• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

איך לבחור עבודה אל מול שיקולים אחרים

• פותח הנושא פותח הנושא זה עני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זה עני

משתמש רגיל
דירוג
66
מצאתי רק פוסט אחד עם תגובות (לא רעות, האמת) אבל אני מכוון למשהו קצת אחר. אולי אני מחפש משהו קצת יותר פילוסופי ותיאורטי מאשר "תעשה רשימת קריטריונים ותדרג".

בעוד מספר שנים בודדות אהיה בן 30. אני כרגע רווק, לא בזוגיות: אין לי בת זוג ואין לי ילדים. זה כמובן משהו שאני רוצה, אבל עובדתית, בכל מקרה, די רחוק מלקרות בחודשים הקרובים.
החוזה שלי עתיד להיגמר בחודשים הקרובים ואני בוחן חלופות.

נניח ומציעים לי עבודה שבה אני יוצא לאיזו שליחות בחו"ל. נשמע כמו משהו חלומי, נכון? אין לי גם מחויבות משפחתית.
ועדיין, סיכוי סביר שהעבודה בחו"ל "תעכב" את מציאת בת הזוג. העבודה בחו"ל תרחיק אותי מבני המשפחה שלי ומאחיינים שלי, שהם עדיין תינוקות שגדלים ומשתנים מדי יום. אני מאוד פוחד לפספס אותם. מאוד פוחד שיקרה להם משהו חס וחלילה, ואני אהיה שעות טיסה רבות מהם.

נניח ומציעים לי עבודה שהיא לא שגרתית לחלוטין, מאוד לא "חיי משרד" רגילים של 8-17 אלא קצת יותר דינאמית: נסיעות (ברחבי הארץ), פגישות וכו'.
אמנם הזמינות שלי גבוהה יותר אבל גם כאן, משהו בשיקולים הלא קרייריסטיים שלי (חיי משפחה) יפגעו.

נניח ומציעים לי עבודה משרדית. מעניינת, נחמדה. אבל לא מאוד מיוחדת. לא מאוד אקזוטית. רגילה למדי. ככה כנראה עשויים להיראות כל חיי הקריירה שלי בעשרות השנים הבאות. אולי במבט לאחור אצטער שלא העזתי.

כלומר, אני לא תוהה לגבי מקרה קלאסי של "יש לי הצעת עבודה A שהיא פחות מעניינת אבל שכר גבוה והצעת עבודה B שהיא יותר מעניינת אבל שכר נמוך - איך יודעים מה לבחור?"
אלא באופן רחב הרבה יותר:
איך לבחור את מקום העבודה, את שגרת העבודה, בראייה עתידית שלא סובבת רק שיקולי עניין-כסף, אלא גם חיי משפחה, מקצועיות בתחום העבודה, ייחודיות, פיתוח עצמי וכו'.
אשמח לשמוע גם מניסיון חייכם, מה ההחלטות שאולי הייתם עושים אחרת.
תודה :)

כל דבר שפותח אפשרות לרילוקיישן.

• אהבתי
Reactions: HHH
אשמח לשמוע גם מניסיון חייכם
כשהייתי בגיל שלך (ובזוגיות שהפכה רשמית) עבדתי עם בעלי בגיזום עצים :)
עברתי בחיי לפחות 10 מקצועות/תפקידים שונים בתכלית, מכל אחד מהם למדתי משהו שעזר לי גם בעיסוקים הבאים.
כל עוד אין לך מחוייבות כלפי אדם אחר (בת זוג, ילדים), זה ההזמן שלך להתנסות ולבדוק מה מושך אותך.
העבודה בחו"ל תרחיק אותי מבני המשפחה שלי ומאחיינים שלי, שהם עדיין תינוקות שגדלים ומשתנים מדי יום. אני מאוד פוחד לפספס אותם. מאוד פוחד שיקרה להם משהו חס וחלילה, ואני אהיה שעות טיסה רבות מהם.
משפט מדהים בעיניי. לא מכירה הרבה שקשורים כך לאחיינים שלהם. מה הסיבה שאתה פוחד שיקרה להם משהו כשתהיה רחוק? אין להם הורים?
בכל אופן, אם זה טיב הקשר שלך למשפחה - עדיף לך מבחינה רגשית להישאר בסביבה. הגירה עלולה להעציב אותך.

כל דבר שפותח אפשרות לרילוקיישן.
רילוקיישן בהכרח דבר חיובי?

זה ההזמן שלך להתנסות ולבדוק מה מושך אותך.
אני מסכים, ואני לא מפחד לעשות ''טעויות'' בשלב הזה, אני פשוט לא בטוח איך לבחור משרה מעבר לנושא העניין ולנושא הכספי...

מה הסיבה שאתה פוחד שיקרה להם משהו כשתהיה רחוק? אין להם הורים?
יש להם הורים. אני מאוד רוצה לראות את האחיינים שלי גדלים ומתפתחים, ואלה השלבים שבהם הקפיצות הן הכי משמעותיות ונראות. מזחילה להליכה, מהשמעת קולות בכי לדיבור.
הסיבה שאני מפחד - מבלי להיכנס לפרטים מזהים - אני מכיר מישהו שחי בחו''ל ואח שלו עבר תאונה שגרמה למותו. אח שלו די הצטער שלא בילה מספיק איתו...

אגב, אבא שלי עשה את התואר השני שלו בחו''ל. חי ולמד במשך כשלוש שנים בערך בגילי. אני בטוח שאם אעלה את הסוגייה הזו הוריי יתמכו בי בהחלטה, זה יותר אני עם עצמי...
ולא רק בנושא העזיבה לחו''ל (גם אם זמנית) אלא גם בשיקולים אחרים.

מה לגבי עבודה מעניינת אל מול עבודה שתקפיץ את הקריירה אבל משעממת ולא מפתחת?

טעות סטטיסטית קלאסית - זה 50/50 , או שכן או שלא.
אז במקום "טיול גדול", תעבוד בחו"ל, תכיר תרבות אחרת. אולי תכיר בחורה משם. אולי לא.

אף עבודה שתיקח לא חייבת להיות הרמטית, סופית, שקובעת מי אתה מעתה ועד 120. היום אולי מתאים לך לעבוד באירופה לשנתיים, ואז אולי עבודה לא תובענית קרוב לבית, ואחר כך אולי בשותפות ואז בכלל בחזרה לאקדמיה. ככל שתתמקם בעבודה יותר שנים זה אכן מקבע במידה מסויימת את ההמשך.

כשהייתי צעיר ממך בכמה שנים, אנשים קרובים הציעו לי לקחת בחשבון את האפשרות לעבוד בחו"ל בבחירת המקצוע שלי. כמי שקשור למשפחה ביטלתי את דבריהם כי מחיר ההגירה ברמה המשפחתית לעומת התועלת שבה, נראה לי בלתי נסבל. היום, כשכבר יש לי ילדים גדולים, אני יודע שצדקתי.
מי שלוקח בחשבון את זמן האיכות שלו עם האחיינים יתקשה מאד להשלים עם ניתוק של ילדיו שלו מהמשפחה.
(ואני לא מדבר על השיקול הנגדי של היערכות לחורבן ישראל כמדינה מערבית. בשביל זה יש שרשורים אחרים).

קודם כל תשנה את השם של הניק שלך...(זה משפיע בתת מודע מאוד מאוד)

דבר שני להערכתי מבין שלל העיצות שתקבל וקיבלת (ואולי גם יעלה לך בעצמך )

קח אותם בסוף איתך לך למקום שקט (ועדיף לאחר פעילות מוחית או גופנית חזקה)
ואז תשקיט את עצמך מחשבתך נפשך ומשם תנסה לחשוב למה לאן לאן נפשך מתשוקקת
מה יתן לך כח לקום בתחילת היום?
מה יתן לך הרגשה של משמעות עוצמה וחוסן פנימי?
מה יתן לך את "המתוקה שנת העובד"?

ולגבי הפחד שלך מאסון חלילה הוא פחד שוא ומיותר
אם היית אומר שאתה מאוד קשור אליהם ודואג ורוצה להיות בקירבתם
זה נושא אחד
אבל מכיוון שלא זה מה שאתה מציין
נראה שמה שמפריע לך זה הפחד הספיצפי הזה(והשאלה היא אם זה לא היה האם כן היית טס לחו"ל להתנסות?)

והייתי מציע שתלך לאיש מקצוע שתטפל נקודתי בזה
כי באמת שהפחד הזה לא הגיוני ומוגזם ולא מוצדק והחשש הזה לא תקין בעליל...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
ש איך לבחור יועץ פנסיוני להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 5
G איך לבחור אגח ממשלתי לטווח ארוך? שוק ההון 3
צ כיצד לבחור אסטרטגיית השקעה? נדל"ן 2
S איך לבחור ברוקר ישראלי? האם וכיצד להתמקח על העמלות? שוק ההון 6
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
שם משתמש בעייתי לבחור קרן כספית: פשוט להטיל מטבע? שוק ההון 38
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
R הייטק -חברה בינונית מול סטארט אפ? לא מצליח לבחור אוף טופיק 8
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
שם משתמש בעייתי איך לקרוא את שם הקרן? איך לבחור מסלול מחקה s&p נכון? שוק ההון 11
P באיזה תמהיל משכנתא לבחור? דירת מחיר למשתכן בנתיבות נדל"ן 10
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I כיצד לבחור קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
I מסלולי השקעה לבחור בן 18 שוק ההון 1
בורג איך לבחור רכב אם אתה לא אוהב רכבים אוף טופיק 128
ל איך לבחור קרן השתלמות - עדכונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
שיר הלל לטבע מתלבט איך לבחור ברוקר שוק ההון 1
Yos Etf אנרגיה ירוקה - במי לבחור? שוק ההון 0
י איך לבחור יועץ נדל"ן ששווה כסף? נדל"ן 20
O למה לבחור בין vt לבלאקרוק אם אפשר גם וגם? שוק ההון 7