במקרה אני בהראל פנסיה מסלול כללי, ומשלם במסגרת הסדר מיוחד עם המעביד 0.2 לצבירה ואחוז על הפקדות
גם אני כנ"ל בהראל קרן פנסיה
מקיפה, מסלול
כללי, משלם במסגרת המעסיק 0.18% על הצבירה ו- 1.45% על ההפקדות.
הצבירה שלי די נמוכה (יחסית וגם לא יחסית...) אז אני שואף להשיג דמי ניהול
על ההפקדות מה שיותר נמוכים.
ברוב הקרנות והמסלולים הושגה תשואה כוללת לתקופות אלה בניכוי גירעון אקטוארי ודמי ניהול - שהייתה נמוכה יותר מזו שקיבלתי בכללי של הראל
כלומר - מהבדיקה שלך, שאינה מהווה מדגם מייצג, התשואות בהראל גבוהות ביחס ל"ממוצע" או ביחס למי שבדקת.
בדקת את כל הקרנות ואת כל המסלולים?... עד כדי כך? זו לא טירחה רצינית?
אבל זה לא אומר כלום על העתיד
בדיוק... משנן לעצמי כל הזמן - "תשואות העבר אינן מעידות על תשואות תשואות העתיד" ומכאן שמבין גם מדוע רובנו שואפים בתור סולידיים לעבור למסלולים מה שיותר פסיביים (מחקי מדדים), מה שיותר מפוזרים (בדגש על מניות חו"ל) ושאינם מוטי ביתיות (מחקי מדדי ת"א 100 או ת"א 25 באחוזים גבוהים).
סוכן הפנסיה שלי (שהוא דרך המעסיק) משכנע בצורה שהיא סוג של פאסיב-אגרסיב, מצד אחד נחמד ושירותי ומצד שני "מפחידן" ו"מבהילן"... כששאלתי לגבי מיקוח על דמי הניהול, האם מתבצע מולו ישירות או מול הראל ישירות (רציתי לצאת איתו בסדר ולא לפנות אליהם ישר) הוא ענה לי כך:
"ההסדר ממש לא גבוה , מי שגובה ממך פחות דמי ניהול זה הקרנות הקטנות , הלא יציבות עם תשואות נמוכות משמעותית ממה שאתה קיבלת בהראל .
אל תתאמץ , אף אחד לא יאשר פחות מזה דמי ניהול . נכבד כל בחירה שלך .. בהצלחה"
מודה ומתוודה - אני לא מבין את משמעות המושג "יציבות" בהקשר הזה מאז ההלאמה באמצע שנות ה- 80.
תשואות נמוכות משמעותית - את זה אני צריך לבדוק, ממש להשוות לפחות 5-10 שנים אחורה... וגם זה לא אומר קדימה לעתיד.
אל תתאמץ - לדעתי לא יפה לכתוב את זה ללקוח (=מבוטח) אצלך. אבל זה רק אני.
חושב שאעבור מתי שהוא במהלך השנה הקרובה למסלול המנייתי (פסיבי כנראה)של מיטב דש. כל עוד לא אקבל הצעה טובה יותר מקבוצת הרכישה פה לגבי הפניקס.
כנ"ל לגביי קרן פנסיה מקיפה בחברה שיש לה מסלול מנייתי פסיבי מחקה מדד. גם אני מחכה להצעה מקבוצת הרכישה שמתארגנת פה אצל הפניקס. מקווה שתהיה טובה.
קרנות בררת המחדל הן לא קרנות חדשות, אפשר לראות את התשואה שלהם בפנסיה נט או באתרי החברות
תודה רבה על המידע נדב. לא ידעתי את זה... הייתי בטוח שהן חדשות ונפתחו במיוחד בעבור מטרה זו - להיות ברירת מחדל.
וכל מה שזה אומר שזה מה שהיה בעבר. זה לא כלי לבחור קרן לעתיד.
משנן, משנן, משנן, משנן.
אם כבר יעקב, לדעתך האישית, מה הכלי החשוב ביותר וזה שאחריו לבחירת קרן לעתיד?...
אגב,
תודה לכולכם על השיתוף והתגובות. מאוד מועיל, מרגיע, משפר עמדות, מיידע ועוזר לקרוא אתכם וללמוד מכולכם. זו זכות בעבורי להיות ביניכם.