• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אגב, תלוי במערכת המסחר שעובדים איתה, אבל יש פקודות שמאפשרות להימנע בצורה קלה יותר מלשלם יותר מדי על המרווח קניה/מכירה - פקודות ש״נדבקות״ לאמצע המרווח וזזות עם השוק, או כאלו שבהן אתה מציין כמה אתה מוכן לשלם (באחוזים או בסנטים) מעבר ל-bid/ask הכי טוב שקיים (וגם כן זזות עם השוק). זה בהחלט יכול להועיל בניירות עם סחירות קצת נמוכה יותר.

המסחר דיי דליל בלונדון - אתה לא מפחד
אני קונה באמסטרדם בערך נקוב ביורו ! בלי שום בעיה. הבורסות של אמסטרדם פריז ליסבון ובריסל מאוחדות ונקראות יורונקס

בעצם כשקונים במרקט אז יש עדיפות ראשונה על שאר סוגי פקודות המסחר אז יוצא שאני הראשון בתור :)
האמת שזה הפוך.
לפקודות לימיט יש עדיפות מסחר מבחינה תפעולית ורק אחריהן מגיעות פקודות המרקט.

האמת שזה הפוך.
לפקודות לימיט יש עדיפות מסחר מבחינה תפעולית ורק אחריהן מגיעות פקודות המרקט.
לפי ההסברים של דף המידע למשקיע של הבנק שלי זאת האינפורמציה שהם נותנים ...קודם מרקט ואחר כך השאר ..

לפי ההסברים של דף המידע למשקיע של הבנק שלי זאת האינפורמציה שהם נותנים ...קודם מרקט ואחר כך השאר ..
בוודאי שמרקט מקבל עדיפות, יש בורסות/ברוקרים שבכלל נותנים לך REBATE על פקודות MARKET.
IB לדוגמא.

הסיבה שלימיט מתבצעת לפני מרקט היא כי בלימיט חבר הבורסה לא מתחייב לבצע את הפקודה אבל אם היא תתמצע אז מחיר הלימיט יכובד.
בפקודות מרקט לעומת זאת חבר הבורסה מתחייב לבצע את העסקה כל עוד יש צד שני לעסקה בכל מחיר שהוא.

עקב כך חברי הבורסה מבצעים קודם את הפקודות עם הלימיט שמוגבלות למחירים מסוימים ורק אחר כך מכבדים את פקודות המרקט עם המחיר החדש שיכל להשתנות לרעה בדרך.

• אהבתי
Reactions: ITS
בעצם כשקונים במרקט אז יש עדיפות ראשונה על שאר סוגי פקודות המסחר אז יוצא שאני הראשון בתור
סבבה, השאלה מה הספראד. בתור ראשון בתור אתה גם הראשון לחטוף אותו.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בשיקולי המס. אני מבולבל מכל התוכן בפורום ובבלוג.
נניח ואני רוצה לקנות תעודה שעוקבת אחרי Sַ&P500 וכן להשקיע מחדש את הדיבידנדים במדד.

החשבון הוא חשבון ממוסה.
מתי אשלם פחות מס?
האם כשאקנה תעודת סל אמריקאית (למשל SPY או VOO) ואשקיע בעצמי את הדיבידנדים
או אם אקנה קרן אירית צוברת. למשל CSPX.

אני מבולבל, מפני שבפוסט של הסולידית ובטבלה
נראה שהקרנות האיריות לא משלמות מס במקור, ולכן אשלם רק מס רווח הון של 25% כאשר אמכור יחידות מהקרנות האיריות, ו0% מס על דיבידנדים.
עם זאת, באקסל שיש בתחילת השרשור הנל, נראה שאשלם מס של 34% או 33% (תלוי אם האירית צוברת או מחלקת) על הדיב'. ולכן עדיף להשקיע בתעודת סל אמריקאית שם משלמים על הדיב' רק 25%

תודה

נערך לאחרונה ב:
@סמבה
בקרן מחלקת, הדיבידנד שמושקע מחדש נוסף לקרן. בקרן אירית צוברת, הדיבידנד (לאחר מס מוקטן במקור) מצטרף לרווח, כך שבמכירה תצטרך לשלם עליו רווחי הון מחדש.
ככל שיעבור זמן ארוך יותר בין ההשקעה מחדש לבין המכירה, יש לדחיית המס על הרווח סיכוי גדל להשיא יותר מאשר כפל המס.
לכן, התשובה לשאלה זו איננה טריוויאלית, וכדי לענות עליה יש צורך בסימולציות עם ההנחות המתאימות.

