• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פירוט הוצאות חודשיות שלי, עצות להוזלות ואיך אפשר לדעת איך להוזיל?

• פותח הנושא פותח הנושא molimar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

molimar

משתמש רשום
דירוג
4
רווק ללא ילדים, גר לבד בדירת 2 חדרים במרכז ללא משכנתא. (אחרים משלמים שכירות עליה של קצת פחות מ 5000 ש"ח)
אני מנסה להבין אם ההוצאות שלי היא גבוהות או נמוכות יחסית לסטטוס הנ"ל.
ואם יש מקום שאפשר להוריד הוצאות אז אשמח לשמוע.
איך בעצם אפשר לדעת אם אני משלם יותר מידי על משהו ושאפשר לחסוך עליו? אני משתמש באפליקציית "fid" כדי לראות אם יש אם תוי הקניה שאני מקבל מהעבודה יכולים להוזיל לי משהו.
יש עוד אפליקציות כאלו?
אני עושה קניות ברמי לוי (פיזית, לא אונליין כי רוב התזונה שלי זה ירקות ואני רוצה לבחור).
נוסע ברכב משנת 2015 טויוטה יאריס, במקרה יוצא לי לנסוע איתו רק לעבודה, בשביל דברים אחרים אני מעדיף לקחת אוטובוס כי אין לי כוח לפקקים ובעיות חנייה של ת"א.
לא טס לחו"ל באופן זמני, לא קשור לכסף.

ההוצאות החודשיות שלי זה 4200 ש"ח פלוס 500 ש"ח הלוואה לחודש שאני משלם שעוד כמה כמה חודשים מסתיימת אז אני לא מחשיב אותה.
לא הצלחתי לקטלג את כל ההוצאות שמרכיבות את כל ה 4200 ש"ח אז הם לא בפירוט למטה. (כולל שכירות תיארותית שהייתי משלם אם הדירה לא הייתה שלי זה 9200 ש"ח - זה נחשב הרבה ליחיד במרכז?)

כל המספרים כאן הם של הוצאות חודשיות; פרסתי את הוצאות שנתיות לעלות שלהם לחודש כדי ליישר קו:
ארנונה: ‎374.14 ש"ח
חשמל: 144.62 ש"ח
מים: 33.71 ש"ח
ועד בית: 250 ש"ח
ביגוד והנעלה: 90 ש"ח
סופרמרקט (כולל אוכל): 880 ש"ח
רפואה ובתי מרקחת: 250 ש"ח
תקשורת: 140 ש"ח
מסעדות ברים ובתי קפה: 52 ש"ח

רכב:
אגרת רישוי: 98 ש"ח (1187 לשנה)
ביטוח חובה: 113.1666 ש"ח (1358 לשנה)
ביטוח מקיף: 186.58333 ש"ח (2239 לשנה)
דלק: ‎300 ש"ח
תיקונים וטיפולים לרכב: 292.5 ש"ח (3510 לשנה)

דיור:
ביטוח דירה: 140.25 ש"ח (1683 לשנה)
תיקונים ושיפוצים לדירה: 375 ש"ח (זה בעיקר שיפוץ גדול שנעשה לאחרונה אז פרסתי את זה לחודשים מאז קנייה הדירה, כנראה שזה יותר מ 375 ש"ח פשוט נורא קשה לזכור את תיקון קטן ולקלטג אותו)

מסכים עם גרביל מרוץ.

אני חושב שבגלל שהתקציב רזה כדי לנסות הגדלת הכנסות וכאן יש מגוון דרכים.

תחביב מניב לסולידת יש פוסט 51 תחביבים זולים,תרשום בגודל ותקרא כת הפוסט.

אם יש לך קו ישיר לעבודה/ואם זו עבודה של הרבה שנים אפשר לשקול מגורים קרובים/תחב"צ נוח לשם.

הדבר המשמעותי זה לוותר על הרכב אבל אפ הוא מספק לך איכות חיים שאתה נהנה ממנה אז אל.

לדעתי בסעיף רכב צריך להוסיף ירידת ערך. רכב זאת ההוצאה הכי גדולה שאתה יכול לחסוך בה.
עוד חיסכון גדול הוא לא לגור לבד.

ההוצאות שלך סבירות סך הכל. אולי אפשר להוריד קצת בהוצאה על רפואה.

יש אפליקציות השוואת מחירים בסופר. יש דרכים לקנות קופון לרמי לוי בערך ב5% הנחה.

תקציב רזה מאוד. אני מינימליסט וזה פחות ממני.

לפעמים אפשר להסתדר בלי רכב, תלוי איפה העבודה.

הייתי שוקל לבטל את ביטוח הדירה, אם אתה יכול לעמוד בעצמך במחיר של הנזקים (שיקולי תוחלת). לדוגמה, אם פעם ב- 10 שנים יש נזילה ואתה מביא אינסטלטור ב- 1500 ש"ח, הביטוח היה עולה לך יותר.

תקציב סביר ואף מצומצם, כפי שכתבו המגיבים הקודמים.
2 הערות לגבי הביטוחים:
ביטוח דירה - 1680 ש"ח נראה גבוה לדירת 2 חדרים. אני משלמת על דירה גדולה יותר 640 ש"ח. אם ההפרש נובע מביטוח תכולה - בדוק אם אכן שווה לך לבטח את התכולה. ויתכן גם ששווה לך לבדוק חברות ביטוח נוספות כדי להוזיל עלויות. (למשל אם אתה בהייטקזון - שווה לך לקבל הצעה גם דרכם, בביטוחי דירות יש להם הצעות אטרקטיביות יותר מבביטוחי רכב).
ביטוח רכב - אם הרכב שלך משנת 2015 כדאי לשקול אם שווה לשלם עליו ביטוח מקיף, או להסתפק בביטוח חובה וצד ג + גרירה ושמשות.

נערך לאחרונה ב:
הייתי שוקל לבטל את ביטוח הדירה, אם אתה יכול לעמוד בעצמך במחיר של הנזקים (שיקולי תוחלת). לדוגמה, אם פעם ב- 10 שנים יש נזילה ואתה מביא אינסטלטור ב- 1500 ש"ח, הביטוח היה עולה לך יותר.
לא מסכים, בגלל צד ג'. מספיק שאתה משמיד דירה של שכן או תשתית של בניין בגלל נזילה וזה אירוע של עשרות אלפי שקלים וצפונה. מה שכן 1680 זה יקר. אני משלם 530 לדירה שכנראה משולשת בגודלה.

לא מסכים, בגלל צד ג'. מספיק שאתה משמיד דירה של שכן או תשתית של בניין בגלל נזילה וזה אירוע של עשרות אלפי שקלים וצפונה.
כמה פעמים יצא לך להשמיד דירה של שכן?

כמו שכתבתי, זה חישוב של תוחלות + יכולת לעמוד בנזק.

לא מסכים, בגלל צד ג'. מספיק שאתה משמיד דירה של שכן או תשתית של בניין בגלל נזילה וזה אירוע של עשרות אלפי שקלים וצפונה.
בדיוק מה שהיה לי.
הייתה אצלי נזילה שהגיעה לגג של הדירה תחתיי ובדירה שלו זה לא נגמר רק בצבע

מה ההכנסות נטו שלך בחודש? האם אתה חוסך ומשקיע? מה המטרות שלך להוזלת ההוצאות והגדלת החסכונות? למתי הן נועדו?
בלי זה, אין משמעות לשאלה שלך. יש לך דירה בבעלותך בלי משכנתא ולכן אין לך כאן מרכיב אי וודאות גדול שיש לרוב שוכרי הדירות או בעלי המינוף הגבוה.
הסכום החודשי לרווק ללא ילדים, ובלי מרכיב דירה בהוצאות, הוא סכום סביר בהחלט בשביל חזון העצמות היבשות (אין סעיפי פינוק בכלל במה שרשמת).

ההוצאות שלך ממש נמוכות מה גם שיש לך דירה בלי משכנתא. שחרר ותהנה מהחיים.

התקציב שלך אפסי, מה אתה רוצה?

...האם אתה חוסך ומשקיע? מה המטרות שלך להוזלת ההוצאות והגדלת החסכונות? למתי הן נועדו?... הסכום החודשי לרווק ללא ילדים, ובלי מרכיב דירה בהוצאות, הוא סכום סביר בהחלט בשביל חזון העצמות היבשות (אין סעיפי פינוק בכלל במה שרשמת).
כן, אני חוסך ומשקיע בערך 10,000 ש"ח בחודש נכון להיום לתיק ההשקעות שלי בברוקר ישראלי מפוזר בקרנות סל איריות של מדדים עולמיים (לפי השירשור של "מייק").
החסכונות נועודים למטרה של להיות עצמאי כלכלית כדי שתהיה לי אפשרות להחליט אם לעבוד, כמה לעבוד ובמה לעבוד ולא לפחד מפיטורים - או בכלל פרישה מוקדמת ושכל העשייה שלי תהיה בשביל משהו אחר חוץ מכסף (סיפוק, הנאה, הערכה ועוד).
לגבי הפינוקים: אני מתישהו אוסיף סעיף של חופשות לחו"ל. כרגע לא יודע להגיד כמה זה יעלה לי.
לגבי זה שזה מתאים לחזון העצמות היבשות: זאת נקודה שמטרידה אותי קצת כי אני חי באותה צורה כבר די הרבה שנים, עם תקציב די דומה למשך כ"כ הרבה זמן שאני לא בטוח איך נראית אצלי צורת חיים שהיא לא זו, אז לא ברור לי מה יהיה התקציב שלי יהיה בפרישה מוקדמת וכמה אני צריך לקבוע כיעד מבחינת סכום הכסף שמספיק לפרישה.
זאת בעיה בפני עצמה שזה מחוץ לסקופ של מה שמדובר עליו כאן.
אני לא רואה עצמי מכריח עצמי לעשות דברים שאני לא נהנה מהם כמו בתי קפה, מסעדות ותחביבים יקרים שלא מעניינים אותי.

התקציב שלך אפסי, מה אתה רוצה?
רציתי לדעת אם ההוצאות שלי נחשבות תקציב רזה, שמן, בינוני וכ"ו לסטטוס שלי (רווק שגר לבד ללא ילדים) ובהתאם לזה - לפעול ולשנות דברים.
חברים ומשפחה שלי לא מדברים על כמה כסף הם מוצאים, חלקם אפילו לא עובדים עם תקציב ככה שהם לא ממש יודעים, אז הייתי צריך פרספרקטיבה בקווים כללים ואכן זה מה שקיבלתי בשירשור הזה :)

נערך לאחרונה ב:
אני מנסה להבין אם ההוצאות שלי היא גבוהות או נמוכות יחסית לסטטוס הנ"ל.
ואם יש מקום שאפשר להוריד הוצאות אז אשמח לשמוע.
חוץ מלעבור למזרח, אני מתקשה לראות איך אפשר להוריד עלויות. כשהייתי סטודנט בלי רכב (אבל עם דיור) לדעתי לא הוצאתי הרבה פחות.

לגבי זה שזה מתאים לחזון העצמות היבשות: זאת נקודה שמטרידה אותי קצת כי אני חי באותה צורה כבר די הרבה שנים, עם תקציב די דומה למשך כ"כ הרבה זמן שאני לא בטוח איך נראית אצלי צורת חיים שהיא לא זו, אז לא ברור לי מה יהיה התקציב שלי יהיה בפרישה מוקדמת וכמה אני צריך לקבוע כיעד מבחינת סכום הכסף שמספיק לפרישה.
זאת בעיה בפני עצמה שזה מחוץ לסקופ של מה שמדובר עליו כאן.
זה מאד קשור, הרי אתה מנסה לזהות מה צריך להיות הסכום שתמשוך בפרישה.
אני יכולה להגיד מניסיוננו כזוג, ממש קשה להפוך לנהנתנים (ע"י הוצאות בתחום) אחרי שהתרגלנו במשך שנים להנות מדברים שלא עולים כסף או עולים מעט.
רוב מה שאנשים נורמטיבים חושבים למהנה, בשבילנו זה נע בין סתמי לסיוט - מסעדות, חופשות בטן גב, חופשות הכל כלול, מסז'ים, קניות כתחביב, הופעות, מסיבות...
אם יש לך רעיונות לשידרוג רמת החיים מתישהו, תנסה לכמת את זה (למשל, כמה תעלה חופשה שאתה אוהב לעשות כפול כמה פעמים בשנה תעשה זאת) ולהוסיף להערכת הסכום שתוציא בפרישה. וכמובן הוצאות סיעוד לימים רחוקים יותר.
אני חוסך ומשקיע בערך 10,000 ש"ח בחודש נכון להיום לתיק ההשקעות שלי
כמה שנים אתה כבר נמצא ביחס הזה של 2/3 חיסכון מהנטו? האם אתה מתכוון להישאר רווק ללא ילדים גם בהמשך? האם הסכום שהצטבר בהשקעות כבר מאפשר לך לפרוש לפי הסכום שאתה מוציא היום? אם לא - כמה שנים להערכתך תצטרך עד לפרישה/עצמאות כלכלית? בסופו של דבר, על כל שנה קלנדרית אתה חוסך 3 שנות הוצאות וזה אומר שאתה קרוב מאד למטרה הזאת, לא?
שאלה נוספת, האם צפויות לך ירושות בעתיד שתוכל לקחת בחשבון? זה גם שיקול.

אם מתאים לך ההתעסקות ויש לך זמן פנוי, הייתי מציע את עצמי לתפקיד ועד הבית בבניין בתמורה לפטור מדמי הועד, במידה שאין קופצים על התפקיד
זו דרך לחסוך 250 ש"ח בחודש

בשבילנו זה נע בין סתמי לסיוט - מסעדות, חופשות בטן גב, חופשות הכל כלול, מסז'ים, קניות כתחביב, הופעות, מסיבות...
תיארת אותי בול.
חשבתי שאני היחידי בעולם שהוא כזה.

האם אתה מתכוון להישאר רווק ללא ילדים גם בהמשך?
ללא ילדים, נכון להיום - כן.
לגבי להתחתן: אני מקווה, גם בתור אל-הורי, למצוא זוגיות, לא יודע לגבי חתונה ברבנות.
למרות שכתבתי שאני לא רואה עצמי עושה את הדברים שאני לא נהנה מהם (מסעדות, חופשות, הופעות וכ"ו) - כאשר אני אהיה בזוגיות - אם הבת זוג שלי תרצה אז אני כן אעשה אותם יחד איתה גם אם לא בא לי, בעיקר כי ארצה שהיא תהיה מאושרת ולא רוצה לאמלל אותה עם אורח החיים האפור שלי.
מהסיבה הזאת מאוד קשה כרגע להעריך מה יהיו ההוצאות שלי בפרישה ואפילו מה יהיו ההוצאות שלי בזוגיות הבאה.

האם צפויות לך ירושות בעתיד שתוכל לקחת בחשבון?
עקרונית כן, אבל כמו כל ירושה זה לא מובטח, כי יכול להיות שהאמא האלמנה שלי תהיה בזוגיות חדשה (פרק ב') עם גבר שיירש ממנה חצי או את כל ההון שלה; או במותה, או בהיפרדות ממנה או לא יודע מה.
אני מאמין שאף פעם אי אפשר לבנות על ירושה.

--
אני מודה לך על העזרה אבל בגלל חוסר הוודאות הנ"ל - אני לא יכול במסגרת השרשור הזה להעריך מה יהיו ההוצאות שלי בפרישה (יש לי כמה דברים שאני מנסה לסגור לגבי העתיד שלי, בין השאר יש אולי הגירה באופק, ואולי אז יהיו לי תשובות ואז אני אעשה שירשור ייעודי) אבל זה בסדר שאין לי תשובות לזה כי זאת לא השאלה של השרשור הזה, אלא רק להבין אם ההוצאות שלי גבוהות יחסית למישהו קרוב לגיל 50 רווק ללא ילדים שגר בדירה בבעלותו בלי משכנתא ואם ההוצאות גבוהות אז באיזה קטגוריה אני מוציא הכי הרבה ואיפה אפשר לשפר.
בינתיים קיבלתי בתגובות פה עזרה וכיוון, אני בודק את נקודות שעלו, בעיקר לגבי ביטוח הדירה.
לגבי גובה שכירות שהיא קצת גבוהה: זה בגלל שאני בעל מוגבלות פיסית וצריך מעלית וגם בגלל שגם בזמנו מאוד רציתי דירה עם ממ"ד (בלי קשר לרצף המלחמות בשנים האחרונות) הפיצ'רים האלה היו רק בדירה חדשה.
לגבי סעיף הבריאות שהציאו - אין לי ברירה, יש לי תרופות שאני חייב לקחת שחלקם בסל וחלקם לא אז זה המינימום.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ארנונה: ‎374.14 ש"ח
אמנם peanuts אבל כשגרתי בזמנו במרכז היו ערים שנתנו הנחה קטנה בארנונה למי ששילם מראש את השנתי ולא בתשלומים חודשיים (סביבות ה-50-200₪ חיסכון שנתי).

ראיתי שיש גם ביטוח דירה וגם ביטוח רכב. בארה"ב אפשר לקבל הנחה משמעותית בביטוח הרכב אם מבטחים את שניהם באותו החברה (bundle). אולי גם בישראל יש כאלו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MichaelScott פירוט הוצאות באיכות ירודה בבלוגים פיננסים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S הבדל בין היקף נכסים וחשיפות לבין פירוט הרכב הנכסים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שומת מס הכנסה 2020 - חלק 9 פירוט תשלומים - תשלומים ע"ח מ"ה - מה זה? מיסים 11
S פירוט חישוב מס רווחי הון באורדרנט שוק ההון 1
D פירוט השקעות לפנסית מדדי מניות של מיטב-דש שוק ההון 6
D פירוט עובר ושב של הבנק (בינלאומי) הפך להיות מסובך ובלתי מובן צרכנות פיננסית 11
Oracle פירוט עסקאות בכ.אשראי חוץ בנקאי, באתר הבנק צרכנות פיננסית 12
J פירוט ריבית מצטברת IB שוק ההון 1
T פענוח פירוט נכסים בקרן השתלמות שוק ההון 0
ש פירוט ברוקרים זרים מומלצים צרכנות פיננסית 55
מ האם יש פירוט נכסים לפי מסלולים בקרנות פנסיה? צרכנות פיננסית 4
ג פירוט השקעות של קרנות השתלמות שוק ההון 9
אצטרובל פירוט עמלות ניהול קרן במערכת המסחר של Interactive Brokers שוק ההון 8
ס מחפשים פתרון למעקב הוצאות בזוגיות (בלי להשתגע מפירוט האשראי) צרכנות פיננסית 13
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B "הוצאות ברוקר" בבנק שוק ההון 0
J מעקב הוצאות והכנסות חודשי. צרכנות פיננסית 1
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
י ניכוי הוצאות אש"ל לשני בני זוג במקביל מיסים 0
J סקר בזק: הוצאות לזוג בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 75
Roi אפליקציה/אקסל לניהול הוצאות בצורה אוטומטית צרכנות פיננסית 19
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ori_ מה נחשב הוצאות קבועות לצורך הכנסה פנויה למשכנתא? נדל"ן 2
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
א ניהול חסכונות למקרי חירום/ הוצאות מחזוריות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
י הכרת הוצאות ריבית למס רווחי הון מיסים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
H הוצאות חודשיות - סוף 2024 פוסטים מאיכות נמוכה 4
H הוצאות נסיעה לק"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ס כיצד לעקוב אחרי הכנסות הוצאות מבחינת תאריכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
E ממתי הוצאות של20 אש"ח נטו נהפכה הנורמה בישראל? צרכנות פיננסית 229
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39
Z תוספת 5% מס בדרישה להכרת הוצאות רווח הון מיסים 6
אנא-אל אפ׳ מעקב הוצאות מומלצת לאייפון צרכנות פיננסית 0
ב נתונים סטטיסטיים לגבי הוצאות משק בית לפי עשירון, מס׳ נפשות, מיקום... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
א תשואות מפורסמות של קופג וקהש - לפני או אחרי הוצאות ניהול השקעות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח איך לנהל לבד חשבונות של עוסק מורשה - הוצאות והכנסות מיסים 5
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
someone235 מכירים כלי לניתוח הוצאות ברמה השנתית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ט הוצאות משפט מיסים 8
Y הוצאות טלקס בהעברה צרכנות פיננסית 5
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13

נושאים דומים

Back
למעלה