• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

קרן שעת חירום - מול אינפלציה

• פותח הנושא פותח הנושא סתם_אחד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סתם_אחד

משתמש רגיל
דירוג
238
הי לכולם!
יש לי דילמה לגבי נפח קרן לשעת חירום שנמצאת בעוש,
מצד אחד כלל האצבע של 6 חודשי מחיה כאשר הוצאה ממוצעת עבור משק הבית היא 8.3k מסתכמת ב50k₪.
כך נהגתי בשנתיים האחרונות, ושמרתי את הכסף בחשבון העו"ש.

מצד שני, מקננת המחשבה שתוך עשור או שניים חצי מהכסף מתנדף בעקבות אינפלציה, כסף שיכלתי היום לשים בבורסה כדי שיעבוד בשבילי.

סהכ הכנסות של משק הבית סביב 20k₪, כאשר מה שלא נכנס לקרן חירום מופנה להשקעה בבורסה ולאיזון לפחות כל רבעון.

אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא, מה אתם עושים בכסף קרן החירום שלכם ועל כמה חודשי מחייה היא עומדת?

תודה ובריאות לכולם

אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא, מה אתם עושים בכסף קרן החירום שלכם ועל כמה חודשי מחייה היא עומדת?
היו כבר כמה דיונים בנושא, לדעתי עדיף להמשיך את הדיון שם במקום לפתוח אחד חדש.

בכל מקרה, לשאלתך - אני מאמין שברגע שהתיק שלך מספיק גדול זה לא כלכלי להחזיק קרן חרום.
במקרה הכי גרוע תמכור קצת מהתיק. כן, גם אם זה בהפסד. לטווח הארוך תפסיד יותר כסף מזה שהכסף לא מושקע מאשר מזה שמכרת קצת בהפסד.

בכל מקרה, לשאלתך - אני מאמין שברגע שהתיק שלך מספיק גדול זה לא כלכלי להחזיק קרן חרום.
במקרה הכי גרוע תמכור קצת מהתיק. כן, גם אם זה בהפסד. לטווח הארוך תפסיד יותר כסף מזה שהכסף לא מושקע מאשר מזה שמכרת קצת בהפסד.
רק שרובם מ2015-16 והאחרון שמצאתי היה בינואר 2019. נראה לי היה שפחות כדאי להקפיץ - אבל לא מתנגד לאיחוד כמובן.

דרך אגב, הדיון שלך ושל ביולוג ירושלמי מעניין מאוד, אני באופן אישי קרוב בדעתי יותר לדעה שלך רונן (לא צריך לשמור קרן חירום כמזומן, אפשר פשוט להשקיע הכל), אבל שומר על חצי שנת מחייה במזומן בעו״ש כדי שאשתי תוכל לישון טוב בלילה. ואז גם אני אוכל לישון טוב בלילה ;)

אחד הסיבות שפתחתי את הדיון מחדש זה בעקבות הסגר השני.
מסתבר שמשק הבית שלי חסין בהרבה משחשבתי - למזלי הרב.
אני עובד חיוני, ואפילו אגדיל בקרוב את ההכנסה שלי בעוד 10% גם אם הקורונה תעשה כאן שמות חלילה.
אשתי לא נחשבת עובדת חיונית, אבל באמצעים טכנולוגיים עובדת מהבית.
גם אם חלילה אחד מאיתנו ייאלץ להיכנס לחל״ת או פיטורין - עדיין נוכל לקיים את כל ההוצאות הנוכחיות פלוס חסכון של כ20%, ומובן שבמצב זה נחתוך יפה מאוד בהוצאות ולפחות נכפיל את אחוז החיסכון (לא צריך פתאום שני רכבים, ביטוח ודלק. אפס צריכת בשר וכו׳).

מראש הסכמנו שקרן החירום תשמש בדיוק למצבים חירום - שמשבר הקורונה מספק לא מעט מהם.
אבל במקרה הפרטי שלנו נראה שאולי אפשר להשאיר הרבה פחות במזומן בעו״ש ופשוט להשקיע את היתרה.
אם נצטרך את הסכום - תמיד אפשר למכור (גם בהפסד), אבל זה יהיה במקרה חירום שמתרחש פעם בעשור, ובינתיים האינפלציה אוכלת לנו את הכסף ששוכב במקום לעבוד.

אחד הסיבות שפתחתי את הדיון מחדש זה בעקבות הסגר השני.
מסתבר שמשק הבית שלי חסין בהרבה משחשבתי - למזלי הרב.
אני עובד חיוני, ואפילו אגדיל בקרוב את ההכנסה שלי בעוד 10% גם אם הקורונה תעשה כאן שמות חלילה.
אשתי לא נחשבת עובדת חיונית, אבל באמצעים טכנולוגיים עובדת מהבית.
גם אם חלילה אחד מאיתנו ייאלץ להיכנס לחל״ת או פיטורין - עדיין נוכל לקיים את כל ההוצאות הנוכחיות פלוס חסכון של כ20%, ומובן שבמצב זה נחתוך יפה מאוד בהוצאות ולפחות נכפיל את אחוז החיסכון (לא צריך פתאום שני רכבים, ביטוח ודלק. אפס צריכת בשר וכו׳).

