• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיווק קרנות Blackrock בישראל

אז אתה אומר שכשאעבור לIB, עדיף למכור את הישראליות ולקנות מחדש רק את האיריות\אמריקאיות?, נשמע הכי הגיוני בתכלס.

קראתי כל כך הרבה מידע שכבר לא ידעתי אם באמת ג עד כדי כך נחותה בהשוואה לא או ב כשאני לא סגור על א או ב בהנתן העמלות הגבוהות של הרכישה.

לא נורא, גם אם עשיתי טעות, זה 'שכר לימוד' :)

אני מברך אותך שהקרנות יעלו הרבה עד עוד חצי שנה, אבל ייתכן ובכלל יהיו הפסדים עוד חצי שנה וכל הדיון לא יהיה רלוונטי. תמכור, תקבל "מגן מס" ואז תקנה VXUS, הייתי בטוח שהדיון הוא לעוד 5-10 שנים, אז סביר להניח שכבר יהיו הרבה רווחים.

לאו דווקא. אין קשר למעבר ל-IB. נקודת זמן מתאימה יכולה להיות ברגע שתבחר מבין האופציות.

זה נכון וזו סיבה להעדיף את אופציה ג' - כי היא זולה יותר בטווח הקצר.

1+

כלומר ה1% עלות של עמלות ברכישת ני"ע זרים בארץ היא עד כדי כך זניחה שגם לפני מעבר לIB כדאי להחליף? מה אם יהיו ירידות? יהיה סתם אקסטרא הפסד

ה1% עלות של עמלות ברכישת ני"ע זרים בארץ
או שהעלויות שלך מאוד יקרות, או שאתה מפזר את הכסף על יותר מדי ניירות שונים כך שבכל אחד יש סכום זעיר.
מה שכן, קח בחשבון גם עלות העברת תיק (שלא תהיה לך אם תממש ותעביר מזומן).
מה אם יהיו ירידות?
מגישים דו"ח ומעבירים את ההפסד הלאה, אבל אם אתה לא מתכוון להגיש דו"חות אז זה אכן שיקול נגד (ונגד IB בכלל).

כלומר ה1% עלות של עמלות ברכישת ני"ע זרים בארץ היא עד כדי כך זניחה שגם לפני מעבר לIB כדאי להחליף? מה אם יהיו ירידות? יהיה סתם אקסטרא הפסד

אני לא כל כך מבין את הקושי שלך.

אם מדובר בחשבון חייב ואתה נכנס לשוק עם סכומים גדולים אז אין שאלה ועדיף לך IB. אז למה שתחכה חצי שנה? לפתוח חשבון לוקח 3 ימים גג. וכמובן עדיף שתכניס לחשבון מיד את כל הכסף ותבצע המרה אחת (בשביל עמלת המינימום). אחר כך תוכל להיכנס לשוק באיזה מנות שתרצה (המזומן לא יברח לך בIB). בנוסף, אני באופן אישי לא חושב שכדאי לקנות איריות בחשבון חייב, ולכן לא מבין את ההתלבטות בין אירי לאמריקני, אבל נוהלו על זה כבר אין ספור דיונים בפורום, אז אין טעם להתחיל עוד אחד.

אם מדובר בחשבון פטור, אז לנצח תשאר בברוקר ישראלי ואז גם מה ההתלבטות?

אני לא כל כך מבין את הקושי שלך.

אם מדובר בחשבון חייב ואתה נכנס לשוק עם סכומים גדולים אז אין שאלה ועדיף לך IB. אז למה שתחכה חצי שנה? לפתוח חשבון לוקח 3 ימים גג. וכמובן עדיף שתכניס לחשבון מיד את כל הכסף ותבצע המרה אחת (בשביל עמלת המינימום). אחר כך תוכל להיכנס לשוק באיזה מנות שתרצה (המזומן לא יברח לך בIB). בנוסף, אני באופן אישי לא חושב שכדאי לקנות איריות בחשבון חייב, ולכן לא מבין את ההתלבטות בין אירי לאמריקני, אבל נוהלו על זה כבר אין ספור דיונים בפורום, אז אין טעם להתחיל עוד אחד.

אם מדובר בחשבון פטור, אז לנצח תשאר בברוקר ישראלי ואז גם מה ההתלבטות?

סתם עניין של להתרגל לכל העסק, ולהבין מי נגד מי, פסיכולוגית הרגשתי את הצורך להתחיל בדרך הפשוטה יותר, כנראה שפחות כלכלית מן הסתם.

או שהעלויות שלך מאוד יקרות, או שאתה מפזר את הכסף על יותר מדי ניירות שונים כך שבכל אחד יש סכום זעיר.

ה1% זה על קרנות איריות כולל כל העלויות (המרת מט"ח,רכישה, ברוקר, קסטודיאן וכל שאר הקללות...) באמריקאיות זה יוצא קצת פחות. על ניירות בארץ יש לי עמלה של 0.07% הפרש עצום, והתמקחתי המון עם הבנק על זרים...בנקים זה מכה עם כל מה שקשור לחו"ל.

בכל מקרה, אני מודה לכולם על העזרה, אני יודע שצורת הפעולה שלי היא כנראה לא אופטימלאית, אבל בגלל שאני מתחיל מאפס עם סכום כסף גדול, רציתי להשתפשף קצת דרך הבנק לפני שאני מתחיל להתעסק עם מס הכנסה וברוקר זר.

ה1% זה על קרנות איריות כולל כל העלויות (המרת מט"ח,רכישה, ברוקר, קסטודיאן וכל שאר הקללות...) באמריקאיות זה יוצא קצת פחות
יתכן. בחשבון שהיה לי באקסלנס התנאים היו זהים (עבור קרנות נקובות דולר), כך שהעלות הכוללת נעה בין כ-0.75% עבור השקעה של 10K ש"ח, 0.6% עבור 50K ש"ח, ומשם זה יכול לרדת באיטיות עוד קצת כי אכן עמלת ההמרה היא המשמעותית.

יתכן. בחשבון שהיה לי באקסלנס התנאים היו זהים (עבור קרנות נקובות דולר), כך שהעלות הכוללת נעה בין כ-0.75% עבור השקעה של 10K ש"ח, 0.6% עבור 50K ש"ח, ומשם זה יכול לרדת באיטיות עוד קצת כי אכן עמלת ההמרה היא המשמעותית.
נראה שלבנקים מאוד כואב להוזיל עלויות חו"ל, מילא ההבדל בין ברוקר בארץ לברוקר בחול היה מסתכם ב0.2% אחוז נניח אז כבר הייתי סוחר בארץ בלי הכאב ראש של ברוקר זר.
אבל כשמדובר פה על עמלות אפסיות לעומת 1% או 0.7% במקרים מסויימים, אין ברירה והולכים לזר.

הקרן של S&P 500 תהיה בדמי ניהול שנתיים של 0.07% (התשקיף למי שרוצה)
אלו בעצם יהיו יחידות נסחרות בשקלים של הקרן האירית הצוברת CSPX. הטיקר שלהם בבורסה, מתוך התשקיף:
יחידות הקרן רשומות למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב, והסימול שלהן הוא: אש.סז702
.( iS.FF702:ובאנגלי

אם זה יקרה זו מהפיכה.
זאת cspx. נחמד :)
באתר של בלקרוק עדיין לא מופיע שהיא נסחרת בישראל. אני מניח שנגלה עוד שבוע אם זה באמת קורה

זה לא נחמד. זו מהפיכה. זו אפשרות להשקיע בקרן צוברת סנופי, לשלם דמי ניהול אפסיים ולהיות ממוסה ריאלית ולא לפי מטבע, בצורה הכי מונגשת שאפשר לבקש. מהפיכה של שמחה.

אני כאן כדי לעזור לעזור לעזור

האם מישהו יכול להסביר לי את המספט הבא מתוך הכתבה:
האישור האחרון צפוי לחולל שינוי בתעשיית הקרנות המחקות בישראל, שיוצעו לציבור בשקלים בידי מערכי הייעוץ בבנקים

זה לא נחמד. זו מהפיכה. זו אפשרות להשקיע בקרן צוברת סנופי, לשלם דמי ניהול אפסיים ולהיות ממוסה ריאלית ולא לפי מטבע, בצורה הכי מונגשת שאפשר לבקש. מהפיכה של שמחה.
לפי התשקיף הקרן נקובה בדולר ולא בשקלים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האם מישהו יכול להסביר לי את המספט הבא מתוך הכתבה:
יש ליועצים בבנק מערכת דירוג קרנות שמופיעות בה קרנות ישראליות אבל לא קרנות זרות.
עכשיו הקרנות של בלאקרוק ייכנסו למערכת הדירוג.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
א לימוד שיווק דיגיטלי התפתחות אישית 0
U שיווק שותפים (אפיליאט) אוף טופיק 0
אורי ג. שיווק אונליין / דיגיטלי אוף טופיק 2
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
צ שיווק ומכירה התפתחות אישית 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
נימוסין "מצאת זול" ועוד טכניקות שיווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ג אשמח ללמד אותך שיווק דיגיטלי וורדפרס במקביל לעזרתך בהעשרת הידע והניסיון בשוק ההון התפתחות אישית 0
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 63
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 44
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה