רמת אמינות: איני הנהג בוויז.
לא קשור שלומי יקר...
עדיף (=אני ממליץ לך בכל מאודי) שלא לפסול דיעות/המלצות/מידע אך ורק על סמך המחשבה שישנה הטיה ברורה של האדם הממליץ בשל סיבות שאתה מניח שיגרמו לו לנטות.
זה כשל לוגי שחבל שתתנסה בו על בשרך, למרות שבוודאות תתנסה בו על בשרך ולכן הוא כשל לוגי.
גם מי שעובד במקום X, בתחום מסויים, יכול באופן די אובייקטיבי להמליץ על Y כלשהוא... זה לא כל כך מפתיע שלאדם יש דעות, נסיון בתחום, השגות רלוונטיות למכנה רחב מאוד של אנשים, והכרות אינטימית עם חלק גדול מפני וממערך הדברים.
כשמגיע אלינו נציג למעבדה של חברה מסויימת, אני מקשיב לו, לוקח בדקדקנות את מה שהוא אומר (המלצות על חומרים, מכשירים, תמיסות וכו') ובורר את המוץ מן התבן בצורה הכי טובה שאני יכול.
זה שהוא מחברה X שמשווקת מוצר Y לא יגרום לי לפסול את Y רק בגלל שהם משווקים אותו.
הכוונה שזה לא הופך את הממליץ למשוחד מעצם משוחדותו, כי יש לממליצים כאלו דיעה שהיא לפעמים מאוד קונקרטית, מעשית.
בעולם המידע שאנו חיים בו היום, די קל לשבת על המחשב ולברר במה הדברים אמורים ולגבש דיעה ותובנות (גם אם חלקיות) משל עצמך.
זה לדעתי בדיוק כמו המשפט שכולם אוהבים לצטט ולומר בקול רם - "היי!!!! מתאם לא מעיד על סיבתיות!!!".
אבל ראבק,
הרבה מאוד פעמים מתאם כן מעיד על סיבתיות ויש לדבר הזה ערך אינטרינזי בפני עצמו.
הוא ממליץ על הקרנות ברירת מחדל - גילוי נאות : הוא עובד באחת מהקרנות שזכו במכרז.
לא מבין מה יכול להיות כל כך גרוע בהן וממה החשש הנוראי?
דמי ניהול נמוכים באופן מובנה - יש. מעולה. תודה רבה. כמה שיותר נמוך יותר טוב.
שירות בסדר גמור, לא פחות טוב בהרבה מכל שלל החברות האחרות - יש.
פיקוח של המדינה - יש.
מסלולים נאותים - יש.
אז מבחינתי זה כמו לקנות חלב 3% עם כל ההשטחה של המורכבות... יש חלב. יש 3%. יש תנובה, טרה או יטבתה.
אני בוחר בהכי זול כי אני מראש לא מבדיל בטעמים, ולכולם כמעט אותו פג תוקף בקרטון.
בגלל שאני תימני מקצועי, כמובן שאני אקנה חלב בשקית כי זה זול יותר בשקל בלאט.
ובגלל שהמשפחה שלי תימניה במקור מהאזור התימני של תימן, אני אמהל את החלב ביחס של 1:2 ואשכח את זה מיד כדי שלא להרגיש בהבדל.
ט.ל.ח. ואין קשר לסטיגמות על תימנים חוץ מהסטיגמות על תימנים.