• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלת אגח [וגם תשואה שלילית לפדיון]

• פותח הנושא פותח הנושא Homer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש לך סימוכין לזה שהמערכות מזכות אותך לפי מגן מס של שנה קודמת?
אתה חייב להפסיק להצהיר הצהרות גורפות כאילו הן עובדות בלי לספק סימוכין.
במקרה הזה אנחנו יודעים בוודאות כי זה לא נכון.
מגן המס מתאפס כל שנה וכל עוד אתה לא מגיש דו"חות תיאום מס אתה לא תקבל קיזוז אוטומטי ממגן מס של השנה הקודמת!

אני גם כן לא השתכנעתי למה התשואה לפדיון נטו שמפורסמת אינה נכונה.
@Yevgeny הסביר מדוע אז אני לא אטרח להסביר זאת שוב.

טוב אסכם את העבודה לגבי אג"חים:
1. אלא אם כן זוהי האחזקה היחידה בתיק שלך שמניבה תזרים חיובי כלשהו (למעט פק"מ) ואין לך גם כוונה שיהיו לך אחזקות שכאלה בעתיד, חישוב הנטו בכל האתרים השונים אינו נכון ויש להתעלם ממנו.
[נמחק, תגובה לא הולמת, yossik]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איני חייב לאף אחד שום דבר (באמת) אני לא חייב לספק סימוכין, אני לא חייב להראות חישוב ואני לא חייב שום דבר.
אם אני כותב משהו זה כי אני יודע אותו בוודאות
אני עושה זאת לא לשם אגו או להוכיח עליונות כלשהי, ממש ממש לא, אני עושה זאת כדי שאדם לא ישרוף כסף לחינם (וואו כמה זה קרה לי) ויפעל על סמך מידע מוטעה. אם מישהו יכול ללמוד מהטעויות שלי זה רע?
אם אתה כזה נחרץ. אז מפעת גילוי נאות - תגלה מי אתה (עם סימוכין). כל עוד שלא עשית זאת סיפקת לעצמך תשובה למה קשה להתייחס אליך ברצינות.
למה מישהו מחברי הפורום אמור להאמין למידע (חלקית שגוי וחלקית לא קשור) בלי סימוכין? איך אפשר לקיים דיון ככה? אפילו פה מנסים לתת סימוכין (דיי מגוחכים ומבדרים אך עדיין מנסים)

אתה מערבב דברים. דובר פה על מושג מסויים. אתה מסית את הדיון למשהו אחר לגמרי.
סתם בשביל הספורט בדקתי עכשיו מידע בגלובס וביזפורטל על אג"ח אפריקה כ"ו:
גלובס: תשואה ברוטו: 24.14% נטו: 18.21%
ביזפורטל: ברוטו: 24.12% נטו: 20.55%
באתרים של לאומי ושל הפועלים מופיע נתון כפי שהוא מופיע בביזפורטל. אתה מוזמן לדבר על גלובס ולשאול למה זה מופיע ככה שם. אם הייתי משקיע באגח ישירות, הייתי בודק את הנתונים הנ"ל דרך הבנק\ברוקר שלי שיש להם אחריות לספק נתונים אמינים ולא בעיתון כלכלי שקר כלשהו.
אז זה בכלל לא העניין: העניין זה שהתחלת מזה שלא יכול להיות דבר כזה תשואה ברוטו חיובית ותשואה נטו שלילית. הראו לך שטעית. אז הסתת את הדיון למקום אחר.

חישוב הנטו בכל מקום זהו קשקוש מוחלט, אין לזה שום קשר לאחיזה במציאות לאף אחד, מגן מס הינו נכס שווה ערך לכסף לכל דבר ועניין
זה לא קשור לדיון הזה. אנחנו דנים במושג מסויים.

האמת שלא ראיתי שום מקום בעולם שזה מחושב בכלל (כיוון שאי אפשר לחשב אותו) למעט האתרים בארץ.
אתה יודע מה הסיבה? כי בהרבה מקומות מיסוי ריבית\דיבידנד ומס רווהי הון שונים לגמרי. למשל בארה"ב מיסוי ריבית\דיבידנד הולך לפי מדרגות מס הכנסה. אז ברור שלא תראה חישוב נטו כי הוא אישי. זה לא המקרה בארץ.

@yossik נראה שהדיון מתחיל לסתות מהמטרה העיקרית שלו מאותה סיבה כמו שזה כבר קרה בכמה שרשורים אחרים.

נערך לאחרונה ב:
@Yevgeny כבר הסביר לך מתי זה יכול להיות. לא נתת הסבר נגדי. אתה ממשיך להגיב באותה צורה נחרצת בלי שום סימוכין.
כל האתרים טועים (כולל של הבנקים. רק אתה צודק).
מרגע זה אני מפסיק להגיב לך מסיבה רגילה לזה בפורומים באינטרנט כל עוד שלא תביא סימוכין לטענות שלך.

נערך לאחרונה ב:
@תל אביבי ,
שאלת פותח השרשור בכלל לא התייחסה לקניה היום, השאלה הייתה ליום פדיון האג״ח.
אם בנאדם רוכש אג״ח צמוד מדד + 5% ריבית לשנה ב 100K זה כמו משכורת של 5000 לשנה + הצמדה - מס.
אם הבנאדם מוכר היום ברווח של 20% ישלם מס על 20,000 = 5000 ש״ח - מס
ז״א שהמס הוא בגובה משכורת (ריבית) שנתית.
אם כך, למה למהר? אפשר להרוויח משכורת שנתית של 5K שנה אחר שנה עד ליום הפדיון בתוספת של עוד כמה גרושים כי האג״ח נקנה בדיסקאונט של 5%?
ואוסיף כי ״התשואה״ זה מספר על הנייר והריבית המתקבלת היא אמיתי בכיס.
ברור שניתן לטעון שכדאי למכור ולקנות אג״ח צעיר יותר עם תשואה גבוהה יותר אבל השאלה היא האם זה שווה ערך לתשלום המס שאשלם לפריץ?
אני לא חושב כך.

המונח ״תשואה״ שמופיע ליד האג״ח מתייחס לתשואה באחזקה שלו מהיום ועד לפדיון, כולל הקופונים בדרך ופדיון הקרן בסוף (וכולל השקעה מחדש של הקופונים).
הוא לא מתייחס לתשואה מהקניה ברגע כלשהו בעבר. כך שהוא דומה (עד כדי עמלות ומגיני מס) לנתון שמתייחס לקניית האג״ח כיום. בהחלט יכול להיות, שסה״כ על אג״ח מרגע קנייתו ועד הפדיון התשואה היא חיובית, אבל כרגע התשואה היא שלילית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
@אורי ג. מכיוון שהסיבה היחידה שנתת שהחישוב נטו הוא שגוי היא "אני יודע שהוא שגוי אבל לא מכבודי להסביר למה ואני לא הולך להסביר מה החישוב הנכון" אז אני אתייחס לקביעה שלך בהתאם.

@אורי ג. מכיוון שהסיבה היחידה שנתת שהחישוב נטו הוא שגוי היא "אני יודע שהוא שגוי אבל לא מכבודי להסביר למה ואני לא הולך להסביר מה החישוב הנכון" אז אני אתייחס לקביעה שלך בהתאם.
לא הובנתי כראוי.
אתה מניח שזה ענייני כבוד, זה לא, אני סתם עצלן. (וגם די בטוח שזרקתי את ספרי לימוד האג"ח שלי).

לא הובנתי כראוי.
אתה מניח שזה ענייני כבוד, זה לא, אני סתם עצלן. (וגם די בטוח שזרקתי את ספרי לימוד האג"ח שלי).
אז השאלה נשארת בעינה.
אם החישוב של תשואה נטו הוא לא נכון אז מה לדעתך הוא כן חישוב נכון?
אתה יכול להדגים פעם אחת על אג"ח לבחירתך מה החישוב הלא נכון שנעשה באתרים ומה החישוב הנכון שצריך להיעשות במקום?

החישוב הנכון הוא לגלם את המס לחיוב ולשלילה, מצד אחד אתה גובה מס בקופון ומצד שני בפדיון הקרן (שפעמים רבות נפדית לסירוגין) האתרים וגם אנשים פה אינם מחשבים את מגן המס שנוצר. אם מס הכנסה ומערכות המסחר מחשבות לי את מגן המס,למה שאני לא אחשב את מגן המס? יש מישהו פה שיטען שמגן מס לא שווה כסף?
אגב גם התשואה ברוטו לא ממש נכונה כי היא כי (אם זכרוני אינו מטעה אותי) היא לוקחת בחשבון כאילו הקופון הושקע מחדש בחדש בדיוק באותו התשואה לפדיון הנוכחי, מה שכמובן לא יכול להתרחש במציאות בשטח.
תשואה לפדיון זה נחמד נתון חביב, גם אם הוא לא ממש משקף ב100% את המציאות הוא לפחות נותן מדד אחד בר השוואה, בניגוד לתשואה לפדיון נטו שכאמור אינה נותנת כלום למעט "לבלבל את האויב", וכמו שאתה רואה הרבה נפלו בפח הזה.
אה ולא נכנסתי בכלל לחישוב עמלות, מי שסוחר דרך הבנק אז בכלל לא התשואות ברוטו ולא נטו מעניינות אותו, הוא חייב לבצע חישוב ידני, ולמחמים קצרים, בוא נניח של כמה חודשים גם פה לא נתון הברוטו ולא הנטו מעניינים, חובה חישוב ידני, גם למי שסוחר דרך בית השקעות עם עמלות נורמאליות.

חישוב כללי צריך להיות נכון תמיד ולכן העמלות אינן יכולות להיות חלק מהחישוב הכללי (כל אחד ועמלותיו)
גם מגן המס הוא עניין אישי, החישוב אינו יכול להניח איזה עוד נכסים קיימים למשקיע והאם הם ניתנים לקיזוז והאם המשקיע מעוניין לבצע מכירה לשם קיזוז.

ברמה האישית זה מאוד רלבנטי אבל זה לא רלבנטי למחשבון כללי, ברור שהבנק /בית השקעות יכול ומבצע את החיוב המלא ...
ואולי האתרים היו צריכים להוסיף הערה כדי להסביר למשתמשים שיש פער בין החישוב למציאות האישית שלהם

אם החישוב של תשואה נטו הוא לא נכון אז מה לדעתך הוא כן חישוב נכון?
אתן תשובה משלי, בגישה דומה לזו של @אורי ג. לדעתי יש שני חישובים נכונים, פסימי ואופטימי, שהתשואה לפדיון האמיתית צריכה להימצא ביניהם (אם מתעלמים מעמלות):

תשואה לפדיון נטו (חישוב פסימי): הפסד הון על הקרן מקוזז אך ורק מול רווחי ריבית מאותו נייר, שאירעו באותו חודש או בחודש מאוחר יותר באותה שנה. ההנחה כאן היא שלמשקיע אין רווחים מניירות אחרים, והוא לא מגיש דוחות.
(מנכים במקור שעושים קיזוז אוטומטי בין רווח והפסד בתוך אותה שנה בלי תלות בסדר התרחשותם רשאים להשמיט את המלים "באותו חודש או בחודש מאוחר יותר").

תשואה לפדיון נטו (חישוב אופטימי): הפסד הון על הקרן מחושב כאילו באותו רגע בו התרחש קוזז מול רווח הון שחבות המס עליו היא 25%, וחסך תשלום מס.

לפי הגישה שהצגתי, תשואה לפדיון נטו היא לא ערך אחד אלא טווח ערכים.

אתן דוגמה פשוטה. אנחנו ביום הראשון של השנה. אג"ח שקלי נסחר ב-104. משלם ריבית 5 בסוף השנה. הקרן נפדית ב-100 בסוף השנה. המס על הריבית הוא 15%. מה התשואה לפדיון?

תשואה לפדיון ברוטו: 0.961%
(105 חלקי 104).
תשואה לפדיון נטו (חישוב פסימי): 0.817%
(רווח ריבית של 5 מתקזז עם הפסד הון על הקרן, בגובה 4, ולכן משולם מס על 1 בלבד, כלומר מס בגובה 0.15. אז החישוב הוא: 104.85 חלקי 104).
תשואה לפדיון נטו (חישוב אופטימי): 1.2%
(רווח ריבית של 5 ממוסה לפי שיעור מס של 15% וזה גורע מהתשואה 0.75, ובאותו זמן הפסד הון של 4 מוסיף לתשואה החזר מס של 1 לפי שיעור מס של 25%, ובסך הכל המיסוי מוסיף לתשואה 0.25. אז החישוב הוא: 105.25 חלקי 104).

-- מקווה שלא טעיתי בחישובים...

נערך לאחרונה ב:
מגן מס מגיע רק בפקיעה של האגח, והוא לא יכול להתקזז מול הקופונים שלה (כי הם לרוב שנתיים, ויהיו משנות מס קודמות).
מה הערך של 100 שח של מגן מס עבור:
* משקיע שלא החזיק אף נייר חוץ מהאגח (שפקע)?
* משקיע שכל שאר הניירות שלו בתיק אינם מחלקים דיבידנד / ריבית ובשל ירידות בשוק נמצאים כרגע בהפסד? (ואם יצליח לקזז מולן רק עוד כמה שנים - הערך של המגן בעתיד שווה פחות במושגים של היום)
* משקיע שמחויב במס ייסף ולכן משלם עוד 2% גם על רווחי הון?
* משקיע שמס הכנסה מחשיב את ההשקעות כהכנסה עם מיסוי בהתאם, ולא לפי מיסוי רווח הון?

בקיצור, למגן מס אין ערך אבסולוטי, וערכו יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - הוא לא יכול להיות כלול באף חישוב כללי.

יבגני אתה מביא מצבי קיצון שלא תקפים במציאות לאף אחד חוץ מאשר האדם התיאורטי של התאוריה שלך כדי להוכיח שאתה צודק.
אתה טוען שלמגן מס אין ערך אבסולוטי, כלומר יש לו ערך כלשהו הגדול מ0 לרוב רובם המוחלט של האנשים? כלומר הערך הזה משתנה לאדם לאדם וכל אדם באשר הוא יש לו תשואת נטו שונה?
כבר ביססת את הטענה שלי:
"חישוב הנטו באתרים אינו נכון ויש להתעלם ממנו"
אגב אם משקיע ממוסה כעסק אתה תקבל את אותו המס וגם מכן המס אך עם אחוזי מיסוי שונים זה הכל.
בקיצור סיימתי את הדיון העקר הזה, אם אתם משקיעים באג"חים קבלו את ברכתי לקנות ולמכור אג"חים עפ"י התשואה נטו, אני אמשיך לצעוק שהמלך הוא ערום.

לשואל המקורי בהנחה שאתה עדיין עוקב (הרי לטובתו הדיון הזה נוצר):
שאתה קונה או מוכר אג"ח, תתעלם מנתון מהתשואה נטו היא באה להטעות ולבלבל אותך.

• אהבתי
Reactions: ogi
אני לא טענתי שלמגן מס אין ערך - אני רק טוען שלא ניתן לכמת אותו באופן כללי ולא אישי. ולכן המונח שנקרא "תשואה לפדיון נטו" אינו כולל אותו - ולכן החישוב שלו נכון.
אתה מוזמן להמציא מושג אחר, רלוונטי יותר - ולהציע לאתרים הפיננסיים שיטת חישוב אחרת שתהיה מועילה לכולם באופן זהה.

@Yevgeny, אני דיברתי על טווח: חישוב אופטימי וחישוב פסימי. להלן התייחסות ספציפית לנקודות שהעלית.
מגן מס מגיע רק בפקיעה של האגח, והוא לא יכול להתקזז מול הקופונים שלה (כי הם לרוב שנתיים, ויהיו משנות מס קודמות).
לקחתי את זה בחשבון בהגדרת החישוב הפסימי, כשכתבתי: "באותה שנה".
(החישוב האופטימי הוא, כשמו, אופטימי, ולכן קשיי הקיזוז פחות רלוונטיים עבורו. הוא מחשב את מגן המס רק ברגע פדיון הקרן).
אגב, לידיעתך, לעיתים הקרן נפדית לשיעורין!
מה הערך של 100 שח של מגן מס עבור:
* משקיע שלא החזיק אף נייר חוץ מהאגח (שפקע)?
המשקיע שתיארת ימוסה לפי החישוב הפסימי. כל עוד הוא נמצא בתוך הטווח, החישוב בסדר.
* משקיע שכל שאר הניירות שלו בתיק אינם מחלקים דיבידנד / ריבית ובשל ירידות בשוק נמצאים כרגע בהפסד? (ואם יצליח לקזז מולן רק עוד כמה שנים - הערך של המגן בעתיד שווה פחות במושגים של היום)
אם מגן המס של המשקיע שתיארת ענקי ביחס לתיק, הוא צריך בכל מקרה להסתכל על תשואה לפדיון ברוטו, גם בלי שמקבלים את ההצעה שלי. אם המגן צנוע, אז הוא בעצם "צורך" את מגן המס, ולכן אני משער שהוא יימצא בתוך הטווח (לא בדקתי).
* משקיע שמחויב במס ייסף ולכן משלם עוד 2% גם על רווחי הון?
* משקיע שמס הכנסה מחשיב את ההשקעות כהכנסה עם מיסוי בהתאם, ולא לפי מיסוי רווח הון?
שתי הנקודות הללו מהוות טיעון כללי נגד תשואה לפדיון נטו, ולא טיעון ספציפי נגד הטווח שהצעתי. אם אתה לוקח את הטיעון הזה ברצינות אתה צריך להתנגד גם לשדה הנוכחי שהאתרים מציגים, ששמו "תשואה לפדיון נטו".
בקיצור, למגן מס אין ערך אבסולוטי, וערכו יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - הוא לא יכול להיות כלול באף חישוב כללי.
שתי הנקודות האחרונות שהצגת מראות שגם לחבות מס אין ערך אבסולוטי, וערכה יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - ולכן לשיטתך היא לא יכולה להיות כלולה באף חישוב כללי, ואתה צריך להתנגד באופן גורף לשדה בשם "תשואה לפדיון נטו".

