@Yevgeny, אני דיברתי על טווח: חישוב אופטימי וחישוב פסימי. להלן התייחסות ספציפית לנקודות שהעלית.
מגן מס מגיע רק בפקיעה של האגח, והוא לא יכול להתקזז מול הקופונים שלה (כי הם לרוב שנתיים, ויהיו משנות מס קודמות).
לקחתי את זה בחשבון בהגדרת החישוב הפסימי, כשכתבתי: "באותה שנה".
(החישוב האופטימי הוא, כשמו, אופטימי, ולכן קשיי הקיזוז פחות רלוונטיים עבורו. הוא מחשב את מגן המס רק ברגע פדיון הקרן).
אגב, לידיעתך, לעיתים הקרן נפדית לשיעורין!
מה הערך של 100 שח של מגן מס עבור:
* משקיע שלא החזיק אף נייר חוץ מהאגח (שפקע)?
המשקיע שתיארת ימוסה לפי החישוב הפסימי. כל עוד הוא נמצא בתוך הטווח, החישוב בסדר.
* משקיע שכל שאר הניירות שלו בתיק אינם מחלקים דיבידנד / ריבית ובשל ירידות בשוק נמצאים כרגע בהפסד? (ואם יצליח לקזז מולן רק עוד כמה שנים - הערך של המגן בעתיד שווה פחות במושגים של היום)
אם מגן המס של המשקיע שתיארת
ענקי ביחס לתיק, הוא צריך בכל מקרה להסתכל על תשואה לפדיון
ברוטו, גם בלי שמקבלים את ההצעה שלי. אם המגן צנוע, אז הוא בעצם "צורך" את מגן המס, ולכן אני
משער שהוא יימצא בתוך הטווח (לא בדקתי).
* משקיע שמחויב במס ייסף ולכן משלם עוד 2% גם על רווחי הון?
* משקיע שמס הכנסה מחשיב את ההשקעות כהכנסה עם מיסוי בהתאם, ולא לפי מיסוי רווח הון?
שתי הנקודות הללו מהוות טיעון
כללי נגד תשואה לפדיון נטו, ולא טיעון ספציפי נגד הטווח שהצעתי. אם אתה לוקח את הטיעון הזה ברצינות אתה צריך להתנגד גם לשדה
הנוכחי שהאתרים מציגים, ששמו "תשואה לפדיון נטו".
בקיצור, למגן מס אין ערך אבסולוטי, וערכו יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - הוא לא יכול להיות כלול באף חישוב כללי.
שתי הנקודות האחרונות שהצגת מראות שגם ל
חבות מס אין ערך אבסולוטי, וערכה יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - ולכן לשיטתך היא לא יכולה להיות כלולה באף חישוב כללי, ואתה צריך להתנגד באופן גורף לשדה בשם "תשואה לפדיון נטו".
אני דווקא סבור שזה יהיה הגיוני ושימושי להציג טווח, כמו שהצעתי, ולהוסיף הסתייגות בכוכבית: "לא תקף עבור משקיעים שהשקעותיהם בשוק ההון ממוסות במס שולי או מס יסף".