המסחר דיי דליל בלונדון - אתה לא מפחד מקנייה במארקט?
אני קונה באמסטרדם דרך הבנק הצרפתי שלי והיום באמת אכלתי אותה , בפקודת מרקט בסוף היום קניתי Vanguard FTSE All-World והיה הבדל של 5 סנט בין מחיר השוק למחיר הקנייה לכל יחידת ETF .. כמו שאמרת פעם הייתי הראשון לחטוף את הספרד. .
מצד שני היו פעמים שהיה להיפך , מחיר הקנייה בפועל היה נמוך יותר מהמחיר במסחר הרציף ..

נערך לאחרונה ב:
נראה שהקרנות האיריות לא משלמות מס במקור
למיטב ההבנה והמקורות שסופקו בדיונים השונים בנושא, הן כן משלמות מס מופחת במקור, כפי שמוסבר בעמוד הראשון במסמך בתחילת השרשור.
הטבלא של @הסולידית ככל הנראה טועה בנושא הזה.

למיטב ההבנה והמקורות שסופקו בדיונים השונים בנושא, הן כן משלמות מס מופחת במקור, כפי שמוסבר בעמוד הראשון במסמך בתחילת השרשור.
הטבלא של @הסולידית ככל הנראה טועה בנושא הזה.
אין מיסוי אחיד במקור על דיוידנטים לקרנות האיריות זה תלוי באמנת המס של אירלנד עם מדינות מסוימות בעולם.המדינה מימנה מגיעים הדויודנטים לקרן ומדינת המשקיע אליה מעבירה הקרן דיוידנטים. אמנת מס אחת למשל בין אירלנד לארהב שקובעת לגבי הדיוידנדים שמקורם במניות בארהב שמשולמים לקרן עצמה ואמנת מס שנייה בין אירלנד לישראל או צרפת במקרה שלי שקובעת את המס שהקרן גובה במקור על דיוידנטים בהתאם למדינה מימנה מגיע המשקיע.

@סמבה
בקרן מחלקת, הדיבידנד שמושקע מחדש נוסף לקרן. בקרן אירית צוברת, הדיבידנד (לאחר מס מוקטן במקור) מצטרף לרווח, כך שבמכירה תצטרך לשלם עליו רווחי הון מחדש.
ככל שיעבור זמן ארוך יותר בין ההשקעה מחדש לבין המכירה, יש לדחיית המס על הרווח סיכוי גדל להשיא יותר מאשר כפל המס.
לכן, התשובה לשאלה זו איננה טריוויאלית, וכדי לענות עליה יש צורך בסימולציות עם ההנחות המתאימות.

האם תוכל להרחיב מעט יותר? ככל שעובר פרק זמן ארוך יותר אז משתלם יותר להחזיק איריות צוברות או קרנות אחרות בחשבון חייב במס?

אין מיסוי אחיד במקור על דיוידנטים לקרנות האיריות זה תלוי באמנת המס של אירלנד עם מדינות מסוימות בעולם.המדינה מימנה מגיעים הדויודנטים לקרן ומדינת המשקיע אליה מעבירה הקרן דיוידנטים. אמנת מס אחת למשל בין אירלנד לארהב שקובעת לגבי הדיוידנדים שמקורם במניות בארהב שמשולמים לקרן עצמה ואמנת מס שנייה בין אירלנד לישראל או צרפת במקרה שלי שקובעת את המס שהקרן גובה במקור על דיוידנטים בהתאם למדינה מימנה מגיע המשקיע.
במקרה של קרן אירית צוברת, המיסוי על דיבידנד נקבע אך ורק לפי אמנת המס בין אירלנד ובין המדינות מהן מחולק הדיבידנד לקרן.
בעת מכירת הקרן האירית הצוברת, המחזיק צריך לשלם מס רווח הון לישראל על ההפרש בין סכום הקניה וסכום המכירה, כאשר ההפרש הזה בעצם כולל גם את הדיבידנד שנצבר בקרן לאורך תקופת ההחזקה והעלה את שווי הקרן. כך שהדיבידנד בעצם ממוסה פעמיים, פעם אחת במקור ומייד, ופעם שניה בהשהיה, בעת מכירת הקרן, בצורת מס רווח הון.