אני דווקא סבור שזה יהיה הגיוני ושימושי להציג טווח, כמו שהצעתי, ולהוסיף הסתייגות בכוכבית: "לא תקף עבור משקיעים שהשקעותיהם בשוק ההון ממוסות במס שולי או מס יסף".

נערך לאחרונה ב:
@Yevgeny,
שתי הנקודות הללו מהוות טיעון כללי נגד תשואה לפדיון נטו, ולא טיעון ספציפי נגד הטווח שהצעתי. אם אתה לוקח את הטיעון הזה ברצינות אתה צריך להתנגד גם לשדה הנוכחי שהאתרים מציגים, ששמו "תשואה לפדיון נטו".

שתי הנקודות האחרונות שהצגת מראות שגם לחבות מס אין ערך אבסולוטי, וערכה יכול להשתנות מאדם לאדם לפי הנסיבות - ולכן לשיטתך היא לא יכולה להיות כלולה באף חישוב כללי, ואתה צריך להתנגד באופן גורף לשדה בשם "תשואה לפדיון נטו".

אני דווקא סבור שזה יהיה הגיוני ושימושי להציג טווח, כמו שהצעתי, ולהוסיף הסתייגות בכוכבית: "לא תקף עבור משקיעים שהשקעותיהם בשוק ההון ממוסות במס שולי או מס יסף".

נו צדיק אחד בסדום.
חישוב מס זה חישוב אינדיבידואלי ואישי.
לכל אחד חישוב המס שלו לא ניתן בכלל להציג "נטו" אחד כללי, זה קשקוש, ההפך זה לא נכון לרוב רובו המוחלט של האנשים, האנשים שזה כן תקף לגביהם בטל בשישים.
לאחד יש הטבות בגלל שהוא פנסיונר
השני נכה 100%
השלישי תושב חוץ במדינה עם הסכם מס
הרביעי במדינה ללא הסכם מס
החמישי משלם מס שולי על כל העסק
לשישי יש ניכוי מס במקור של 50% על ריביות
והשביעי גם אזרח של מדינה עם מיסוי פרסונלי (ע"ע ארה"ב)
אולי השמיני משקיע בIRA

@ogi אני בהחלט מסכים איתך שיש עוד דברים שאתה כמשקיע צריך להיות מודע להם להערכת התשואה שלך. אני לא החלטתי על ההגדרה של הנתון הזה - רק הגבתי על הטענה שהוא "מחושב לא נכון". החליטו מתישהו על שיטת חישוב אחידה שתאפשר השוואה סבירה בין ניירות.

אגב @אורי ג. - אני אישית הייתי בשתיים מתוך ארבעת "מקרי הקיצון התיאורטיים שלא תקפים לאף אחד במציאות" הללו, ומכיר אנשים שגם האחרים רלוונטיים להם.

@ogi אני בהחלט מסכים איתך שיש עוד דברים שאתה כמשקיע צריך להיות מודע להם להערכת התשואה שלך. אני לא החלטתי על ההגדרה של הנתון הזה - רק הגבתי על הטענה שהוא "מחושב לא נכון". החליטו מתישהו על שיטת חישוב אחידה שתאפשר השוואה סבירה בין ניירות.
@Yevgeny, הבעיה היא שבחרו שיטת חישוב שלא נכונה עבור אף משקיע, ומציגים אותה כאילו היא נכונה לכולם.

אני חושב שיש הרבה מאוד חישובים סטנדרטיים בעולם הפיננסי שנבחרו כי הם פשוטים וניתן לחישוב אבסולוטי והשוואה - למרות שהם לא מייצגים את כל התמונה המלאה.

דמי הניהול של קרן כלשהי הם לא המרכיב היחיד בפער בין ערך המדד לשווי הקרן. מדדי NTR הם חישוב תיאורטי ששונה בפועל ממה שתשיג כל קרן שמחזיקה את מרכיבי אותו מדד, וכו וכו'.

כל עוד ההגדרה של כל מושג ידועה וברורה - אפשר להשתמש בה להערכות והשוואות שונות, ולסייג או להוסיף אליהן את הגורמים הרלוונטיים הנוספים. אבל השלב הראשון הוא שמסכימים על ההגדרות כדי תהיה שפה משותפת.

אני חושב שיש הרבה מאוד חישובים סטנדרטיים בעולם הפיננסי שנבחרו כי הם פשוטים וניתן לחישוב אבסולוטי והשוואה - למרות שהם לא מייצגים את כל התמונה המלאה.
אני מאוד בעד מטריקות פשוטות ועקביות:
רוצים לחשב מס כאילו הנייר נמצא לבד בתיק? סבבה, זה קונספט פשוט, עקבי ולגיטימי. זה מה שקראתי "תשואה לפדיון נטו (חישוב פסימי)".
רוצים לחשב מס כאילו יש תיק מלא ניירות שתמיד מאפשר ניצול אופטימלי של מגן מס? זה גם כן קונספט פשוט, עקבי ולגיטימי. זה מה שקראתי "תשואה לפדיון נטו (חישוב אופטימי)".

אבל הקונספט הקיים הוא מעוות:
להעמיד פנים כאילו לא קיים קיזוז מס בעולם, גם לא בין ריבית ופדיון קרן בהפסד שמתרחשים באותו יום באותו נייר. זה עולם מקביל דמיוני. אני מעדיף שלא יוצג שדה מאשר שדה מטעה כזה.

זה לא עניין של תמונה לא מלאה, זה עניין של פרטים שנמצאים בתמונה אבל מחוברים באופן שגוי: מה שקורה לקרן ומה שקורה לריבית.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
החישוב של "התשואה לפדיון נטו" שקול לגרסא ה-"פסימית" שהגדרת (כי הריביות והקרן מופרדים בשנה לפחות ביניהם, ואין להם אפשרות להתקזז).

רוצה להוסיף מושגים חדשים שיותר שימושיים לך? בבקשה.
רוצה להעיר לכל מי ששואל על תשואה לפדיון נטו שהיא לא כוללת עוד שיקולים? גם בבקשה.
רק אל תאמר בבקשה (בבטחון מלא) שהחישוב הוא "לא נכון".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O שאלת אגח קונצרני שוק ההון 0
א שאלת תכנון פיננסי לעתיד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נ שאלת PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 14
מ שאלת תם שוק ההון 4
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
ד שאלת הבנה - מחקה מדד סנופי שוק ההון 8
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 29
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
עידו ג שאלת מוסר - מס ומכירה בשכבות אוף טופיק 39
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ס שאלת פרוצדורה של מתחילה. שוק ההון 14
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
K שאלת משכנתא ודיור נדל"ן 9
ה שאלת הבנה על התשואה של הסנפ500 שוק ההון 50
ה שאלת הבנה במחירי נדלן נדל"ן 8
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
avivaviv שאלת הדיוט לגבי הראל סל NIKKEI 225 מנוטרלת מט"ח שוק ההון 5
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H שאלת מס שבח, מס רכישה ומה שביניהם בסיטואציה מסויימת נדל"ן 3
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
D דמי ניהול בקרן כספית - שאלת הדיוט שוק ההון 3
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
T שאלת דירה בהנחה (מחיר למשתכן) נדל"ן 10
I שאלת מתחילים - אידנקס ישראליות בוול סטריט שוק ההון 0
deussex שאלת הסולידית בטוויטר כל שבוע "מה קניתם השבוע ?" אוף טופיק 2
H שאלת משכנתא - חישוב שליש מההכנסה בניכוי הוצאות נדל"ן 6
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
D חסכון פנסיוני- שאלת בורות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G שאלת מטח עם מישהו מכיר שוק ההון 5
J שאלת מס במקרה של שנת הפסד לאחר שנת רווח מיסים 4
G שאלת השאלות של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
necrophidius שאלת RSU מיסים 16
M שאלת קיזוז מס רווח הון והפסד מניה שוק ההון 9
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6
ע קרנות סל - שאלת הבהרה שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה