אזהרה - לא יודע דבר.
גמלא סנג'ובזה - כ-50 ש"ח (או הגרסא הזולה שלו -- טפרברג סנג'ובזה - - 35 ש"ח)
בדיוק.
גם אני מאוד ממליץ על ה
גמלא סנג'ובזה שהוא יין מאוד מאוד מוצלח לדעתי, בעלות סבירה מאוד של כ- 50 ש"ח לבקבוק.
לכרגע אני רוכש אותו באופן קבוע לשתיה עצמית, וכמתנה לאירוח וערבי חברים באופן קבוע. כולם מרוצים וממש מתלהבים ממנו, אפילו אני שנחשב כצרכן יין ואלכוהול מאוד מאוד קטן ולא אנין טעם בכלל.
זן הסנג'ובזה הוא בעצם הזן העיקרי שאותו מגדלים בחבל
קיאנטי האיטלקי. במילים אחרות זהו "קיאנטי ישראלי".
יין טעים, קל לשתיה (גם מי שלא חובב יין אדום נהנה לשתות אותו בהכללה), טעים ולא "חזק" מדי. יותר טעים לי מקברנה סוביניון, ממרלו ושיראז.
לחלופין, גם
הפינו-נואר של סדרת גמלא מאוד מאוד מוצלח ומומלץ לדעתי (באתר כתוב משום מה שהוא יין לבן יבש, תתעלם, זה יין אדום יבש).
דן אריאלי עשה פעם ניסוי, נתן לאנשים לשתות יין יקר ויין זול, וכל פעם אמר להם שהיין עלה מחיר אחר, בלי קשר למחיר האמיתי. היין שהם חשבו שהוא היקר, היה להם יותר טעים.
1 - אמ;לק - תנסה ותרכוש
מה שטעים לך (ניסוי וטעייה) לפי התקציב היחסי שלך (שלא יכאב מדי בכיס). יקר יותר לא בהכרח טוב או טעים או מוצלח יותר.
מניח שזה תלוי מאוד באנינות הטעם של האינדיבידואל שתלויה גם בביולוגיה שלו (ביכולות שלו לזהות ולהנות מטעמים עדינים = כמות רצפטורים וכו').
2 - אמ;לק - בקבוק יין שמתומחר ב- 700 ש"ח במסעדה נועד לגרום לך לחשוב שלשלם על בקבוק 200 ש"ח בהתחשב בערב המיוחד והרומנטי זה אחלה וסביר (אפילו שהחלק התימני במוח שלך יודע שהוא עולה ברמי לוי 50 ש"ח).
ואל תשכח
שמחקרים במדעי החברה הראו שככל שאנשים חושבים שהיין שהם שותים יקר ומשובח יותר, ככה הם נהנים ממנו יותר... אז תוריד את התווית של המחיר ותגיד שהוא עלה 250 ש"ח ב- Yellow אבל בא במבצע עם טורטית בטעם שקשוקה.