• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף

• פותח הנושא פותח הנושא Ron.B
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ron.B

משתמש רגיל
דירוג
621
היי,
כבר תקופה ארוכה שאני גר בדירה מפוצלת, מרוצה מאוד מהכל (מיקום, בעל דירה, שכנים) חוץ מהגודל של הדירה וקירות הגבס הדקיקים.

עלתה לי מחשבה לנסות להגיע ל'עסקה' יצירתית ביני לבין בעל הבית על מנת לשפץ את הדירה הנוכחית ולעשות מספר שינויים מהותיים שהעיקר שלהם היא לשנות את פיצול הדירה המקורית מ-3 דירות פיצפונות ל-2 בינוניות.
אולי אפילו אפשר יהיה להגיע להסדר שאני אממן את השיפוץ בתמורה לשכירות עתידית, ככה שהוא לא יצטרך להוציא כרגע סכום גדול.
היתרון עבורי ברור, מקווה לקבע ככה את עלויות המגורים שלי לטווח ארוך ולשפר את איכות החיים.
לבעל הבית אני חושב שזה יכול להציע מספר יתרונות, אבל הייתי רוצה לגבש הבנה טובה יותר של הסיטואציה מהצד של בעלי דירות שמשכירים.

אנסה לפרט את היתרונות עובר בעל הדירה:
גודל הדירות המפוצלות כרגע מאוד קטן וכתוצאה מכך מושך אוכלוסייה פחות יציבה כלכלית. בשנתיים האחרונות התחלפו בשתי הדירות 6 דיירים (סך הכל). במהלך תקופת הקורונה התחלף בכל אחת מהדירות דייר ומידי פעם גם היו זמנים שהדירות עמדו ריקות (לא יודע אם מדובר על ימים או שבועות בודדים).
שיפוץ יכול מבחינת בעל הבית לקבע את השכירות שלי (בעל הבית מאוד היה רוצה שאשאר) וגם להביא דייר יציב יותר לדירה הנוספת.
מהצד השני, לא משנה איך אני מסובב את זה- אני לא מצליח להגיע להכנסה חודשית גבוהה יותר למ"ר רבוע לעומת המצב הנוכחי, אבל מאמין שההכנסה למ"ר לא הכי מייצגת כי ישנן גם תקופות ריקות כמו שציינתי וגם ליציבות הדיירים יש משמעות בסופו של דבר.

אז אחרי החפירה הארוכה הזאת (תודה למי ששרד), האם הייתם שוקלים עסקה מהסוג הזה? בהנחה שאין לי יכולת להגדיל לו את ההכנסה החודשית, איזה נקודות עשויות להיות יתרונות עבור בעל דירה בדבר כזה?

אני חושב שמי שמפצל דירות מתמקד בתשואות, אם המספרים לא מסתדרים, בעיניי סבירות גבוהה שהוא לא יסכים.

אבל, יש הרבה פרמטרים שאולי משפיעים עליו ואתה בכלל לא יודע - אולי תדירות חילוף השוכרים מטרידה אותו? אולי כבר קשה לו להתמודד עם 3 שוכרים והוא מעדיף 2?

מה שאני אומר זה, תנסה - מקסימום תצליח :-)

אני חושב שמי שמפצל דירות מתמקד בתשואות, אם המספרים לא מסתדרים, בעיניי סבירות גבוהה שהוא לא יסכים.
זה נכון אך מאוד תלוי בגיל השוכר ולפני כמה זמן הוא השקיע בזה במידה והוא כבר כיסה את ההוצאות שלו יש אולי סיכוי שיעדיף את הראש השקט אך אם עדיין לא כיסה את ההוצאות לא נראה כל כך שיסכים.

אבל מלנסות לא מפסידים.

אני יודע שיש לו עוד לפחות 2 דירות, לא יודע אם גם שם מפצל או לא אבל עושה רושם שזה גוזל מזמנו. בכל מקרה, אנסה לגבש משהו קצת יותר סופי, בסגנון עלויות משוערות לשיפוץ כזה וצפי לשכירות עתידית. חוץ מזה, נקווה לטוב..

מדובר על שיפוץ של כמה מאות אלפים, לא מצליח להבין איזה תועלת תצא לך מזה.

מדובר על שיפוץ של כמה מאות אלפים, לא מצליח להבין איזה תועלת תצא לך מזה.
אני בספק, מדובר על הזזה של קירות גבס וצנרת בתוכם. וכמובן גם חשמל. חשבתי שיהיה מדובר על עשרות אלפים.
אבל בכל מקרה, בגלל זה אני בודק ובאמת ככל שאני נכנס לזה אני מבין שהסיכוי להפוך את השטח הקטן למציאת המאה הוא לא מאוד גדול, אולי פשוט עדיף לקחת את הרגלים ולחפש משהו אחר.

אני בספק, מדובר על הזזה של קירות גבס וצנרת בתוכם. וכמובן גם חשמל. חשבתי שיהיה מדובר על עשרות אלפים. אבל בכל מקרה, בגלל זה אני בודק ובאמת ככל שאני נכנס לזה אני מבין שהסיכוי להפוך את השטח הקטן למציאת המאה הוא לא מאוד גדול, אולי פשוט עדיף לקחת את הרגלים ולחפש משהו אחר.
אני חושבת שההערכה שלך נכונה, מהזזת קיר ושיפוץ שעשיתי לאחרונה יחסית. ההמלצה שלי היא לחפש מקום אחר שמתאים לך. שיפוץ של עשרות אלפי שח יכול להיות שווה ערך להפרש על פני שנתיים שלוש בדירה טובה יותר, שמלכתחילה מתאימה לך יותר.

@Lali תודה, זה כנראה מה שאעשה. הסבו את תשומת ליבי לבעיות משפטיות שיכולות להיות בסיטואציה שתיארתי, מהבחינה שהקשר נהיה מורכב יותר מ"שוכר משכיר" רגיל, ואני לא בטוח שזה שווה את ההתעסקות גם אם זה מתאפשר.

@Ron.B
אני רוצה לשלול את ההצעה שלך על הסף.
חד משמעית.

השנקל שלי:
כשוכר, אתה נהנה מיתרון של היעדר כאב ראש.
איזה מחיר שווה לך לשלם כדי *לקנות* את הכאב ראש הזה?!
לדעתי, אין מחיר כזה.
אוהב את המיקום? תמצא דירה דומה בבנין ליד
אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

אתה באמת רוצה לקחת אחריות על שיפוצניקים? על אינסטולטור שיפגע בטעות בחוט חשמל, ושניהם ינבחו אחד על השני ואתה תצטרך להכריע?
WTF?

שיפוץ זה סיוט שעוברים רק אם חייבים.
אם אתה שוכר - יש לך את הפריוולגיה לדלג על הסרט הרע הזה.

ואם יש לך זמן ומרץ פנוי - לך תתנדב
אל תציע לבעל הדירה שלך טובות שהוא לא ביקש...

@chen15 אל דאגה, ירד לגמרי מהפרק. לא מצאתי אחד שחשב שזה רעיון טוב :roll: אז כנראה שזה הזמן להחליף תכניות.

בכל מקרה, אשתף בייאוש של חיפוש דירה במרכז: מצד אחד אני אמנם לא מזהה ירידה במחירים אבל אני כן מרגיש שבעלי הבתים הרבה יותר מתחשבים או גמישים. מצד שני המחירים עדיין בשמיים ויש יצורים לא מהעולם הזה.
לפני כמה ימים ראיתי דירה, מחיר זול מאוד לדירה גדולה. קבעתי עם המתווך בדירה וכמובן שרק בכניסה לדירה הבנתי שיש שם איזה פיצול משונה אבל לא מאוד קריטי, עדיין כל הקירות הם בלוקים ולא גבס. אוקיי, סבבה אז חשבתי שהבנתי למה הדירה זולה (והיא גם עומדת ריקה כרגע), ביחוד יחד עם תקופת הקורונה הכל הסתדר לי.
יצאתי מהדירה הזאת במחשבה שמעוניין לסגור, רק צריך לתאם זמנים ולפגוש את הבעלים. יופי.

יום אח"כ אני מקבל SMS שאומר לי שהדירה "ללא אופציה" והאם זה בסדר מבחינתי. לא מכיר את המונח הזה, אבל המתווך הנחמד הסביר לי שזה אומר שבסיום החוזה המחיר של הדירה יעלה ולא ישאר זהה. או במילותיו- המחיר הרגיל של הדירה הוא 5000, עכשיו המחיר 4000 אבל בעוד שנה זה יחזור למחיר הרגיל.
השבתי לו שייהנו עם הדירה הריקה שלהם. ורק כדי להיות ברור- אין במקום שיפוץ או משהו בסגנון, זה נטו בגלל הקורונה.
לא מבין מה הקטע, זה תכנית סלולר? עושים לי שנה ראשונה בהנחה.. לדעתי ככה זה נראה כשבעלי בית חזירים לא מבינים שמחירי הדיור (לפחות כרגע) לא ממשיכים לטפס ואולי אפילו רחמנא ליצלן יצטרכו לרדת כדי למצוא שוכר איכותי.
אבל אם להסתכל על חצי הכוס המלאה- לפחות לא גיליתי את זה רק בעוד שנה.

ם אח"כ אני מקבל SMS שאומר לי שהדירה "ללא אופציה" והאם זה בסדר מבחינתי. לא מכיר את המונח הזה, אבל המתווך הנחמד הסביר לי שזה אומר שבסיום החוזה המחיר של הדירה יעלה ולא ישאר זהה. או במילותיו- המחיר הרגיל של הדירה הוא 5000, עכשיו המחיר 4000 אבל בעוד שנה זה יחזור למחיר הרגיל.
ת'שמע, עלהאיסטור, מי יודע מה יהיה בשנה הבאה, אולי יהיה סגר חמישי והמחיר ימשיך לרדת?
טוב לך 4000? קח אותה, לא צריך לחנך את העולם.
בהצלחה!

טוב לך 4000? קח אותה, לא צריך לחנך את העולם.
לא מנסה לחנך- אבל אני חושב שיש מידה של הגינות שאפשר לצפות לה, לפחות לרשום זה במודעה ולא לשמור את הפצצה לרגע האחרון.

לא מנסה לחנך- אבל אני חושב שיש מידה של הגינות שאפשר לצפות לה, לפחות לרשום זה במודעה ולא לשמור את הפצצה לרגע האחרון.
מודעה היא כמו תקציר רזומה, לא הכל כתוב ונשאר על מה לדבר בפגישה והסוכן אמר לך שתהייה העלאת מחיר בתום השנה.
שמעתי על מקרים גרועים יותר כאשר השוכר מעוניין ואז לפני חתימת חוזה המשכיר מעלה מחיר.
אפשר לשאול בן כמה אתה?

המודעה היא תקציר, אין בעיה. אבל שיחת טלפון עם המתווך היא דבר שבו כן אפשר להעלות כמה נקודות חשובות לפני ביקור בדירה.
יש מקרים גרועים יותר בוודאות, אבל זאת לא דרך נעימה לעשות עסקים.
ת'שמע, עלהאיסטור
אפשר לשאול בן כמה אתה?
הגיל שלי לא אמור להיות פקטור אבל אשמח לשמוע את הנקודה שאתה חותר אליה.
אני בן 24, שכרתי 2 דירות נוספות בעבר וראיתי הרבה יותר כמובן. אין לי בעיה עם שום דרישה של השוכר כל עוד הדברים גלויים ולא מתנהלים בצורה של שוק או נציג מכירות חלקלק.

ללא אופציה
בחוזה שכירות בד"כ יש אופציה לשוכר להמשיך לשנה הבאה, תחת תנאים מסויימים. נניח אפשר לקבוע בחוזה אחוז העלאה מקס' לשכ"ד, או הנחה לשנה ראשונה ומחיר אחר לשנה עוקבת.

אני פירשתי את זה שאין אופציה כאילו בעל הבית יודע שלא ישכיר ליותר משנה. נניח רוצה למכור / הילדה מסיימת אוניברסיטה ונכנסת / ...
לא יודע אם הפרשנות נכונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שיקולים של בעל תיק קטן שוק ההון 18
ל שיקולים במכירה/החזקה של מניות RSU שוק ההון 81
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 61
H שיקולים לתת מתנה או להוריש כשיש בבעלותי 2 דירות נדל"ן 0
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
H שיקולים בבחירת משכנתא לדירה להשקעה נדל"ן 0
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ג שיקולים בחשיפה למטח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N IRA סנופי לעומת מדד עולמי - שיקולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שיקולים במעבר בין קרנות סל שוק ההון 2
A שיקולים בבחירת מסלול ביטוחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
ז איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים התפתחות אישית 8
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל שיקולים לתמהיל משכנתא בחלקים עבור דירה למשתכן נדל"ן 7
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
S שיקולים להחלפת קרן מחקה בתיק שוק ההון 2
T שיקולים לבחירת קרן פנסיה/גמל/השתלמות צרכנות פיננסית 3
amidar שיקולים בבחירת דירה - מספר חלופות והמשמעויות שלהן צרכנות פיננסית 18
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
T שיקולים משניים, אני יודע, אבל בכל זאת - חצץ בנעל שוק ההון 49
KickR שיקולים ב-relocation לסין אוף טופיק 9
N לצרף בת זוג לחשבון השקעות (שיקולים) שוק ההון 11
unrealx שיקולים שצריך לעשות - בית השקעות \ IB שוק ההון 0
unrealx שיקולים שצריך לעשות כדי לבחור אם לבחור קרן ישראלית או זרה שוק ההון 19
A שיקולים בהשקעה לטווח קצר שוק ההון 1
F שיקולים נוספים בבחירת ETF מעבר לדמי ניהול שוק ההון 17
קורא הדוק REET / VNQ + VNQI / RWO - שיקולים בעד ונגד שוק ההון 42
י שיקולים במשיכת קופ"ג עם צבירה נמוכה בפטור ממס שוק ההון 27
liranviper שיקולים בבחירת קרן אג"ח שוק ההון 11
yanosh34 שיקולים בהפרשה לקרן השתלמות IRA מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
שחר שיקולים לבחירת ETFים להרכבת תיק (מסים, פיזור, מדדים וכד') שוק ההון 69
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 17
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 9
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
אבא קריר המכסים של טראמפ שוק ההון 139

נושאים דומים

Back
למעלה