שלום רב.
1. אם אני קונה אג"ח ל2-5 שנים, האם זה אומר שאני חייב להחזיק בו לכל התקופה? אם לא, מה המשמעות של השנים?
2. מה היתרונות בלהחזיק כסף במק"מ ולא בעו"ש?
שלום רב.
1. אם אני קונה אג"ח ל2-5 שנים, האם זה אומר שאני חייב להחזיק בו לכל התקופה? אם לא, מה המשמעות של השנים?
2. מה היתרונות בלהחזיק כסף במק"מ ולא בעו"ש?
1. שאתה קונה אג״ח מופיעים עליו 2 פרטי מידע, האחד הוא הריבית שאתה תקבל, וגם מתי האג״ח פוקע (מה שאתה קורא לו אג"ח ל2-5 שנים). אתה לא חייב להחזיק באג״ח כל התקופה כי ניתן לסחור בו במשך כל התקופה והמחיר שלו משנה מידי יום (בעיקר משינויים בריבית).
2. לדעתי אם כבר יש יתרון, אז שהאג״ח נותן לך ריבית קבועה מידי שנה (לרוב פעמיים בשנה), ובסוף התקופה שהאג״ח פוקע אתה מקבל את הסכום ההתחלתי ששילמת (והעו״ש לא זז).
2. לדעתי אם כבר יש יתרון, אז שהאג״ח נותן לך ריבית קבועה מידי שנה (לרוב פעמיים בשנה), ובסוף התקופה שהאג״ח פוקע אתה מקבל את הסכום ההתחלתי ששילמת (והעו״ש לא זז).
יש הבטחה לתשואה כן, התשואה נקבעת בהנפקה לפי מכרז ככה שהריבית ההתחלתית נקבעת לפי ביקוש והצע, כיוון שנייר סחיר אז הריבית הגלומה באגרת גם היא משתנה כל הזמן לפי ביקוש והיצע בשוק.
אתה מדבר על קרנות אג"ח ממשלתי שמחזיקות סדרות שפדיונן עוד 2-5 שנים. הן יושבות על מח"מ סינטטי של נניח 3.2 ואין פדיון.
אתה יכול להחזיק אותן כמה זמן שתרצה. יום, או אינסוף.
המשמעות של השנים היא סיכון המח"מ. ככל שהמח"מ ארוך יותר כך הן הסדרות יותר רגישות לשינוים מקרו כלכליים ולפיכך יותר תנודתיות. כפיצוי, תוחלת התשואה שלהן תהיה גבוהה יותר (בד"כ).