יש לי שאלה על מס ירושה. אפשר לרשום חשבון השקעות על שם שני אנשים? ואז, אם אחד מהם מת, אז אין אירוע מס ירושה כי השני עוד חי. לא? ואז הסיכון הוא רק כששני האנשים מתים ביחד. מורבידי. אבל מעניין בפן הטכני.
כמו כן - ראיתי שמישהו כתב משהו על העברה של התיק ל"מקלט מס ירושה" (AKA ישראל) בעזרת סיסמאות (אחרי שמתתי). אני מניחה שזה לא חוקי, נכון? אחרת ככה אמריקאים היו עושים כדי לחמוק ממס ירושה. ולמה שה-IRS לא יחמיר איתנו כמו שהוא יחמיר עם אזרחי ארה"ב?
וחוץ מזה, תקחו בחשבון שאם לא מתתם עדיין ובסוף באירלנד (או בישראל) ימציאו מס ירושה, אז סתם שילמתם יותר כסף על הקרנות האלה בינתיים (לא יודעת אם סכום משמעותי או לא).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה בתנאי שלא משתמשים בתיק כמקור הכנסה, לא? אחרת, קח את הדיבידנדים ותשתמש בהם למחיה ותשלם רק פעם אחת מס.
יכול להיות שקרן אירית צוברת טובה יותר גם בתיק ממוסה שממנו מושכים סכום למחיה בגודל הדיבידנד. בחישוב הנאיבי (והמוטעה) משלמים נניח 12% מס דיבידנד במקור, ולאחר מכן עוד 25% מס רווח הון על מה שנשאר, וזה מסתכם ל-34%. במציאות, לא משלמים 25% מס רווח הון על כל הסכום שמושכים, אלא רק על חלק קטן ממנו, בגלל שלא הכל רווח הון. בשנים הראשונות היחידות נמכרות במחיר קרוב מאוד לעלותן, ולכן משלמים מעט מאוד מס רווח הון. בינתיים נהנים מדחיית מס, ומרוויחים תשואה על המס שנדחה...

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
L קרנות איריות בחשבון IRA שוק ההון 6
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
painblanc העברת קרנות איריות לברוקר בארה״ב שוק ההון 6
מ קרנות או ETFים איריות - האם יתרון המס הוא רק לETF? שוק ההון 10
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
מ מחשבון קרנות איריות VS קרנות אמריקאיות שוק ההון 0
L קיזוז הפסדי ורווחי הון קרנות איריות מיסים 5
ש קרנות איריות שקליות שוק ההון 1
A תמחור קרנות איריות ישראליות וגידור אל מול הדולר שוק ההון 5
מ תמהיל קרנות איריות/אמריקאיות שוק ההון 18
I קרנות שקליות של בלאקרוק או קרנות איריות שוק ההון 10
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א אופן תשלום עמלות ודמי ניהול על קרנות סל איריות שוק ההון 11
א עזרה במציאת קרנות איריות (להשקעה בדולרים) דרך פסגות טרייד שוק ההון 8
P המרת קרנות סל שקליות של בלאקרוק/iShares לקרנות איריות ביורו שוק ההון 47
לאץ' רכישת קרנות איריות במיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
Z האם קרנות איריות על מדדים אמריקאים אינן חשופות למס עיזבון בארה״ב? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z האם קרנות איריות העוקבות אחרי מדדי US מבריחות מחשיפה למס עיזבון בUS? פוסטים מאיכות נמוכה 4
G קרנות איריות כן או לא? שוק ההון 8
Y הבדל בחשיפה לדולר ומט"ח בכללי - קרנות איריות מול אמריקאיות שוק ההון 1
Y קרנות איריות שוק ההון 2
N קרנות איריות לIRA שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה