח להן שנתיים לחזור לעצמן? בכל מקום מדברים על זה שהסיכון בקרן כספית הוא זניח וזה לא נראה ככה

אתה יודע להגיד למה במרץ 2020 הקרנות הכספיות ירדו באחוז? ולמה לקח להן שנתיים לחזור לעצמן?
הקורונה גרמה לגל משיכות, מה שאילץ את הקרנות להנזיל נכסים בהפסד.
לקח שנתיים להתאושש כי כשהריבית במשק שואפת לאפס, זה בערך הזמן שלוקח לעשות 2% תשואה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
Liron2035 קרן נאמנות מחקה מדד אג"ח ממשלתי צמוד/קבוע 5-2 שנים: מה הפרמטרים שלפיהם בוחרים קרן? שוק ההון 4
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
א פרמטרים לבחירת משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 0
לאץ' פרמטרים לבחירת קרן כספית שוק ההון 5
A האם הקבלן מחוייב לבחירת הריצוף של הרוכש? נדל"ן 62
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ קריטריונים לבחירת מוצרים פנסיונים וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M התייעצות לבחירת מסלול מעל תקרת הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y עצות לבחירת עבודה התפתחות אישית 7
T שיקולים לבחירת קרן פנסיה/גמל/השתלמות צרכנות פיננסית 3
Y משקיע בתחילת דרכו - פרמטרים לבחירת קרן מחקה מדד שוק ההון 12
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
ג כלים לבחירת מסלול פנסיה צרכנות פיננסית 2
S שאלה בנוגע לבחירת בית השקעות (מתלבט בין שניים) שוק ההון 10
G פרמטרים לבחירת קופת גמל להשקעה שוק ההון 11
T פרמטרים לבחירת קרן מחקה אג״ח שוק ההון 2
O אמ;לק לבחירת הקרנות בפלח המנייתי שוק ההון 51
R דמי ניהול ומדיניות חלוקת דיבידנד כשיקולים לבחירת תעודת סל / קרן מחקה שוק ההון 11
yanosh34 מדריך לבחירת קרן הפנסיה צרכנות פיננסית 26
Delta בנוגע לבחירת תחום לימודים התפתחות אישית 8
שחר שיקולים לבחירת ETFים להרכבת תיק (מסים, פיזור, מדדים וכד') שוק ההון 69
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 9
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
A קרן מחקה שווקים מתעוררים ללא סין שוק ההון 1
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
N קרן מנוטרלת מטח - איך עובדת? שוק ההון 10
מ האם נדרש דיווח מס - קרן אירית בIB מיסים 1
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? השקעות אלטרנטיביות 10
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה