• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלת תם על מה זה מניות.

• פותח הנושא פותח הנושא נירלוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נירלוס

משתמש רשום
דירוג
0
שאלה של מתחילים!

למה אנשים קונים מניות שלא מחלקות דיבדנדים, כלומר שבעל המניה לא מרוויח ממנה כלום.
יותר בהרחבה ומקווה שאני יובן. אדם שקונה מניה אין לא שום ערך פיזי וגם שום קשר לחברה עצמה שהרי הוא לא מתחלק איתה ברווחים שלה וגם לא מקבל דיבדנדים. אלא כל מה שהוא מרוויח זה שמישהו ירצה לקנות ממנו את המניה במחיר גבוה מהקניה, אבל למה שמשהו ירצה לקנות אם גם לו אין שום רווח וכו'. לדוגמא אם אפל מוכרת מניות וכל מי שמחזיק מניה מקבל מהרווחים 1% אם כן יש סיבה שמישהו ירצה לקנות ממני אותה כי הוא צופה שרווחי החברה יעלו והוא יקבל יותר אבל אם אין שום קשר לרווחי החברה אז מה הסיבה לקנות וכל התהליך הזה של השוק.

מקווה שלא הייתי טרחני מידי בכל אופן אשמח לתשובתיכם.
תודה.

בקצרה, עד כמה שאני מבין את זה - בעל החברה יכול לחלק רווחים בצורת דיבידנד, ואז ברור למה משתלם לקנות אותה. משתתפים בבעלות עליה וברווחים שלה.
ברגע שזה מובן - צריך להבין שאין הבדל בין חברה שמחלקת 10% דיבידנד בשנה, לחברה שעולה 10% בשנה. זו בסך הכל החלטה - התשואה ממכירה או דיבידנד - דומה.

לפיכך, להשקיע במניות צמיחה שלא מחלקות דיבידנד, זה תרגיל בתמחור עתידי של נכס.
כרגע לא מחולק דיבידנד, אבל הרווחים של החברה לא נעלמים - הם עדיין בקופתה. והקונים - הנוכחיים והעתידיים - יודעים את זה.
מחר היא יכולה להתחיל לחלק דיבידנד, ואז קנית תזרים דיבידנדים עוד כשהוא היה בזול, הרווחת. (זה לא תיאורטי - שנה שעברה מניות טק כמו גוגל התחילו לחלק)
מחר היא יכולה לא להתחיל לחלק דיבידנד, אבל יבוא אדם חדש שיהיה מוכן לקנות אותה ממך כי הוא רואה כמה כסף בקופתה וכמה היא מרוויחה (מוסיפה לקופה כל שנה).

תחשוב על זה כמו לקנות דירה על הנייר - שכשאתה שואל את הקבלן מתי האכלוס - הוא עונה לך: אין תאריך, אולי שנה ואולי 200.
אבל בינתיים הערך שלה אולי מטפס בגלל המיקום והביקוש, ויש שוק סחיר של אינספור אנשים שיהיו מוכנים לקנות ממך את הזכות הזו לדירה (במחיר גבוה יותר, שווה, או נמוך יותר).

חלוקת דיוודנט גוררת תשלום מס (25 אחוז), כאשר הכסף נשאר בחברה ערך המניה עולה אבל בעלי המניות דוחים את תשלום המס.
אם אתה בכל זאת מעוניין לראות זרם של הכנסות (נניח X שח כל חצי שנה) אתה כמובן יכול למכור כל פעם חלק קטן מהמניות שלך כך שסה"כ ערך המניות שנשאר יהיה קבוע או מעט גבוהה (כדי שלא ישחק עם האנפלציה)

אופציה נוספת טובה יותר היא לקנות קרן או תעודת סל של מניות שמחלקות דיווידנט , במקרה הזה אתה מקבל פיזור יפה של מניות שנותנות לך דיוודנט פעם ברבעון ובניגוד למניה אחת, כאן הסיכוי שלא יהיה דוודנט ברבעון מסוים נמוך מאד.

למה אנשים קונים מניות שלא מחלקות דיבדנדים, כלומר שבעל המניה לא מרוויח ממנה כלום.
ההנחה שלך לא נכונה.
זה שאין חלוקת דיבידנד לא אומר שהבעלים לא מרוויח כלום.
אדם שקונה מניה אין לא שום ערך פיזי וגם שום קשר לחברה עצמה
זה גם לא נכון.
מי שקנה מניה מחזיק חלק מהחברה. לא רק שיש לו קשר לחברה עצמה, הוא הבעלים (באחוז מסויים) של החברה.
הוא לא מתחלק איתה ברווחים שלה וגם לא מקבל דיבדנדים.
גם לא נכון.
אם חברה מרוויחה ולא מחלקת דיבידנד זה אומר שהערך שלה עולה. נכון שיש דברים אחרים שיכולים להוריד את שווי החברה במקביל, אבל במצב תיאורטי ("תנאי מעבדה") שלא קורה שום דבר אחר בעולם ושום דבר אחר לא משפיע על שווי החברה אז כל שקל שנכנס לקופת החברה מעלה את השווי שלה בשקל וכל שקל שיוצא מוריד את השווי שלה בשקל.
אבל למה שמשהו ירצה לקנות אם גם לו אין שום רווח וכו
כמו שכבר אמרתי, רווח (פוטנציאלי. יכול להיות גם הפסד כמובן) יש בכל מקרה לשניהם.
אבל אם אתה מחפש משהו יותר מזה, תחשוב על קונה פוטנציאלי שלא רוצה לקנות רק מניה אחת אלא לקנות את כל החברה (שזה אומר לקנות את כל המניות של החברה) או אפילו לקנות לקנות "רק" מספיק מניות כדי לשלוט בחברה.
קונה כזה יכול למשל להחליט לחלק דיבידנדים, הוא יכול להחליט למכור נכסים של החברה עצמה (תחשוב על אמצעי יצור של החברה, כמו למשל מכונות במפעל. או על פטנטים שהחברה מחזיקה, או סתם המשרדים שלה או אפילו הכסאות והשולחנות במשרד. את כל אלו אפשר תיאורטית למכור), אם הקונה הוא מתחרה הוא יכול לקנות את החברה רק כדי להקטין תחרות ולהגדיל לעצמו את הרווחים.
ויש עוד המון דברים אחרים בסגנון.

אתה צריך להבין שלהחזיק מניה אומר להיות בעלים של אחוז מסויים בחברה, ובתור בעלים כל רווח של החברה הוא גם רווח שלך.

אתה צריך להבין שלהחזיק מניה אומר להיות בעלים של אחוז מסויים בחברה, ובתור בעלים כל רווח של החברה הוא גם רווח שלך.
זה לא לבחירתך, למרות שאתה בעל מניות ומכאן בעלות חלקית בחברה.
אתה תלוי בהנהלת החברה שתחליט אם לחלק דיבידנדים או לא.

במקרים נדירים ייתכן שתהיה הצבעה שמערבת גם את בעלי המניות בשוק ההון, אבל בד"כ זה לא על דברים כאלה.

מכאן, הערך של המניה נובע, כפי שציינו מעלי, מציפייה עתידית לדיבידנדים.
מידת הספקולטיביות של זה משתנה בהתאם למצב החברה.

בסופו של דבר, הרווחים של החברה יכולים להיות מופנים לדיבידנדים, או מושקעים חזרה בתוך החברה כדי שהיא תצמח.
בשלב מסוים חברות צמיחה מגיעות לאיזשהו plateau בצמיחה, ומחלקות דיבידנדים.

למיטב הבנתי, לכן מדברים על המונח "מכפיל רווח" (P/E Ratio) - שזה היחס בין שווי החברה בשוק לבין הרווחים שלה. ככה אפשר להשוות בין חברות שמחלקות לבין חברות שלא מחלקות דיבידנדים.

נ.ב. גם אם חברה כבר מחלקת דיבידנדים, אין שום הבטחה שהיא תמשיך לעשות כך בעתיד...

למה אנשים קונים מניות שלא מחלקות דיבדנדים
מניה אחת כמו שהזכירו כאן זה חלק שלך בחברה, קטן מאד כך שלמעשה אתה יכול רק לדמיין שאתה הבעלים, אבל בכל אופן רשמית גם אתה הבעלים
אם תקנה הרבה חלקים כאלה תהפוך לבעלים של ממש.
מעתה השאלה לא על המניה אלא על החברה, מה היא שווה אם היא לא מחלקת דיבידנד!?
מקווה שאתה מבין שיש לה שווי גם בלי זה, כמו שיש שווי לסופר שמתחת לבית.
השווי הזה לא נגזר דווקא מדיבידנדים העתידים לבוא אלא מכל המכלול הרחב של הטובות (סתם לדוגמה עם המכולת, אולי שופרסל תרכוש אותה לפני שהיא תחלק דיבידנד)
וזה שונה מאד מ
לקנות דירה על הנייר - שכשאתה שואל את הקבלן מתי האכלוס - הוא עונה לך: אין תאריך, אולי שנה ואולי 200
כי דירה בעוד שנתיים עולה הרבה יותר מאותה דירה בעוד 200 - שם אתה מקבל עכשיו רק זכות לכשתבוא
בעוד שבקניית החברה (מניה) אתה מקבל הכל כאן ועכשיו.

זה לא לבחירתך
לא הבנתי מה לבחירתי או לא.
להחזיק מניות או לא להחזיק מניות זה לבחירתי.
העובדה שלהחזיק מניות אומר להיות בעלים זה לא שאלה של בחירה אלא של ההגדרה מה זה מניה. זה אכן לא לבחירתך לשנות את ההגדרה הנפוצה, למרות שאם אתה מאוד רוצה אתה יכול להמציא שפה משלך עם משמעות שונה.
אתה תלוי בהנהלת החברה שתחליט אם לחלק דיבידנדים או לא.
כמו שאמרתי, הדיבידנד עצמו לא מעניין. לפחות לא בהקשר עליו דיברתי.
מכאן, הערך של המניה נובע, כפי שציינו מעלי, מציפייה עתידית לדיבידנדים.
כמו שהסברתי, זה לא נכון.
בסופו של דבר, הרווחים של החברה יכולים להיות מופנים לדיבידנדים, או מושקעים חזרה בתוך החברה כדי שהיא תצמח.
נכון.
אבל בכל מקרה כל רווח של החברה הוא רווח שלך בתור בעלים/מחזיק מניות.
למיטב הבנתי, לכן מדברים על המונח "מכפיל רווח" (P/E Ratio) - שזה היחס בין שווי החברה בשוק לבין הרווחים שלה. ככה אפשר להשוות בין חברות שמחלקות לבין חברות שלא מחלקות דיבידנדים.
עירבבת בין 2 דברים לא קשורים.

לא הבנתי מה לבחירתי או לא.
חלוקת הרווחים. היא לא נתונה לשיקול בעל המניות מן השורה, למרות שהוא בעלים של (שבריר) חברה.

אבל בכל מקרה כל רווח של החברה הוא רווח שלך בתור בעלים/מחזיק מניות.
זה נחמד שהרווח שלך, אבל אין לך יכולת לבחור איך לממש אותו. אי אפשר למשוך אותו מקופת החברה ביום בהיר אחד. אז מה המשמעות שהוא שלך?
וסליחה, זה אפילו לא רק הרווח, זה תקף לכל נכס של החברה...

מכירת המנייה בשוק החופשי - השניוני - היא דרך אחרת להיפגש עם הכסף, אבל מחיר המניה נקבע לפי שווי החברה פלוס היוון של רווחים עתידיים, שייתכן שהחברה תחלק מתישהו כדיבידנדים וייתכן שלא.
כשדיברתי על המכפיל התכוונתי לזה.

--
זה דיי נפוץ שחברות מתחילות לחלק דיבידנדים אחרי שלב צמיחה מסוים.
יש חברות שעדיין לא עושות את זה למרות שהן כבר ענקיות, למשל ברקשייר... אבל גם כאן, זה עובד מכיוון שהשוק סומך על באפט (ויורשו) שההשקעה מחדש של הרווחים תיתן תשואה יפה בעתיד.

לדעתי, אם איכשהו קיימת חברה שהיה "נתון" לגביה שהיא לעולם לא תחלק את רווחיה לבעלי המניות - הערך שלה היה אפס. כמובן, זה מצב תיאורטי בלבד כי אין דרך להבטיח כזה דבר.

חלוקת הרווחים. היא לא נתונה לשיקול בעל המניות מן השורה, למרות שהוא בעלים של (שבריר) חברה.
אז מה?
נראה לי שלא קראת כלום ממה שכתבתי - כל הנקודה שלי היא שחלוקת דיבידנדים לא מעניינת.
זה נחמד שהרווח שלך, אבל אין לך יכולת לבחור איך לממש אותו. אי אפשר למשוך אותו מקופת החברה ביום בהיר אחד. אז מה המשמעות שהוא שלך?
וסליחה, זה אפילו לא רק הרווח, זה תקף לכל נכס של החברה...
זה לא לגמרי מדוייק.
גם אם לך כמשקיע קטן אין דרך לממש, עצם זה שהאפשרות קיימת (נניח למשל למשקיע גדול שקונה 51% מהחברה) נותן ערך למניה שלך.
מכירת המנייה בשוק החופשי - השניוני - היא דרך אחרת להיפגש עם הכסף
למה "אחרת"?
זאת הדרך היחידה למשקיע פשוט להיפגש עם הכסף במניה שלא מחלקת דיבידנד.
אבל מחיר המניה נקבע לפי שווי החברה פלוס היוון של רווחים עתידיים, שייתכן שהחברה תחלק מתישהו כדיבידנדים וייתכן שלא.
זה לחלוטין לא נכון.
מחיר המניה מוגדר בדיוק לפי שווי החברה. בגדול המחיר של כל מניה הוא שווי החברה חלקי מספר המניות, או אם מסתכלים בצורה אחרת - שווי החברה הוא בדיוק מחיר מניה כפול מספר המניות (לצורך הנוחות נתעלם כרגע ממצב שיש כמה סוגי מניות, שלא כל המניות סחירות וכו').

שווי החברה/שווי המניה נקבע לפי הרבה פרמטרים, אחד מהם הוא אכן היוון של רווחים צפויים. אבל יש פה עוד הרבה דברים אחרים.
כשדיברתי על המכפיל התכוונתי לזה.
אין שום קשר בין מכפיל לבין דיבידנד. מכפיל מדבר על רווחי החברה מול השווי שלה, בלי שום קשר לשאלה אם היא מחלקת דיבדינד וכמה דיבידנד היא מחלקת.
זה דיי נפוץ שחברות מתחילות לחלק דיבידנדים אחרי שלב צמיחה מסוים.
יכול להיות.
אז מה?
איך זה קשור לדיון?
לדעתי, אם איכשהו קיימת חברה שהיה "נתון" לגביה שהיא לעולם לא תחלק את רווחיה לבעלי המניות - הערך שלה היה אפס.
אתה טועה.
כבר הסברתי כמה פעמים איך אנשים יכולים להפיק ערך מחברה גם אם היא לא מחלקת דיבידנדים.

אז מה?
נראה לי שלא קראת כלום ממה שכתבתי - כל הנקודה שלי היא שחלוקת דיבידנדים לא מעניינת.
...
אתה טועה.
כבר הסברתי כמה פעמים איך אנשים יכולים להפיק ערך מחברה גם אם היא לא מחלקת דיבידנדים.
לא מבין את מקור התוקפנות כאן.

בסהכ הכוונה היא ששווי המניה נקבע מהערכת השוק לגבי רווח עתידי. זה יכול להיות דיבידנד, buyback, מישהו אחר שקונה את החברה..

(אפשר להתייחס לשווי החברה ולחלק במספק המניות, כמובן שזה שקול.)

שים לב שאם מישהו קונה ממך מניה, זה כי הוא מעריך שהוא יפגש עם הרווחים של החברה עצמם או ימכור את המניה בשווי גבוה יותר (למי? למישהו שחושב שייפגש עם הרווחים, או שבעצמו ימכור את המניה למישהו ש.. חוזר חלילה).

אם לעולם לא הייתה דרך להיפגש עם הכסף מקופת החברה עצמה, זה הופך את כל הסיפור למשהו לא מבוסס בעליל.

לא התכוונתי שספציפית אתה או אני בתור מחזיקי מניות צריכים לקבל דיבידנדים על מנת שכל העסק יהיה הגיוני, אלא רק שהשוק מגלם בתוכו את האפשרות הזו.

לא מבין את מקור התוקפנות כאן.
לא מבין איפה אתה רואה תוקפנות.
בסהכ הכוונה היא ששווי המניה נקבע מהערכת השוק לגבי רווח עתידי
מסכים חלקית - רווחים עתידיים של החברה הם אכן חלק מהדברים שמשפיעים על שווי המניה/חברה.
זה יכול להיות דיבידנד, buyback, מישהו אחר שקונה את החברה..
לא. כל אלו לא משפיעים בשום צורה על שווי המניה/חברה.
כלומר טכנית כן - כל חלוקת דיבידנד מורידה את שווי החברה בגובה הדיבידנד. כל buyback מקטין את כמות המניות ומעלה את המחיר של כל מניה (אבל טכנית לא משפיע ישירות על שווי החברה עצמה - כל מניה שווה יותר, אבל יש פחות מניות ובסה"כ השווי הכולל של החברה נמר).

שים לב שאם מישהו קונה ממך מניה, זה כי הוא מעריך שהוא יפגש עם הרווחים של החברה עצמם או ימכור את המניה בשווי גבוה יותר
לא בדיוק.
אם מישהו קונה ממך מניה זה כי הוא חושב שזאת עסקה טובה. במילים אחרות הוא חושב שבעתיד הוא יקבל יותר כסף (בין אם ע"י מכירה, מדיבידנד או כל דבר אחר) ממה שהוא השקיע כרגע.
(למי? למישהו שחושב שייפגש עם הרווחים, או שבעצמו ימכור את המניה למישהו ש.. חוזר חלילה)
שוב, לא מדוייק.
כבר הסברתי איך קונים יכולים להרוויח מקניית מניות גם בלי שהחברה תחלק דיבידנד.
אם לעולם לא הייתה דרך להיפגש עם הכסף מקופת החברה עצמה, זה הופך את כל הסיפור למשהו לא מבוסס בעליל.
אבל יש המון דרכים. וכבר הזכרתי אותן. את שוב ושוב חוזר על אותן טענות שכבר עניתי עליהן.
לא התכוונתי שספציפית אתה או אני בתור מחזיקי מניות צריכים לקבל דיבידנדים על מנת שכל העסק יהיה הגיוני, אלא רק שהשוק מגלם בתוכו את האפשרות הזו.
וכמו שאמרתי - אני ממש לא מסכים עם הטענה הזאת.

נראה לי שאתה מתבלבל לאורך כל ההודעות שלך בין רווחים לבין דיבידנדים.
הרווחים של החברה אכן משפיעים על השווי שלה. אבל השאלה אם החברה מחלקת דיבידנד או לא מחלקת דיבידנד לא באמת משפיעה על השווי (שוב, למעט הירידה הטכנית בשווי החברה שנובעת מעצם חלוקת הדיבדינד עצמו).

אני לא מסכים עם הסייפא של דבריך.
קח לדוגמא את מניית נייס שקיצרה לי את החיים. החברה מרויחה יותר מדוח לדוח, קופת המזומן של החברה עולה מדוח לדוח אבל בנאסדק לא אוהבים אותה ומחיר המניה יורד ויורד.
ואני שואל- כמי שהחזיק את המניה יותר משנה ורק הפסיד עליה כסף, מה מעניין אותי שהחברה מצליחה ומרויחה?? אני כשותף בחברה רוצה לראות את זה מתבטא בשער המניה, וזה לא.

אני לא מסכים עם הסייפא של דבריך.
אתה טוען שלהחזיק מניה לא אומר שאתה הבעלים שלה?
או שאתה טוען שהרווח הוא לא של הבעלים (כלומר שלך)?
קח לדוגמא את מניית נייס שקיצרה לי את החיים. החברה מרויחה יותר מדוח לדוח, קופת המזומן של החברה עולה מדוח לדוח אבל בנאסדק לא אוהבים אותה ומחיר המניה יורד ויורד.
מה זה אומר?
עדיין הרווחים של החברה הם הרווחים שלך. פשוט המחיר שבו קנית שיקף כנראה צפי לרווחים הרבה יותר גדולים מהרווחים שהיו בפועל, מה שגרם לירידת מחיר.
בסופו של דבר, זה שהיו מחלקים דיבידנד (אין לי מושג אם חילקו, לא מכיר את המניה הספציפית) לא באמת היה עוזר לך.

ואגב, אם הרווחים של החברה היו עוד יותר קטנים ממה שהם היום (או שלא היו רווחים בכלל) אז שווי המניה היה עוד יותר נמוך ממה שהוא היום.
זה ששווי המניה יורד לא אומר שהרווח שהחברה עושה לא משפיע על שווי המניה.
ואני שואל- כמי שהחזיק את המניה יותר משנה ורק הפסיד עליה כסף, מה מעניין אותי שהחברה מצליחה ומרויחה?? אני כשותף בחברה רוצה לראות את זה מתבטא בשער המניה, וזה לא.
כמו בכל השקעה, תמיד יש סיכון.
אם שווי המניה רק יורד זה אומר שהחברה לא מצליחה. גם אם בפועל היא לא הפסדית, היא פשוט לא מצליחה כמו שהייתה "צריכה" להצליח לפי המחיר שבו קנית אותה.

אם שווי המניה רק יורד זה אומר שהחברה לא מצליחה. גם אם בפועל היא לא הפסדית, היא פשוט לא מצליחה כמו שהייתה "צריכה" להצליח לפי המחיר שבו קנית אותה.
ברור שאני שותף בחברה, התכוונתי שאני לא בהכרח נהנה מהרווחים אם הם לא מתבטאים במחיר המניה.
המניה היא סחורה בשוק ומחירה נקבע לפי היצע וביקוש. אם לדוגמא צבר משקיעים החליט לשחק עם המניה בשורט, בלי קשר לדוחות, אז היא תרד.
מי קבע שאם החברה מרויחה המניה חייבת לעלות? אין חובה להזרים ביקושים למניה "טובה" והצעים למניה "רעה".

ברור שאני שותף בחברה, התכוונתי שאני לא בהכרח נהנה מהרווחים אם הם לא מתבטאים במחיר המניה.
אתה נהנה.
אם לא היו רווחים (או אם היו פחות רווחים) מחיר המניה היה אפילו יותר נמוך.
המניה היא סחורה בשוק ומחירה נקבע לפי היצע וביקוש
נכון.
אבל עדיין, מאחורי אותו היצע וביקוש יש משהו. זה לא סתם שאנשים מחליטים בצורה רנדומלית על שווי המניה (כלומר יש אולי כאלה שכן, אבל יש מספיק שחקנים בשוק שעושים חישובים יותר מלאים).
מי קבע שאם החברה מרויחה המניה חייבת לעלות?
אף אחד לא אמר את זה.
אמרתי שאם היא מרוויחה אז זה כלשעצמו (במנותק משאר הדברים שמשפיעים על המחיר) דוחף את המחיר למעלה. זה לא אומר שהשילוב של כל הגורמים ישאר חיובי.
בסוף יש המון דברים שמשפיעים על מחיר מניה. חיבור של כולם נותן לך בסוף את מחיר המניה הנוכחי. רווח/הפסד של החברה עצמה זה אחד הגורמים הללו.

כי דירה בעוד שנתיים עולה הרבה יותר מאותה דירה בעוד 200 - שם אתה מקבל עכשיו רק זכות לכשתבוא
בעוד שבקניית החברה (מניה) אתה מקבל הכל כאן ועכשיו.
לא בדיוק, בשני המקרים זו רק זכות - להנות מהרווחים, והזכות עצמה שווה כסף כמובן. בקניית מניה אתה לא מקבל דבר מלבד הזכות הזו, שנובעת מבעלות.
בעיקר במניות צמיחה, אתה לא יודע מתי באמת תהנה מהרווחים, יכול להיות שהחברה לא תחלק אף פעם דיווידנדים.
ההנאה מהמניה מתבצעת באמצעות העברת הזכויות-לרווח-העתידי (=מניית צמיחה) מאחד לשני, במכירה ברווח, כי כאמור לכל זכות יש ערך.

מובן שאם תקנה את כל/רוב הזכויות האלה בחברה X - תשלוט בחברה ותוכל לנתב את רווחיה אליך.

לא בדיוק, בשני המקרים זו רק זכות - להנות מהרווחים, והזכות עצמה שווה כסף כמובן. בקניית מניה אתה לא מקבל דבר מלבד הזכות הזו, שנובעת מבעלות.
בעיקר במניות צמיחה, אתה לא יודע מתי באמת תהנה מהרווחים, יכול להיות שהחברה לא תחלק אף פעם דיווידנדים.
ההנאה מהמניה מתבצעת באמצעות העברת הזכויות-לרווח-העתידי (=מניית צמיחה) מאחד לשני, במכירה ברווח, כי כאמור לכל זכות יש ערך.

מובן שאם תקנה את כל/רוב הזכויות האלה בחברה X - תשלוט בחברה ותוכל לנתב את רווחיה אליך.
בדירה על הנייר שהאכלוס בעוד 200 שנה אתה לא קנית דירה ממשית רק אחת העתידה להיות ובינתיים על הנייר.
כשקנית מניה אתה קנית (מיליונית) חברה ממש.
ואני חושב שהוויכוח שלנו קצת דומה לוויכוח המקביל כאן.
כמו שכתבתי
השווי הזה לא נגזר דווקא מדיבידנדים העתידים לבוא אלא מכל המכלול הרחב של הטובות (סתם לדוגמה עם המכולת, אולי שופרסל תרכוש אותה לפני שהיא תחלק דיבידנד)
והן רלוונטיות כבר מרגע הקניה

בדירה על הנייר שהאכלוס בעוד 200 שנה אתה לא קנית דירה ממשית רק אחת העתידה להיות ובינתיים על הנייר.
כשקנית מניה אתה קנית (מיליונית) חברה ממש.
בקניית דירה על הנייר באכלוס עתידי, אתה קונה חתיכה מבניין, שאתה לא יכול לעשות איתה דבר (היא לא קיימת), מלבד להעביר את הזכות לאדם אחר, תמורת תשלום.
בקניית מנייה, גם בחברה בת מאה, כל עוד היא לא משלמת דיבידנד, אתה קונה חתיכה מחברה, שאתה לא יכול לעשות איתה דבר (היא רשומה דיגיטלית), מלבד למכור לאחר.

זה נכון שאחד עתידי בבירור (דירה) והשני לא, אבל גם בקניית מניה מוצלחת, אבל כזו שלא משלמת רווחים, אני בעצם בונה על רווח עתידי שיגיע אליי, כי כרגע הוא כלוא.
בשני המקרים קנית בעלות, בשני המקרים יש לבעלות הזו ערך מוחשי בשוק - אבל מעבר לזה אין בהם שום דבר מוחשי.

זה סבבה, אבל:
א. גם אם שופרסל תרכוש את המכולת, אם שופרסל לא תתן דיבידנדים, זה עדיין בגדר רווח עתידי.
ב. אותו כנ"ל בדירה עתידית, בייחוד כשקונים דירה על בסיס השבחת ערך עתידית אפשרית, אפשרות לפינוי בינוי - המרכיב הספקולטיבי גדול מאוד, עוד לפני שהיא תבנה.

בוא נאמר, מי שרוצה לנטרל את האספקט הזה, שיקנה רק דירה מוכנה, או חברה שמשלמת דיבידנד.
בבסיס, אין הבדל מהותי, עדיף להיות בעל זכאות על קרקע בכיכר המדינה, מאשר דירה בנויה וישנה כמה קילומטרים משם, אבל זה מתאים לסוגי אנשים שונים שרוצים ודאות שונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שאלת תם שוק ההון 4
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
D שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
ר שאלת תם - גיליתי שבחשבון ההשקעות בבנק לקחו 600 שקל עמלה לרבעון שוק ההון 9
G שאלת תם ללא מושג כלל נדל"ן 12
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
נ שאלת תם שוק ההון 1
P שאלת תם - יציאה לשם כניסה שוק ההון 34
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
C שאלת תם, משכנתא ל-25 שנה למטרת השקעה נדל"ן 18
ל שאלת תם: חישוב שווי "מזומן" של תיק שוק ההון 2
E שאלת תם לאחזקות של קרן נאמנות שוק ההון 4
B שאלת תם - MTFי S&P 500 סד-1 שוק ההון 5
Modric19 שאלת תם על אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Modric19 שאלת תם על IB / IBI שוק ההון 12
S שאלת תם - ריבית ארה"ב שוק ההון 11
מ שאלת תם על עמלות צרכנות פיננסית 3