• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה

• פותח הנושא פותח הנושא Bertrand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Bertrand

משתמש רשום
דירוג
1
היי, אז קצת על עצמי-בן 26 בקרוב, ומסיים עוד רגע תואר ראשון בכלכלה מאחת האוניברסיטאות המובילות ואחרי שירות מילואים ארוך.
הייתי מאוד שמח לשמוע מאנשים פה בפורום המלצות לאיזה אפיק ללכת, זאת משום שאני רוצה לעשות את מסלול הקריירה האופטימלי ביותר-הן מבחינה כלכלית והן מבחינת סיפוק ומיצוי יכולותיי.

עבדתי בשנה האחרונה בתור סטודנט במשרת תפעול בבית השקעות, עבודה רוטינית מאוד שלא ממש לימדה אותי על התחום, אז כן קצת קיבלתי רתיעה מהתחום, אולי הבנתי שאני רוצה עבודה קצת יותר מגוונת, שכוללת יותר אינטראקציות בינאישיות.

מסקנותיי מהתואר הראשון הן שבקורס האקונומטריקה לא כיכבתי, והתנסות בשפת תכנות R לא הייתה חוויה מדהימה. ניסיתי גם ללמוד באופן עצמאי פייתון והגעתי למסקנה שעולם הדאטה והתכנות כנראה לא בשבילי.

את קורסי המיקרו והמאקרו עברתי בשלום, חלקם בציונים טובים וחלקם פחות, אבל המסקנה הייתה שאני לא רוצה להיות כלכלן פרופר במשרד האוצר או בנק ישראל- היה נחמד ללמוד את המודלים אבל לא מעבר.
אני כן חושב שאני יודע לעבוד קשה. בשנים הקרובות לא ממש מעניין אותי work-life balance. אני פשוט צריך למצוא משהו שמתאים לי מבחינת היכולות שלי והסיפוק האישי.

צעדים אפשרים שחשבתי עליהם לשנים הבאות הם:
*ייעוץ אסטרטגי.
*לא לוותר על תחום שוק ההון, אולי ללכת לניהול תיקים\שיווק השקעות?
*הייטק-כפי שציינתי בתכנות אני לא משהו, אבל יש עוד הרבה תפקידים (sales, marketing, product), שבהם לאו דווקא צריך לדעת לתכנת.
*MBA בחו"ל-יש גם אזרחות אירופאית אז הרעיון קורץ לי-האם צעד כזה ישפיע בצורה דרסטית על הקריירה?

אז רשמתי ממש בקצרה את הרעיונות שעלו לי לראש, והייתי שמח לשמוע את דעתכם או אפילו רעיונות חדשים. תודה מראש :)

נערך לאחרונה ב:
אם תפרט על הנושא הנ״ל, חברי הפורום יוכלו לעזור יותר
מההתנסות הקצרה שלי בשוק העבודה, בלימודים ובאינטרקציות בינאישיות:
* אני טוב בלייעץ לאנשים, בלי קשר לתחום הפיננסים. לדוגמה תחום הכלכלה ההתנהגותית מעניין אותי (לא בטוח שאפשר לנתב את זה למשהו תעסוקתי).
* אני מאמין שבזכות התואר פיתחתי את היכולות האנליטיות שלי, לחשוב לעומק ולנתח דברים.
* הייתי בעזה, ונראה לי שפיתחתי מאוד את השריר של עבודה תחת לחץ ואי וודאות תמידית וגם ראיתי שאני מתמודד עם סיטואציות כאלה בצורה טובה מאוד.

אלו דברים שהצלחתי לחשוב עליהם שאיכשהו אפשר להביא אותם לשוק העבודה, לצערי סל תכונות מאוד כלליות, אבל מאמין שאם היו תכונות יותר ספציפיות הייתי פחות מתלבט.

כדאי לך לבדוק את תחום הFP&A. שכר התחלתי לא גבוה אבל המון אופציות לקידום והתפתחות. עובדים הרבה עם מחלקות שונות בארגון, מתעסקים הרבה בניתוחים ואנליזות ועובדים הרבה תחת לחץ וחוסר וודאות. כמו כן, ברוב המכריע של המקרים אין צורך להשתמש באקונוטריקה, R או SQL

- תחום FP&A: עבודה עם אנשים, לרוב נפוץ בארגונים גדולים. זו עבודה בצוות, במחלקה ויש הרבה אינטרקציה (אקסלים, מערכות מידע, ולא מעט דאטה וניתוח נתונים).
- משרות finance business partner: שילוב של ייעוץ, אקסלים ומה שנאמר על FP&A.
- תמחיר: משרות קלאסיות בחברות יצרניות. הרבה דאטה ומערכות מורכבות. מתאים למי שאוהב לצלול לרמת הבורג ולהבין כמה עולה לייצר מכונית.
- לימודים בחו״ל: כן, באוניברסיטה נחשבת. או מנהל עסקים או כלכלה תואר שני, שני כיוונים שונים.
- ייעוץ: אפשר להתנסות דרך ה big4 ואפשר בחברות ייעוץ אסטרטגי. דרך ה big4 תצא עם פרקטיקה ודרך ייעוץ אסטרטגי בעיקר תפתח דלתות למשהו לא ברור...