מראש הסכמנו שקרן החירום תשמש בדיוק למצבים חירום - שמשבר הקורונה מספק לא מעט מהם.
אבל במקרה הפרטי שלנו נראה שאולי אפשר להשאיר הרבה פחות במזומן בעו״ש ופשוט להשקיע את היתרה.
אם נצטרך את הסכום - תמיד אפשר למכור (גם בהפסד), אבל זה יהיה במקרה חירום שמתרחש פעם בעשור, ובינתיים האינפלציה אוכלת לנו את הכסף ששוכב במקום לעבוד.
אתה בטוח שתמכרו את הרכב אם מישהו יפוטר/יחול"ת?
אני בדילמה דומה והמליצו לי לבחון קרנות נאמנות ששומרות על תשואה סולידית וסיכון נמוך (לפחות להימנע משחיקת האינפלציה).
טרם בדקתי...
יצא לך לבחון את הכלים האלה?

אתה בטוח שתמכרו את הרכב אם מישהו יפוטר/יחול"ת?
אני בדילמה דומה והמליצו לי לבחון קרנות נאמנות ששומרות על תשואה סולידית וסיכון נמוך (לפחות להימנע משחיקת האינפלציה).
טרם בדקתי...
יצא לך לבחון את הכלים האלה?
אג״ח ממשלתי צמוד בשילוב עם אג״ח לטווח קצר-בינוני למשל?
אולי קצת סותר אחד את השני אבל המטרה זה להפסיד פחות אז הם יאזנו זה את זה.

לגבי רכב - בהחלט. לפני שפרצה הקורונה היה לנו רכב אחד כיון שאחד מאיתנו השתמש באוטובוס כדי להגיע לעבודה.
רכשנו את הרכב השני בסוף מרץ משני טעמים:
לא מעוניינים להיחשף לנגיף בתחב״צ ולכן כעת צריכים כלי תחבורה נוסף.
הרכב הראשון בן 10 ורצינו לשדרג לרכב עם ציון בטיחות גבוה יותר.
התכנון המקורי היה כאשר יהיה חיסון (באמצע שנה הבאה?) נוכל להיפטר מהרכב הישן בכל מקרה.
אז אם מישהו מפוטר - לא צריך בוודאות שני רכבים וניתן לחסוך עלויות, וגם אם לא נמצא קונה לרכב, לפחות נבטל ביטוח וצריכת דלק.

הוספת עריכה: זה היה ברור עד שכמעט שכחתי לכתוב שכמובן שרכשנו רכב יד 2, מחברת השכרת רכבים מוכרת שפתאום כל החברות בשוק החזירו לה רכבים וניסתה להיפטר מהרכבים שלה בהנחה מופלגת ועם התקנה של מובילאיי כלולה.

נערך לאחרונה ב:
אג״ח ממשלתי צמוד בשילוב עם אג״ח לטווח קצר-בינוני למשל?
אולי קצת סותר אחד את השני אבל המטרה זה להפסיד פחות אז הם יאזנו זה את זה.

לגבי רכב - בהחלט. לפני שפרצה הקורונה היה לנו רכב אחד כיון שאחד מאיתנו השתמש באוטובוס כדי להגיע לעבודה.
רכשנו את הרכב השני בסוף מרץ משני טעמים:
לא מעוניינים להיחשף לנגיף בתחב״צ ולכן כעת צריכים כלי תחבורה נוסף.
הרכב הראשון בן 10 ורצינו לשדרג לרכב עם ציון בטיחות גבוה יותר.
התכנון המקורי היה כאשר יהיה חיסון (באמצע שנה הבאה?) נוכל להיפטר מהרכב הישן בכל מקרה.
אז אם מישהו מפוטר - לא צריך בוודאות שני רכבים וניתן לחסוך עלויות, וגם אם לא נמצא קונה לרכב, לפחות נבטל ביטוח וצריכת דלק.
מסכים לגבי הרכב.
אני *לא* מבין מספיק באגחים אבל כנראה ממשלתי צמוד אמור לתת פיתרון כלשהו.
ואולי אפשר למצוא פשוט פיקדון שיתן אחוז או שניים...
נראה לי יותר בריא מלהחזיק בעו"ש.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסוליd שעת עדכון תשואה יומית קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 4
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
E חישוב מס על קרן אירית שוק ההון 12
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 24
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
א מה המקבילה של קרן כספית עם נזילות מיידית ? שוק ההון 24
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת קרן VOO ו SPLG שוק ההון 16
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E יום ערך של קרן כספית מט"חית שוק ההון 0
ש קרן חירום (השקעה לטווח קצר) שוק ההון 13
T המלצה על קרן גמל מובילה לחדש בתחום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א קרן פנסייה או קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
E קרן השתלמות IRA החל מ100k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
Y האם אוכל לעבור ל-IRA עם קרן השתלמות עצמאית לא נזילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P קרן כספית - חדשה או ותיקה? צרכנות פיננסית 3
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I מה ההגיון להחזיק קרן עולמית? שוק ההון 41
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 25
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה