לי אין קרן חירום.
המשכורת נכנסת בקביעות, ואני מפריש לקראת סוף החודש חלק מהסכום לתיק ההשקעות, היתרה בעוש משתנה מחודש לחודש לפי ההוצאות הלא קבועות. אני תמיד משאיר כמה אלפים בודדים בעוש להוצאה לא צפויה ואפילו "מתחזק" מסגרת אשראי של 20 אלף שח (מחדש כל שנה תמורת עלות זניחה) רק לטובת הוצאה לא צפויה שמעבר לכמה אלפים בודדים בחשבון העוש.
לעולם לא הרגשתי צורך בקרן חירום, מקרי חירום שיצריכו מספר חודשי מחיה ללא משכורת נכנסת, גם שלי וגם של רעייתי, הוא בסבירות נמוכה, מה עוד שאם זה יגיע בתקופה בה תיק ההשקעות יצנח באחוזים משמעותיים, תמיד אוכל להשתמש בכספי הפיצויים המפיטורין (גם ככה לא מתכוון לשמור אותם לפנסיה). התשואות שעשיתי במהלך השנים בהן לא שמרתי קרן חירום יפצו על כל מקרה חירום שבו אאלץ למשוך מתיק השקעות צונח, מה עוד שהסבירות כל כך נמוכה שאני לוקח את הסיכון המזערי שזה יקרה.
דרך אגב, יש גם דמי אבטלה, וכל מי שמעוניין לעבוד תמיד יכול לקפוץ לאחד מהסופרים השכונתיים שעובדים 24 שעות ולשאול אם צריך עובדים (לרוב צריך, גם חצאי משרה).
שאלה, האם מישהו מחברי הפורום יכול לספר על מקרה בו באמת היה צורך חיוני למשוך מקרן החירום כסף בהוצאת חירום לא צפויה?