• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רציתי לדעת קצת על חשבון margin ב-IB

• פותח הנושא פותח הנושא nadi1988
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אופציות פרופר נראה לי שלא אבל CFD זה מספיק דומה, לא? לא שזה משנה כי אין לך גישה לזה (תודה לרשות).

אני צריך להתעמק בכל העמלות והחיובים הנסתרים וכו' של הCFD. אני מבין את המכשיר ברמת העקרון, אבל אף פעם לא עבדתי איתו בפועל, ואני לא בטוח שאני מבין אותו לחלוטין. כעקרון אני לא משקיע במכשירים שאני לא מבין אותם לגמרי.
אולי זה באמת יהיה תמריץ להתעמק בו.

אני צריך להתעמק בכל העמלות והחיובים הנסתרים וכו' של הCFD. אני מבין את המכשיר ברמת העקרון, אבל אף פעם לא עבדתי איתו בפועל, ואני לא בטוח שאני מבין אותו לחלוטין. כעקרון אני לא משקיע במכשירים שאני לא מבין אותם לגמרי.
אולי זה באמת יהיה תמריץ להתעמק בו.
אני לא יודע מה אתה מנסה בדיוק לעשות
אבל אם אתה לא מפחד מסיכון מנפיק, יש לסיטיבנק מספר תעודות ממונפות (4X) על צמדי מטבעות שונים (לא שקל)
https://www.velocityshares.com/etns/currency/

לא ממליץ כמובן

בגדול בREG-T זה מינוף 1:4
כלומר על כל 1 הון עצמי אתה יכול לרכוש מניות ב4 דולר.
בPORTFOLIO MARGIN זה משתנה על פי הני"ע שיש לך בחשבון.
בגדול על ניירות נזילים זה 1:6.66, על קרנות סל נזילות זה 1:11.11
מה זה רג טי? אמרת מקודם שאין הלוואת מרגין 1:1 וכאן רושם שיש הרבה יותר ושתלוי בניע ספציפי אז מה הבעיה? הבעיה בהלוואות במטבע אחר מהמטבע בחשבון, ההמרה וההשקעה בקרנות אמריקאיות?

מה זה רג טי?
https://lmgtfy.com/?q=reg+t
אמרת מקודם שאין הלוואת מרגין 1:1 וכאן רושם שיש הרבה יותר ושתלוי בניע ספציפי אז מה הבעיה?
נכון מאד, אין 1:1 יש הרבה יותר (בדרך כלל).
הבעיה בהלוואות במטבע אחר מהמטבע בחשבון, ההמרה וההשקעה בקרנות אמריקאיות?
נכון.

בגדול בREG-T זה מינוף 1:4
כלומר על כל 1 הון עצמי אתה יכול לרכוש מניות ב4 דולר.
להבנתי המוגבלת, מה שכתבת נכון עבור מסחר תוך-יומי, אבל מי שקונה מניות במטרה להחזיק בהן גם בתום יום המסחר, בחשבון REG-T, צריך על כל 1 דולר הון עצמי לרכוש מניות ב-2 דולר לכל היותר, אחרת הוא עלול להיכשל בבדיקת REG-T INITIAL MARGIN 50% שמבוצעת בסוף יום המסחר, וחלק מניירותיו יונזלו.

יוצא שרכש ב-1 דולר מכספו וב-1 דולר מהלוואה שקיבל, ולכך כנראה התכוון הנציג כשאמר 1:1. כלומר, הנציג דיבר על יחס הלוואה להון עצמי, ולא על יחס רכישות להון עצמי.

נערך לאחרונה ב:
לא בדיוק, הם חסמו את זה בגלל הרשות לני"ע אז כדי לעשות את זה צריך לבצע דרך חשבון נוסף בIB.
@אורי ג. איך טכנית אתה עוקף את המגבלה עם שני חשבונות? עד כמה שאני מבין הם מונעים ממך להיכנס למינוס בכל מטבע שהוא לא דולר.

יוצא שרכש ב-1 דולר מכספו וב-1 דולר מהלוואה שקיבל, ולכך כנראה התכוון הנציג כשאמר 1:1. כלומר, הנציג דיבר על יחס הלוואה להון עצמי, ולא על יחס רכישות להון עצמי.
בדיוק וזה מה שהבנתי.... הנציג גם טען שאפשר לקחת הלוואה במטבע שונה מהמטבע בחשבון, לעשות המרה ולהשקיע בקרנות אמריקאיות וזה יכול להיות משתלם כי הריבית רק 1.5%.הנושא בטיפול באימייל אצלם ויכול לקחת שבוע, שבועיים אז אדווח מה קורה.

להבנתי המוגבלת, מה שכתבת נכון עבור מסחר תוך-יומי, אבל מי שקונה מניות במטרה להחזיק בהן גם בתום יום המסחר, בחשבון REG-T, צריך על כל 1 דולר הון עצמי לרכוש מניות ב-2 דולר לכל היותר, אחרת הוא עלול להיכשל בבדיקת REG-T INITIAL MARGIN 50% שמבוצעת בסוף יום המסחר, וחלק מניירותיו יונזלו.
הפוך, לטווח קצר, תוך יומי = 50% הון עצמי, לטווח ארוך = 25% הון עצמי.
INITIAL MARGIN מחושב רק ברגע פתיחת הפוזיציה.
בדיוק וזה מה שהבנתי.... הנציג גם טען שאפשר לקחת הלוואה במטבע שונה מהמטבע בחשבון, לעשות המרה ולהשקיע בקרנות אמריקאיות וזה יכול להיות משתלם כי הריבית רק 1.5%.הנושא בטיפול באימייל אצלם ויכול לקחת שבוע, שבועיים אז אדווח מה קורה.
אין לי צורך בדיווח, תודה, אני יודע שאי אפשר, זה יחסם לך.
@אורי ג. איך טכנית אתה עוקף את המגבלה עם שני חשבונות? עד כמה שאני מבין הם מונעים ממך להיכנס למינוס בכל מטבע שהוא לא דולר.
אסור להכנס למינוס במטבע אחד כדי להמיר למטבע אחר.
מותר לרכוש ני"ע ולהכנס למינוס באותו המטבע.
מותר להעביר כסף לחשבון שני על ולהכנס למינוס.
מותר בחשבון השני להמיר את הכסף למטבע אחר.
מותר להעביר את המטבע האחר לחשבון המקורי.

אסור להכנס למינוס במטבע אחד כדי להמיר למטבע אחר.
מותר לרכוש ני"ע ולהכנס למינוס באותו המטבע.
מותר להעביר כסף לחשבון שני על ולהכנס למינוס.
מותר בחשבון השני להמיר את הכסף למטבע אחר.
מותר להעביר את המטבע האחר לחשבון המקורי.

רק כדי לוודא שהבנתי, נניח שאני רוצה ללוות יורו בגלל הריבית הנמוכה עליו, להמיר ב-IB כדי להוזיל עמלות המרה ולאחר מכן להוציא את הכסף (למשל לקנות נדל"ן בבגדד):
  1. אני מעביר מחשבון א' ל-ב' יורו שאין לי (בלי שום פעולת המרה). בסוף הפעולה, חשבון א' במינוס ביורו, חשבון ב' בפלוס. IB עמדו ברגולציה של הרשות לניירות ערך, כי לא מדובר במסחר במט"ח.
  2. אני ממיר את היורו בחשבון ב' לדינרים עיראקיים. ל-IB לא אכפת כי השארתי את החשבון מאוזן, לא נכנסתי למינוס בזמן ההמרה.
  3. מעביר את הדינרים לחשבון בעיראק וקונה את בית החלומות שלי. בסוף הפעולה, חשבון ב' על 0, א' עדיין במינוס ביורו.
הבנתי נכון?

זה מראה לי באמת שכח הקניה שלי פי ארבע אבל יכול לא לנצל אותו ואם רוצה רק עשרים אחוז מינוף על ההון העצמי שלי? האם זה לא אפשרי?

זה מראה לי באמת שכח הקניה שלי פי ארבע אבל יכול לא לנצל אותו ואם רוצה רק עשרים אחוז מינוף על ההון העצמי שלי? האם זה לא אפשרי?
בוודאי שאפשרי, אלו ערכי המקסימום.
רק כדי לוודא שהבנתי, נניח שאני רוצה ללוות יורו בגלל הריבית הנמוכה עליו, להמיר ב-IB כדי להוזיל עמלות המרה ולאחר מכן להוציא את הכסף (למשל לקנות נדל"ן בבגדד):
אני לא בטוח שיעבוד אני חושב שזה תלוי באיזה מטבע נקובים האחזקות שלך (הבטחונות), אבל כאמור, איני בטוח, יתכן והשיטה שלך כן תעבוד.

לפי מה שכתוב כאן, נראה שעל משקיעים כשירים אין מגבלות.

נערך לאחרונה ב:
בוודאי שאפשרי, אלו ערכי המקסימום
אז אין בעיה אם נותנים יותר ממה שצריך. מינוף פי ארבע שזה המקסימום אומר שאם יורד בעשרים וחמש אחוז ההון העצמי נמחק וסוגרים את התיק?

שוקל ובוחן מקסימום 20-30% מינוף וזה גם מעלה את סיבולת הסיכון ל60-65%

לגבי פתיחת שני חשבונות כדי לעשות המרות ורכישות בהלוואת מרג'ין במטבע אחר את ההלוואה עושה בחשבון השני?

. מינוף פי ארבע שזה המקסימום אומר שאם יורד בעשרים וחמש אחוז ההון העצמי נמחק וסוגרים את התיק?
לא. אם תנצל את המקסימום והתיק שלך יורד אפילו בסנט זה אומר שמתחילים להנזיל לך ני"ע, אתה חייב בכל זמן נתון ששווי לבטחונות שלך יהיה גבוה יותר מערך התיק נטו.
לגבי פתיחת שני חשבונות כדי לעשות המרות ורכישות בהלוואת מרג'ין במטבע אחר את ההלוואה עושה בחשבון השני?
אני לא עושה את זה אבל כן, זה אפשרי.

IB מציינים בפירוש שבמהלך יום המסחר חלה דרישה פחות מחמירה, ואפשר לקנות ב-25% הון עצמי, בחשבון REG-T:

During active market hours, IB clients can take advantage of reduced intraday margin for securities – generally 25% of the long stock value. In order to hold a position overnight, margin requirement reverts to the Reg T requirement of 50% of stock value​
(הציטוט לקוח מכאן, והוא מתייחס לחשבון REG-T).

להבנתי המוגבלת, REG-T INITIAL MARGIN (50%) אכן מתייחס לשווי בו בוצעו הרכישות והמכירות במהלך היום, אבל הוא לא נאכף ישירות, אלא אך ורק כחלק מחישוב ה-(SMA) Special Memorandum Account, בסוף יום המסחר. אם ה-SMA יוצא שלילי, מתבצעת הנזלה.

כשכתבת 25% הון עצמי לטווח ארוך התכוונת כנראה ל-REG-T MAINTENANCE MARGIN (25%), שזו דרישה נוספת שקיימת, וגם בה צריך לעמוד. היא לא בהכרח קלה יותר, בתרחישים מסוימים דווקא ה-SMA מקל יותר, כי "זוכר" את ימי תפארתו של התיק.

IB מציינים בפירוש שבמהלך יום המסחר חלה דרישה פחות מחמירה, ואפשר לקנות ב-25% הון עצמי, בחשבון REG-T:
טוב האמת כנראה באמצע:
לפתוח פוזיציה = 50%
מסחר תוך יומי = 25%
אחזקת פוזיציה ליום למחרת = 50%
כל זה בREG-T
בPORTFOLIO MARGIN אין את החוקים המטופשים האלה בכלל.

להבנתי המוגבלת, מגבלות המינוף העיקריות בחשבון Reg-T Margin ב-IB הן כדלהלן:

במהלך יום המסחר
מגבלת קנייה, והחזקה תוך-יומית: 25% הון עצמי נוכחי.

בסוף יום המסחר, ובעת משיכה מהחשבון
מגבלת החזקה: 25% הון עצמי נוכחי.
מגבלת קנייה: 50% הון עצמי היסטורי מקסימלי (מתואם למשיכות, הפקדות, דיבידנדים וקופונים).

* מגבלת ה-50% לא בהכרח חזקה יותר ממגבלת ה-25%, מכיוון שהן לא נמדדות מול אותו גודל.

להבנתי המוגבלת, מגבלות המינוף העיקריות בחשבון Reg-T Margin ב-IB הן כדלהלן:
יתכן.
להבנתי הלא מוגבלת עדיף לעבוד בPORTFOLIO MARGIN אם ידך משגת.

זה לא על הפרק להתמנף כרגע. אם וכאשר ארצה, אצטרך לבחור.
אבל האנטי שלך כלפי Reg-T לא יהווה שיקול, כי אני לא שותף לו. הרציונל של הכללים ברור לי. הם לא נראים לי מטופשים.

מצד שני, אני לא יודע כמעט כלום על החלופה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל האנטי שלך כלפי Reg-T לא יהווה שיקול, כי אני לא שותף לו. הרציונל של הכללים ברור לי. הם לא נראים לי מטופשים.

מצד שני, אני לא יודע כמעט כלום על החלופה.
אין לי אנטי, החלופה פשוט הרבה יותר טובה זה הכל.
בקנה מידה יותר טובה.
גם פה יש רציונל, הם בגדול פשוטים יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
A רציתי לשאול על קרנות אמריקאית ואיריות: שוק ההון 9
M רק רציתי לפרוק אוף טופיק 8
M פירוט הוצאות חודשיות שלי, עצות להוזלות ואיך אפשר לדעת איך להוזיל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
א דברים שחשוב לדעת לפני מו״מ על הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
de dud איך אפשר לדעת אם נפלתי קורבן פישינג אוף טופיק 16
הפרופסור מה צריך לדעת כדי לעבוד כמנתח ניתונים בחברות הייטק? התפתחות אישית 17
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
S סיום עבודה והתחלת הכשרה מקצועית-מה כדאי לדעת בנוגע לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איך אפשר לדעת אם יש כנגדי דו"ח עבירת תנועה? אוף טופיק 5
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
ת האם יש לי דרך כלשהי לדעת, בערך, מה יהיה מחיר הדלק בכל חודש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
B רכישת דירה בפרוייקט חדש - מה עלי לדעת? נדל"ן 1
י יש מצב שמינפתי את עצמי בלי לדעת? אינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
unrealx מעבר בין עבודות - מה חשוב לדעת? פוסטים מאיכות נמוכה 27
N דברים שעלי לדעת בנוגע לרגולציה ולברוקר שלי ברגע שאפעיל את החשבון שלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 45
A קרן השתלמות - האם יש דרך לדעת כמה ממנה פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ו יש דרך לדעת את מהירות הגלישה לפי מגורים? צרכנות פיננסית 5
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
ל האם אין דרך לדעת מראש כמה עמלות תשלם? שוק ההון 17
מ מה חשוב לדעת לפני עריכת צוואה צרכנות פיננסית 68
M איך ניתן לדעת האם לפני עסקת אקזיט נדל"ן 12
S אפשר לדעת מה היו ההחזקות של קרנות בעבר? שוק ההון 0
P שאלה| איך אפשר לדעת אם נייר ערך מסוים סחיר או לא? שוק ההון 2
א כיצד ניתן לדעת כמה מניות הונפקו (/מרכיבה) חברה מסוימת? שוק ההון 5
ד מה צריך לדעת לפני שנותנים הלוואה עם שעבוד של דירה (משכנתא) לטובת ההלואה? נדל"ן 13
אנא-אל רוצה לדעת רוסית התפתחות אישית 6
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
S איך לדעת אם זה בכלל מתאים לי להשקיע בבורסה ולראות כל יום את התנודות של אחוז ויותר לפה ולשם שוק ההון 26
ק רכישת דירה ראשונה להשקעה, דברים שחייבים לדעת? נדל"ן 1
B דברים שלמדתי השבוע על מיסוי נדל"ן וחשוב לדעת(וחבל שלא ידעתי קודם) נדל"ן 18
M האם אפשר לדעת כמה אג"ח מיועדות מקבלים בכל קרן פנסיה? צרכנות פיננסית 14
Liron2035 על סמך מה ניתן לדעת מה היחס האמיתי בין IWDA לבין EIMI ומתודולוגית רכישה? שוק ההון 17
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13
S איך אפשר לדעת שקיבלתי דיבידנדים? שוק ההון 1
G איך לדעת לאיזה סופר ללכת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
ה איך לדעת שהתקבל דיווידנד\תשלום ריבית שוק ההון 4
ר איך לדעת אם כדאי למכור כשאני ברווח? שוק ההון 28
c881 למה מפתח תוכנה/מתכנת צריך לדעת מתמטיקה? אוף טופיק 13
C סקרן לדעת את הלוגיסטיקה של חופשות בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
M איך אפשר לדעת שמס הכנסה טיפלו בדו"ח שהגשתי? שוק ההון 1
L מה חובה לדעת ולעשות, לאחר רכישת דירה (למגורים)? נדל"ן 8

נושאים דומים

Back
למעלה