חשבת על ייעוץ משכנתאות?
יצא לי לשמוע על התחום אבל למען האמת לא ראיתי אותו כאופציה תעסוקתית.
- תחום FP&A: עבודה עם אנשים, לרוב נפוץ בארגונים גדולים. זו עבודה בצוות, במחלקה ויש הרבה אינטרקציה (אקסלים, מערכות מידע, ולא מעט דאטה וניתוח נתונים).
- תמחיר: משרות קלאסיות בחברות יצרניות. הרבה דאטה ומערכות מורכבות. מתאים למי שאוהב לצלול לרמת הבורג ולהבין כמה עולה לייצר מכונית.
- לימודים בחו״ל: כן, באוניברסיטה נחשבת. או מנהל עסקים או כלכלה תואר שני, שני כיוונים שונים.
- ייעוץ: אפשר להתנסות דרך ה big4 ואפשר בחברות ייעוץ אסטרטגי. דרך ה big4 תצא עם פרקטיקה ודרך ייעוץ אסטרטגי בעיקר תפתח דלתות למשהו לא ברור...
כדאי לך לבדוק את תחום הFP&A. שכר התחלתי לא גבוה אבל המון אופציות לקידום והתפתחות. עובדים הרבה עם מחלקות שונות בארגון, מתעסקים הרבה בניתוחים ואנליזות ועובדים הרבה תחת לחץ וחוסר וודאות. כמו כן, ברוב המכריע של המקרים אין צורך להשתמש באקונוטריקה, R או SQL
אשמח לשמוע לגבי שכר, לאיזה סכומים ניתן להגיע בתור FP&A או finance buisness partner?
העיסוק דומה לשל רואה חשבון? יש קורסים מומלצים שדרכם אני יכול לקבל אינדיקציה אם התחום מתאים לי?

תפקיד רואה חשבון שונה מהותית מהתפקידים הכלכליים. מה במשותף? מספרים, אנליזה, אקסל, מערכות מידע.

לא יודעת לגבי שכר...

אשמח לשמוע לגבי שכר, לאיזה סכומים ניתן להגיע בתור FP&A או finance buisness partner?
העיסוק דומה לשל רואה חשבון? יש קורסים מומלצים שדרכם אני יכול לקבל אינדיקציה אם התחום מתאים לי?
כלכלן מתעסק הרבה יותר באנליזות, שיתוף פעולה עם מחלקות בארגון וכדומה. רואה חשבון בסופו של דבר אחראי בעיקר שהדוחות הפיננסיים יעמדו בתקינה. פחות משנה לו האנליזה.
מבחינת שכר - לפני 10-12 שנה שהתחלתי משרה מלאה הרווחתי 10 ברוטו, לא יודע כמה השתנו המשכורות מאז. יחד עם זאת, במקצוע הזו הפוטנציאל שכר די גבוה. מאמין שמנהל מחלקה כלכלית/FP&A בישראל בחברת הייטק מרוויח באיזור ה40-45 אלף שכר בסיס. אני לא עובד בארץ כבר כמה שנים טובות אז לא יודע בדיוק.

אדחף לדיון ברשותכם :)
תואר ראשון (ומעבר המבחנים) עבור ראיית חשבון מהווה יתרון על פני תואר בכלכלה עד כמה שידוע לי.
ברמה העקרונית, מה מונע מרואי חשבון להתעסק בFP&A (למשל, בחברת הייטק), אם בכלל?

כרגע אני במכינה לקראת תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות - האפשרויות האלו מאוד מעניינות
אני מאוד נהנה מעבודה על האקסל. מניח שאשמח לאינטרקציה ומערכות מידע יבואו לי באופן טבעי.
לגבי דאטה וניתוח נתונים, אין לי ניסיון.

האם אני מפספס משהו? אולי הכנסה כרואה חשבון גבוהה יותר לאורך זמן?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E לבטים בעקבות פגישת ייעוץ עם עו"ד אוף טופיק 0
ח לבטים לגבי דירת מגורים + דירה להשקעה נדל"ן 17
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
niceguy23 השקעת lump sum בזמנים של all time high - לבטים שוק ההון 49
הרציני לבטים בקניית נכס מסחרי נדל"ן 2
א לבטים בהשקעה במדד S&P שוק ההון 8
The Stoic לבטים של דירה ראשונה נדל"ן 52
המהנדל לבטים לקראת כניסה לעסקי הנדל"ן נדל"ן 17
ז איך בוחרים קופת גמל להשקעה? לבטים ומחשבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5
A דירה להשקעה - לבטים נדל"ן 14
O לבטים לגבי קניית דירה להשקעה בפריפריה נדל"ן 8
I שאלות למנוסים שבחבורה + שיתוף לבטים וחששות שוק ההון 23
C לבטים לגבי מעבר לעוסק מורשה צרכנות פיננסית 8
J לבטים התפתחות אישית 1
Myrath לבטים יומני מסע אישיים 102
C עבודה בהיי טק - לבטים התפתחות אישית 10
A לבטים על השקעה שוק ההון 0
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B החלטות בנוגע לביטוח מנהלים וקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E תיאום ציפיות בנוגע ליועץ פיננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
I בנוגע לחכירה נדל"ן 15
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה