• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה?

• פותח הנושא פותח הנושא זה עני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זה עני

משתמש רגיל
דירוג
66
רבות דובר פה על דירות להשקעה ומנקודת המבט של משכירים.
אני שוכר. יש נקודות חשובות שכדאי לדעת? למה לשים לב בחוזה?
בסוף כמו שהמשכירים מעוניינים בשקט מצד השוכרים ושהעסקה תשתלם להם, כך זה גם הפוך.
אז איך כדאי להתנהל?

נכון מאד.
אז מה חשוב לשוכר גנרי שיופיע בחוזה?
1. שהדירה המוצעת במצב סביר מצידו מבחינת תחזוקת תשתיות (חשמל, מים, ביוב, קירות, חלונות), שמוני החשמל והמים נרשמים בתחילת השכירות בחוזה.
2. שברור ומוסכם על השוכר מי משלם מה מבחינת תשתיות וציוד קיים.
3. שברור ומוסכם על השוכר לכמה זמן יוכל לשכור את הדירה (לרוב מקובל שנה) ובאיזה מחיר (כולל עליית מחיר לפי אינפלציה) וכמה זמן הודעה מראש לפני יציאה הוא יקבל/יתן.
4. שברור ומוסכם שהמשכיר אינו יכול להיכנס לדירה ללא קבלת אישור מהשוכר

בטח יש עוד דברים ששכחתי, חשוב שכל מה שקריטי בעיניך ייכנס לחוזה.
נ.ב. אני שוכרת כבר הרבה שנים. בדרך כלל יש חשיבות לחוזה בשנה הראשונה ואם מתפתחים יחסי אמון בין השוכר למשכיר אז נוצר מצב שלשני הצדדים אכפת אחד מהשני ומתחשבים אפילו מעבר למה שכתוב בחוזה. אם לא נוצר אמון הדדי, יש להמשיך להקפיד על האותיות הקטנות בחוזה.

חוזה ליותר משנה או אפשרות להארכה זה קריטי מאוד לדעתי, העלות הכספית, המנטלית ושעות העבודה שכרוחות במעבר דירה הן אדירות, ולרוב אנשים סוגרים חוזה לשנה. בהרבה מקרים כתוב בחוזה שיש אופציה להארכה בהסכמת שני הצדדים או כל מיני ניסוחים כאלו אחרים שהם לא באמת אופצייה להארכה.

חוזה ליותר משנה או אפשרות להארכה זה קריטי מאוד לדעתי, העלות הכספית, המנטלית ושעות העבודה שכרוחות במעבר דירה הן אדירות, ולרוב אנשים סוגרים חוזה לשנה. בהרבה מקרים כתוב בחוזה שיש אופציה להארכה בהסכמת שני הצדדים או כל מיני ניסוחים כאלו אחרים שהם לא באמת אופצייה להארכה.
בסוף אם יש סעיף יציאה זה לא משנה בכלל מה רשום באופציה להארכה, אופציה להארכה תופסת משהו רק אם אין סעיף יציאה.

כמה היית מוכן לשלם כדי להוסיף אופציה (נניח צמוד למדד)?

בנוסף על מה שנאמר - דוד שמש..חוסך ימבה כסף.

חוזה ליותר משנה או אפשרות להארכה זה קריטי מאוד לדעתי, העלות הכספית, המנטלית ושעות העבודה שכרוחות במעבר דירה הן אדירות, ולרוב אנשים סוגרים חוזה לשנה.
בארץ משום מה התקבע הנוהג של חוזה לשנה. אני לא בטוחה שזה מגיע דווקא רק מצד המשכיר.
מצד אחד, כל משכיר יודע שהוא ממש ישמח שהשוכר (הסביר, לא הבעייתי) ישאר כמה שיותר שנים כי זה חוסך לו צביעה ותיקונים ועלות מתווך/בזבוז זמן.
מצד שני, ישנם סוגי שוכרים שלא מתאים להם יותר משנה (צעירים שלא סגורים על עצמם ומקום מגוריהם, שוכרים עד לכניסה לדירה שקנו...).

בכל אופן, אם אפשר לרחרח לגבי המשכיר ומצב צאצאיו, זה אולי יעזור להימנע ממי שעוד רגע מכניס את אחד מהם לגור בדירה.

בארץ משום מה התקבע הנוהג של חוזה לשנה. אני לא בטוחה שזה מגיע דווקא רק מצד המשכיר.
זה מגיע ביגלל בעיה של הממשלה ,שלא הסדירה את הנושא של שכירות לטוח ארוך מה שגרם להרבה אנשים ליקנות
התוצאה ידועה לכולם...

זה מגיע ביגלל בעיה של הממשלה ,שלא הסדירה את הנושא של שכירות לטוח ארוך מה שגרם להרבה אנשים ליקנות
התוצאה ידועה לכולם...
לא כל דבר הממשלה צריכה להסדיר, ולא כל התערבות כזאת עוזרת.

מצד אחד, כל משכיר יודע שהוא ממש ישמח שהשוכר (הסביר, לא הבעייתי) ישאר כמה שיותר שנים כי זה חוסך לו צביעה ותיקונים ועלות מתווך/בזבוז זמן.
מצד שני, ישנם סוגי שוכרים שלא מתאים להם יותר משנה (צעירים שלא סגורים על עצמם ומקום מגוריהם, שוכרים עד לכניסה לדירה שקנו...).

בכל אופן, אם אפשר לרחרח לגבי המשכיר ומצב צאצאיו, זה אולי יעזור להימנע ממי שעוד רגע מכניס את אחד מהם לגור בדירה.
בהסתכלות שלי מה שלא בחוזה לא קיים, זה נחמד מאוד העבודת מודיעין שאת מציעה, אבל אי אפשר לדעת מה יוליד יום ואם פתאום בעל הדירה יבקש 30% יותר כי הוא יודע שאתה אוהב את הדיקה ולא רוצה להתעסק במעבר דירה.

כמה היית מוכן לשלם כדי להוסיף אופציה (נניח צמוד למדד)?
הייתי מוכן לאופציה לחידוש במחיר של מדד פלוס 5%
או לחלופין מחיר שכירות טיפה גבוה יותר עבור אופציה לחידוש רק עם הצמדה למדד, זה דיון תיאורטי אז אין טעם להיכנס למספרים בסוף כל אחד וההעדפות והסיטואציה שלו.

בסוף אם יש סעיף יציאה זה לא משנה בכלל מה רשום באופציה להארכה, אופציה להארכה תופסת משהו רק אם אין סעיף יציאה.
חשבתי שזה ברור מאליו.

התוצאה ידועה לכולם...
לא כל דבר הממשלה צריכה להסדיר, ולא כל התערבות כזאת עוזרת.
זה נכון בתנאי שאין המון רגולציה
ממשלה שמעלה את הרגולציה במקום להפחית
חיבת לטפל בבעיות כאלו

מוסיף שאלה נוספת לדיון:
איך אוכל לדעת אם השכירות שלי היא סבירה? אם חצי מהמשכורת שלי מתבזבזת על שכירות, ברור לי שזה לא משתלם
זו ההוצאה הכי כבדה שלי וההוצאה שהכי קשה להוריד או לוותר
אז בכל זאת, כמה אחוז מהמשכורת "כדאי" לי להשקיע בשכירות?

בנוסף על מה שנאמר - דוד שמש..חוסך ימבה כסף.
דווקא ממש לא (גיליתי זאת כשגיליתי שרוב הדירות הרלוונטיות הן ללא דוד שמש).
דוד חשמל הוא בעל הספק של כ-3KW, שהם כשקל וחצי בהפעלה של שעה. שעה ביום (לזוג - מעל ומעבר לדרוש, אולי פרט לימים בודדים וקרים מאוד) מתורגמת לכ-45 ש"ח לחודש בסך הכל.

אתה לא "משקיע" בשכירות,
אתה "צורך" אותה.
וכמו כל מוצר צרכני אפשר להתפנק, אפשר להתכלב, ואפשר לחפש את הסוויט ספוט.

דברים חשובים לדעתי לא לפי סדר - קרבה לתחב"צ או/ו נקודות עניין רלוונטיות עבורך, רעש (מהרחוב/שכנים/עסקים. גם תקינות חלונות זה דבר חשוב), זרם מים טוב במקלחת, מים חמים, תשתית חשמל תקינה (לרוב בדירות ישנות אין הרבה שקעים, היום יש הרבה יותר מכשירים חשמליים מבעבר, אצלי למשל כל השקעים עם מפצלים), מזגן טוב, מקומות אחסון וחלוקה הגיונית של הדירה, מוארת, יכולה להיות מאוורת, בעלי דירה שהם לא מאכרים אלא אנשים טובים, שכנים נורמלים, אינסטלציה תקינה (ושלא עולה ריח מהביוב), לוודא שאין נזילות בחורף, וועד בית במחיר הגיוני, שאין רטיבות חוזרת.

יש נקודות חשובות שכדאי לדעת? למה לשים לב בחוזה?
אז איך כדאי להתנהל?
חפש חוזה מומלץ של עיריית תל אביב, להבנתי (אני לא עו"ד) מדובר בחוזה יחסית הוגן עבור שני הצדדים. שווה לשים לב לחלוקת האחריות בתיקון תקלות בין המשכיר לשכור, התראות מוקדמות אם קיימות, תקופות אופציה אם רלוונטיות והביטחונות הנדרשים.
כמו בכל עסקה משמעותית, ובשכירות בממוצע מדובר בעשרות אלפי שקלים, אני דוגל ב-"כבדהו וחשדהו", ועד שלא יוכח אחרת אני לא יכול לתת אמון בלתי מוגבל באדם שמולי. תדאג להיפגש עם בעל הנכס, וכמו שרוב בעלי הדירות בוחנים את השוכר הפוטנציאלי, כדאי לבחון את המשכיר. כדאי לבדוק שהמשכיר הוא באמת בעלי הדירה או מיופה כוחם, ובאופן כללי שמדובר באדם סביר.

מוסיף שאלה נוספת לדיון:
איך אוכל לדעת אם השכירות שלי היא סבירה? אם חצי מהמשכורת שלי מתבזבזת על שכירות, ברור לי שזה לא משתלם
זו ההוצאה הכי כבדה שלי וההוצאה שהכי קשה להוריד או לוותר
שימו לב שהוספתי עוד שאלה
תודה רבה למגיבים עד כה

זה עניין אינדיבידואלי - איזה אחוז מהמשכורת כדאי לך "להשקיע" במסעדות? חינוך לילדים? תחבורה?

אתה יכול לשנות את השאלה ולשאול למשל:

1. איזה אחוז מהכנסות משק הבית נטו אתם מוציאים על דיור (שכירות, ארנונה, ועד בית וכו'). במקרה שלנו בסביבות 5-10%, חיים משמעותית מתחת לאמצעים שלנו.
2. מהו אחוז ההוצאה על דיור מתוך משק הכנסות משק הבית נטו שיכול לגרום לבעיה תזרימית? אם תשאל את בנק ישראל, גובה המשכנתא צריך להיות לא יותר מ 25-33%. מה שכן, שים לב שהחזר משכנתא כולל החזר קרן (=השקעה), ולכן הוצאה בגובה זה על שכירות משקפת צריכת דיור גבוה יותר.

דבר ראשון, בקש את לראות את החוזה. אם המשכיר מתעקש על חוזה הזוי וחד צדדי, חפש דירה אחרת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד מה צריך לדעת לפני שנותנים הלוואה עם שעבוד של דירה (משכנתא) לטובת ההלואה? נדל"ן 13
Gazorpazorp צריך לדעת משהו לפני סגירת חשבון בנק? צרכנות פיננסית 14
הפרופסור מה צריך לדעת כדי לעבוד כמנתח ניתונים בחברות הייטק? התפתחות אישית 17
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13
c881 למה מפתח תוכנה/מתכנת צריך לדעת מתמטיקה? אוף טופיק 13
לא חשוב שמות מהם כל המושגים הכלכליים שנער צריך לדעת ביום הולדתו ה-18? צרכנות פיננסית 17
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
M האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
י כרגע התחתנתי, מה צריך לעשות? אוף טופיק 13
האזרח החשדן צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים צרכנות פיננסית 47
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
E איך מתמחרים כמה כסף אני צריך לגבות מהלקוח עבור דלק? אוף טופיק 10
Y האם בן 14 צריך לשלם מס \ לדווח למס הכנסה על רווחים מפרסומות ב youtube? מיסים 9
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 159
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
Regevkr מה אני צריך לדווח ל-IRS ומה למס הכנסה בישראל? מיסים 6
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 333
tomer111 האם צריך לעשות לבצע פעולה אקטיבית בקרן הפנסיה לומר לה שפורש בגיל 60 שמתחיל לקבל פנסיה בגיל 60? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F האם צריך להשקיע בישראל שוק ההון 6
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62

נושאים דומים

Back
למעלה