• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיקולים בהפרשה לקרן השתלמות IRA מעל תקרת הפטור ממס

• פותח הנושא פותח הנושא yanosh34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yanosh34

משתמש בכיר
דירוג
2,311
ההפרשות לקרן ההשתלמות שלי מתבצעות על כל השכר. השכר עצמו גבוה מהתקרה שפטורה ממס.
במצב כזה המעסיק נותן 2 אפשרויות:
1. להפריש הכל כרגיל.
2. להפריש רק עד התקרה ולקבל את השארית כתוספת למשכורת.

לכאורה 2 האפשרויות נשמעות דיי שקולות אך ברצוני להתייחס להבדל שבכל זאת קיים ביניהן.
נניח לצורך העניין שכסף שנכנס לira מושקע באותו אופן שכסף רגיל מושקע.

- חסרון חשוב של אופציה 1 הוא שעלות השקעת הכסף תחת ira יותר יקרה ע״פ גובה דמי הניהול (נניח 0.22% שזה מה שקבוצת הרכישה שלנו אמורה לקבל), כלומר יש עלות נוספת של 0.22% בשנה.

- יתרון חשוב של אופציה 1 הוא שאפילו כסף שאינו פטור ממס אשר נכנס לira יהנה מדחיית תשלום המס עד לפדיון הקרן (עד לאינסוף לא? ;)) ולכן אפשר להחליף ניירות ערך תחת המטריה של ira בלי להפוך ללקוח שבוי של הנייר.
יתרון זה בולט במיוחד עכשיו כשצצות להן קרנות כמו החדשה של מיטב בכמעט 0% דמי ניהול כאשר דיי ברור שהעניין זמני.

אלה 2 הנקודות העיקריות שעל פיהן אני מנסה להחליט האם לבחור באופציה 1 או 2.
לא גיבשתי החלטה עדיין. אני צריך לנסות להעריך האם יתרון הנזילות מוערך ביותר או פחות מ0.22%.
אשמח לשמוע דעות כמובן, זאת המטרה.
אם כבר פתחתי נושא על העניין, אני אוסיף שיקולים נוספים אשר יכולים להיות חשובים עבור אנשים אחרים:

- יתרון פסיכולוגי לאופציה 1: מאלץ חיסכון והשקעה. כסף שנכנס למשכורת עלול להיות מנותב לצריכה ולא להשקעה.
- חסרון לא פסיכולוגי לאופציה 2: יתכן מאוד שלמישהו ישנה סיבה טובה (לא בהכרח קשורה להשקעות) לכך שהוא לא מעוניין לקבור כסף שהוא יכול לקבל עכשיו בתוך אפיק שהוא מעוניין לפדות רק בעוד הרבה מאוד זמן.

נערך לאחרונה ב:
לטעמי האישי, דחיית מס היא הטבה יותר משמעותית מאשר ה-0.22% של דמי ניהול IRA, וזו אופציה משתלמת.

אגב, אם אתה צריך נזילות זמנית לפרק זמן מוגבל, יש איזה hack שמאפשר לך לנצל את קרן ההשתלמות לנזילות מבלי ״לשבור״ את הקרן - חלק מהגופים המנהלים קרנות השתלמות מציעים הלוואות בתנאים מאוד טובים כנגדה (כי יש להם נכס כנגד ההלוואה). אם כי המגבלה פה שלדעתי זה לא עובד עם קרנות IRA ותצטרך להעביר לקרן מנוהלת כדי לעשות את התרגיל הזה. ואחרי החזרת ההלוואה - תוכל לנייד חזרה ל-IRA. (את הרעיון הזה שמעתי מ-גיא פה בפורום שנראה לי התנסה בכך).

@Yevgeny תודה על הדעה, גם אני נוטה לחשוב כך. אני מכיר את הנושא של הלוואות מקרן השתלמות ואת הבעייתיות בעניין כאשר מחזיקים IRA.
הרעיון נחמד, וגם פה בא לידי ביטוי יתרון המטריה של קרן השתלמות - אפשר לעשות את ההעברות האלה בלי ליצור אירועי מס. העלות של מהלך כזה מסתכמת בעמלות קניה\מכירה והשנים שבהן ישולמו דיי ניהול קצת יותר גבוהים עבור קרן מחקה כלשהיא.
מעניין גם בהקשר הזה האם תנאי ההלוואה כאשר מחזיקים קרן 100% מנייתי שונים מהתנאים שניתן לקבל עבור קרן מנוהלת סטנדרטית של ~30% מניות.

@ע.מדי לא בטוח אם הבנתי את הכוונה.
מס הכנסה ברור שמשלמים בדיוק אותו דבר בשני המקרים.
במקרה שמפרישים מהכל, שולחים עוד 10% לקרן (7.5% מעסיק ו2.5% עובד)
במקרה שמפרישים עד התקרה, שולחים עוד 10% להשקעות פרטיות (7.5% דרך התוספת לברוטו ו2.5% עובד מעצם זה שהכסף לא מופרש לשום מקום)

אכן זה המצב, הדילמה המקורית התייחסה לא להאם הכסף הזה פטור ממס רווחי הון או לא (כי אז היה הרבה יותר קל להחליט) אלא לחשיבות של היכולת לנייד אותו בין ניירות ערך מבלי לייצר אירוע מס בין המעברים.
שיעור המס (20%, 25%) נקבע ע"פ מועד הפקדת הכספים.
הבט בטבלה הבא (המספרים מחוקים) שלקוחה מהדו"ח השנתי של קרן ההשתלמות שלי:

https://www.dropbox.com/s/36lmq7a9u7qhu3v/Untitled.jpg
Untitled.jpg

ניתן לראות איזה חלק מההפקדות בקופה הופקדו מעל לתקרה ואיזה חלק מתחת לתקרה, ובכל רגע גם לדעת מהו הרווח הריאלי (שממנו נגזר המס) עבור כל חלק.
זה אפילו מפוצל לתקופות כי בכל תקופה היה שיעור מס שונה.

נערך לאחרונה ב:
הרווח הריאלי שנצבר על הפקדה זו חייב במס בשיעור 20% בעת משיכת הכסף, בדומה למס המוטל על אפיקי השקעה אחרים. המשמעות של מסים אלה היא שמהפרשה החורגת מהתקרה נשללות הטבות המס שניתנות לקרן השתלמות.
ה-20% נשמע לי לא מעודכן. מס רווחי הון היום זה 25%.
בכל מקרה יש הטבת מס אחרונה שעדיין קיימת וזה האפשרות למכור ולקנות ניירות ערך בתוך הקרן ללא ארוע מס.

ה-20% נשמע לי לא מעודכן. מס רווחי הון היום זה 25%.
בכל מקרה יש הטבת מס אחרונה שעדיין קיימת וזה האפשרות למכור ולקנות ניירות ערך בתוך הקרן ללא ארוע מס.

לפי מה שאני מכיר, ה-20% נכון לכספים שהופקדו לפני 2012. אפשר להסתכל גם על זה כ"יתרון" להפרשה לקרן השתלמות מעבר לתקרה - זה מקבע את המיסוי על הסכום המדובר. גם אם אתם לא מאלה שחושבים שדברים רק הולכים לכיוון שלילי יותר, עצם הקיבעון הוא יתרון בפני עצמו.

לפי מה שאני מכיר, ה-20% נכון לכספים שהופקדו לפני 2012. אפשר להסתכל גם על זה כ"יתרון" להפרשה לקרן השתלמות מעבר לתקרה - זה מקבע את המיסוי על הסכום המדובר. גם אם אתם לא מאלה שחושבים שדברים רק הולכים לכיוון שלילי יותר, עצם הקיבעון הוא יתרון בפני עצמו.

נכנסתי לשוק ב2012 אז אני לא כל כך מכיר.
בחשבונות רגילים לא הסתכלו גם על תאריך הקניה ולפי זה גזרו את המס?
אם לא עשו ככה אז כמעט בכל סיטואציה (למעט אם היו צבורים ממש הרבה רווחים) כדאי היה למכור יום לפני העלאת המס ולקנות מחדש יום אחרי.

טיפה סדר:
הפקדה מעל התקרה - כמו שכתב ע. מדי - ה 7.5% שהמעסיק מפריש נחשבים כמו תוספת הכנסה. אם השכר שלך הוא 20,000 והתקרה היא 15,000 (סתם כדי לפשט) אזי אתה תשלם מס הכנסה כאילו השכר שלך הוא 20,000 + 375 ש"ח.
מס רווח הון: החברות יודעות לצבוע את זה בקלות ומשלמים מס רווח הון רגיל בעת המשיכה. כתוצאה מכך, תשלום המס הינו בהתאם למס הנהוג בעת המשיכה.

כדאי היה למכור יום לפני העלאת המס ולקנות מחדש יום אחרי.
לא בהכרח.
אתה עדיין משלם מס היום ולא מרויח עליו שום דבר אף פעם ולפעמים הריבית-דריבית על המס ששילמת היום תהיה גבוהה יותר מהמס הגבוה יותר בתאריך מכירה עתידי.

טיפה סדר:
הפקדה מעל התקרה - כמו שכתב ע. מדי - ה 7.5% שהמעסיק מפריש נחשבים כמו תוספת הכנסה. אם השכר שלך הוא 20,000 והתקרה היא 15,000 (סתם כדי לפשט) אזי אתה תשלם מס הכנסה כאילו השכר שלך הוא 20,000 + 375 ש"ח.
מס רווח הון: החברות יודעות לצבוע את זה בקלות ומשלמים מס רווח הון רגיל בעת המשיכה. כתוצאה מכך, תשלום המס הינו בהתאם למס הנהוג בעת המשיכה.

תשלום המס הוא בהתאם למס שהיה נהוג במועד הפקדת הכספים.
אם זה לא היה ככה, הטבלה בדו"ח השנתי לא היתה נראית כך:

לא בהכרח.
אתה עדיין משלם מס היום ולא מרויח עליו שום דבר אף פעם ולפעמים הריבית-דריבית על המס ששילמת היום תהיה גבוהה יותר מהמס הגבוה יותר בתאריך מכירה עתידי.

ציטתת את החלק השני של המשפט שכתבתי והוספת אליו בניסוח אחר את החלק הראשון שלו.

ציטתת את החלק השני של המשפט שכתבתי והוספת אליו בניסוח אחר את החלק הראשון שלו.
אתה אמרת שאם היו צבורים הרבה רווחים אז אולי זה לא משתלם ועם זה אני לא מסכים.
לדעתי זה לא בהכרח תלוי בכמה רווחים הצטברו אלא בכמה התשואה הצפויה להיות מאותם רווחים.

אתה אמרת שאם היו צבורים הרבה רווחים אז אולי זה לא משתלם ועם זה אני לא מסכים.
לדעתי זה לא בהכרח תלוי בכמה רווחים הצטברו אלא בכמה התשואה הצפויה להיות מאותם רווחים.

במחשבה שניה, אתה צודק. לא הבנתי את זה מהתשובה שלך ולא חשבתי על זה לעומק כשכתבתי.
אם יש לך 100,000 ש"ח רווח הון שעדיין לא שילמת.
אז אם תבחר למכור ולקנות כפי שהצעתי, סגרת את ה"הלוואה" ושילמת 100,000.
אם תבחר להשאיר, ההלוואה תפחה ל125,000 (במקרה של ההלאת המס מ20% ל25%) אבל היא עדיין שלך להמשך השקעה.
עכשיו אכן השאלה היא תוך כמה שנים אתה הופך 100,000 ל125,000.
לפי התשובה ולפי אופק ההשקעה אמורים להחליט אם למכור או לא.
וכל זה נכון באותה מידה גם אם נחליף את ה100,000 בשקל בודד.

תשלום המס הוא בהתאם למס שהיה נהוג במועד הפקדת הכספים.
אם זה לא היה ככה, הטבלה בדו"ח השנתי לא היתה נראית כך:
לדעתי בקרנות השתלמות לא מדובר בחלוקה הברורה כפי שיש בקופות הגמל (התמונה שהבאת היא של קופת גמל, אבל בזה אני כבר הרבה פחות בטוח, יש לך סימוכין מפקודת מס הכנסה על זה? כי חפרתי בפקודה ולא הצלחתי למצוא.

לדעתי בקרנות השתלמות לא מדובר בחלוקה הברורה כפי שיש בקופות הגמל (התמונה שהבאת היא של קופת גמל, אבל בזה אני כבר הרבה פחות בטוח, יש לך סימוכין מפקודת מס הכנסה על זה? כי חפרתי בפקודה ולא הצלחתי למצוא.

אין לי סימוכין ואני גם לא יכול להגיד שאני בטוח בוודאות.
לא חקרתי את זה לעומק כי ממילא זה לא משהו שישפיע על החלטות שאני אצטרך לקבל, אבל הטבלה הזאת גורמת לי להניח שבסבירות מאוד גבוהה זה המצב.
התמונה היא כן של קרן השתלמות.
יש קצת בילבול במינוחים שמתשתמשים בהם.
באופן עקרוני "קופת גמל" זה שם כללי לכמה מכשירים פיננסיים שקרן השתלמות הוא אחד מהם.

כאן:
http://******/1BvrDkJ
יש מישהו שטוען שכדאי להשקיע ככה את כל הכסף. כבר תקופה שרציתי לשאול פה על זה, והנה הגיעה ההזדמנות :-)

כאן:
יש מישהו שטוען שכדאי להשקיע ככה את כל הכסף. כבר תקופה שרציתי לשאול פה על זה, והנה הגיעה ההזדמנות :)
כעקרון תמיד מומלץ ללכת על IRA גם אם אתה לא רוצה לנהל אקטיבית (אלא פסיבית).
אבל לא התעמקתי יותר מדי למען האמת מפאת קוצר זמן. אני אצטרך לחזור אליך עם האחד הזה מאוחר יותר.

אין לי סימוכין ואני גם לא יכול להגיד שאני בטוח בוודאות.
לא חקרתי את זה לעומק כי ממילא זה לא משהו שישפיע על החלטות שאני אצטרך לקבל, אבל הטבלה הזאת גורמת לי להניח שבסבירות מאוד גבוהה זה המצב.
התמונה היא כן של קרן השתלמות.
יש קצת בילבול במינוחים שמתשתמשים בהם.
באופן עקרוני "קופת גמל" זה שם כללי לכמה מכשירים פיננסיים שקרן השתלמות הוא אחד מהם.

נראה לי שכבר מיצינו את הדיון, אבל חשוב לי לציין שקרן השתלמות היא לא קופת גמל. קופת גמל היא המוצר שאנחנו עדיין מכנים כקופת גמל (קופה אישית לתגמולים ופיצויים), ביטוח מנהלים או קרן פנסיה, אבל לא קרן השתלמות.
(והייתי מציין את המקצוע שלי ולמה הידע שלי בתחום הזה מעמיק, אבל עדיף שלא בפורום כזה...)

כאן:
יש מישהו שטוען שכדאי להשקיע ככה את כל הכסף. כבר תקופה שרציתי לשאול פה על זה, והנה הגיעה ההזדמנות :)
טוב, קראתי את הפוסט. היה מעניין מאוד! העיקר לדעתי היה בתגובות שאחר כך ולא בפוסט עצמו. מבנה המס הזה היה ממש מרתק, ולא ידעתי על רוב הדברים שהוא דיבר עליהם במובן הטכני. אבל האנשים בתגובות באמת בלבלו, לא הייתי עושה צעד כזה בלי לקבל חוות דעת מקצועית מאיזה רו"ח.
חשוב לדעת את כל הפרטים הקטנים וגם לא היתה כמעט התייחסות למס דיבידנדים. הכותב רק אמר שהוא חושב שהדיבידנדים לצורך המס פטורים כשהם בתוך ה-IRA ומשלמים עליהם רק בעת משיכה מס רווחי הון.

זה השאיר אותי אישית עם יותר שאלות מתשובות. וזה לדעתי לא משהו שכדאי לדבר עליו עם אנשים באינטרנט אלא רק אנשי מקצוע.

@yanosh34 גם אצלי מפרישים מכלל השכר (מעל התקרה).

שיקולים שלי בעד (IRA כמובן, למרות שקה"ש מנוהלת במסלול כללי עם דמי ניהול נמוכים זה גם לא רע להרבה מאוד אנשים):
1. המנעות מאירועי מס כאשר קרן כלשהי מעלה דמי ניהול (כבר ניצלתי את זה כמה פעמים)
2. חסכון כפוי של עוד 10% מהברוטו - מה רע?
3. דחיית מס רווחי הון על החלק החייב במס - קרן נאמנות פרטית :)
4. נעילת 10% מהברוטו ל6 שנים לפחות, מתחבר עם חיסכון כפוי.

איך פועל מנגנון דחיית מס: לקה"ש יש רשומות של הפקדות מעל התקרה (שעוברות כאשר אתה עובר קה"ש), אפשר לראות את החלק הזה בדוח שנתי. בעת משיכת הכספים, מס רווחי הון מוטל על החלק היחסי של ההפקדות מעל התקרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R מגורים במגדל כשוכר שיקולים נדל"ן 21
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 71
H שיקולים לתת מתנה או להוריש כשיש בבעלותי 2 דירות נדל"ן 0
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
H שיקולים בבחירת משכנתא לדירה להשקעה נדל"ן 0
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ג שיקולים בחשיפה למטח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N IRA סנופי לעומת מדד עולמי - שיקולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שיקולים במעבר בין קרנות סל שוק ההון 2
A שיקולים בבחירת מסלול ביטוחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל שיקולים לתמהיל משכנתא בחלקים עבור דירה למשתכן נדל"ן 7
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
S שיקולים להחלפת קרן מחקה בתיק שוק ההון 2
Ron.B שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף נדל"ן 16
T שיקולים לבחירת קרן פנסיה/גמל/השתלמות צרכנות פיננסית 3
amidar שיקולים בבחירת דירה - מספר חלופות והמשמעויות שלהן צרכנות פיננסית 18
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
T שיקולים משניים, אני יודע, אבל בכל זאת - חצץ בנעל שוק ההון 49
KickR שיקולים ב-relocation לסין אוף טופיק 9
N לצרף בת זוג לחשבון השקעות (שיקולים) שוק ההון 11
unrealx שיקולים שצריך לעשות - בית השקעות \ IB שוק ההון 0
unrealx שיקולים שצריך לעשות כדי לבחור אם לבחור קרן ישראלית או זרה שוק ההון 19
A שיקולים בהשקעה לטווח קצר שוק ההון 1
מ שיקולים של בעל תיק קטן שוק ההון 18
F שיקולים נוספים בבחירת ETF מעבר לדמי ניהול שוק ההון 17
קורא הדוק REET / VNQ + VNQI / RWO - שיקולים בעד ונגד שוק ההון 42
י שיקולים במשיכת קופ"ג עם צבירה נמוכה בפטור ממס שוק ההון 27
ל שיקולים במכירה/החזקה של מניות RSU שוק ההון 81
liranviper שיקולים בבחירת קרן אג"ח שוק ההון 11
שחר שיקולים לבחירת ETFים להרכבת תיק (מסים, פיזור, מדדים וכד') שוק ההון 69
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O חסכון לקרן IRA או קרן מנוהלת בהפרשה? שוק ההון 2
ס ניתן לעבור לקרן השתלמות לעצמאים אחרת באמצע התקופה (3 מתוך 6 ש')? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הפקדות לקרן פנסיה כעצמאי תוספת לשכיר: רישום כמוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M פתיחת IRA לעצמאי לקרן השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M העברת פנסיה לא פעילה לקרן פנסיה ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Royi הגדרת ערך נקוב לקרן נאמנות שוק ההון 9
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה