• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה לבעלי דירות -

• פותח הנושא פותח הנושא Eranlavi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בעל נכס לא מחלקת חקירות.
גם אם השוכר השיג סכום שנתי בדרך מפוקפקת יוכל לומר "נפלה עלי בדיוק ירושה".
בעל הדירה לא יבקש לראות תעודת פטירה של הדודה מאמריקה.
תלוי כמה שוכרים פוטנציאליים יש לו. אף אחד לא רוצה להכניס פשע מאורגן או משהו כזה לדירה שלו.

אין לך מושג על איזה שטויות בעלי בתים פוסלים שוכרים, כשיש להם הרבה מועמדים. ידוע לי על שוכר פוטנציאלי שנפסל כי היתה עליו שמועה שהוא מהק.ג.ב; שוכרת פוטנציאלית שנפסלה כי תמונת הפרופיל שלה היתה במסיבה, מעשנת ושותה בירה, ובעלי הבית פחדו שהיא תעשה אצלם מסיבות; שוכרים פוטנציאליים שנפסלו כי ההורים שלהם היו עורכי דין, ובעל הבית פחד שיעשו לו בעיות עם החוזה...

כמובן שאם אין הרבה מועמדים, בעלי הבית יסכימו לסבול דברים הרבה יותר בעייתיים.

כמובן שאם אין הרבה מועמדים, בעלי הבית יסכימו לסבול דברים הרבה יותר בעייתיים.
הזכרת לי נשכחות :)
השכרנו את הבית שלנו בגליל במשך 6 שנים עד למכירתו.
השוכרים הראשונים היו זוג צעיר בהריון ראשון שנדדו כמה שנים בין ישובים בגליל.
השוכר השני היה רב ברסלבי מירושלים שניסה להרחיק את בנו המתבגר מהתפקרות (תודה לאל, לא הצליח לו).
השוכרים השלישיים היו זוג הומואים חמודים שהשתלבו נהדר בקהילה.
המכנה המשותף לכולם - שילמו בזמן ובלי בעיות.

שוכר שמציע לשלם מראש על שנת שכירות. ואם שילם מראש 60000 ש"ח למשל ובחודש השביעי גרם לנזק ב700 ש"ח אחרי שיש כסף לתקן.
בנוסף, 90 יום טרם סיום החוזה שלו חוזה חדש ואם מעיד באופן מתועד שאין בכוונתו להתפנות בסוף החוזה זה מספיק לפתיחת הליך פינוי מזורז - הפרה צפויה
לי הציע אחד שרצה לשכור תשלום מזומן של שנה מראש, הוא עצמאי שלא הצליח לשכנע אותי שיש לו תזרום צפוי ולכן סירבתי למרות שהוא לא התמקח על המחיר.
הליך פינוי מזורז לוקח המון זמן - מניסיון.
בית משפט, תור להוצאה לפועל וכו', והוא יכול להשאיר נזק רציני בדירה.
לדעתי יהיה לך בעיה לשכנע בעל דירה במצבך כרגע.

קוראת כאן את הדיון, וכמו בדיונים קודמים בנושא – שוב חוזרת התזמורת המוכרת של דרישות מצד משכירים: כמה תלושי שכר, כמה חודשים מראש, ערבים, ערבויות, חתימות, הצהרות, כתבי התחייבות והצהרות נאמנות... הכול בשם השקט הנפשי.

אבל שואלת אני בלב פתוח: האומנם לסדום דמינו ולעמורה נמשלנו?

האם כל מערכת יחסים בין שוכר למשכיר חייבת להיבנות על הנחה סמויה של חשד הדדי? האם באמת אין יותר מקום לגישה סבירה, אנושית, כזו שמבינה שגם אם אחת למספר שנים תיתקל במקרה מורכב כנראה ששום ערבות בנקאית לא הייתה מונעת אותו?
גם אני משכירה דירות, לא מעט. לאורך השנים, ברובם המכריע של המקרים הכל עבר באופן חלק, פשוט ואנושי. ובפעמים הבודדות שהייתה תקלה, אף תלוש שכר בן 100 לא היה פותר אותה.
אולי הגיע הזמן לשאול לא רק מה אנחנו דורשים מהשוכרים, אלא גם מה אנחנו דורשים מעצמנו, כחברה.

לי הציע אחד שרצה לשכור תשלום מזומן של שנה מראש, הוא עצמאי שלא הצליח לשכנע אותי שיש לו תזרום צפוי ולכן סירבתי למרות שהוא לא התמקח על המחיר.
הליך פינוי מזורז לוקח המון זמן - מניסיון.
בית משפט, תור להוצאה לפועל וכו', והוא יכול להשאיר נזק רציני בדירה.
לדעתי יהיה לך בעיה לשכנע בעל דירה במצבך כרגע.
ברגע ששילם מראש על שנה למה התזרים שלו רלוונטי? לא רלוונטי.
ואם ישלם שנה מראש + ערבות בגובה 2-3 חודשי שכירות במזומן. גם לא ירגיע אותך?

הליך פינוי מזורז נמשך 2-3 חודשים.

אם תחשוד בכל אחד גם במי שמשלם לך מזומן שטרות לשנה + 2 חודשי שכירות כביטחון זה חיים בפחד ואי אמון בסביבה באופן מוגזם המפריע לחיים תקינים.
אם נאמץ גישתך גם לא ננהג כי חלק מנהגים סביבנו אולי נהגים גרועים / שתויים / ללא רישיון.

ואם ישלם שנה מראש + ערבות בגובה 2-3 חודשי שכירות במזומן. גם לא ירגיע אותך?
היה לך פעם דירה להשקעה?
אם בסוף שנה הוא לא מסכים לתת תשלום נוסף, אתה מוציא אנרגיה שיא כדי להוציא אותו, התראה, עורכי דין וכו'.
המשפט מתקיים בעיר שבה השוכר שזה אומר שאתה יכול לנסוע לדיון בבאר שבע, הפסדת יום עבודה.
השוכר יכול להביא אישור מחלה (קרה אצלי) קובעים דיון לעוד חודש, הוצאת את הנשמה וקיבלת אישור להוצאה לפועל, קובע תור, משלם אגרה וכו'.
סתם שתדע, התור להוצאה לפועל לא תמיד מיד.
נניח שהצלחת לסלק אותו, כמעט תמיד הם משאירים נזקים רציניים ומוציאים את התסכול על הקירות, רק עכשיו אתה יכול להתחיל את תהליך חיפוש השוכרים החדשים.
עכשיו צריך לרדוף בנפרד אחרי הוצאות משפט שזה תיק נפרד בהוצאה לפועל וכו', תביעת נזיקין על הנזק וכו'.
ולמרבה הצער אני בקיא בנושא מניסיון מר.
כנראה שבסוף יגיעו איתו להסדר תשלום של 100 שקל עד יום מותו.
ולכן בלי שוכר שהמשכיר רגוע אז משקיעים לא מוכנים

נערך לאחרונה ב:
קוראת כאן את הדיון, וכמו בדיונים קודמים בנושא – שוב חוזרת התזמורת המוכרת של דרישות מצד משכירים: כמה תלושי שכר, כמה חודשים מראש, ערבים, ערבויות, חתימות, הצהרות, כתבי התחייבות והצהרות נאמנות... הכול בשם השקט הנפשי.

האם כל מערכת יחסים בין שוכר למשכיר חייבת להיבנות על הנחה סמויה של חשד הדדי? האם באמת אין יותר מקום לגישה סבירה, אנושית, כזו שמבינה שגם אם אחת למספר שנים תיתקל במקרה מורכב כנראה ששום ערבות בנקאית לא הייתה מונעת אותו?
גם אני משכירה דירות, לא מעט. לאורך השנים, ברובם המכריע של המקרים הכל עבר באופן חלק, פשוט ואנושי. ובפעמים הבודדות שהייתה תקלה, אף תלוש שכר בן 100 לא היה פותר אותה.
אולי הגיע הזמן לשאול לא רק מה אנחנו דורשים מהשוכרים, אלא גם מה אנחנו דורשים מעצמנו, כחברה.
אני לא מבין את הקישור לסדום.

יש כאן שגיאה א-סימטרית: אם הייתי שמרן מדי ולא לקחתי שוכר שעל פניו נראה "קשה" אבל בפועל הוא יהיה שוכר טוב, הפסדתי שכירויות.

אם לקחתי שוכר רע, אני מפסיד במכפלות.

אז אני ארצה להיות שמרן.

לא בטוח מה הקשר לחברה וכו'.

היה לך פעם דירה להשקעה?
אם בסוף שנה הוא לא מסכים לתת תשלום נוסף, אתה מוציא אנרגיה שיא כדי להוציא אותו, התרעה, עורכי דין וכו'.
המשפט מתקיים בעיר שבה השוכר שזה אומר שאתה יכול לנסוע לדיון בבאר שבע, הפסדת יום עבודה.
השוכר יכול להביא אישור מחלה (קרה אצלי) קובעים דיון לעוד חודש, הוצאת את הנשמה וקיבלת אישור להוצאה לפועל, קובע תור, משלם אגרה וכו'.
סתם שתדע, התור להוצאה לפועל לא תמיד מיד.
נניח שהצלחת לסלק אותו, כמעט תמיד הם משאירים נזקים רציניים ומוציאים את התסכול על הקירות, רק עכשיו אתה יכול להתחיל את תהליך חיפוש השוכרים החדשים.
עכשיו צריך לרדוף בנפרד אחרי הוצאות משפט שזה תיק נפרד בהוצאה לפועל וכו', תביעת נזיקין על הנזק וכו'.
ולמרבה הצער אני בקיא בנושא מניסיון מר.
כנראה שבסוף יגיעו איתו להסדר תשלום של 100 שקל עד יום מותו.
ולכן בלי שוכר שהמשכיר רגוע אז משקיעים לא מוכנים
כן.
היתה לי דירה להשקעה ואין נאמן כמו כסף מזומן.
14 חודשי שכירות במזומן עבור שנה (12 חודשי מגורים + חודשיים ערבות מזומן) בטוח ביותר.
יותר ממי שיראה לך תזרים נהדר עד אתמול ומחר יפוטר. למשל.

זאת בנוסף לבדיקות אחרות כמו שיחה עם בעל דירה קודם.

60 יום טרם סיום החוזה פגישה לחידוש חוזה.

פשוט

אנשים מטבעם אנשים טובים. אל תחשוב שלילי. הלכת רחוק והגעת.כבר לנזקים בדירה...

הלכת רחוק והגעת.כבר לנזקים בדירה...
אם נניח והגעת למקרה החריג של הוצאה לפועל אז לא מופקע להניח שהדירה לא במצב ראוי.

אם לקחתי שוכר רע, אני מפסיד במכפלות
נכון, גם אם היה לי 5 שוכרים מקסימים, מספיק אחד כדי לעשות לי עוגמת נפש.
קוראת כאן את הדיון, וכמו בדיונים קודמים בנושא – שוב חוזרת התזמורת המוכרת של דרישות מצד משכירים: כמה תלושי שכר, כמה חודשים מראש, ערבים, ערבויות, חתימות, הצהרות, כתבי התחייבות והצהרות נאמנות... הכול בשם השקט הנפשי
לדעתי הכי חשוב זו האינטואיציה מי הבנאדם.
אני יכול להיות הכי לארג', אם יפטרו אותו אני יכול לחכות חודשיים אולי אפילו לוותר על חלק, אבל צריך לבוא מנקודת גישה שדירה זה הדבר הכי יקר שלי, זה דבר שאני משועבד עליו עם משכנתא גדולה, הכי לגיטמי זה לבקש רוגע נפשי (גם אם הוא מדומה לפעמים)

אם נניח והגעת למקרה החריג של הוצאה לפועל אז לא מופקע להניח שהדירה לא במצב ראוי.

נכון, גם אם היה לי 5 שוכרים מקסימים, מספיק אחד כדי לעשות לי עוגמת נפש.

לדעתי הכי חשוב זו האינטואיציה מי הבנאדם.
אני יכול להיות הכי לארג', אם יפטרו אותו אני יכול לחכות חודשיים אולי אפילו לוותר על חלק, אבל צריך לבוא מנקודת גישה שדירה זה הדבר הכי יקר שלי, זה דבר שאני משועבד עליו עם משכנתא גדולה, הכי לגיטמי זה לבקש רוגע נפשי (גם אם הוא מדומה לפעמים)
אין שוכרי העבר המקסימים כדי להעיד שהבא מקסים גם כן.
יש לבצע את כל הבדיקות ולבקש בטוחות שיסגרו גם את סוף החוזה.

מיותר לציין אך שוב רושם -
אין למסור מפתח עד שכל החשבונות על שם השוכר.
ואם בוחרים גם לגלם במחיר את ועד הבית אז בכלל שינה טובה.

היתה לי שכנה שדאגה מאוד לשלום הנכס שלה.
פשוט ביקשה מהשוכרים שהכי התקדמו איתה לחוזה לבקר השבוע בנכס שהם שוכרים כעת.

מי שהנושא מדיר שינה מעיניו נמצא במגרש הלא נכון ומומלץ למצוא אפיק השקעה אחר שלא מדאיג ולא מלכלך את הידיים. שוק ההון למשל...
ואם עדיין חיבה מיוחדת לנדל"ן אז מדדי ת"א בנייה ונדל"ן עם תיבול של נדל"ן מניב.

נערך לאחרונה ב:

לא אכנס פה לדיון על מנגנוני הבטחונות, אלא על רוח דבריך. לדעתי זה קצת דומה למי שאומר "בשביל מה אני צריך חגורת בטיחות? אני נהג טוב, אף פעם לא עשיתי תאונה". ככל שהסכנות הפוטנציאליות יותר קטסטרופליות, כדאי להזהר גם כשהסיכוי שהסכנה תתממש קטן מאוד.
אנשים מאוהבים חותמים על הסכמי טרום נישואין. זה לא בגלל שהם לא סומכים על בני זוגם. הם פשוט זהירים. הזהירות הזו דרושה על אחת כמה וכמה אם נכנסים להתקשרות עם אדם זר.

@Eranlavi מסקרן מה החלטת- הגעת להכרעה בסוף ? סידרו לך את הדירה בינתיים?

אולי הגיע הזמן לשאול לא רק מה אנחנו דורשים מהשוכרים, אלא גם מה אנחנו דורשים מעצמנו, כחברה

בטווח הארוך נבנים יחסי אמון.
אחרי הרבה שנים באותה דירה אני ובעלת הבית אפילו לא טורחים לחדש חוזה, הכל בוואטסטפ.
אי אפשר לצפות לזה מההתחלה, האמון הזה נרכש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U שאלה לבעלי 3 נכסים ומעלה נדל"ן 46
שמוליק קיפוד לאומי דיגיטל שאלה לבעלי חשבון צרכנות פיננסית 52
A שאלה לבעלי חשבון מט"ח בבנק הדואר צרכנות פיננסית 1
ל שאלה לבעלי חשבון במיטב שוק ההון 6
א מעלה דף אינטרנט צנוע עם Vibe coding, יש לי שאלה. התפתחות אישית 13
S שאלה לגבי נספח ג' ונספח ד' בטופס 1301 מיסים 0
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
צ שאלה למשתמשי אלפי מיסים 2
G שאלה: איך יודעים שפקודה ב Xtrade נכשלה? שוק ההון 0
ק שאלה מעניינת שוק ההון 19
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N שאלה מחשבתית שוק ההון 52
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
D שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה