• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלת תם

מה אני עושה פה?!

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

אני מאוד חדש בתחום ומנסה להבין מה אני עושה פה,
עשיתי חיפוש לקרן מחקה תא 35 וקיבלתי מספר אפשרויות,
תא 35 אי.בי.אי. מחקה
תא 35 הראל מחקה
תא 35 מור מחקה

ועוד כמה, השאלה שלי היא, אם כולם מחקים את אותה הקרן אז מה בעצם ההבדל בין הניירות?
ולמה המחיר של כל נייר שונה בין אחד לשני?

מודה על העזרה

ומנסה להבין מה אני עושה פה
רצוי, לומד.

1. תקרא את הבלוג של הסולידית בנושא השקעות

2. תעבור על שרשור מייק אם צריך.

3. אח"כ תשאל שאלות.

4. תשקיע

אתה שואל דברים בסיסיים, מיותר לענות עליהם כי נשמע שאין לך את הידע הבסיסי להבין גם אותם וזה רק יוביל לעוד שאלות סרק או גרוע מזה , לעשות טעויות בגלל ידע חלקי או חוסר ידע.

אין קיצורי דרך, תלמד.

נערך לאחרונה ב:
בגדול אין הבדלים.

בקטן - עקיבה אחרי מדד זה משהו שיש כמה דרכים לבצע אותו, אז ייתכן שהקרנות קצת שונות וזה עשוי להתבטא בתשואות טיפה שונות.
בנוסף, דמי הניהול נקבעים לפי רצון מנהל הקרן - זה גם כמובן משפיע על התשואה.

לגבי המחיר עצמו - מה שמשנה בתכל'ס זה השינוי במחיר.
קרנות בישראל בד"כ מושקות במחיר של 1 ש"ח ליחידה.
אז אם הקרנות הושקו בזמנים שונים, המחירים שלהם בהווה יהיו שונים.

אני מאוד חדש בתחום ומנסה להבין מה אני עושה פה,
לשאלות בסיסיות אתה יכול להעזר בצטבוט. העתקתי את השאלה שלך לג'מיני ותראה איזה יופי:

זו שאלה מצוינת ומאוד רלוונטית! אכן, אם כל הקרנות מחקות את אותו המדד (ת"א 35 במקרה הזה), נשאלת השאלה מה בעצם ההבדל ביניהן, ולמה המחיר שונה. הנה ההסברים:

מה ההבדל בין קרנות מחקות של ספקים שונים?​

למרות שכל הקרנות האלה שואפות לחקות את מדד ת"א 35 (שכולל את 35 המניות הגדולות והנסחרות ביותר בבורסה בתל אביב), ישנם מספר הבדלים מרכזיים בין הקרנות שמציעים בתי השקעות שונים (כמו IBI, הראל ומור):

• דמי ניהול: זהו כנראה ההבדל המשמעותי ביותר. כל בית השקעות גובה דמי ניהול שונים עבור ניהול הקרן. דמי ניהול נמוכים יותר יתורגמו בסופו של דבר לתשואה גבוהה יותר עבורך, שכן פחות כסף נגרע מההשקעה שלך. חשוב לבדוק את אחוז דמי הניהול השנתיים של כל קרן.
  • טעות עקיבה (Tracking Error): קרן מחקה שואפת לשקף את ביצועי המדד בצורה מדויקת ככל האפשר. עם זאת, תמיד תהיה "טעות עקיבה" קטנה – פער בין התשואה של הקרן לבין התשואה של המדד עצמו. הפער הזה נובע מגורמים שונים כמו עמלות מסחר, חשיפות למזומן בקרן, דרך הניהול הספציפית של הקרן (למשל, האם היא מחזיקה את כל המניות במדד באופן מלא או משתמשת בנגזרים), וכו'. קרן טובה יותר תהיה בעלת טעות עקיבה נמוכה יותר.
  • נזילות הקרן וגודלה: קרנות גדולות וותיקות יותר נוטות להיות נזילות יותר, מה שמאפשר קנייה ומכירה קלות יותר של יחידות הקרן.
  • מנגנון חלוקת דיבידנדים: ישנן קרנות שמחלקות את הדיבידנדים שהן מקבלות מהמניות למשקיעים (קרנות "מחלקות"), וישנן כאלו שצוברות אותם חזרה בתוך הקרן (קרנות "צוברות"). לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות מבחינת מיסוי ותכנון פיננסי.
  • שירות לקוחות ומוניטין של בית ההשקעות: למרות שזה פחות קשור לביצועי הקרן הישירים, עבור חלק מהמשקיעים שירות הלקוחות והאמינות של בית ההשקעות שמנהל את הקרן חשובים.

למה המחיר של כל נייר שונה?​

המחיר שאתה רואה לכל יחידת השתתפות בקרן (כלומר, "מחיר הנייר") שונה בין הקרנות השונות מכמה סיבות:

• מספר יחידות הקרן והשווי הכולל שלה: מחיר יחידת השתתפות נקבע לפי שווי הנכסים הנקי של הקרן (NAV - Net Asset Value) חלקי מספר יחידות ההשתתפות שהונפקו. כלומר, אם לקרן אחת יש 10 מיליון ש"ח בנכסים ו-10 מיליון יחידות, מחיר יחידה יהיה שקל אחד. אם לקרן אחרת יש 10 מיליון ש"ח בנכסים ומיליון יחידות, מחיר יחידה יהיה 10 שקלים. זה לא אומר שאחת "טובה" או "יקרה" יותר מהשנייה. זה פשוט עניין חשבונאי.
  • תאריך השקת הקרן: קרנות שונות הושקו בתאריכים שונים. ככל שקרן ותיקה יותר, סביר להניח שמחיר היחידה שלה יהיה גבוה יותר, משום שהיא צברה תשואות לאורך זמן.
  • השפעת דמי הניהול וטעות העקיבה לאורך זמן: גם אם שתי קרנות התחילו עם אותו מחיר יחידה, דמי הניהול השונים וטעויות העקיבה המצטברות לאורך זמן ישפיעו על ביצועי הקרן ועל מחיר היחידה שלה ביחס למדד ובסופו של דבר גם זו לזו.
לסיכום, כאשר אתה בוחן קרנות מחקות על אותו מדד, הדברים החשובים ביותר לבדוק הם דמי הניהול וטעות העקיבה. מחיר יחידת ההשתתפות עצמו פחות רלוונטי לקבלת ההחלטה, שכן הוא משקף גורמים טכניים יותר מאשר איכות הקרן או כדאיות ההשקעה בה.

האם יש לך שאלות נוספות לגבי ההבדלים האלה?

יש לי נעליים של נייק, אבל ראיתי שגם אדידס וניו בלאנס מוכרים נעליים. נראה שכולם רוצים את הכסף שלי. מוזר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 29
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
D שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
ר שאלת תם - גיליתי שבחשבון ההשקעות בבנק לקחו 600 שקל עמלה לרבעון שוק ההון 9
G שאלת תם ללא מושג כלל נדל"ן 12
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
נ שאלת תם שוק ההון 1
P שאלת תם - יציאה לשם כניסה שוק ההון 34
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
C שאלת תם, משכנתא ל-25 שנה למטרת השקעה נדל"ן 18
ל שאלת תם: חישוב שווי "מזומן" של תיק שוק ההון 2
E שאלת תם לאחזקות של קרן נאמנות שוק ההון 4
B שאלת תם - MTFי S&P 500 סד-1 שוק ההון 5
Modric19 שאלת תם על אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Modric19 שאלת תם על IB / IBI שוק ההון 12
S שאלת תם - ריבית ארה"ב שוק ההון 11
מ שאלת תם על עמלות צרכנות פיננסית 3