• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן פנסיה למחזיקי הייטק זון

• פותח הנושא פותח הנושא Lamur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בלי הייטק זון - 1.49 מההפקדה ו-0.19 מהצבירה.

אני שלחתי לפני שבוע וקצת מייל ל-הראל בבקשה שישוו את ה"דמי ניהול מהפקדה" לשל מיטב - הסכימו.

בלי הייטק זון - 1.49 מההפקדה ו-0.19 מהצבירה.

אני שלחתי לפני שבוע וקצת מייל ל-הראל בבקשה שישוו את ה"דמי ניהול מהפקדה" לשל מיטב - הסכימו.
אתה עובד ישירות מול הראל או דרך מנהל הסדר מהעבודה ?

מילאתי את הטופס של הייטק זון, אבל כששלחתי מייל לאחראית השכר אצלנו, היא אמרה לי שאין אפשרות להפקיד שלא דרך הסוכנות שעובדת עם החברה. (שלא תיתן את אותם התנאים, כי היא צריכה לגזור קופון מעבר לעמלות הבסיסיות של מנהל הקרן)
אין בעיה שזה יהיה דרך הסוכנות, תשאל אותה האם הם עובדים עם סוכן על ריטיינר (תשלום קבוע) ועם כן אז הוא רק מסלקה

כמה שאלות:

אני מבינה שמדובר בתשואות עבר שלא מבטיחות כלום לעתיד..

אז מה השאלה? לכי עם מי שמציע דמי ניהול טובים.
נ.ב. כשעוד התלבטתי לגבי כל מיני דברים יצא לי קצת לקרוא, וראיתי עד כמה יש החלפות תדירות בחברות האלה בין מנהלי ההשקעות- כרגע המנהל של כלל (מיטבית עתודות) הוא המנהל הקודם והותיק של מגדל, אז אפילו אם נניח שיש שם מישהו תותח שמנהל את הדברים - בטווחי זמן כאלה גדולים זה בלתי ניתן לצפייה...

קיימתי כיום פנסייה במקפת מגדל ואני שוקל להעביר למיטב-ד"ש במבצע המדובר.
המעסיק שלי מתיר את המעבר.
מישהנו כבר השלים את התהליך ויכול להגיד עם זה הלך חלק ?
האם יש אותיות קטנות במעבר שעלי לשים לב אליהם ?
על פניו זה נראה כמו עסקה מצויינת, אולי אפילו טובה מדי...

אצלנו אנשים שאלו את הסוכן שכמובן נלחץ מזה ונתן תשובה מאוד ארוכה למה לדעתו לא כדאי.
אחת הנקודות שהוא העלה ובאמת אולי יש דברים בגו זה שאם תסתכל על הפרטים של הקופה במיטב (נראה לי שאפשר לראות שפנסיה נט) אז יש סעיף של "הוצאות קופה" ויחד עם ה-0.09% זה יוצא כמו 0.25% שהיה לנו במגדל...
כשמסתכלים על הקופה של מגדל הסעיף הוצאות קופה הוא אפס.
לטענת הסוכן זה בגלל שמיטב דש לא מנהלים את הקופה בעצמם אלא מוסרים לצד שלישי...

מישהו מצא סיבה לא לעבור למיטב דש עם התנאים האלה?
האם הם גוף בטוח?
האם יש דמי ניהול נסתרים כמו שלמור רומזת?
האם יש סיבה לחשוד בתשואות נמוכות בעתיד?
האם יש עז אחרת?
אשמח לשמוע טיעונים נגד כי זה באמת דיל שאפילו הסוכן שלי בהראל (כלומר ללא סוכן) טוען שזה במחירי הפסד והם לא ישוו את התנאים.

אצלנו אנשים שאלו את הסוכן שכמובן נלחץ מזה ונתן תשובה מאוד ארוכה למה לדעתו לא כדאי.
אחת הנקודות שהוא העלה ובאמת אולי יש דברים בגו זה שאם תסתכל על הפרטים של הקופה במיטב (נראה לי שאפשר לראות שפנסיה נט) אז יש סעיף של "הוצאות קופה" ויחד עם ה-0.09% זה יוצא כמו 0.25% שהיה לנו במגדל...
כשמסתכלים על הקופה של מגדל הסעיף הוצאות קופה הוא אפס.
לטענת הסוכן זה בגלל שמיטב דש לא מנהלים את הקופה בעצמם אלא מוסרים לצד שלישי...
באופן כללי יש הוצאות נסתרות שאתה לא מודע אליהם עד שאתה לא מנהל את הכסף בעצמך. השאלה איך הגופים האלה מסתירים אותם, רוב עושים את זה בשקט בשקט דרך התשואה שנפגמת. (אני מדבר על דמי ניהול קרנות שהם קונים, עמלות קנייה\מכירה, שכר יועץ שקר כלשהו)

יש פרמטר נוסף חוץ מדמי הניהול - הביטוח.
יש הבדלים בין החברות השונות בתנאים של ביטוחי אובדן כושר עבודה, שארים, וכו׳. הרבה סעיפים, הרבה אותיות קטנות.
ההערה הזאת למשל טוענת שהכיסוי הביטוחי של מיטב-דש לוקה בחסר אם מצטרפים אחרי גיל 30: http://www.pensuni.com/?p=1175#comment-252
פה מדובר על הנושא בהרחבה: http://www.pensuni.com/?p=1167
אני לא ממש מתמצא בחלק הזה של נושא הפנסיה, אז כמובן ממליץ לבדוק בעצמכם. ואם מישהו מבין בזה ויכול לפרט - תודה מראש.

[QUOTE="י
פה מדובר על הנושא בהרחבה: http://www.pensuni.com/?p=1167
.[/QUOTE]
כאשר מראים גרף עמודות שעמודה אחת קטנה בכ-12% מהשנייה ( 7500 מול 6650) אבל הציור מראה פחות מחצי זה נראה חשוד,
בכל מקרה כאשר עוברים לקרן פנסיה יכול כל אחר להחליט מה הכיסוי הביטוחי וניתן לראות מה מקבלים בכל מקרה.

יצאתי מבולבל. מישהו עבר כבר למיטב דש עם התנאים האלה, ויכול להמליץ בעד או נגד?

@Jtm אני היום מילאתי את הטפסים של מעבר למיטב דש פנסיה. הם לא הסכימו לתת לי את התנאים של הייטק זון אבל מכיוון שיש לי תעודת סטודנט בתוקף הם הסכימו לתת לי את התנאים של ארגון הסטודנטים שהם 1 אחוז ו0.1 אחוז למשך 7 שנים ואחר כל הם מתחייבים שזה לא יעלה על 0.2 ו2 כולל אם וכאשר לא יהיו הפקדות כלל.
בדיוק היום חזרו אלי מהפניקס שמציעים 0.09 ו0.9 אבל למשך שנתיים בלבד. לאחר שנתיים זה עולה מאוד אבל הם טוענים שיהיה מבצע אחד שהם ירצו להעביר אותי אליו ושלא סביר שיוותרו עליי בקלות. הם טוענים שהם עדיפים בגלל איזון אקטוארי ובגלל שהם קרן גדולה יותר.

@שלי ,בדקתי התשואות של קרן מיטב דש לעומת שאר החברות במסלול מנייתי - הבדל די זניח (באתר פנסיה נט).
אגב, חבר'ה, אמרו לי במוקד 9008* של "פנסיה דיגיטלית" שבמסגרת הסדר הזה עם הייטק זון - לא צריך לחתום על הצהרת בריאות (!).
אבל מבאס שתנאים של הייטק זון עדיין פי 2 יותר גרועים מתנאים עובדי מדינה, איך שתיאר פה Avi

2.בדקתי בפנסיה נט את מיטב דש לעומת הקרן שלי (מיטבית עתודות) מ1999 ועד היום, ויש פער של 78 אחוז בתשואה המצטברת לטובת מיטבית.
גם מול ממוצע הקרנות מיטב דש הרבה מתחת לממוצע.

זה תשואות ל 2014 לכלל ולמיטב דש מאתר פנסיה נט:
http://pho.to/9M84r
קשה להשוות כי בשני מקומות יש מסלולים חדשים, אך עדיין זה די דומה.

הי
אני גם התלבטתי עם לעבור, אבל כרגע ממה שהבנתי מדובר בקרן מאוד קטנה, ולכן חשופה יותר לסיכונים אקטואריים.
מייקל - אתה מכיר את זה?

@omerlh , נכון שהקרן קטנה יחסית אבל לא ברור לי למה זה מעלה את הסיכון. מעבר לכמות מינימלית של אנשים שאני בטוח שיש להם זה כבר אינטואיטיבית נראה לי זניח. אבל אם למישהו יש על כך השגה אני אשמח לשמוע הסבר מתמטי לסיבה (הכוונה להסבר שישתמש בהסתברות ותוחלת הפסד).

למעשה, לאור העובדה שהם קרן חדשה יחסית והם מגייסים אנשי הייטק וסטודנטים אני דווקא נוטה להאמין שבטווח הרחוק האיזון האקטוארי שלהם יהיה טוב יותר מקרנות אחרות (אנשי הייטק לא נוטים להיפצע במפעל למשל).
דובר בפורום על כך שבגלל שהתשואה שהקרן מניחה שהיא תשיג שונה מהתשואה שהיא באמת משיגה גורמת לכך שכל פורש מעלה את הגרעון בקרן פנסיה (זה קורה בגלל הריבית הנמוכה כיום).

בכל אופן אלו הרשמים שלי ודעתי האישית בלבד. לא יועץ ולא ממליץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@kli , כדאי לברר מה קורה אם מפסיקות הפקדות ולכמה זמן תקפה ההטבה הזו. אני לא חושב שהם יאפשרו להצטרף למישהו שאיננו חבר בהסתדרות הזו אבל אתה יכול לשלוח מייל ולבדוק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
algo.il קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה